Aprilia Leonardo 125 - neštartuje
Moderátor: Moderators
- pneumont
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 19, 2009 7:25 pm
- Skúter: Aprilia Leonardo 125
Aprilia Leonardo 125 - neštartuje
Začalo sa to dost davno ..cca pred mesiacom ked Ocovi to nechcelo nakopnut...
Ako stary mechanik vybral sviečku...ohrial ju na plyne... založil naspat a skuuuter kopol na šupu. Tak som mu teda doprial novu sviečku, ktora ma stala 15 eur...na šlak trafenie...bud ma predajca dobre ... ale to uz je jedno.,..
Sviečka je nova...Aprilka kopla a vozil som sa cca dva dni.. Po dvoch dnoch som si všimol, že mi to štartuje trošku dlhšie ako obvykle. ( predtým to poriadne neroztočilo štarter a klepala- proste som stlačil tlačitko a bola v momente nakopnuta na prvom zube štartera)
Mal som ju komplet rozobratu asi dvakrat...vysedok?
- myslel som ze bateria je slaba na to aby zapalila dostatočne sviečku--- baterka je dobra, odskušana, takze baterka to nieje...
-dalej sa mi nezda privod benzinu do motora...sice všetko je riadené podtlakmi tak ani neviem kde chyba je...
-po druhom rozobrati, poprefukovani a kadejakych somarin mi to nakoplo -rozturoval som ju...a potom bez problemov šla. Taktiež postala do rana a rano nakopla bez problemov...kopala cely den až večer...prask...opat nič...toči toči a nenaštartuje...
-vybral som sviečku, vypalil ju na sporaku a motorka chytla na šupu...
NEZALIEVA MI TO KARBURATOR??? čI čO TAM MAM?
A este na karbe..mam dve skrutky nastavenia..jedna ktora šteluje klapku a privod vzduchu a druha je na benzin...po otačaní benzinovej sa mi nijako nemení chod motora...az pri skoro uplnom dotiahnuti to trošku meni otačky....
Ako stary mechanik vybral sviečku...ohrial ju na plyne... založil naspat a skuuuter kopol na šupu. Tak som mu teda doprial novu sviečku, ktora ma stala 15 eur...na šlak trafenie...bud ma predajca dobre ... ale to uz je jedno.,..
Sviečka je nova...Aprilka kopla a vozil som sa cca dva dni.. Po dvoch dnoch som si všimol, že mi to štartuje trošku dlhšie ako obvykle. ( predtým to poriadne neroztočilo štarter a klepala- proste som stlačil tlačitko a bola v momente nakopnuta na prvom zube štartera)
Mal som ju komplet rozobratu asi dvakrat...vysedok?
- myslel som ze bateria je slaba na to aby zapalila dostatočne sviečku--- baterka je dobra, odskušana, takze baterka to nieje...
-dalej sa mi nezda privod benzinu do motora...sice všetko je riadené podtlakmi tak ani neviem kde chyba je...
-po druhom rozobrati, poprefukovani a kadejakych somarin mi to nakoplo -rozturoval som ju...a potom bez problemov šla. Taktiež postala do rana a rano nakopla bez problemov...kopala cely den až večer...prask...opat nič...toči toči a nenaštartuje...
-vybral som sviečku, vypalil ju na sporaku a motorka chytla na šupu...
NEZALIEVA MI TO KARBURATOR??? čI čO TAM MAM?
A este na karbe..mam dve skrutky nastavenia..jedna ktora šteluje klapku a privod vzduchu a druha je na benzin...po otačaní benzinovej sa mi nijako nemení chod motora...az pri skoro uplnom dotiahnuti to trošku meni otačky....
podpis som si este nenastavil
- scootgraf
- kolobežkár
- Dátum registrácie: Po Okt 13, 2008 11:25 am
- Skúter: Gilera runner 125 rv.1997
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Aprilia Leonardo 125-neštertuje
ako vyzerala sviecka ked si ju vybral aku farbu mala?
- pneumont
- st. trojkolkár
Re: Aprilia Leonardo 125-neštertuje
Mokra a čierna....
Ale ked som ju napojil na priamo mimo valca..tak iskrila...
Ale ked som ju napojil na priamo mimo valca..tak iskrila...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Aprilia Leonardo 125 - neštartuje
mas od svojho scootra navod? Ak ano, pozri donho, ake alternativne sviecky smies pouzit (co do teploty sviecky) a skusil by som z tych alternativ teplejsiu sviecku... aby sa lepsie cistila, ked pises, ze momentalna sviecka je cierna, ale scooter ked jazdil, tak jazdil v pohode (teda zmes by mala byt dobra).
Netvrdim vsak, ze to je v tom...
Netvrdim vsak, ze to je v tom...
- pneumont
- st. trojkolkár
Dal som staru sviečku a chytol mi na šupu..uvidim čo spravi rano. Inač Sviečku mi zhanal original pre tento typ motorky NGK pan Košík (bandit by ho mal poznat-ten za LIDLOM v BJ)
Ale aj tak...rozsteloval som karburator a motorka funguje...do karba mi idu aj nejake kable..neviete čo to je ?? je to nejaka elektricka tryska volnobehu???
Papiere od neho nemam...tak asi tak
Ale aj tak...rozsteloval som karburator a motorka funguje...do karba mi idu aj nejake kable..neviete čo to je ?? je to nejaka elektricka tryska volnobehu???
Papiere od neho nemam...tak asi tak

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ja mam vo svojom manuale k mojej Aprilke tiez uvedenu odporucanu sviecku od NGK, ale hned pod nou alternativnu teplejsiu NGK a alternativnu studensiu NGK a alternativnu teplejsiu Champion a alternativnu studensiu Champion (a mozno este odporucanu Champion, ale to si uz nepamatam).
Ja len ze ak ti scooter po nastartovani beha v pohode (teda nedusi sa a pod.) v celom rozsahu rychlosti, tak zmes mas zrejme nastavenu dobre... a ak je sviecka napriek tomu cierna, tak mas prilis studenu sviecku pre dane nastavenie karburatora, co same o sebe nemusi robit problem, len ze sviecka sa viac zanasa a moze hadzat nedostatocnu iskru, a teda teplejsia sviecka z manualu by urobila lepsiu sluzbu...
...ale ak ti to bude behat uz v pohode, tak OK. Inac, spominaneho pana Kosika nepoznam, tam za LIDLom som bol asi dvakrat pozriet a mali tam podla mna predrazene dovazane scootre (moj osobny nazor). Ak som potreboval nejaku suciastku, tak som si ju zohnal cez p. Kostara, servis ma na Moliterke, predajnu ma nad Hypernovou v ulicke smerujucej k Dopravnemu inspektoratu... Take sviecky by mal snad aj na predajni, a ak nie, tak isto by vedel objednat. A patri pod moped-slovakia.sk, ktory sa vystatuje tym, ze ponuka aj nahradne diely na Aprilie, takze ak by si nieco potreboval, mozes si to objednat u neho.
Ja len ze ak ti scooter po nastartovani beha v pohode (teda nedusi sa a pod.) v celom rozsahu rychlosti, tak zmes mas zrejme nastavenu dobre... a ak je sviecka napriek tomu cierna, tak mas prilis studenu sviecku pre dane nastavenie karburatora, co same o sebe nemusi robit problem, len ze sviecka sa viac zanasa a moze hadzat nedostatocnu iskru, a teda teplejsia sviecka z manualu by urobila lepsiu sluzbu...
...ale ak ti to bude behat uz v pohode, tak OK. Inac, spominaneho pana Kosika nepoznam, tam za LIDLom som bol asi dvakrat pozriet a mali tam podla mna predrazene dovazane scootre (moj osobny nazor). Ak som potreboval nejaku suciastku, tak som si ju zohnal cez p. Kostara, servis ma na Moliterke, predajnu ma nad Hypernovou v ulicke smerujucej k Dopravnemu inspektoratu... Take sviecky by mal snad aj na predajni, a ak nie, tak isto by vedel objednat. A patri pod moped-slovakia.sk, ktory sa vystatuje tym, ze ponuka aj nahradne diely na Aprilie, takze ak by si nieco potreboval, mozes si to objednat u neho.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
sytič.....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- pneumont
- st. trojkolkár
kua uz som raz pisal no neviem kde a komu mi to hodilo tak este raz...
Vlady- tie kable si myslel ako sytič ze??? aj to si myslim ze moze robit problem.
THeBaNDiT- neviem či sme sa neobchadali dnes (pondelok ) pri moteli MARK šiel som v svietiacej zelenej reflexnej bunde ... neviem či si to bol ty.
Inač ten za Lidlom je fakt predrazeny...maximalne, už som s nim skončil...dakujem za info o BABETA shope
určite sa tam zastavim ak vraviš že sa taktiež špecializuju na Apriliu...
dikes a budem riešit problem dalej.
Inač rano kopla..bol som v robote...na obed som ju skusal vrobote natočit no nič...tak som sviečku starym sposobom vypalil a potom chytla...štartovala aj po obede..ba kludne som na nej dosiel domov...este aj teraz o osmej som ju daval naštartovanu do garaze..
Už ma z nej porazi... asi to bude sytič alebo sviečka
Vlady- tie kable si myslel ako sytič ze??? aj to si myslim ze moze robit problem.
THeBaNDiT- neviem či sme sa neobchadali dnes (pondelok ) pri moteli MARK šiel som v svietiacej zelenej reflexnej bunde ... neviem či si to bol ty.
Inač ten za Lidlom je fakt predrazeny...maximalne, už som s nim skončil...dakujem za info o BABETA shope

dikes a budem riešit problem dalej.
Inač rano kopla..bol som v robote...na obed som ju skusal vrobote natočit no nič...tak som sviečku starym sposobom vypalil a potom chytla...štartovala aj po obede..ba kludne som na nej dosiel domov...este aj teraz o osmej som ju daval naštartovanu do garaze..
Už ma z nej porazi... asi to bude sytič alebo sviečka

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
okolo motela MARK chodim casto, ale dnes som nevytiahol hlavu z domu, od piatkoveho stipanca vcely do tvare (do spankovej oblasti) som opuchnuty jak Rocky po zapase
a taky nevyjdem na ulicu...
Ale uz to odpucha... zajtra uz asi vyrazim na cestu... dnes si mozno videl mojho brata (tmavosivy Kymco Xciting 300i), siel dnes tamadial dvakrat, opytam sa ho.
Jo a ten BABETA shop, samozrejme predava aj ine veci, oficialne aj CPI scootre, a ako som uz pisal, jeho dodavatelom je moped-slovakia.sk, a ten moped-slovakia na svojej stranke pise, ze
Ale trosku som sa sekol, nie originalne nahradne diely, ale nahradne diely od firmy RMS na tieto vymenovane znacky... Podla stranky dodacia doba do 14 dni.

Jo a ten BABETA shop, samozrejme predava aj ine veci, oficialne aj CPI scootre, a ako som uz pisal, jeho dodavatelom je moped-slovakia.sk, a ten moped-slovakia na svojej stranke pise, ze
zdroj: http://www.moped-slovakia.sk/page.asp?p ... status=rmsZabezpečujeme náhradné diely na skútre európskych a japonských značiek. Zastúpenie značiek:
* APRILIA * BENELLI * CAGIVA * GILERA * ITALJET * MALAGUTI * MOTRON * PGO * SUZUKI * YAMAHA
* F. MORINI * ATALA * BETA * DERBI * HONDA * KYMCO * MBK * PEUGEOT * PIAGGIO * VESPA * FBM
Ale trosku som sa sekol, nie originalne nahradne diely, ale nahradne diely od firmy RMS na tieto vymenovane znacky... Podla stranky dodacia doba do 14 dni.
- pneumont
- st. trojkolkár
To už je jedno ...hlavne ma tam ... ako ten ciciak za Lidlom. A odkial presne si??, Ten big skuuuter šiel z križovatky na klušovskej zabave...možno som sa zmylil.
Dufam ze to už konečne dam nejak dohromady a konečne pridem na chybu..nebavi ma nikam ist ked vieš ze ked to niekde vypneš -možno to už nenatočis... vieš naserie to ...
A skore odpuchnutie...
Dufam ze to už konečne dam nejak dohromady a konečne pridem na chybu..nebavi ma nikam ist ked vieš ze ked to niekde vypneš -možno to už nenatočis... vieš naserie to ...
A skore odpuchnutie...

- pneumont
- st. trojkolkár
Takze... vypalim sviečku a chyta... aj cely den a sto krat...ale ked postojí dlhšie...tak nič....vymením za vypalenú sviečku a ide sa dalej...
Tak mi vysvetlite, kde je problem ??? jedna sviečka je nova, druha stara...

Tak mi vysvetlite, kde je problem ??? jedna sviečka je nova, druha stara...

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
a okrem nahrievania sviecky nepomoze nic ine? Ani startovat s plynom? Ani upchat rukou airbox? (ak sa da k nasavaciemu otvoru rukou dostat) VLADY podozrieva, ze mozes mat nefunkcny sytic (preto studeny motor nechce nastartovat).
- pneumont
- st. trojkolkár
Šart s plynom je este horši... skor mi to zamača sviečku, ta potom už vobec nepali. Skusal som aj airbox no nič... Ked nakopne nejaví žiadne znamky, žeby niečo nefungovalo. Šlape v pohode ak led prodko pridaš, uberieš...včera rano som sviečku napalil...došiel do roboty...o štvrtej v robote som už nemohol natočit...vypalil som ju zas...pak chytla...a na tej sviečke som ešte štartoval do večera...sem tam sa mi zdalo že som jej musel trošku pomoct plynom...ale dnes rano určite nenakopne... 

- VLADY
- spammer
Alebo skús najprv nastaviť lepšie volnobeh...ak píšeš že skrutka na bohatosť zmesy nemá skoro žieden vplyv na otáčky tak je dakde chyba..... možno to máš dorovnané dorazovým šroubom na klapke a.... skús znížiť otáčky klapkovým šroubom lebo s tým sa vlastne nastavuje volnobeh - počet otáčok, a šroubom bohatosťilen to že či má motor vtedy rovnomerný chod alebo už začína trhať že má moc chudobnú zmes.... 

- pneumont
- st. trojkolkár
Takto..ked otačam šrubkou, ktora dviha klapku na vzduch... otáčky sa zvyšuju...ale ked točím vrchnou, ktorá je pravdepodobne na benzín tak sa nemeni zvuk vobec...akurat ked ju dotiahnem tak mi začnu padat otáčky až zdochynať... tak ju teda trochu vytočím ...otačky su v pohode a necham to tak..jazdím a bez problémov to ide...dokonca aj ked zastavím otačky to ma podla ucha celkom v pohode...tak važne neviem.
Ešte to sa mi deje , že ked už naštartujem...tak ked sa preveziem a vypnem-a chcem to nakopnut opat...musim jej dat trošku plynu..predtym mi nakopovala bez plynu...ak jej ten plyn nepridam..zahadze sviečku a koniec..nenatočím vobec...
Dalej ked nakopnem...ma to nizke otačky...trošku jej pridam, vyzera že sa zapne sytič, lebo otačky sa zvyšia ale asi po 5tich sekundach to padne opat na volnobeh...pritom motor je studený... rano, prvé nakopnutie.
Ešte to sa mi deje , že ked už naštartujem...tak ked sa preveziem a vypnem-a chcem to nakopnut opat...musim jej dat trošku plynu..predtym mi nakopovala bez plynu...ak jej ten plyn nepridam..zahadze sviečku a koniec..nenatočím vobec...
Dalej ked nakopnem...ma to nizke otačky...trošku jej pridam, vyzera že sa zapne sytič, lebo otačky sa zvyšia ale asi po 5tich sekundach to padne opat na volnobeh...pritom motor je studený... rano, prvé nakopnutie.
- VLADY
- spammer
teplý motor sa zvykne štartovávať s trochou plynu.... to je v porádku ak jeje nepridáš a zahádže sviečku asi bude moc bohatá zmes alebo že yb furt troška otvorený sytič??? skús to všetko pokontrolovať či a ako funguje inak elektrický autosytič má dosť velké časy než zavre a potom než znova otvorí..... je to vždy rádovo minúty lebo je to robené akokeby termostat ktorý je ohrievaný pri chode motora prúdom od alternátora takže ak je motor studený a sytič otvorený začne sa pomaličky ohrievať a zatvárať po naštartovaní a potom po jazde sa zas neotvorí hneď ale je ohrievaný aj od sálavého tepla z motora takže to chvílku trvá než vychladne .... 

- pneumont
- st. trojkolkár
skusim... definitivne som zistil, ze ked postoji dobu, kym nevychladne úplne tak naštartuje...ale ak už vychladne úplne...možem rovno pred štartom vypalovat sviečku...lebo mi ju pri prvom kopnuti zaleje, -proste mokra je len to nechytne.

- VLADY
- spammer
A nemôže byť že ten sytič je pošahaný..trebarz že tam chýba sytičová tryska a akonáhle je funkčný tak tam nahúka kopec paliva a sa to prechalastá??? Lebo ak ide natočiť teplý uplne v pohodke to znamená že sytič je vypnutý a nieje problém...A skúšal si štartovať studený s plným plynom ? aj vtedy sa to prechlastá? Lebo ak je klapka otvorená naplno zmes by mala byť relatívne chudobnejšia ako pri zavretej ....
PS: zlatá striekačka...len do kedy??? 

- pneumont
- st. trojkolkár
Rano... nenatočí ani s plynom.... avšak vyberiem sviečku , vypalim ju tak nakopne. Ak chytne tak počut ze poslabom pridaní plynu zapne sytič..ale len na velmi kratku dobu...cca 5 sekund...potom to hnet hodi do volnobehu a to už mu musim pomahat plynom aby nezdochol..tak ja uz fakt neviem.
-
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Feb 17, 2008 1:12 am
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
skús vybrať sytič a štartovať bez neho mne nefungoval a riešil som to tak že som mal pichnutu ihlu v gume čo je medzi karbom a airboxom ked nešlo naštartovať tak som nabral do striekačky benzín a cez ihlu so ho tam šupol a chytla je to riešenie aj keď ti uplne dojde šťava a nejde nakopnúť, ešte by som skúsil zmerať tlaky vo valci, či ti niekde okolo tej sviečky neuchodí tlak-vzduch,podobne nechce chytať aj keď má motor veľa nabehané a žiada si výbrus
- pneumont
- st. trojkolkár
100 percent mi zalieva valec... proste ked odstavím, natečie mi doň benzín, ktory moja sviečka pri prvom štartovaní neodpáli....
Prečo mi tam ten benzín tečie??? je tam niekde nejaký ventil???
Nema niekto nejaké info o palivovej sústave na aPRILKU LEONARDO 125?
Prečo mi tam ten benzín tečie??? je tam niekde nejaký ventil???
Nema niekto nejaké info o palivovej sústave na aPRILKU LEONARDO 125?

- VLADY
- spammer
Natiecť ale kade???aj keby sa preplavila plaváková komora tak býva predsa spravený prepad aby ten benzín vytekal von (síce to tak nemusí byť na každom karbeci spravené...) a nie dnu do motora a respektíve natiecť sám od seba ani nemôže motor si ho musí nasať...ja furt vravím máš asi dačo so sytičom... možno ten dáva moc a obohatí zmes na začiatku štartovania. Nechýba ti v karbeci dakde dajaká záslepka v nejakom vývrte kanáliku alebo tryska ktorá dávkuje palivo pri otvorenom sytiči? A skúšal si už štartovať po odstavení scootra na druhý deň tak že prídeš ku scootru a zapneš klúčik a pridáš plný plyn a tak štartuješ? vtedy ba sa mala zmes ochudobniť pretože klapka bude otvorená naplno a malo by tam ísť viac vzduchu.....Alebo skúsiť nechať zavrieť sytič ak je napájaný priamo z baterky že zapneš zapalovanie klúčikom a počkáš pár minút a potom budeš štartovať....
A inak hladina v plavákovej komore sa dá skontrolovať aj bez demontáže karbecu tak, že sa nastrčí priesvitná hadička na ten vývod čo je naspodku plavákovej komory a je na odkalovanie bordelu a vytiahne sa smerom hore a spraví sa v nej hladina paliva ako vodoznak po otvorení toho odkalovacieho šroubu kam až siaha palivo do akej výšky ....

- pneumont
- st. trojkolkár
Vlady... co sa tyka toho čo vravíš... skúsim to presne podla tvojho poisu...
Lenze ... par krat sa mi stalo že mi to rano aspon raz chytlo...ako sa vraví zakašlal... na prvy raz skočil ale ako dalej starter točil ...tak to uz bolo počut ze to nechytne.. a s plynom už ani tolko...točil som naprazno bez plynu...tak to podla zvuku malo nadej že to kopne..ale ked som pridal...tak ani tolko..
Inač čo sa tyka toho sytiča..to je ta somarina na vrchu karburatora , napojena na nejake kable?? ak to odpojím??? co pak?
Lenze ... par krat sa mi stalo že mi to rano aspon raz chytlo...ako sa vraví zakašlal... na prvy raz skočil ale ako dalej starter točil ...tak to uz bolo počut ze to nechytne.. a s plynom už ani tolko...točil som naprazno bez plynu...tak to podla zvuku malo nadej že to kopne..ale ked som pridal...tak ani tolko..
Inač čo sa tyka toho sytiča..to je ta somarina na vrchu karburatora , napojena na nejake kable?? ak to odpojím??? co pak?
- VLADY
- spammer
Ak to odpojíš sytič ostane furt otvorený a teda zapnutý..tá elektrika čo do neho ide po tých kábloch ho zohrieva vovnútri a tak sa zavrie do pár minút.je to ako termostat v chladiacom okruhu akurát opačne termostat otvára zvýšenou teplotou a sytič zatvára...Ale šak nemáš dakoho kto by vedel požičať nejaký vhodný karbec???A máš vylúčených hneď kopec závad...ak to nepôjde ani z iným karbecom tak je chyba niekde inde ako v palive...nieje to vybehané že to má slabú kompresiu alebo nebodaj podpálený výfukový ventil? stáva sa kadečo....alebo sme takéto už preberali? už si napamätám čo všetko sa tam skúšalo robiť a kontrolovať...

- PeT0o1
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Po Máj 04, 2009 10:10 pm
- Skúter: nič :/
Presne toto iste robi aj mne, kupil som novu sviecku NGK CR8E nabehal som nanej 300km ked som isiel do Zvolena na zraz a ked sme odchadzali v nedelu tak mi to dlhsie trvalo nakopnut. Teraz som aj ja dosiel vcera na to ze skusim pozohrievat sviecku a fakt to tak funguje. Vzdy ked ju vyberem je mokra a cierna. Vzdy ked zastavim vytecie mi benzin niekedy viac niekedy menej a niekedy vobec. VLADY ked si bol na zraze tak si mozno videl ako mi to stale len tieklo, tak to ma nieco spolocne z mojou chybou si myslim.
Zevraj je to sytic. Je to dost mozne lebo ked som raz isiel tak mi odletela poistka a sytic vystrelil opat som ho tam dal a stale to iste (toto je taka nepodstatna vec).
S tou zmesou to moze byt pravda lebo mal som dobre nastavenie a raz som to presteloval a potom sa to tiez nejako j.. musim vsetko presne ponastelovat.
Nosim pri sebe zapalovac
.
Po Vasich prispevkoch budem vyradovat dobre veci.
EDIT: pneumont: Neviem ci nemame ten isty motor ale karburator mame ten isty http://www.ultimateparts.net/images/cat ... burettor-I motor mam minarelli.
Zevraj je to sytic. Je to dost mozne lebo ked som raz isiel tak mi odletela poistka a sytic vystrelil opat som ho tam dal a stale to iste (toto je taka nepodstatna vec).
S tou zmesou to moze byt pravda lebo mal som dobre nastavenie a raz som to presteloval a potom sa to tiez nejako j.. musim vsetko presne ponastelovat.
Nosim pri sebe zapalovac

Po Vasich prispevkoch budem vyradovat dobre veci.
EDIT: pneumont: Neviem ci nemame ten isty motor ale karburator mame ten isty http://www.ultimateparts.net/images/cat ... burettor-I motor mam minarelli.
The Doctor