14:00 odchod z domu... tankovačka v Hlohovci doplna a smer Topoľčany, Partizánske a plánovaná prvá zastávka v Nitrianskom Rudne. Tu nasledoval krátky odpočinok a hor sa do hôr - smer Valaská Belá, Zliechov a spomínané Čičmany.
Až doteraz sa priemerná rýchlosť pohybovala tak okolo 80-100 Km/h, no po príchode no týchto lesov klesla na nejakých 60-70,pretože som tam bol prvýkrát a niekoľko krát ma prekvapili hrby či špina na ceste. V čičmanoch sa zastavím len na chvílku,pretože v múzeu som bol už pred rokom a tentokrát to bolo aj tak zatvorené (bolo okolo 15:30).. spravím si zopár fotiek a nasleduje smer Rajec, kde po chvíľke za motorkárom na Transalpe volím smer Fačkov... pauza na Fačkove (zastali tu aj dve exotické krásky - Benelli TnT a Ducati 999), šok z GSXR ktorá pri výjazde na Fačkov na horizonte šla kolmo (wheelieee) a ideme ďalej... po pár kilometroch vidím tabuľu prameň Nitry... nasledovala rýchlejšia pasáž,kedže ma tlačil čas (bolo niečo pred 17:00 a ja som chcel byť o takej siedmej v Nitre),takže zvyšujeme trošku rýchlost,smer Prievidza... tu ma napadlo,že som niekde čítal o dobrej ceste smerom z Bojníc na Nitrianske Rudno,tak to hľadám a nájdem

Zhrnutie: priemerná rýchlosť podľa mňa okolo 80-90, prejazdených takmer 290 kilometrov, celkovo okolo 5 hodín jazdy, spotrebu neriešim