Naladenie variatora

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
X8R rossi
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: St Sep 13, 2006 9:24 pm

Naladenie variatora

#1 Príspevok od užívateľa X8R rossi » Ne Júl 12, 2009 11:02 pm

Ahojte, mam nasledovny problem , ak viete poradit, budem vdacny.

Vlastnim Hondu X8R , malossi mhr kit, remen, karb., vyfuk , sanie, vario., vlastne vsetko malossi.

Co sa tyka variatora: nedokazem spravne zladit svoj variator , scooter ma momentalne s tymto nastavenim , ktore uvadzam nizsie fantasticke zrychlenie,ziadne diery, maximalku cca 100kmh vsetko je ok,... az na to, ze ked jazdim na rovinke je to ok, ale akonahle idem na nejake stupanie , nevladze a klesa mi rychlost. Aj ked idem cca 90kmh, uberiem rychlost na 60 kmh, znovu pridam, nedokaze zrychlit. Je zaujimave, ze ked zastavim pred kopcom a z 0kmh idem do kopca, vladze, ale z rozbehnutej rychlosti nie a skoro mi zastavi, tak je to lenive.

1.Skusam davat stale ine valceky. Najlepsie to sprintuje a aj maximalkaje dobra so 6,3gr valcekmi.
/ked dam tazsie, nedokaze zrychlit , trva mu to velmi dlho/
/ked dam lahsie, pocujem zvuk cca sekundu, akoby tocilo az do obmedzovaca/

2.Skusam menit kontrastku. Teraz je tam stredna tvrdost ...
/ked dam najmaksiu, uplne nikze otacky/
/ked dam najtvrdsiu , strasna diera v zrychlovani, do 40kmh to taha a potom je to mrtve/

3.menim remene. Teraz tam je malossi kevlar.
/ked dam malossi kevlar, ide viac na max rychlost, ale nevladze do kopca.
/ked dam origo , ide to o 15kmh menej/

Co by ste poradili? Spojka je ok, je malossi a ma naladene strunky, ma dobre otacky , proste s tym nie je problem.

Dakujem za odpovede ...
podpis som si este nenastavil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

Re: Naladenie variatora

#2 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Júl 12, 2009 11:11 pm

X8R rossi napísal:akonahle idem na nejake stupanie , nevladze a klesa mi rychlost. Aj ked idem cca 90kmh, uberiem rychlost na 60 kmh, znovu pridam, nedokaze zrychlit.
v momente, ked ti v kopci klesa rychlost, ake mas otacky? Vysoke, alebo mas pocit, ze sa scooter dusi v nizkych otackach?
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#3 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Júl 12, 2009 11:24 pm

Podla mňa variátor neskoro podraďuje až keď moc klesnú otáčky a potom už motor nevládze....Ale podla Tvojho popisu čo všetko si tam už skúšal netuším čo by bolo ešte dobré vyskúšať...Dúfam že niekto iný bude múdrejší
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Júl 12, 2009 11:38 pm

moj nazor:

A: ak ide v kopci v nizkych otackach, znamena to, ze ma prilis tazke valceky, ktore kontrastka nepretlaci...
B: ak mu otacky v kopci klesaju, tak ma prilis makku kontrastku, ktora nie je schopna vytlacit remen v spojke na vacsi priemer, teda vo variatore na lahsi prevod

pracovne otacky motora sa daju nastavit bud zvolenim valcekov vo variatore, alebo zvolenim tvrdosti/makkosti kontrastky. Cim tazsie valceky, tym nizsie pracovne otacky motora. Cim maksia kontrastka, tym nizsie pracovne otacky motora. A naopak.

Treba este najst spravny kompromis medzi valcekmi a kontrastkou, pretoze kombinacia lahke valceky a makka kontrastka moze sposobovat presmykovanie remena... a kombinacia tazke valceky a tvrda kontrastka moze viac opotrebuvat remen, resp. valceky hoc' tazke nemusia byt schopne pretlacit kontrastku.

To vsetko pisem len z pozicie laika, takze nebrat ako zakon, len ako napovedu. Teda jestli se nepletu, hihi-hihi.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

X8R rossi
trojkolkár
trojkolkár

#5 Príspevok od užívateľa X8R rossi » Po Júl 13, 2009 4:02 pm

THeBaNDiT napísal:
X8R rossi napísal:akonahle idem na nejake stupanie , nevladze a klesa mi rychlost. Aj ked idem cca 90kmh, uberiem rychlost na 60 kmh, znovu pridam, nedokaze zrychlit.
v momente, ked ti v kopci klesa rychlost, ake mas otacky? Vysoke, alebo mas pocit, ze sa scooter dusi v nizkych otackach?

presne ako pises, idem do kopca a scooter sa dusi, straca otacky.ked v strede kopca zastavim na 0kmh, a pridam , ide ako strela.

X8R rossi
trojkolkár
trojkolkár

#6 Príspevok od užívateľa X8R rossi » Po Júl 13, 2009 4:39 pm

rozmyslam , ze tam objednam novy origo remen, lebo je kratsi ako malossi a skusim este lahsie valceky. Teraz su 6,3gr , skusim 6gr a uvidime, co to spravi.

Strunky v spojke nebudem menit, lebo rozbehove otacky su OK.
Kontrastku tiez nebudem nenit, lebo ked dam inu, su velke diery vo vykone a netaha rovnomerne.

Podla mna to musi byt vo valcekoch , alebo v tom remeni. Teraz je otazne, co je lepsie, ci dlhsi remen, alebo ci kratsi , co pomoze a co ublizi. :pardon:

X8R rossi
trojkolkár
trojkolkár

#7 Príspevok od užívateľa X8R rossi » St Júl 15, 2009 10:11 pm

Takze probem je vyrieseny !

Valceky som dal lahsie /nakoniec to bolo 6gr/ a remen je malossi, je totiz normalne, on je trochu dlsi ako seriovy.

A hlavny problem bol v tom, ze sa mi zasekavsal variator. To znamena, ze tie male plasty, na ktorych bezi variator a vysuvaju sa valceky bol uplne zaseknuty. Dal som tam nove valceky a nove tie plasy, trochu mazadla a je po probleme, scoot taha krasne aj do kopca a drzi otacky.

cavte

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"