Svet motocyklov - test ciny
Moderátor: Moderators
Svet motocyklov - test ciny
Som tam nasiel test na moto s mojim motorom Vonroad a napriek tomu ze vela z vas nadava na cinu nepisali aboslutne nic zle jedine co hodnotili ako minus je spolujazdcove pohodlie ale je to iny model ale rovnaka znacka . Pisali ze motor je porovnatelny z 2T konkurenciov
podpis som si este nenastavil
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
no testy v smc by som bral s veeeelkou rezervou...si precitajte vsetky testy cinanov tak rok dva dozadu...predsa nebudu zhadzovat svojich najvecsich inzerentov...moc objektivity v tych testoch nevidim...aj minule: pri jazde sa uvolnovalo lozisko hlavy riadena...ale to za minus nepovazovali...sa vraj stava... 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- Jostobb
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Scarp///podľa mňa je na tom niečo pravdy že čínske motory sa začínajú zlepšovať..
a to nepíšem len preto že ja mám čínu ale môj kamoš má apriliu sr s ladením výfukom a s inými vecami .a v tých nižších rýchlotiach sa to dá porovnať(zrýchlenie je podobné)...ale nad tých 65-70km/h ....je to 0b pre čínu a 100b pre apriliu.... 

Je to preto lebo ty máš 4T motor a on 2T!!!Jostobb napísal:Scarp///podľa mňa je na tom niečo pravdy že čínske motory sa začínajú zlepšovať..a to nepíšem len preto že ja mám čínu ale môj kamoš má apriliu sr s ladením výfukom a s inými vecami .a v tých nižších rýchlotiach sa to dá porovnať(zrýchlenie je podobné)...ale nad tých 65-70km/h ....je to 0b pre čínu a 100b pre apriliu....
Ale nie to som chcel, chalani prestante viesť už debaty o kvalite čínskej produkcie lebo vždy sa toho chytí nejaký zakomplexovaný magor na europskej motorke a vždy to končí urážaním.

No minule som narazil na nete na jednu stránku amerického predajcu motocyklov kt. ponúkal okrem klasiky aj skutre činskej výroby. Podrobne tam rozoberal celú problematiku okolo kvality. Písal, že v prvom rade si treba uvedomiť, že čína nie je vo výrobe skutrov nováčikom ale má viac ako 20r skúsenosti. Nielen kvalita určuje cenu ale aj výrobné náklady a tie su v číne výrazne nižšie ako v európe. Ked začal export čínskych skutrov na európsky trh, začali sa krajiny ako taliansko, francuzko atd. presadzovať o určité obmedzenia v rámci EU, pretože ceny týchto dovážaných skutrov boli v porovnaní s europ. výrobcami dumpingové. Avšak toto sa nepodarilo a čínsky výrobcovia si tak vydobili pevné miesto na EU trhu. Z narastajúcim predajom a snahou udržať sa na trhu však vznikla potreba zvýšenia kvality. Čínsky výrobcovia preto zaviedli systém podobný japonskému. Všetci dobre poznáte malé ovalne nálepky s nápisom Passet na jap. elektronike. Biela značila výrobky kt. nesmeli opustiť krajinu, strieborná smela isť iba do vybraných krajín a zlatá mohla byť exportovaná bez obmedzenia. Tým si japonci zabezpečili určitú kontrolu kvality exportných výrobkov aby nedochádzalo k poškodeniu mena krajiny pôvodu. Dnes predávané čínske skutre na slovensku sú všetky označené akoby zlatou nálepkou. Zatial čo pred 2r. to boli haraburdy kt. sa rosypali po pár km, tie dnešné majú neporovnatelne kvalitnejší materiál aj ked spracovaním sa ešte stále nevyrovnajú europ. produkcii. Čínania sú však neuveritelne flexibilný a je možné, že o pár rokov budú kvalitatívne na tej istej úrovni ako ich eurp. kolegovia. Nie je to tak dávno ked bol napr. Samsung tretotriednym výrobcom elektroniky a dnes patrí k špičke. Mojou snahou nie je zastávať sa čínskych výrobcov. Som zákazník a zaujíma ma kvalita zodpovedajúca cene. Preto som rád ked vidím ako sú postupne europ. výrobcovia nútený znižovať cenu v snahe udržať predajnosť svojich výrobkov. A to je na slovensku pre zákazníka momentálne to najpodstatnejšie.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Písal som to už niekolko krát a všetko je to len a len o peniazoch ... a takisto niekomu je vela dať za scootra 40 papierov a niekomu zas nieje vela ani 100.A za dalšie treba vyberať aj podla toho načo to mám. Ak vrčím do roboty 5 kilákov tak tá čína stačí v pohode ale vo dvojici na 50-100 kilákové výlety to už nieje moc pohoda ale netvrdím že sa nedá. takže scootru zdar a nech to vrčí a hlavne jazdí! lebo o tom to je!
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
no mnozí píší jak zaostalá je čína a že neuměj vyrobit nic pořádného.Pravda je to rozporuplná země a žít bych tam nechtěl.Na druhou stranu je to jedna ze tří zemi co uměj vyrobit svou raketu a poslat ji i s lidmi uspěšně do kosmu.A rozhodně to není jednoduchá záležitost a neni na to použitej bambus.Také skutry co dělaj beru možná jako jejich přednost a ukázku flexibility.Ono totiž záleží na dovozci co chce aby mu udělali.Pokud si u nich obědnám skutr v kvalitě japonce a nebude mi záležet na ceně burčitě by to zvládli pokud si obědnám skutr za 20 procent ceny toho japonce a nebudu trvat na kvalitě vyhověj mi také.Jeden příklad.Prodáva se u nás replika jawa 555 pařez.Náš prodejce ho chtěl vyrábět v česku začátek výrby nejdříve za 5 let a cena 800000 kč čína to zvládla za pul roku a cena nesrovnatelně menší a prodáva se jím to dobře.Jo a stím prodejem v USA dovážej to a prodávaj tam asi 20 let a celkem s uspěchem i když je možné že ta kvalita je uplně jiná než u nás
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
zase nekonecna diskusia o cine...kaslite uz na to...kto chce nech ju ma,ale nech neplace a kto ju nema nech sa tesi ze ju nema a nesmeje sa tym co ju maju 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
jo to souhlasím jen bych dodal že u nekoho to je o pěnězích u mne osobně o tom na co to potřebuji.Příklad budu chtít jezdit na delší výlety byla by blbost koupit čínu pokud to mám na ježdění 5 km do práce byla by blbost koupit značkovejalcatelko napísal:zase nekonecna diskusia o cine...kaslite uz na to...kto chce nech ju ma,ale nech neplace a kto ju nema nech sa tesi ze ju nema a nesmeje sa tym co ju maju
-
- chodec
- Dátum registrácie: Ne Aug 09, 2009 8:16 am
- Skúter: Vonroad Rally 50 1.8kw ( Obcas ma predbehne babka na bicykli )
Re: Citali ste novy Svet motocyklov ?
to mate ako s LEDkami...idete do GM abo dakeho shopu a kupite bielu 5mm ledku za 7 korun najmenej a potom kuknete na ebay kde sa predavaju sikmooke ledky a jedna vyde na korunu....tak to je trosku rozdiel...aj keby svietila iba stvrtinu casu ako ta z GM stale sa to oplati... btw mam ich doma 1400 a dokonca k tomu poslali aj zadarmo rezistory
Osobne mam Vonroad, pretoze som clovek co sa moc nechce rypat do motorov a servis mam asi 200 metrov daleko. Rozmyslal som nad roznymi moznostami, kymco aprilia nieco ojazdene lebo som vela penazi na to nemal a ten servisak mi napriklad povedal ze z niektorymi drahymi motorkami moze byt problem aj z nahradnymi dielmi a kupovat 7 rocny skuter...nic moc

Osobne mam Vonroad, pretoze som clovek co sa moc nechce rypat do motorov a servis mam asi 200 metrov daleko. Rozmyslal som nad roznymi moznostami, kymco aprilia nieco ojazdene lebo som vela penazi na to nemal a ten servisak mi napriklad povedal ze z niektorymi drahymi motorkami moze byt problem aj z nahradnymi dielmi a kupovat 7 rocny skuter...nic moc
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Tak lacné šikmooké LEDky ..a meniť ich dva tri krát do roka...mám svoju zlú skúsenosť....ale ak ťa to baví furt preletovávať LEDky tak OK...ja dám radšej kvalitnejšie a nemusím na ne do smrti šáhnuť... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- Savage
- skútrista
- Dátum registrácie: Ut Máj 05, 2009 6:29 pm
- Skúter: Piaggio Typhoon
Cinske skutre nestoja za nic,su to šroty ktore by ani nemali byt na ceste.
Pri ich vyrobe bolo setrene na materiale,len porovnajte ram z europskeho a cinskeho skutru,je to hned vidiet.
Cinu mam aj ja,niesom spokojny.
Radšej kúpim ojazdený európsky skúter ako novú čínu.
Pri ich vyrobe bolo setrene na materiale,len porovnajte ram z europskeho a cinskeho skutru,je to hned vidiet.
Cinu mam aj ja,niesom spokojny.
Radšej kúpim ojazdený európsky skúter ako novú čínu.
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Re: Svet motocyklov - test ciny
Vidíš a ja spokojný som
. Inak k tomu svetu motocyklov, tento rok ruším predplatné, ten časopis stojí za hovno. Keby dostali na test kolobežku bez kolesa, tak napíšu, že je to super stroj. Taký motocykl alebo supermoto sú oveľa kvalitnejšie časáky, Češi tam pekne vytknú chyby, nepotrebujú sa hrať na pekných.