Zadrete?
Moderátor: Moderators
-
- kolobežkár
- Dátum registrácie: So Jún 27, 2009 10:07 am
- Skúter: cpi popcorn
- Kontaktovať užívateľa:
Zadrete?
caute chalani mam problem cestou domov mi dosiel benzin zdochlo mi to ked som dotlacil na benzinku natankoval som .. a idem nastartovat a nist ... dnes som si pozrel sviecku je uplne roztavena dal som tam novu a stale nic .... minule som mal podobny problem tam mi netiekol benzin do karburatora ale vtedy to nebolo tak s tou svieckou ... viete mi poradit ? ci uz je to fakt zadrete ? lebo ked ho nakopavam tak on ako keby sa snazil ale nechce naskocit ...
DAKUJEM!
DAKUJEM!
podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Zadrete?
hmm... tak ak nakopavackou motorom otocis, tak zadrete to nie je, ale moze byt, ze je to pridrete (to znamena, ze nema dostatocnu kompresiu na odpalenie), alebo teoreticky moze byt zavzdusnene...
Daj tam novu sviecku, skus, ci dava iskru. Ak ano, tak skus motor nakopnut nakopavackou. Kopaj, kopaj, kopaj. A ak nenastartuje, pozri na sviecku, ci je mokra. Ak je mokra, tak to ja vidim na stratu kompresie. Ak je sucha, tak nemas palivo vo valci, v takom pripade niekedy pomoze streknut striekackou trochu paliva cez svieckovy otvor do valca, takto moze chytit a potom si uz nasat palivo...
Nerucim za vzniknute skody ani za vysledok, ale pokazit by si tymto postupom nic nemal...
Daj tam novu sviecku, skus, ci dava iskru. Ak ano, tak skus motor nakopnut nakopavackou. Kopaj, kopaj, kopaj. A ak nenastartuje, pozri na sviecku, ci je mokra. Ak je mokra, tak to ja vidim na stratu kompresie. Ak je sucha, tak nemas palivo vo valci, v takom pripade niekedy pomoze streknut striekackou trochu paliva cez svieckovy otvor do valca, takto moze chytit a potom si uz nasat palivo...
Nerucim za vzniknute skody ani za vysledok, ale pokazit by si tymto postupom nic nemal...

-
- kolobežkár
- Kontaktovať užívateľa:
noo moze byt ako vravis s tou kompresiou lenbo bol u mna dnes rano kamos na scootri a skusali sme ... dali sme dole sviecku zisitli sme ze je roztavena a ptm ze skusme kompresiu ... sa zistuje ked damprst na svieckovy otvor a nakopavam ne ? ... a mne tam isiel taky slaby vanok a ked sme tu skusili na jeho aprilke tak to riadne fucalo ... ale skusim to este s tym benzinom lebo uz som raz mal takyto podobny problem
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
jo, to s tym palcom na dierke (:D) som neradil, lebo ono to nie je vzdy smerodajne, ale tentokrat to fakt vyzera na problem s kompresiou. Sak skusit mozes, ale naisto budes vediet, az ked rozoberies motor a uvidis piest, kruzky a valec. Pri pridreti snad postacia aj len nove piestne kruzky.
-
- kolobežkár
- Kontaktovať užívateľa:
hjaaj tak takze asi som uz zo sezonou skoncil
jj palec a dierka
newadi
... ok a ked vymenim tie kruzky tak ptm bude uz kompresia v pohode ?....cii ?

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
co vsetko vymenit, zistis, ked to rozoberies... ale predtym by som este pozrel, ci je nova sviecka po nakopavani mokra (teda ci tam ide palivo) a ci dava iskru (teda ci ma to palivo dovod vybuchovat)
-
- kolobežkár
- Kontaktovať užívateľa:
takze mam nakopavat zo par krat a ptm ceknut sviecku ci mokra ak ne tak netece benzin ?dobre som pochopil? 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ano... myslim, ze takto to funguje (ak nie, tak snad by ma niekto znalejsi poopravil
)

- speedy751
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Jún 14, 2009 8:45 pm
- Skúter: Gilera Runner 70cc
podla mna len este sa nedostal benzin do karburatora trba to skusat mne ked dodiel benzin tak na daky 20raz mi to az naskocilo
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
čo furt chcete skúšať ? jaký benzín jaké nakopávanie???išlo to a naraz nejde.... roztiekla sa mu sviečka prečo asi??? je to pridreté... nechápem načo tolko príspevkov o ničom nejde mi scooter natočiť??? dám dole hlavu a pozrem valec robota na hodinu.... aj dvoma troma fajčpauzami... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak vies, VLADY, ale ak tam da sviecku a zacne nakopavat, a vyberie suchu sviecku, rozoberal by si motor, hm? No, takze preto najprv radim odskusat tuto prkotinku (robota na 5 minut) a potom ak bude mokra, tak sa moze zaoberat tou robotou na hodinu...

- speedy751
- st. skútrista
pozrite ja napriklad som piatok uz mal malo oleja a bol tam vavoline ale nemali taky tak som kupil malossi skuter mi 3dni stal a neska naskocil a zdochol a nesiel nastartovat asi po 5min skusania naskocil
-
- kolobežkár
- Kontaktovať užívateľa:
takze pozrel som tu sviecku ked som nakopaval a je sucha vycistil som karbes stale sucha .... asi bude najlepsie sadnut si za to a rozobrat to ... len teraz uz zacala skola tak to mi dajaku tu chvilku potrva
speedy nekedy keby si mal cas by si mohol prist pomoct ak by sa ti chcelo

- speedy751
- st. skútrista
poobede bi som si nasiel cas sak povec kedy a kde byvas alebo kde sa stretneme
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ak je v karburátore palivo tak musí motor naskočiť..ak nie a je suchá sviečka tak to nenasaje ...prečo nenasaje? klapky? gufero? pridreté?....bambus napísal:....takze pozrel som tu sviecku ked som nakopaval a je sucha vycistil som karbes stale sucha ....

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Urob najksôr tieto kroky:
1.Vyber sviečku daj ju na fajku a štartuj elektrickým štartérom a sviečku prilož tesne pri kostru. Ak hádže iskru pokračuj v bode 2.
2.Naber si do striekačky tak 2 ml technického benzínu a strekni to priamo cez tú sviečkovú dieru do valca.Našrobuj sviečku, nasaď fajku a skús nakopnúť.
3.Ak to nepomohlo sú ešte dve možnosti : buď Ti nehádže iskrú vo valci (môže byť zlý kontakt na sviečkovom kábli), alebo tá horšia možnosť že je zadreté.
Tak vyskúšaj všetko čo som Ti napísal a až na koniec rozober valec (možno si ušetríš kus roboty)
Ak si predsa len zadrel tak bude asi treba výbrus,možno len krúžky a piest. To sa uvidí keď to otvoríš
1.Vyber sviečku daj ju na fajku a štartuj elektrickým štartérom a sviečku prilož tesne pri kostru. Ak hádže iskru pokračuj v bode 2.
2.Naber si do striekačky tak 2 ml technického benzínu a strekni to priamo cez tú sviečkovú dieru do valca.Našrobuj sviečku, nasaď fajku a skús nakopnúť.
3.Ak to nepomohlo sú ešte dve možnosti : buď Ti nehádže iskrú vo valci (môže byť zlý kontakt na sviečkovom kábli), alebo tá horšia možnosť že je zadreté.
Tak vyskúšaj všetko čo som Ti napísal a až na koniec rozober valec (možno si ušetríš kus roboty)
Ak si predsa len zadrel tak bude asi treba výbrus,možno len krúžky a piest. To sa uvidí keď to otvoríš
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
-
- kolobežkár
- Kontaktovať užívateľa:
tak s tou svieckou som uz skusal iskra pohode hadze ptm som trosku nastriekal na sviecku benzin a dal naspat do diery a stale nic
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Nesmieš nastriekať benzín na sviečku !
Ale do valca streknúť. Pre istotu skús či si tú sviečku neutopil.

Ale do valca streknúť. Pre istotu skús či si tú sviečku neutopil.

Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
-
- kolobežkár
- Kontaktovať užívateľa:
ale to som skusal vcera to som este nevedel