Dve nadrze do skutra?

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
pierre
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Ne Aug 16, 2009 10:05 pm
Skúter: YUKI WHIP 2T 70ccm

Dve nadrze do skutra?

#1 Príspevok od užívateľa pierre » St Sep 16, 2009 11:03 pm

Sevas scootristi. Napadlo ma pridat si do scoota dalsiu nadrz. Trocha sialeny napad ale ide oto ze vdaka semaforom,vecne preplnenim blavackym cestam, arogantnym plechovkarom a v neposlednej rade mojej neekonomickej jazde sa mi spotreba splha do zavratnych cisiel.Mozno je to len moj pocit ale to je menej podstatne. Napadlo ma ze priestor pod sedadlom ktory vobec nevyuzivam by sa hodil na dalsiu nadrz. Moja predstava je takato, pod sedlo hodit a upevnit daky 5l kanister v ktorom by sa upevnil ventil ako je v origo nadrzi a hadicka by sa rozdvojkou spojila s hlavnou hadickou s nadrze. Tymto by sa terajsi objem zvysil s povodnych 6,2l na 11,2l. Teda by sa nasteva cerpacky znizila a zvysil dvojnasobne dojazd na jedno tankovanie. Viem ze je jednoduche strcit tam natankovany kanyster a v pripade potreby doliat, ale to pre hyperaktivnych ludi ako som ja nieje riesenie. Co myslite stoji to za odskusanie? Rozmyslal som ze by sa dala vyuzit uz nepotrebna olejova nadrz, ale ta ma obsah len nieco cez jeden liter a to je malo. Nerobil uz niekto nieco podobne?
podpis som si ešte nenastavil a ani to neurobím

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

Re: Dve nadrze do skutra?

#2 Príspevok od užívateľa TomasARN » St Sep 16, 2009 11:47 pm

Ja som nazoru, je si tam daj len kanister a dolejes. Naco vymyslat. Keby si to chcel prepojit, tak musis spravit do bandasky nejaku ,,dierku,, kvoli podtlaku

pierre
trojkolkár
trojkolkár

#3 Príspevok od užívateľa pierre » Št Sep 17, 2009 11:21 am

No ved to by som riesil rovnakym sposobom ako je na nadrzi, do vrchnaku by som vyvrtal dieru a napojil nanu hadicu ktoru by som skoval do kostry presne ako original. Myslim ze toto by bol ten najmensi problem :)

matrixko

#4 Príspevok od užívateľa matrixko » Št Sep 17, 2009 11:28 am

TomasARN napísal:Ja som nazoru, je si tam daj len kanister a dolejes. Naco vymyslat. Keby si to chcel prepojit, tak musis spravit do bandasky nejaku ,,dierku,, kvoli podtlaku
suhlasim s tebou naco vymyslat inak aj ja by som mal nosit nejaky velky kanister lebo ten moj skuter nato ze je to pedesiatka na poly zablokovana a mam spotrebu 4 litre tak to je dost ne?

pierre
trojkolkár
trojkolkár

#5 Príspevok od užívateľa pierre » Št Sep 17, 2009 12:12 pm

A to mozes byt rad ze nejazdis v blave, kazdu chvilu musis zastavit a znova sa rozbiehat... Hned by ti spotreba stupla na 5l. A ked sa mi stalo ze som sa rano ponahlal a zabudol som pripraveny kanister a potom som tlacil 2,5km na pumpu,gak som sa rozhodol to riesit takto. A v olejovej nadrzi budem mat olej a pod sedlom pripravenu striekacku. A je to :D

matrixko

#6 Príspevok od užívateľa matrixko » Št Sep 17, 2009 1:15 pm

tak ale je mozne ze to ma taku velku spotrebu na to ze je to seria?

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa TomasARN » Št Sep 17, 2009 1:17 pm

este ze ja take riesit nemusim, 250 ccm, 9L nadrz a po 200 km chodim tankovat a este tam mam rezervu. Ale aj tak si budem kupovat cca 2 L kanister, len tak pre istotu, ale vobec by ma nenapadlo spekulovat s tym, ze dorabat este jednu ,,nadrz,,

matrixko

#8 Príspevok od užívateľa matrixko » Št Sep 17, 2009 1:20 pm

mat taku velku nadrz ako ty tak to vobec neriesim

pierre
trojkolkár
trojkolkár

#9 Príspevok od užívateľa pierre » Št Sep 17, 2009 2:48 pm

Takze je to blbost. No musim si najst nieco ine cim zabijem prebytok casu. Ale mozno niekto kto ma cerpacku daleko od domu by to aj riesil. Niekto kto byva na dedine a najblisia pumpa je odneho 25km.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#10 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Sep 17, 2009 3:22 pm

Možno by sa to dalo spraviť aj tak, že vylaminuješ vnútro pod sedadlového plastu a tak spraviť tú druhú prídavnú nádrž. A bol by tým pádom na max. využitý ten vnútorný priestor a stačilo by možno len do 1/2 alebo 3/4výšky aby si mal priestor aj na nejaké nepotrebnosti ako rukavice a pod.A to ide pomerne lahko laminovať šupnúť dovnútra najprv mikroténovú foliu aby sa to celé neprilepilo a išlo lahko vybrať von potom a ak bude hotový spodok a boky tak dolaminovať vrch. :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

pierre
trojkolkár
trojkolkár

#11 Príspevok od užívateľa pierre » Št Sep 17, 2009 6:51 pm

Nooo tak toto uz vobec nieje zly napad. :D bolo by to sice narocnejsie z financneho hladiska lebo taky laminat zrejme nieco stoji (nemam otom sajnu) ale v konecnom dosledku by to bolo lepsie a praktickejsie ako tam napchat kanister. Aspom niekto ma odtoho neodhovara :D Niekto si pod sedadlo da hudbu, ja nadrz. :ROFL: Ak sa dotoho naozaj pustim budem informovat. A tahanietakto by sa to dalo aj jednoduchsie prepojit priamo s nadrzou. Teda ziadna rozdvojka na hadicky a s diery v nadrzi by si tahala vzduch koly podtlaku teda odpada vrtanie a tahanie hadice do kostry. Diky vlady si borec. :D

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Sep 17, 2009 7:01 pm

pierre napísal:A tahanietakto by sa to dalo aj jednoduchsie prepojit priamo s nadrzou. Teda ziadna rozdvojka na hadicky a s diery v nadrzi by si tahala vzduch koly podtlaku teda odpada vrtanie a tahanie hadice do kostry.
takze ak som dobre pochopil, tak budes mat dve nadrze, tu novu budes mat umiestnenu v podsedadlovom priestore a budu navzajom prepojene tak, ze benzin nalievas do hornej, odkial sa zaplni aj spodna, a samotny vyvod do karburatora presunies z povodnej nadrze do novej nadrze... tak potom si treba dat pozor asi aj na to, aby bol spodok nadrze nad urovnou karburatora (teda ak to mas aj teraz tak) a druha vec: ked budes tie dve nadrze navzajom prepajat, tak pouzi dostatocny priemer, aby nedoslo k tomu, ze natankujes povodnu nadrz a potom budes pri stojane 5 minut cakat, pokial z nej benzin stecie do spodnej nadrze, aby si mohol v tankovani pokracovat... :D
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

miiireeec
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Máj 26, 2008 12:13 pm
Skúter: Yamaha XT 660 X

#13 Príspevok od užívateľa miiireeec » Št Sep 17, 2009 7:18 pm

múdri človek ten Bandit :D
Yamaha - ride the right bikes

VLADY
spammer
spammer

#14 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Sep 18, 2009 1:27 am

Prečo zas JA??? :unknown: ja nie. laminoval som pár krát v živote ale nič ťažké mi to nepripadalo. A volakedy dávno za Bolševika boli laminátové cistrny na prepravu PHM bežné.Bol to náves za ťahač ,klasika jak dnes akurát cistrna bola laminátová ale kvôli bezpečnosti sa to prestalo vyrábať , predsa len pri dopravnej nehode sa občas stalo že sa celá cisterna odtrhla od podvozku... bolo to pripevnené na pár bodoch prilaminované nejaké kovové upevňovacie konzoly a tam bol problém...a tuším aj to potom pri dopade na vozovku alebo proste dakam dole zvyklo aj prasknúť a vytiecť von a ropná havária bola na svete...Ale hentam nič také nehrozí bude to mať v podstate dvojité dno a boky , ak sa dajú dve vrstvy na spodok a boky a tri hore na dekel tak by to mohlo byť OK...Ale sú tu na fore aj ozajstný odborníci čo to majú aj v popise služieb zákazníkom.... Tak skorej tam by som sa obrátil o pomoc... :beer:

pierre
trojkolkár
trojkolkár

#15 Príspevok od užívateľa pierre » Pi Sep 18, 2009 7:56 am

bandit neboj to pretekanie benzinu spravim dostatocne velke. :) A ty Vlady si borec lebo mas vzdy dobre napady :D mna by nenapadlo vylaminatovat podsedadlovy priestor. Skor by som tam narval kanister. Teraz rozmyslam kde by som si zaobstaral laminat. Dake odporucanie nemate? :pardon:

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Pi Sep 18, 2009 8:57 am

Nebude tá laminovaná nádrž trochu nebezpečná? Predsa pri páde by mohla prasknúť a nachádza sa presne nad motorom,ktorý bude horúci. Aby to neskončilo poriadnym výbuchom prípadne požiarom. Ono by sa dalo určite vyrobiť to isté aj z plechu a to by bolo snáď bezpečnejšie.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

VLADY
spammer
spammer

#17 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Sep 18, 2009 11:12 am

Si zober že tam budú 2vrstvy tkaniny alebo nech teda pre istotu aj 3 a k tomu ten pôvodný plast čo je pod sedadlom a je vlastne chránený z každého boku rámom scootra...jak to môže prasknúť? pri bežnej búračke že to dakde položí na ceste alebo aj vletí dakam do jarku alebo do zvodidiel? Síce stať sa môže vždy a všetko ale pravdepodobnosť je skoro nulová. to by ho musel zošrotovať ten scooter nejaký velký stroj-kamión ,traktor a pod. že by cez neho prefrčal natvrdo. Plech je plech ale je rozdiel originálna nádrž a niečo doma lepené bez poriadnej zváračky a skúseností...A nikdy to nespravíš z toho plechu tak aby to bolo uplne ideálne k tomu tvaru toho podsedadlového priestoru. Ale to bol len môj názor čo ma napadlo že ja asi by som to spravil tak ak by som to chcel v scootri mať.

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa theruck » So Sep 19, 2009 7:50 pm

deltoro5784 napísal:Nebude tá laminovaná nádrž trochu nebezpečná? Predsa pri páde by mohla prasknúť a nachádza sa presne nad motorom,ktorý bude horúci. Aby to neskončilo poriadnym výbuchom prípadne požiarom. Ono by sa dalo určite vyrobiť to isté aj z plechu a to by bolo snáď bezpečnejšie.
asi preto mas aj ty na svojom skutri plechovu nadrz a nemas ju nad motorom ale nad riadidlami

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Sep 19, 2009 10:54 pm

deltoro5784 napísal:Nebude tá laminovaná nádrž trochu nebezpečná? Predsa pri páde by mohla prasknúť a nachádza sa presne nad motorom,ktorý bude horúci. Aby to neskončilo poriadnym výbuchom prípadne požiarom. Ono by sa dalo určite vyrobiť to isté aj z plechu a to by bolo snáď bezpečnejšie.
preco vsetky zavodaky maju laminatove nadrze? laminat zvlast karbonovy je ovela odolnejsi prerazeniu ako plech...a ked nevybuchuju cinske zatekajuce plechove nadrzky...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Kejwaak
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: So Mar 24, 2012 8:49 pm
Skúter: Keeway Focus

#20 Príspevok od užívateľa Kejwaak » So Jan 26, 2013 12:00 pm

Stara tema, ale skoda, ze nema pokracovanie. Rad by som videl vyrobu tej laminatovej nadrze ;)

VLADY
spammer
spammer

#21 Príspevok od užívateľa VLADY » So Jan 26, 2013 1:02 pm

Čo nevíš....zobereš tkaninu, nožnice,polyesterovú živicu, k tomu nejakú nádobu na rozmiešanie a plus starý štetec na nanášanie, gumené rukavice a ideš....Na youtube je iste kopec videí čo a ako sa robí . len treba pohľadať. :pardon:

Kejwaak
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: So Mar 24, 2012 8:49 pm
Skúter: Keeway Focus

#22 Príspevok od užívateľa Kejwaak » Po Jan 28, 2013 1:26 pm

O ten postup mi az tak neslo, bracho robil s laminatom, takze viem, co a jak. Skor ten vysledok ma zaujimal. nejake foto, ako to v tom podsedadlovom priestore vyzera by bolo super ;)

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"