Policajti prekliati
Moderátor: Moderators
Re: Policajti prekliati
no dnes som bol pokutu vyplatit mna to ani tak nesere ale manku ano a ta moja manka to je ini ohen takze toto bude este nadlho
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Ako som sa informoval, tak odvolanie na sek je asi zbytocne, ale este skusim zavolat k nam na DI a informovat sa
- Zihuataneo
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Pi Júl 18, 2008 8:32 pm
- Skúter: PIAGGIO X EVO 125
zobrat sek od policie je rovnake ako zaplatit pokutu v hotovosti na mieste = v oboch pripadoch suhlasis ze zaplatis cize si priznavas priestupok...a tym je to pre policajta vybavene....cize stym uz nic neurobis
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
No hej, uz je to tak
Ja som sa vracal zo ZV po R1 a zastavili ma policajti.
Hrdý čerstvý držiteľ rozšíreného VOP na motorku som zastavil, pekne sa pozdravil a ťahal papiere.
Oni si ich kukli a že či mi to ide 80 km/h a viac.
A ja že prečo? No a oni že nová vyhláška č.8/2009.
Potom mi zaplo že nejaká taká otázka v testoch aj bola
No pustili ma s tým, že mi namerali 78 km/h a ak chcem ísť po R1 tak aby som pridal.
Bolo to 1 krát čo som stretol mormálnych Polišov.
Hrdý čerstvý držiteľ rozšíreného VOP na motorku som zastavil, pekne sa pozdravil a ťahal papiere.
Oni si ich kukli a že či mi to ide 80 km/h a viac.
A ja že prečo? No a oni že nová vyhláška č.8/2009.
Potom mi zaplo že nejaká taká otázka v testoch aj bola

No pustili ma s tým, že mi namerali 78 km/h a ak chcem ísť po R1 tak aby som pridal.
Bolo to 1 krát čo som stretol mormálnych Polišov.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
tak to si ho potom musel dost tlacit, ked ma tvoj scooter maximalku 85-90 (ako pises v inej teme)
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
to je zaujmavy namet ako kasirovat kazdeho vodica...postavim radar na zjazd z dialnice a bude zastavovat kazdeho ze nesiel viac ako 80km/k (kedze dialnica konci vecsinou na konci zjazdu...) a maloktory zjazd sa da prejst rychlejsie ako 60kou 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
neviem, ako u vas, ale mam pocit, ze tu u nas je postupne znizovanie rychlosti dopravnymi znackami... teda najma na usekoch, kde dialnica konci, ale neskor po dostavbe bude pokracovat...
- doktor
- motorkár
- Dátum registrácie: St Júl 25, 2007 3:53 pm
- Skúter: Kawasaki W 650
Ale myslim ze tymto alibaba odpovedal banditovi v inej teme, jemu to ukazovalo 90 a floydi namerali 78
Inac to je sila, vacsinou sa tu kazdy stazuje ze dostane pokutu za prekrocenu rychlost.......

Inac to je sila, vacsinou sa tu kazdy stazuje ze dostane pokutu za prekrocenu rychlost.......
Co?Jaky podpis zase?Uz nejsom chlouba wehrmachtu....ale teraz ho mam leskly motorka
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Tak ale to je oazj nahlavu postavené.....pôjdem po dialnici 90 taho...samozrejme môžem lebo ja sa riadim tachom namontovaným na moto...a teraz namerajú mi samozrejme radarom menej lebo konkrétne mne teda podla toho čo mám overené podla GPS a aj inforadarov na vjazdoch do dediny apod. tak 76 real a dajú samozrejme pokutu lebo som išiel pod 80... mám sa ísť sťažovať výrobcovi moto že tam dáva z neviem akého mne neznámeho dôvodu nepresný tacháč alebo ako by sa to dalo riešiť ???? ja niesom povinný si zisťovať presnosť tacha a overovaním pomocou nejakého GPS už vôbec nie...a okrem toho kde mám istotu že aj to GPSko merá presne??? a som v prdeli a môžem sa ísť sťažovať leda tak na lampáreň.....Ale som chcel len že ,môže mi dať orgán pokutu ak idem pomalšie ako tých min.80 na tej dialnici alebo je to len na napomenutie??? Samozrejme sa bavím čisto teoreticky pretože v reále skorej mávam vždy opačný problém a pri sledovaní rýchlomeru rátam s tým že si tých cca 15kmh pridáva.takže po meste idem kludne 60 a mimo mesta cez 100 tacho...S tým nejak konštruktér nepočítal??? 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Uvediem to na pravu mieru, v zakone nie je, ze musis ist viac ako 80, ale ze konstrukcna rychlost vozidla musi byt viac ako 80, cize v papieroch ked mas maximalku 85, tak mozes ist na dialnicu. 50tka skuter moze ist s upravou aj 100km/h ale NEMA co robit na dialnici, lebo v papieroch ma 45km/h.
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Tomáš: zákon hovorí presne toto : § 35 Osobitosti premávky na diaľnici a rýchlostnej ceste
(1) Na diaľnici smú vodiči motorových vozidiel a jazdných súprav jazdiť rýchlosťou najmenej 80 km.h-1. V úseku diaľnice prechádzajúcom cez obec smú vodiči motorových vozidiel a jazdných súprav jazdiť rýchlosťou najmenej 65 km.h-1. Iným účastníkom cestnej premávky je používanie diaľnice zakázané.
(2) Vodič smie na diaľnicu vchádzať a z diaľnice vychádzať len na miestach na to určených. Pred vjazdom do priebežných pruhov na diaľnici sa musí použiť pripájací pruh. Tam, kde pripájací pruh nie je, vodič musí dať prednosť v jazde vozidlám idúcim v priebežných pruhoch.
(3) Ustanovenie odseku 1 sa nevzťahuje na vozidlá použité pri vykonávaní činností spojených so správou a údržbou diaľnic; použitie vozidla na takýto účel je povinný vodič preukázať.
Ja z toho chápem že musíš fyzicky ísť tých 80 km/h a nie akú máš konštrukčnu rýchlosť. Pri tej 50-tke skútry to beriem keď je napísané že ide maximálne 45 km/h a namerajú mi 50 km/h tak majú právo mi dať pokutu.
(1) Na diaľnici smú vodiči motorových vozidiel a jazdných súprav jazdiť rýchlosťou najmenej 80 km.h-1. V úseku diaľnice prechádzajúcom cez obec smú vodiči motorových vozidiel a jazdných súprav jazdiť rýchlosťou najmenej 65 km.h-1. Iným účastníkom cestnej premávky je používanie diaľnice zakázané.
(2) Vodič smie na diaľnicu vchádzať a z diaľnice vychádzať len na miestach na to určených. Pred vjazdom do priebežných pruhov na diaľnici sa musí použiť pripájací pruh. Tam, kde pripájací pruh nie je, vodič musí dať prednosť v jazde vozidlám idúcim v priebežných pruhoch.
(3) Ustanovenie odseku 1 sa nevzťahuje na vozidlá použité pri vykonávaní činností spojených so správou a údržbou diaľnic; použitie vozidla na takýto účel je povinný vodič preukázať.
Ja z toho chápem že musíš fyzicky ísť tých 80 km/h a nie akú máš konštrukčnu rýchlosť. Pri tej 50-tke skútry to beriem keď je napísané že ide maximálne 45 km/h a namerajú mi 50 km/h tak majú právo mi dať pokutu.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Da sa to z toho paragrafu chapat tak, ze musis ist viac ako 80, ale je to presne tak, ako som ja pisal, zakon nie je detailny, k zakonu su este odborne vyklady a vykonavacie predpisy, co uz bohuzial nie je bezne dostupne pre obcanov
EDIT:
V tom prvom odstavci je napisane ze najmenej 80km/h, nepisu tam ziadne vynimky, kedy moze ist pomalsie, tak keby si sa uplne doslovne drzal toho paragrafu, tak v pripade kolony rozdaju kazdemu jednemu pokutu, lebo ide pomalsie ?
Treba sa trosku aj zamysliet nad tym a nie len citat od slova do slova
EDIT:
V tom prvom odstavci je napisane ze najmenej 80km/h, nepisu tam ziadne vynimky, kedy moze ist pomalsie, tak keby si sa uplne doslovne drzal toho paragrafu, tak v pripade kolony rozdaju kazdemu jednemu pokutu, lebo ide pomalsie ?
Treba sa trosku aj zamysliet nad tym a nie len citat od slova do slova
- Savage
- skútrista
- Dátum registrácie: Ut Máj 05, 2009 6:29 pm
- Skúter: Piaggio Typhoon
taku pokutu v kazdom pripade neplatit,ked raz mam napisane na tacho ze idem 80 tak idem 80.
A este jedna vec ze 5km/h alebo 10 je odchylka.Ked pojdes napr. 76 tak ta mozu len upozornit a tacho o viac ako 10 nepremeriava!
A este jedna vec ze 5km/h alebo 10 je odchylka.Ked pojdes napr. 76 tak ta mozu len upozornit a tacho o viac ako 10 nepremeriava!
podpis som si este nenastavil
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Vies co si napisal ? Ze ked mas na tacho 80, tak ides proste 80 ? Hehe, bude pokazeny tachometer, na nom mas v meste 55 a skutocnost je 76, tak myslis, ze ti to uznaju a s usmevom ta pustia ? Vies co sa stane ? Rozlucis sa s VP
- Savage
- skútrista
si ma nepochopil,ja som napisal ze ked mas raz na tacho ze ides 80 tak ti nemozu dat pokutu ze si isiel menej.
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
A ty si asi nepochopil, ze je uplne jedno, co mas na tacho, dolezite je to, co je skutocnost a radar vie lepsie, kolko si isiel a to plati, NIE TACHO. To ako ti ukazuje tacho nikoho nezaujima.
- VLADY
- spammer
By si sa divil o koľko premeriavajú niektoré tachá....Savage napísal:......Ked pojdes napr. 76 tak ta mozu len upozornit a tacho o viac ako 10 nepremeriava!
Ale ako môžem švihať po dialnici 80km/h ak budú cestári zaspatí a bude napr. poľadovica alebo bude hustá hmla alebo pod....Ale vtedy zas merači isto nebudú kontrolovať....takaže len pre zaujímavosť

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
nie je vo vyhlaske aj nieco take, ze ak vozidlo nemoze dodrzat minimalnu rychlost trebars pre poruchu, tak musi dialnicu opustit na prvom vyjazde? Tak sa vyhovorte, ze smerujete k prvemu vyjazdu... 

-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ano Bandit, je tam take
- VLADY
- spammer
Ano ale je tam aj také že len po prvé parkovisko.... 

- Savage
- skútrista
Nedavno ma stopli policajti lebo spolujazdec nemal prilbu,samozrejme ze dostal pokutu,najprv sa ma opytali ci som ho poucil ze ma mat prilbu,ja som povedal ze ano tak dali pokutu jemu.
Toto by bolo aj v poriadku,boli sme si vedomy ze sme nieco spachali,ale co mi neslo do hlavy je ze policajt odomna pytal aj lekarnicku no a ja som povedal ze ja nemusim mat,no a on vytiahol nejaku knizku a zacal citat,lenze bol taky dementny ze nevedel najst obsah,proste nedocital sa knicomu tak sa spytal cez vysielacku,tam sa dozvedel ze lekarncku musim mat.
No ja som pookutu zaplatit nechcel lebo viem ze motocykel do 50ccm a do 45km/h nema ziadnu vybavu.tak oni povedali ze mi to tentoraz odpustia ale ked ma skontroluje nabuduce tak uz nech mam,tak som sa ho spytal ci potrebujem aj ziarovku a poistku(elektricku) a on ze samozrejme,lebo keby sa nieco pokazilo tak to treba opravit,napr svetlo,no ale na takom cinanovy to na ceste urcite opravovat nebudem...Takze asi tak,ani policajti nevedia predpisy,cest vynimkam
Toto by bolo aj v poriadku,boli sme si vedomy ze sme nieco spachali,ale co mi neslo do hlavy je ze policajt odomna pytal aj lekarnicku no a ja som povedal ze ja nemusim mat,no a on vytiahol nejaku knizku a zacal citat,lenze bol taky dementny ze nevedel najst obsah,proste nedocital sa knicomu tak sa spytal cez vysielacku,tam sa dozvedel ze lekarncku musim mat.
No ja som pookutu zaplatit nechcel lebo viem ze motocykel do 50ccm a do 45km/h nema ziadnu vybavu.tak oni povedali ze mi to tentoraz odpustia ale ked ma skontroluje nabuduce tak uz nech mam,tak som sa ho spytal ci potrebujem aj ziarovku a poistku(elektricku) a on ze samozrejme,lebo keby sa nieco pokazilo tak to treba opravit,napr svetlo,no ale na takom cinanovy to na ceste urcite opravovat nebudem...Takze asi tak,ani policajti nevedia predpisy,cest vynimkam
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
V autoškole sme sa neučili nič také že do 50 ccm nemúsíš mať lekárničku. Ja som z toho teraz jeleň ale podla mňa platí tá istá povinná výbava ako na motocykel. (Lekárnička,náhradné žiarovky z každej použitej jedna a poistky z každej použitej jedna). Inak vyslovene som sa pýtal aj na vestu a tá vraj nemusí byť.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010