Novinka v cestnom zákone
Moderátor: Moderators
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
Re: Novinka v cestnom zákone
ja viem Tomo len zaražajuce je že ma videli ako sadam do auta a len čakali na to že si tie pásy nedam...vravim bola to vzdialenosť 20 metrov...a hlavne neverim že mi dal pokutu v dolnej sadzbe ....
podpis som si este nenastavil
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Máj 18, 2007 9:10 am
- Skúter: neuvedený
Jednoducho si spravil chybu a ked si ich videl mal si si pásy dať. Ja sa bez toho aby som si ich nedal tak sa ani nepohnem. Robím to aj hlavne koli malému lebo opakuje vela vecí čo robíme takže sa dobrovolne zapása v sedačke.
Honda PS 150i
-
- motorkár
hej len mam dojem , že dolna sadzaba je 30ečok za pásy len za to že buzerant videl že sedim v alfe romeo tak si povedal že si vyhoncuje svoje trapne zelene mini ego na mne...mam rad tie trapne fizlovske vyhovorky , že si robia svoju robotu...len buzeranti keby si ju robili aj pri inych veciach...ked sa na sidliskách kradnu auta alebo skutre v noci su zalezeny na staveniskach a chrapu vo vykurenych autach...objasnenosť kradeži aut je 15% aj to som možno pridal...neznašam tie ich praktiky sedieť za krikom v usekoch kde maju bezpracnu možnosť vyberu pokut...len sedia za krikmi ako potkany a oberaju ludi o tie trapne eurovyplaty čo ludia zarabaju...spon teda čo sa ZV okresu týka.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ja som minule švihal po Vajnorskej smerom do mesta. Natočili mi 74 a bolo to za 50E,Bola to spodná taxa .... a ešte som sa ho potom spýtal, že na koľko ho majú nastavený.Vravel že vraj na 70.... takže v podstate som prekročil len o 4 ?
Ale bol som inak slušný a pokorný a keď sa ma pýtal že či tuším,kolko som išiel tak som fakt netušil : ja neviem možno 80-90 hovorím mu ....nepozeral som sa
Tak som mu tam nechal papiere a išiel si vybrať z bankomatu . 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

taká otázočka aka je logika tých pokút?Mitko dostal 60e za pásy ja som dostal za prekročenú rýchlosť+pásy 20e pokutu,to až tak moc môže plávať výška tej pokuty alebo si to každý policajt môže sám určovať?podla mňa je to riadna hovadina...
- Porkyyy
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
- Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
- Kontaktovať užívateľa:
Moj brasko isiel na scootri ktory nie je vobec prihlaseny a nemal ani vodicak pri sebe a dostal 16e pokutu ako je mozne toto
ja v tych pokutach logiku nevidim ziadnu 

Srdcom TuneR
-
- motorkár
ved v tom som chcel naznačiť tu trapnosť policajtov...keby zastavil "ceckatu" blondinu čo by mala vystrih po radiacu paku tak by jej dohovoril a vypadla by mu slina z ust taka že by zamočila polovicu chodnika....ale videl športovu alfu na elektronoch s Breznianskymi značkami a vodičom ktory ma dva krat tak hrube ruky ako on tak si automaticky povedal aha "mafian" nejaky heh ved počkaj ja mu dam...verim tomu keby som aj ten pas mal na 100% si najde niečo za čo by mi tych 60ečok zobral....neviem podla čoho určuju tie vyšky pokut od - do. moj dojem je že podla toho ako bol dany policajt na škole šikanovaný alebo podla toho kolko potrebuje do vyplatneho terminu "nahoniť" pokut za daný mesiac.
- Petom
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Máj 06, 2009 1:58 pm
- Skúter: BMW K1200 LT
my tu debatime o GPS na celnom okne, ale nasi mudri ficovladci prijali novelu cestneho zakona a podla neho sa nedaju namontovat ani monitorovacie jednotky na vyber mytneho, takze po celych dvoch tyzdnoch budeme novelizovat novelu novely zakona
Mne sa stratil podpis, aj vám?
fizly davaju tie pokuty selijako tato isiel cez dedinu 74 a vtom ho stoply ... mu 150 eur videly krasne vybliskane volvo tak preco mu nedat taku pokutu nie? a ked nameraly raz manku este ked mala stary volkswagen isla 68 cez dedinu a daly jej smiesnych 20 eur.
- mizu
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:32 pm
- Skúter: yamaha slider
Asi sme mali ostat pri starých škodovkách tuning zakazujú ale že im ide s toho DPH to už nevadí 

- mizu
- st. skútrista
TOTO som našiel na nete
Slovensko má v prieskume EÚ ôsme najnebezpečnejšie cesty. V roku 2006 na nich zahynulo 579 ľudí a v prvom polroku 2007 sme zaevidovali do tejto smutnej štatistiky 294 obetí. Táto nepriaznivá bilancia vyplynula z rebríčka bezpečnosti európskych ciest, ktorý vypracoval výbor EÚ pre dopravnú bezpečnosť v spolupráci s nórskou dopravnou službou. Kritériom pri spracúvaní tejto nelichotivej štatistiky bol počet usmrtených osôb pri dopravných nehodách na sto tisíc obyvateľov členskej krajiny. Podľa nej najhoršie na tom boli Gréci, po nich nasledovali Poliaci, Belgičania, Slovinci a Maďari. Pred Slovenskom sa ešte v nelichotivej štatistike umiestnili aj Česká republika a Portugalsko.
Naopak, najbezpečnejšie cesty v EÚ sú Holandsku, na ktoré pripadá iba 4, 6 percenta smrteľných nehôd na 100 tisíc obyvateľov, ALE TO ASI ZABUDLI ZE V HOLANDSKU VŠETCI JAZDIA NA BICYKLOCH A POLOVICA S NICH JE ZHULENA
Slovensko má v prieskume EÚ ôsme najnebezpečnejšie cesty. V roku 2006 na nich zahynulo 579 ľudí a v prvom polroku 2007 sme zaevidovali do tejto smutnej štatistiky 294 obetí. Táto nepriaznivá bilancia vyplynula z rebríčka bezpečnosti európskych ciest, ktorý vypracoval výbor EÚ pre dopravnú bezpečnosť v spolupráci s nórskou dopravnou službou. Kritériom pri spracúvaní tejto nelichotivej štatistiky bol počet usmrtených osôb pri dopravných nehodách na sto tisíc obyvateľov členskej krajiny. Podľa nej najhoršie na tom boli Gréci, po nich nasledovali Poliaci, Belgičania, Slovinci a Maďari. Pred Slovenskom sa ešte v nelichotivej štatistike umiestnili aj Česká republika a Portugalsko.
Naopak, najbezpečnejšie cesty v EÚ sú Holandsku, na ktoré pripadá iba 4, 6 percenta smrteľných nehôd na 100 tisíc obyvateľov, ALE TO ASI ZABUDLI ZE V HOLANDSKU VŠETCI JAZDIA NA BICYKLOCH A POLOVICA S NICH JE ZHULENA
-
- motorkár
o cestach mi ani nehovor...sa opytaj alcatelka ake maju cesty u nich na sidlisku...nie je problem nabehnuť na seriu dier s hlbkou cca 20-30cm tam ked niekto ide čo je tam poprvý krat ma po geometrii..a usek Kovačova Zvolen zapad dvojprudova cesta take jamy že na nizkoprofilovych gumach maš po napravach hned...už tade ani nejazdim radšej.....som zvedavý kde končia tie navyberane pokuty a tie peniaze z dialničnych nalepiek ked nemame ani dialnice a ani cesty v poriadku.....asi na nastenkovych tendroch...a emisnych tendroch...

- mizu
- st. skútrista
nooo ako aj pán FICO povedal že zruší akciu JASTRAB a pozrite kam sa to dostalo 

- PesFilipes
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Okt 03, 2008 4:07 pm
- Skúter: moto-Honda hornet cb600 f
dobre teda odoslal som prispevok ale neviem kde sta stratil
Tak že môj známy dostal pokutu za stromćek na spätnom zrkadle za 30€uri
Tak že môj známy dostal pokutu za stromćek na spätnom zrkadle za 30€uri

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Ano po novom tam nesmieš mať umiestnené nič. Dokonca aj stará dialničná nálepka je na 30 €.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Najnovsie info: Za GPS pokuty nebudu(pan Packa povedali) a mozu sa pouzivat tak ako doteraz.
Ohladne starych nalepiek: Ak by som bol policajt pokutu by som nedaval,ale povedal dotycnemu nech ich na mieste zoskrabe.Ved nieje normalne ked tam niekto ma 7 - 8 nalepiek co zacinaju od roku 04 vratane zahranicnych
Ohladne starych nalepiek: Ak by som bol policajt pokutu by som nedaval,ale povedal dotycnemu nech ich na mieste zoskrabe.Ved nieje normalne ked tam niekto ma 7 - 8 nalepiek co zacinaju od roku 04 vratane zahranicnych

Kawasaki Versys Touring Edition

-
- motorkár
ako auhlasim a "viperom" niektorí tam maju ozaj zbierku a to nevravim o kamionistoch Tí mavaju niektorí za oknom cele portfolio hračiek a konzerv z napojov a podobne veci ako vlajočky atd..
inak moj nazor prečo zrušili to GPS nie je ani tak že by chceli byť rozumní, ale si uvedomili , že tym padom by nemohli ani nakladne auta a kamiony mať čitačku na mýtne a kedže by tam nemohlo byť, bol by problem ako odčitať poplatok za použitie dialnice....to bol podla mna prvotný impulz....
inak moj nazor prečo zrušili to GPS nie je ani tak že by chceli byť rozumní, ale si uvedomili , že tym padom by nemohli ani nakladne auta a kamiony mať čitačku na mýtne a kedže by tam nemohlo byť, bol by problem ako odčitať poplatok za použitie dialnice....to bol podla mna prvotný impulz....
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Šak jasné že to je preto, uplietli bič sami na seba a teraz im to došlo.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
necudujte sa, ze v Holadsku maju najbezpecnesjie cesty, ked tam o 20 ci 30 prekrocite rychlost, tak nedaju pokutu, ale basa na par mesiacov
- peeter
- cyklista
- Dátum registrácie: St Sep 30, 2009 12:15 am
- Skúter: Burgman 400 K9
nievie niekt onieco o dalsej chystanej zmene ? som niekde zacul akurat, ze chcu pri parkovani na chodniku znizit volny priechod zo 150 na 120, a ze vodicak A>25kw od 24rokov (alebo 2 rocna prax)
-
- motorkár
ano dnes to bolo v novom čase....vodičak na velku moto od 24 rokov..teda velke A ..je to ale len zatial navrh zakona...ešte to nie je schvalene...
- peeter
- cyklista
- Dátum registrácie: St Sep 30, 2009 12:15 am
- Skúter: Burgman 400 K9
ja som skurat cital tento clanok (pravdepodobne to iste bolo aj v novom case), ale tak niektore veci sa mi nezdaju, konkretne to rozdelenie skupin vodicakov na moto. Ale to bude asi nejak blbost,ked tam maju male A(2), ze do 35kw... http://adam.cas.sk/clanky/5636/vodici-p ... stach.html
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
tych 35kW je zrejme chyba (alebo to planuju zvysit? To by bolo mierne nelogicke...) a dalej je tam isto chyba, ze B1 - Motorové vozidlá so štyrmi kolesami, ktorých prevádzková hmotnosť je od 350 do 400 kilogramov a maximálna rýchlosť 45 kilometrov za hodinu. Snad MINIMALNA, a nie "maximalna". Su tam v tom clanku proste chyby...