caute hosi,
co sa mi dneska stalo.. chcel som ist do mesta na scoote do banky , pridem do garaze ..so startovanim pri nizsich teplotach som zatial nemal ziadne problemy .. tak som nastartoval nech sa motorka trosku zahreje pred jazdou..
nastartoval som a asi po minute zahrievania sa som jemne opacil plyn , ozaj jemne a bum,cup,sup,prask a roztrhlo sa mi lanko. ..
fajnee..ked sa clovek najviac ponahla samu musi toto stat.. no ale mal som banku pekne v ... .
a skusil som sa na ten plyn pozriet, nakolko som to vzivote nikdy nevidel a vpodstate som nevedel ako cely ten mechanizmus pri riaditkach funguje..
tak som to otvoril pokukal a zistil ze z lanka sa odpalila taka ta gulicka co sa zasekava v tom systeme toho plynu .. to mi trvalo cele asi 10 minut

..
..a tak som rozmyslal ako by sa to dalo inak spravit , aspon nejako provizorne, a tak som nasiel lanko z bicykla kde bola presne taka ista "gulicka" a oscvakol som to kliestami asi tak 15cm od tej gulicky a prevliekol tymi vsetkymi otvormi

a nejako to tam upevnil..
..mnoo a tak mi vzniklo to ze mi trcalo jedno oholene lanko z plynu a druhe lanko z boudanu ktore slo priamo z motorky,z motora..
a tak som rozmyslal cim to ja idem spojit.. tak aby to poriadne pevne drzalo a po chvilke ma napadla elektrikarska ČOKOLADA, urcite to vsetci poznate..
a tak som to došteloval, ponapinal obe lanka a spojil dokopy.. a ŠLAPE TO
..samozrejme neberiem to ako vyriesenie mojho problemu s plynom, beriem to ako len provizorne, docasne, improvizacne riesenie tohto problemu, no uz som konzultoval snasim technikom

Alčim .. ktory uz vyriesil tieto problemy a nove lanko je uz "naceste" do BB. ..
dakujem alci..
btw: mam na vas otazku páni.. tym ako som steloval ten plyn a natahoval tie lanka ksebe .. som si mojim pricinenim tena naschval pritiahol lanko plynu (od motorky) asi o max milimeter viac ako je normalne tym padom vzniklo premna to, ze motorka ma na volnobehu jemne zvysene otacky ..pretoze sa mi stavalo ked som si objednaval v MC´donalde na MC´drive a platil som ze mi to proste skapalo

,, horsi pripad je ked sa to stane fakt niekde na krizovatke.. a hlavne teraz za chladnejsieho pocasie kedy tomu motorku chvilu trva kym dosiahne tu svoju prevadzkovu teplotu..
no a teraz otazka prevas,, viem ze tento stav (zvysenia otacok) nie je pre motorku bezny, normalny, taky s akym vychadzala z výr.linky..
a pytam sa ci sa to dobuducna nemoze nejako ludovo povedane posrat.. ci by to tak mohlo byt , lebo ona ma fakt len uplne minimalne zvysene tie otacky, aby to proste neskapalo vzdy ked dam ruku z plynu .. hm? dakujem za odpovede
a dakujem za vase chvaly ako som to spravil

bo som to predtym fakt vzivote nevidel a je to "ok"