JBW 50 3QT - motor, diely
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: Ne Júl 26, 2009 6:21 pm
- Skúter: mokick steward
- Kontaktovať užívateľa:
JBW 50 3QT - motor, diely
Zdravim potreboval by som potradit kde by som mohol zohnat nahradne diely na tento motor, hlava piest kruzky a pod... je to nejaka cina alebo co a nikde to neviem zohnat. Mam zadrety motor. RESP. aky iny motor by tam pasoval???? DIK moc za prispevky.
podpis som si este nenastavil
- pitlo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 11:09 pm
- Skúter: plechovkar
- Kontaktovať užívateľa:
Re: JBW 50 3QT - motor, diely
www.minibikemania.sk , www.zdemamoto.eu. Je to klasický 4t motor 139 QMB alebo QMA záleží aké máš kolesá. Ak sa nemýlim. 

-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
VIE MI TO NIEKTO POTVRDIT???
Vymazana citacia, posledny prispevok sa necituje. TomasARN
Vymazana citacia, posledny prispevok sa necituje. TomasARN
- Prílohy
-
- skuter.jpg
- (30 KiB) 650 stiahnutí
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Dopln si do profilu, ze odkial si. Potom ti mozno poradia predajnu blizko tvojho bydliska
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
Nevie mi niekto poradit aka ina znacka motora by sa dala namontovat na ten skuter? dik
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
na to asi nenamontuješ nič.....ma to spodny uchyt....a dalšia brzda je že je to kratky karter na 10" kolesa...jedina možnosť o ktorej som aj ja uvažoval ked som mal taký skuter ako maš Ty bolo osadiť tam motor z piaggia zip....je to 2T taliansky motor s kratkym kartrom....s alcatelkom sme sa pohravali s tou myšlienkou...ale je potrebne prevariť uchyt na kostre a to Ti poviem bratu je už teda veda rovnajuca sa kozmickemu vyskumu (myslim tym navariť spravne uchyt motora). takže bratu ked si chcel iny motor mal si kupovať iny skuter.....
- pitlo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 11:09 pm
- Skúter: plechovkar
- Kontaktovať užívateľa:
moriny motory majú spodné uchyty.
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
to znamena? chcel by som tam dat nejaky 125cm motorpitlo napísal:moriny motory majú spodné uchyty.
- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
vsetko sa da ked vies a mas na to...ked chces 125ku tak musis prevarit cely ram, vymenit elektroinstalaciu,vymenit koleso...atd atd...otazka znie ci sa ti to oplati lebo taka prestavba vyjde na cenu druheho skutrato znamena? chcel by som tam dat nejaky 125cm motor
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
no ja sa moc do skutrov nevyznam,,, len som kupil jeden s pokazenym motorom a chcel by som ho dat opravit, resp.vymenit za iny kvalitnejsi motor.
Uvediem priklad: je pocitac, v nom nejaky procesor dajem tomu 1.5GHz, tam staci vymenit za iny co ma rovnaky socket, core2duo 2GHz a mam aspon 2-3x vykonnejsi procesor. Tak preto sa pytam ci existuje taka varianta aj u skutrov. Ze kupim lepsi motor a len ho prehodim bez toho aby som tam nieco vrtal, prevaral a pod,,proste odmontujem a namontujem iny. O to mi ide ci je take nieco mozne ak nie tak potom nic. Kupim si cely kit s hlavou 90cm3 za 200eur a hotovo, ale ta varianta sa mi aj tak moc cenovo nepaci. Dakujem.
Uvediem priklad: je pocitac, v nom nejaky procesor dajem tomu 1.5GHz, tam staci vymenit za iny co ma rovnaky socket, core2duo 2GHz a mam aspon 2-3x vykonnejsi procesor. Tak preto sa pytam ci existuje taka varianta aj u skutrov. Ze kupim lepsi motor a len ho prehodim bez toho aby som tam nieco vrtal, prevaral a pod,,proste odmontujem a namontujem iny. O to mi ide ci je take nieco mozne ak nie tak potom nic. Kupim si cely kit s hlavou 90cm3 za 200eur a hotovo, ale ta varianta sa mi aj tak moc cenovo nepaci. Dakujem.
-
- motorkár
priklad s počitačmi nie je to prave prirovnanie....ked zvyšiš vykon počítača doma tak čo sa stane??? nič fachči Ti rychlejšie a nikoho tym neohroziš.....ale skuter ked maš 50ccm a chceš tam 125ccm tak to už je zmenena dosť podstatna väčšina veci od jazdnych vlastnosti až po rychlosť....čo može byť nebezpečne...vieš prečo nie je take lahke meniť motor ako sa Ti zapači?? lebo každí mladí chalan by si v 15tich urobil AM vodičak a narval by tam do malej moto povedzme 125-250ccm motor a to by už potom na cestach vyzeralo...inak ani tuning 2T a 4T nie je povolený len to u nas zatial tak prisne neberu...v Nemecku je to už o niečom inom zastavia Ta vyberu prenosnu brzdu nastavia na nu skuter a zmeraju vykon a maximalku....pozru do papierov (vodičak) aky maš a je problem.....ešte tuning 2T značkovych skutov sa celkom da su tam dobre brzdy poväčšine ale taký tajfun ked som ho mal na 90ccm tak to bolo v meste sranda sem tam som brzdil aj očami aby som zastal v krizovej situacii....vravim chcel som aj ja dať 2T zip motor na to ale ked alcatelko povedal že nie je jednoduche trafiť uchyt motora tak som sa na to vykašlal.
a kupou kitu 90ccm čo vyriešiš??? to je len zakladna investicia kit.....pekne si prirataj dalšich možno 500ečok+ ku kitu lebo tam nestači len kit meniť....
a kupou kitu 90ccm čo vyriešiš??? to je len zakladna investicia kit.....pekne si prirataj dalšich možno 500ečok+ ku kitu lebo tam nestači len kit meniť....
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ak príklad počítač tak: skús narvať namiesto Pentia do dosky AMDčko.... a máš príklad ako to zo scootrami je...Alebo aj to že narveš do starej slabej dosky nový rýchly procáka a bude to síce chodiť lebo socket pasuje ale bude Ti to brzdiť slabučký chipset na doske alebo grafika alebo málo RAMky a viac sa ti už nezmestí alebo nezoženieš (nejakú predpotopnú SDRAMku) alebo slabá frekvencia FSB alebo slabý zdroj alebo alebo.....Takže ako na vyplnenie volného času je to OK ak máš staré veci za darmo alebo zoženieš dačo velmi velmi lacno ale ak by si mal všetko kupovať tak sa to neoplatí určite nikdy... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- motorkár
To: Vlady...si ma prekvapil znalosťou PC....lepši priklad už asi ani nenajde nikde chalan...dobre si to popisal, klobuk dole...
čiže zaver z Tvojej otazky je takyto asi: dalo by sa niečo riešiť s vymenou motora ale je to nakladne a vysledok by Ta určite sklamal na vynaložene finančne prostriedky. tak sa skus zmieriť so stavom skutra a bud kup niečo značkove..alebo ak Ta laka maxik a maš na to papiere tak potom niečo 250-400ccm...
čiže zaver z Tvojej otazky je takyto asi: dalo by sa niečo riešiť s vymenou motora ale je to nakladne a vysledok by Ta určite sklamal na vynaložene finančne prostriedky. tak sa skus zmieriť so stavom skutra a bud kup niečo značkove..alebo ak Ta laka maxik a maš na to papiere tak potom niečo 250-400ccm...
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
zeby som sa ja zle vyadroval??? alebo to nechcete pochopit...
Proste mam zadrety motor 50ccm, a ked ho uz mam dat opravit tak proste by som chcel zvysit vykon !!!AK JE TO MOZNE!!!, ci uz zvysenim kubatury KITU alebo vymenou celeho motora. Chcel som len vediet ake mam moznosti... ak by mi do mojho skutra pasoval motor z aprilie SR 50 DITECH tak tam dam taky,,, ak z hondy tak tam dam z hondy,,,ak by mi tam pasoval nejaky 125ccm motor tak tak tam dam taky.
CIZE ESTE RAZ PRE TYCH MENEJ CHAPAVYCH....BEZ AKYCHKOLVEK ZMIEN RAMU, VRTANI ZVARANI, CI MI TAM BUDE PASOVAT NEJAKY MOTOR S VYKONOM VIAC AKO 2KW....SNAD MA UZ CHAPETE...DIK
PS: intel a amd nemaju rovnaky socket, to by si mal vediet.... ja som porovnaval procesory s rovnakym socketom
Proste mam zadrety motor 50ccm, a ked ho uz mam dat opravit tak proste by som chcel zvysit vykon !!!AK JE TO MOZNE!!!, ci uz zvysenim kubatury KITU alebo vymenou celeho motora. Chcel som len vediet ake mam moznosti... ak by mi do mojho skutra pasoval motor z aprilie SR 50 DITECH tak tam dam taky,,, ak z hondy tak tam dam z hondy,,,ak by mi tam pasoval nejaky 125ccm motor tak tak tam dam taky.
CIZE ESTE RAZ PRE TYCH MENEJ CHAPAVYCH....BEZ AKYCHKOLVEK ZMIEN RAMU, VRTANI ZVARANI, CI MI TAM BUDE PASOVAT NEJAKY MOTOR S VYKONOM VIAC AKO 2KW....SNAD MA UZ CHAPETE...DIK
PS: intel a amd nemaju rovnaky socket, to by si mal vediet.... ja som porovnaval procesory s rovnakym socketom

- VLADY
- spammer
Sa skludni troška a netoč sa hneď na MAX...A kecanie o menej chápavých si nechaj pre kamošov ...
A o tom že čo Ti tam bude pasovať aký motor ? aký asi? vieme čo máš aký scooter? Si si dal do podpisu? Si darebný aj to aspoň vyplniť základné veci aby sme nemuseli hladať ak Ti aj budeme chceť poradiť... (A inak nechápem prečo ešte furt nieje povinnosť pri registrácii vyplniť aj údaj o type scootra a aj o bydlisku???) Asi by bolo najlepšie takéto príspevky úplne odignorovať....
Ak je to čina tak je to zrejme nejaký klon a asi by tam mohol zapasovať motor z toho scootra ktorý je okopčený . Ale s istotou Ti to asi bude vedieť povedať len niekto kto také už robil ... a je tu o tuningu toho popísené na XY stránok čo ako prečo treba ak dám valec väčší tak čo ešte k nemu treba ak nedám a dám len valec čo to bude robiť a tak furt dokola ...prečo myslíš že tu máme za Teba hladať informácie???

A o tom že čo Ti tam bude pasovať aký motor ? aký asi? vieme čo máš aký scooter? Si si dal do podpisu? Si darebný aj to aspoň vyplniť základné veci aby sme nemuseli hladať ak Ti aj budeme chceť poradiť... (A inak nechápem prečo ešte furt nieje povinnosť pri registrácii vyplniť aj údaj o type scootra a aj o bydlisku???) Asi by bolo najlepšie takéto príspevky úplne odignorovať....

A aj toto svedčí o dačom..... neviem nemám šajnu nevyznám sa moc ale kúpim čínsku rárohu čo má zlý motor a dám to dakomu opraviť a vymeniť motor...tak daj to dakomu spraviť a ten čo ti to bude robiť nech si poradí aj sám iste bude mať šajnu aký tam treba zohnať motor aby pasoval....zrno100 napísal:no ja sa moc do skutrov nevyznam,,, len som kupil jeden s pokazenym motorom a chcel by som ho dat opravit, resp.vymenit za iny kvalitnejsi motor.
.......

-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
VLADY:
1, ja nechcem od nikoho aby mi zhanal info, ja sa len pytam ci niekto nevie nahodou aky by tam pasoval.
2, nazov skutru mas uz v nazve, a PITLO vidiet ze sa vyzna bo napisal: "Je to klasický 4t motor 139 QMB" a ma pravdu. Tak isto mam aj bydlisko vyplnene, tak neviem o co ti ide.
3, a co sa tyka toho odignorovania, dik ze sa mi snazis pomoct ale ked neviem dostatocne poradit tak neviem a necerti sa.
Inak tato tema uz fakt nema vyznam, teraz skor potrebujem poradit ako sa nastavuju ventily na tomto motore...
1, ja nechcem od nikoho aby mi zhanal info, ja sa len pytam ci niekto nevie nahodou aky by tam pasoval.
2, nazov skutru mas uz v nazve, a PITLO vidiet ze sa vyzna bo napisal: "Je to klasický 4t motor 139 QMB" a ma pravdu. Tak isto mam aj bydlisko vyplnene, tak neviem o co ti ide.
3, a co sa tyka toho odignorovania, dik ze sa mi snazis pomoct ale ked neviem dostatocne poradit tak neviem a necerti sa.
Inak tato tema uz fakt nema vyznam, teraz skor potrebujem poradit ako sa nastavuju ventily na tomto motore...
- VLADY
- spammer
Aký je to motor??? vychádza to zrejme z motoru GY6 (HONDA) takže by tam zrejme mal pasovať aj motor z Kymca napríklad...A to vyplnenie bydliska som nemyslel konkrétne na Teba ale tak celkovo lebo polovica nových ludí na to kašle a je to v podstate na ich škodu ...A nemaj boj nečertím sa ...len musím byť do 17:12 v robote a to ma troška onô...Ale ako som už písal na hento je škoda už len keby si mal kupovať nový valec za tých 200E..ale už keď Ti to má stáť na dvore alebo v garáži nepojazdné tak je lepšie to dajako spojazdniť.Ale za čo najmenej financí.aA zázraky od toho nečakaj...ja bysom tam nič ako sériové veci nedával..je to škoda času a penazí bude sa to aj tak furt len kaziť... A ber to športovo..Aj ja som za života už viackrát kúpil nejakú kravinu a potom si búchal hlavu že čo s tým...
A k tomu že je to zadreté..... nič sa nestane len tak..neskapalo tam olejové čerpadlo??? prečo sa to zadrelo? aby sa nestalo že tam dáš nový valec a zadre sa to znova...A ventily štelovať chceš na akom scootri :pardon:Aby som nebol za zlého zasa :http://www.youtube.com/watch?v=eaKyYpdYmjQ

-
- motorkár
pozri ak to maš zadrete napiš alcatelkovi on by mal mať moj valec aj s piestom aj karbecaj,aj airbox, aj vario, aj spojka je tam je to čisto nove ma to v krabici odvtedy ako som prerabal ja motor 139QMB ak to chceš povedz mu a pošle Ti to za nejaku prijatelnu sumu. je to sice seria ale ma len 100km nabehane lebo hned sme tam hodili ten 90kovy valec. takže ak by ti to pomohlo spojazdniť skuter budeš sice mať len seriu ale dobre odblokovana s malossi variom by mala chodiť 70km/h. s 90kovym valcom somja chodil 80-85 ale investicia neporovnatelne prekročila vysledok....čiže ak chceš väčši valec daj si ale minieš vela penazi za malo muziky....samozrejme ceny by alcatelko urobil o dosť nižšie nech mu to tam nestoji vgaraži...mne je to už na dve veci.
a nerozčuluj sa...My chapeme čo chceš len Ty si nechceš dať vysvetliť že nahodenim kitu sa ta prerabka nekonči....nemožeš len kit nahodiť...Tomek nahodil kit aj ostru vačku a skus sa ho opytať ako dopadol.....chodilo mu to horšie ako na seriovom valci a nakoniec to rozpredaval na diely všetko....90ka kit si vyžaduje všetko preladiť,ja som mal karbec S6 21mm tam, S6 spojku, zvon atd atd kopu veci skoro nič neostalo motoricky seriove hafo euro som tam dal a maximalka o 10km vyššia ako v serii. čo kilometer navrch v rychlosti od serie to 100euro investicia do skutra....
a ked chceš meniť motor tak musiš tam dať len ten co tam bol ciže 139QMB nič ine tam nedaš na vyššie kubatury zabudni bez zvarania a presneho vymeriavania tam nenahodiš nič.....
a nerozčuluj sa...My chapeme čo chceš len Ty si nechceš dať vysvetliť že nahodenim kitu sa ta prerabka nekonči....nemožeš len kit nahodiť...Tomek nahodil kit aj ostru vačku a skus sa ho opytať ako dopadol.....chodilo mu to horšie ako na seriovom valci a nakoniec to rozpredaval na diely všetko....90ka kit si vyžaduje všetko preladiť,ja som mal karbec S6 21mm tam, S6 spojku, zvon atd atd kopu veci skoro nič neostalo motoricky seriove hafo euro som tam dal a maximalka o 10km vyššia ako v serii. čo kilometer navrch v rychlosti od serie to 100euro investicia do skutra....
a ked chceš meniť motor tak musiš tam dať len ten co tam bol ciže 139QMB nič ine tam nedaš na vyššie kubatury zabudni bez zvarania a presneho vymeriavania tam nenahodiš nič.....
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
Mitko mnohokrat vdaka za vystiznu odpoved. Avsak nakoniec sme zistili ze to nie je zadrete a asi ani vybehane bo sme zhodili hlavu a vyzera to byt v poriadku(piest,kruzky a pod) . Skuter pri nakopavani jak keby presmykoval, a ked sa podari nastartovat tak pri pridani plynu zdochne jak keby nemal kompresiu. Zatial sme chybu nezistili. Ak na nic neprideme napisem alcatelkovi a nejak sa s nim dohodnem, snad to nakoniec pomoze. Keby mal niekto nejake rady co by tomu mohlo byt budem len vdacny. Tak este raz dik
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
Takze neviem si uz rady s motorom 139QMB, hlava,piest,kruzky a pod. je v poriadku, karburator komplet vycisteny, ventily nastavene... ale aj tak tazko chyta na nakopavacku a nema ziadny vykon, dusi ju...
Moze byt chyba niekde vo variatore? gramaz valcekov, pruzina a pod?
Moze byt chyba niekde vo variatore? gramaz valcekov, pruzina a pod?