Aerox - Pokles vykonu
Moderátor: Moderators
- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Aerox - Pokles vykonu
Zdravim,
za tyzden som nabehal so skutrom okolo 900km pohodovym stylom. Je to seriovy Aerox LC, 1 rok a nabehanych aktualne 2100km. Byvam v Nitre a ked idem hore Klokocinou, co je dost strmy kopec, idem maximalne 65, pricom par dni do zadu som nemal problem ist hore 75/80 a to urcite nie na plnom plyne. Taktiez sa mi uz 2x stalo ze pri rozbiehani sa z krizovatky som zrazu stratil otacky, zablikal olej a o 3 sekundy uz to islo normal. Tankujem V-Power 95, olej Shell Advance VSX(splna normy uvedene v navode), ktoreho mam v nadrzi urcite 3/4. Nechcem s tym ist zatial do servisu ak by to nahodou bolo iba nieco banalne. Otazka navyse, rocny neupraveny scooter mi v servise obhliadnu zadarmo?
Edit: par dni dozadu som suchol vyfukom o obrubnik a ak ma mojim odhadom potrubie priemer 3 cm tak preliacina je 3 mm dovnutra, nic hrozne.
Edit2: Scooter bol odblokovany v Yamahe. Da sa to odblokovat este viac? Sa mi napr. zda ze v porovnani s ostatnymi scootrami je tam nejako vela zahybov na vyfuku.
za tyzden som nabehal so skutrom okolo 900km pohodovym stylom. Je to seriovy Aerox LC, 1 rok a nabehanych aktualne 2100km. Byvam v Nitre a ked idem hore Klokocinou, co je dost strmy kopec, idem maximalne 65, pricom par dni do zadu som nemal problem ist hore 75/80 a to urcite nie na plnom plyne. Taktiez sa mi uz 2x stalo ze pri rozbiehani sa z krizovatky som zrazu stratil otacky, zablikal olej a o 3 sekundy uz to islo normal. Tankujem V-Power 95, olej Shell Advance VSX(splna normy uvedene v navode), ktoreho mam v nadrzi urcite 3/4. Nechcem s tym ist zatial do servisu ak by to nahodou bolo iba nieco banalne. Otazka navyse, rocny neupraveny scooter mi v servise obhliadnu zadarmo?
Edit: par dni dozadu som suchol vyfukom o obrubnik a ak ma mojim odhadom potrubie priemer 3 cm tak preliacina je 3 mm dovnutra, nic hrozne.
Edit2: Scooter bol odblokovany v Yamahe. Da sa to odblokovat este viac? Sa mi napr. zda ze v porovnani s ostatnymi scootrami je tam nejako vela zahybov na vyfuku.
podpis som si este nenastavil
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Aerox - Pokles vykonu
Podla popisu to môže mať niekolko dôvodov: mohli sa natiahnuť spojkové pružinky (to cítiť pri rozbehu) zjazdiť valčeky (kolísanie výkonu).
Ten výfuk čo si preliačil nieje náhodou prerazený? či nekde neprepúšťa(mohlo by to znamenať stratu výkonu.
Ak máš na výfuku vela kolienok asi by bolo najlepšie kúpiť nejaký laďák a vtedy by to išlo o dosť lepšie.
Ten výfuk čo si preliačil nieje náhodou prerazený? či nekde neprepúšťa(mohlo by to znamenať stratu výkonu.
Ak máš na výfuku vela kolienok asi by bolo najlepšie kúpiť nejaký laďák a vtedy by to išlo o dosť lepšie.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
tak v prvom rade tam lejes plnu syntetiku co je kravina lebo ho dobre nespalis a karbonujes si motor. v druhom rade tam lejes zbytocne drahy benzin ale to by vadit nemalo (aj ked mne 4t motorka s vpower racingom o dost horsie startovala)
ten vyfuk pri tom incidente si mohol pohnut a mozno ti nieco unika okolo tesnenia tak to skontroluj. ta preliacina by to ozaj robit nemala aj ked babka k babce...
tiez je mozne ze mas len opotrebovane valceky.
ale fakt si kup nejaky ladeny vyfuk a uvidis ze si budes nadavat ze si to neurobil skor.
v servise ti zadarmo neobhliadnu okrem penazenky nic
ten vyfuk pri tom incidente si mohol pohnut a mozno ti nieco unika okolo tesnenia tak to skontroluj. ta preliacina by to ozaj robit nemala aj ked babka k babce...
tiez je mozne ze mas len opotrebovane valceky.
ale fakt si kup nejaky ladeny vyfuk a uvidis ze si budes nadavat ze si to neurobil skor.
v servise ti zadarmo neobhliadnu okrem penazenky nic
- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Vacsina olejov Shell bola oznacena ako Fully syntetic ale tento iba ako syntetic based, tak som ho zobral. Pozrem na ten vyfuk, ci neunika a skusim nasporit nejake korunky na street vyfuk(nech je to tichsie a ladene sa mi moc nepacia), nejake odporucania za dobre peniaze? Mozem pozret s kamosom aj na valceky a pruzinky, ale po 2000km? Wtf. Este ked som tu, chcel by som sa opytat ako by som zvysil trosku volnobeh, ide na 1000 otacok a obcas zdochne a ci sa da nejako lahko uvolnit predna brzda kedze troska skripe. Dakujem.
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Ak chceš street výfuk tak napríklad stage6 street, alebo top performances street (ten mám aj ja). V tomto prípade nemusíš meniť ani valčeky.
Volnobeh sa nastavujem na karburátore šróbom čo trčí na boku (vedla neho je jeden zapustený šrób - vzdušník), len daj pozor aby si nerozladil celý karb. Pridaj len jemne a čakaj ono sa to nezmení okamžite ale chvílku počkaj.
Volnobeh sa nastavujem na karburátore šróbom čo trčí na boku (vedla neho je jeden zapustený šrób - vzdušník), len daj pozor aby si nerozladil celý karb. Pridaj len jemne a čakaj ono sa to nezmení okamžite ale chvílku počkaj.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
dobry street fuk je aj leo vince GP
http://www.scootland.sk/zbozi/leovince- ... minarelli/
http://www.scootland.sk/zbozi/leovince- ... minarelli/
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
akurat ze leo vince ti zacne hrdzaviet skor jak ho namontujes
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
aešte by som chcel vedieť kde bereš tu istotu že Leo Vinci street je dobry fuk?? ci len podla ceny a podla popisku?? ved nikde som nevidel nejaký test na tento street vyfuk...???? nepoviem ked napiše deltoro že S6 ked ho denno denne použiva....ale Tvoju istotu by som nebral priliž vážne....