Rozladeny original karburator

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
matusisko
chodec
chodec
Dátum registrácie: Pi Júl 17, 2009 10:24 am
Skúter: Peugeot speedfight 2 50 AC

Rozladeny original karburator

#1 Príspevok od užívateľa matusisko » St Sep 16, 2009 9:41 am

zdravim, potreboval by som pomoc, mam original karburator Gutner tryska original 54, a nemozem ho naladit. Sviecka je cierna a mokra ako keby od oleja, a z vyfuku dymi ako salene. Skusal som sa pohrat so vzdusnikom ale nic nepomaha, ihla nieje nastavovatelna, ale je celkom dole.

Nejde mi do hlavy hlavne to , ze ked je tam vsetko original, ako je mozne ze to nejde doladit, co sa mohlo stat? Napadlo mi ze dat mensiu trysku este ako original, ale podla mna by to malo ist, kedze vsetko je original nic nemene.

menil som kontrastku aj pruzinky + valceky

diky za odpoved
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: Rozladeny original karburator

#2 Príspevok od užívateľa VLADY » St Sep 16, 2009 12:17 pm

Nedávaj žiadnu menšiu trysku s tou origo to mne chodilo aj po odbloku najlepšie. (som skúšal aj 68ku a nebolo to ono)...teda že nebolo treba a dal som nazad tú pôvodnú....ak je tak ako píšeš asi bude chybka dakde inde zatvára Ti elektrosytič nezasekáva sa plavák neťahá to dakade troška falošný vzduch nevypadla odniekial z karbecu nejaká záslepka alebo tie trysky čo sú v spodnom dekli-plavákovej komore , tak sú tam tuším dve .... nechýba ti tam to gumové tesnenie , klapky sú v porádku? nemáš zasvinený vzduchový filter? alebo pripchatý ten nasávací obmedzovač vzduchu čo je vpredu pred vzduchovým filtrom?Treba pozreť všetko do radu :unknown:
PS: ihla by sa dala nastaviť len smerom hore že ju vypodložkuješ vyrovnanými pérovými 3 mm podložkami.lebo ploché sa tam na priemer nezmestia....ale to tiež k ničomu nevedie... :no:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

matusisko
chodec
chodec

#3 Príspevok od užívateľa matusisko » St Sep 16, 2009 1:54 pm

dik za odpoved, skusim skontrolovat vsetko zaradom a precistit, ale som si isty ze nic mi nevypadlo ani som nezabudol niekde.

ale este pre upresnenie, myslim si dobre ze kedze taha vela benzinu tak musi tahat ovela viac vzduchu? aby bola sviecka okej

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » St Sep 16, 2009 2:12 pm

Len si uvedom jedno že je rozdiel naladiť karburátor na volnobeh a na plný plyn. na volnobehu to až tak nevadí keď je moc bohatá zmes ale pri plnom plyne to uberá výkon
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

matusisko
chodec
chodec

#5 Príspevok od užívateľa matusisko » St Sep 16, 2009 2:37 pm

aha, okej, tak dajme tomu ze sa mi podarilo naladit karburator na volnobeh tak, ze z vyfuku nedymilo, a ked som pridaval plyn tak v pohode, ale po asi tak dvoch troch pridaniach skoro naplno, mi pri dalsom pridani prestal tahat, respektive ked som v tom momente podrzal plyn dalej zdochol, coho to moze byt nasledok? ze je motor preplneny benzinom, alebo ze nedostal tolko benzinu aby tahal dalej. a este jedna vec, som zabudol spomenut, ze mi z vyfuku zacala ties voda abo neviem co to, bez zapachu.

VLADY
spammer
spammer

#6 Príspevok od užívateľa VLADY » St Sep 16, 2009 4:22 pm

Ale ten motor má sériový valec a aj karbec tak nechápem.... muselo sa tam dačo neštandartné stať. Nič sa nemohlo len tak rozštelovať a karbec aj ak rozšteluješ tak býva problém len s volnobehom a kúsok viac, a nie že neťahá na 1/2 alebo plný plyn .A kedže práve pri štelovaní a točení sa nič nedeje a nemení tak to znamená že dačo je inak ako má byť.

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa theruck » Št Sep 17, 2009 10:37 am

tak asi ten vzduchovy filter. skus to vyskusat s odpojenym filtrom/airboxom na chvilku ze ci to je lepsie alebo nie pripadne pozri ci ti ten karb nepreteka

matusisko
chodec
chodec

#8 Príspevok od užívateľa matusisko » Po Sep 21, 2009 12:04 pm

skusim pozriet, len skuter mam na dedine, tak az tento vikend popozeram, ale viete co ked tak rozmyslam tak ten karburator sa rozladil po tom, co som od neho odpojil tu cast kde nasava vzduch taku dlchsi cierny diel, lebo niekde som cital ze nasavanei by malo mat taky velky otvor ako otvor na karburatore, mozno pravda mozno nie. cize skusim to nahodit spat a uvidime, ale skontrolujem vsetko.

a este jedna vec, mal som tu prispevok kde som pisal ze mi trha remen, a niekto tam napisal ze ked zadna remenica nechodi len hore dole, ale aj do stran, tak moze byt toto chyba. a presne toto mam ja, neviem ci to presna pricina, ale kde by som zohnal tie dve taniere co su na spojke?

diky

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa theruck » Po Sep 21, 2009 1:28 pm

tak kamo to asi len na vrakaci www.motovrakovisko.sk

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Sep 22, 2009 7:08 am

matusisko napísal:ked tak rozmyslam tak ten karburator sa rozladil po tom, co som od neho odpojil tu cast kde nasava vzduch taku dlchsi cierny diel, lebo niekde som cital ze nasavanei by malo mat taky velky otvor ako otvor na karburatore, mozno pravda mozno nie. cize skusim to nahodit spat a uvidime, ale skontrolujem vsetko
To az teraz z teba vyliezlo, ze si zrusil povodne nasavanie ? Tam musis zachovat urcity priemer hadice na nasavanie, co si teda porusil a jasne, ze to nepojde tak, ako ked to mas v povodnom stave. Akurat potom si si dobre rozladil karburator, ked si sa v tom ripal, tak budes musiet opet nastavovat. A co si tam dal namiesto toho povodneho ? Nic ?

VLADY
spammer
spammer

#11 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Sep 22, 2009 10:03 am

Nemám čo dodať...... nechápem načo? tu špekulujeme čo sa mohlo stať prečo to nejde a napokon sa dozvieme že borec odmontoval nasávaciu reštrikciu pred vzduchovým filtrom.... čo si myslel načo tam asi je? len tak lebo výrobca mal moc plastu a nemal čo z neho vyrobiť tak len tak to tam namontoval z prdele.... :evil:

matusisko
chodec
chodec

#12 Príspevok od užívateľa matusisko » Ut Sep 22, 2009 10:36 am

ospravedlnujem sa ze som to nespomenul na zaciatku, je pravda ze som to cital tiez na fore, ze to mozem kludne odmontovat, tak som to bral ako fakt. ale nemal som sa skym poradit a teraz iba problemy, ale dik za vsetko

VLADY
spammer
spammer

#13 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Sep 22, 2009 1:29 pm

Áno kludne odmontovať sa to dá...ale potom je chudobná zmes a scooter ,hlavne po zavretí sytiča už neťahá vôbec , a je treba meniť trysku za väčšiu a aj tak to nemá žiaden vplyv na výkon motora alebo maximálku.... takže tak. :unknown: Takých ladičov je čo si myslia že dám viac vzduchu a väčšiu trysku a bude to raketa.... :ROFL:

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Sep 22, 2009 4:14 pm

tak uz len natankovat viacej oktanovy benzin a pojde to