Aerox - Nedostatok benzinu

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

Aerox - Nedostatok benzinu

#1 Príspevok od užívateľa davtex » So Sep 05, 2009 9:34 pm

Zdravim,
dnes mi prestal fungovat skuter v strede najvacsej krizovatky v Nitre. O co ide. Skuter nastartujem v pohode. Skuter zabera niekde okolo 3500 otaciek a volnobeh je cca 1500 otaciek. V tomto rozmedzi sa skuter sprava normalne. Po pridani plynu na viac ako 3500 otaciek, je jedno ci jemne alebo naplno, skuter prida na 15 kmh, otacky behaju hore dole nahodne medzi 3000 a 5500 ako dive a cely skuter divne vrci. Poslednych 7 dni som obcas nemal ziadnu akceleraciu v rozmedzi 10 - 15 kmh. Nejaky okoloiduci typek povedal ze jemu sa to stalo ked natankoval nejaky podozrivy benzin a ze problem bol v karburatore. Otazka znie ci mal typek pravdu a ci si to viem opravit aj sam.

Mimo tohoto by som sa chcel opytat co so scootrom do buducnosti. Niekto sa tu vyjadril ze najlepsie je vyjadril ze je dobre vymenit variator, spojku a vyfuk. Pretoze vela ludi tu riesi karburator. Pytam sa preto ze vela ludom ide scooter dajme tomu 70 a po upravach im ide 85. Mne uz teraz ide 85 tak sa pytam ci by sa nieco po vymene hore uvedenych suciastkach zmenilo.

PS
Pouzil som search ohladom karburatora.

Edit: Skuter ma iba 2500km a jazdi sa s nim po meste tak si myslim ze problem nebude v sviecke/ben. filtri a vzd. filtri
podpis som si este nenastavil

Beella
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 31, 2008 7:24 pm
Skúter: Piaggio NRG Power DT
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aerox - Nedostatok benzinu

#2 Príspevok od užívateľa Beella » Ne Sep 06, 2009 12:21 am

Ja byvam blizko nitri... Tuningu mam dost... A mas pravdu najprv pozri zakladne veci... Sviecku, filter... Ak nepojde stale poriesime to...

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Sep 06, 2009 8:54 am

Bella, on pisal, ze si mysli, ze problem nebude vo sviecke ci filtroch (i ked ak clovek hlada neznamu pricinu problemu, casto pozrie pre istotu vsetko mozne).

Ja mam otazku: po prekroceni 15km/h uz ide normalne az do maximalky? Netvrdim, ze mam pravdu, iba tipujem, ale mozno by to chcelo skontrolovat variator, ci nie je trosku uvolneny, alebo aj poskodeny... nebabral sa s nim niekto v poslednej dobe? Pripadne ci nie su valceky povyskocene... Totiz mal som tu cest vidiet variator, ktory mal od stredoveho valceka nakrivo vybruseny otvor (nie do kruhu, ale tak trochu do vajca), a tam sa to spravalo tak, ze v nizsich rychlostiach cely scooter vibroval, a po prekroceni istej rychlosti uz to islo normalne, lebo vplyvom vyssich otaciek chytil variator nieco ako gyroskopicky efekt, proste uz sa tocil rovno. Ale to je len moj tip ako namet na kontrolu... :)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

davtex
motorkár
motorkár

#4 Príspevok od užívateľa davtex » Ne Sep 06, 2009 12:41 pm

To mi robilo poslednych 7 dni. Dosiahol som 10kmh v pohode a stratil som akceleraciu az kym som nedosiahol 15 kmh. Potom uz isiel skuter fajn. No vcera sa stalo to ze na plny plyn ide max 15 kmh, otacky skacu hore dole a raz ma to trhne do predu a raz skoro zastavim. A motor divne vrci, variator je ticho. Nikdy tam nebolo na nic sahane, predchadzajuci majitel dal skuter akurat odblokovat. Je tu niekde nejaky navod ako skontrolovat karburator/air a fuel filter na Aeroxe? Pripadne niekto blizko Nitry kto by sa tam so mnou posprtal zadarmo(fin. kriza).

davtex
motorkár
motorkár

#5 Príspevok od užívateľa davtex » Ne Sep 06, 2009 10:32 pm

Takze problem bol v karburatore. Trosku som ho rozobral a zlozil a vsetko funguje ako ma.

K tej druhej teme. Tuning. Vychadzam z informacii uvedenych na http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... tuning-2t/, kde pisu o vymene variatora, spojky a vyfuku. Ak som spravne pochopil, ked byvam v meste, stojim na kazdej krizovatke, malokedy vyuzivam max rychlost a chodim do kopca tak si kupim ladeny vyfuk. Lenze obcas zajdem do nejakej dediny pri Nitre a obcas odveziem kamosa. Podla mna je to skor vyzera na vyfuk ladeny, ak nie tak ma prosim opravte. Nech to hlavne utiahne do kopca aj dvoch ludi.

1, Aky typ vyfuku mam kupit
2, Proste potrebujem vediet co mam kupit aby som mal co najlepsi odpich, akceleraciu a vykon do kopca.(vyfuk spojka, variator)

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"