Novinka v cestnom zákone

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
matrixko

Re: Novinka v cestnom zákone

#51 Príspevok od užívateľa matrixko » St Dec 02, 2009 5:30 pm

ale keby bola moto az do 35 kw to by nebolo voubec zle ved kopa 500viek motorky co su tak maju tak do 35 kw samozrejme su aj s viac kw ale aspon bude v 18tke vecsi vyber

Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#52 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Dec 02, 2009 5:40 pm

no ved a prave preto by to bol nelogicky krok, pretoze zmenou zakona by mohli mladi vodici s vodicakom A/25 riadit motorky do 35kW (doteraz 25kW), teda silnejsie... takze by sa bezpecnost nie zvysila, ale paradoxne znizila... podla mna je to preklep, potvrdzuje to aj ta skupina B1 s maximalkou 45km/h (pravdepodobne tiez preklep).

...
ked to tak opat citam, tak v nasej republike asi fakt nie je vylucene, ze tych 35kW je tam schvalne... Takze clovek sa v zameroch nasich zakonodarcov fakt niekedy nevyzna.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#53 Príspevok od užívateľa VLADY » St Dec 02, 2009 6:06 pm

B1 do 45km/h nieje istotne preklep....sú to tie smíšne miniautá s poldecákovým motorom čo je vidieť aj hen v Rakúsoch jazdiť do a z obchodu dôchodcov na nich...je tam tak isto tuším limit že od 15 roky sa dá jazdiť....ale isto to neviem... :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#54 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Dec 02, 2009 6:22 pm

jaaaaj, tak odkial som ja potom nabral, ze B1 su stvorkolky s motorom vacsim nez 49ccm? :D Co su potom vlastne klasicke stvorkolky (ci uz pracovne, alebo sportove)? Su to vari klasicke B ako auta? Zil som v tom, ze su to B1, a male stvorkolky (do 50ccm) su AM, ako sa pise aj na spominanej stranke.

(uprimne priznavam, som lenivy si to teraz vygooglit :oops: :-) :) )

edit: tak som sa prinutil pozriet do aktualneho zakona (8 ZÁKON z 3. decembra 2008 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov), ktory susim na disku a stoji tam toto:
§ 75
Rozsah a členenie skupín
a podskupín motorových vozidiel

(5) Do podskupiny motorových vozidiel B1 patria
a) motorové vozidlá s tromi symetricky usporiadanými kolesami, ktorých zdvihový objem valcov motora je väčší ako 50 cm3 v prípade spaľovacieho motora alebo ktorých najväčšia konštrukčná rýchlosť je vyššia ako 45 km.h-1, a
b) motorové vozidlá so štyrmi kolesami, ktorých
1. prevádzková hmotnosť je 350 kg až 550 kg bez hmotnosti batérií v prípade elektrických vozidiel,
2. najväčšia konštrukčná rýchlosť presahuje 45 km.h-1,
3. zdvihový objem valcov motora presahuje 50 cm3 v prípade zážihových motorov, najväčší čistý výkon je väčší ako 4 kW v prípade iných spaľovacích motorov alebo ktorých najväčší trvalý menovitý výkon je 4 kW až 15 kW v prípade elektrického motora.
takze mne do B1 spadaju aj sportove a uzitkove stvorkolky, a ako vidime, maximalna rychlost PREVYSUJUCA 45km/h... :)

VLADY
spammer
spammer

#55 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Dec 03, 2009 1:20 pm

4-kolky sú brané jak moto čo sa týka vodičáku aspoň teda mám taký dojem kvôli tomu že majú riadidlá a nie volant a ešte že nemajú búdku...asi Ale ani kabriolet nemá búdku .Ale zas nemá riadidlá ale volant.... som z toho voľáký zmätený...herr generál... :pardon:

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#56 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Dec 03, 2009 5:50 pm

v zakone sa nerozlisuje, ci ma vozidlo riadidla alebo volant, smerodajny je objem motora, vykon a pocet kolies... :) Uvediem zo zakona vacsi vysek, kde su rozpisane skupiny A a B:
§ 75
Rozsah a členenie skupín
a podskupín motorových vozidiel

(1) Na účely udeľovania vodičských oprávnení sa motorové vozidlá členia na skupiny A, AM, B, B+E, C, C+E, D, D+E a T a podskupiny A1, B1, C1, C1+E, D1 a D1+E.

(2) Do skupiny motorových vozidiel AM patria
a) dvojkolesové motorové vozidlá alebo trojkolesové motorové vozidlá s najväčšou konštrukčnou rýchlosťou 25 až 45 km.h-1, ktoré sú charakterizované,
1. ak ide o dvojkolesové vozidlo, motorom, ktorého zdvihový objem valcov motora nepresahuje 50 cm3 v prípade spaľovacieho motora alebo ktorého najväčší trvalý menovitý výkon nie je väčší ako 4 kW v prípade elektrického motora, a
2. ak ide o trojkolesové vozidlo, motorom, ktorého zdvihový objem valcov motora nepresahuje 50 cm3 v prípade zážihového motora, najväčší čistý výkon nie je väčší ako 4 kW v prípade spaľovacieho motora alebo ktorého najväčší trvalý menovitý výkon nie je väčší ako 4 kW v prípade elektrického motora, a
b) štvorkolesové motorové vozidlá, ktorých prevádzková hmotnosť je menšia ako 350 kg bez hmotnosti batérií v prípade elektrických vozidiel, ktorých najväčšia konštrukčná rýchlosť nepresahuje 45 km.h-1, a ktorých
1. zdvihový objem valcov motora nepresahuje 50 cm3 v prípade zážihových motorov,
2. najväčší čistý výkon nie je väčší ako 4 kW v prípade iných spaľovacích motorov, alebo
3. najväčší trvalý menovitý výkon nie je väčší ako 4 kW v prípade elektrického motora.

(3) Do podskupiny motorových vozidiel A1 patria motorové vozidlá skupiny A s najväčšou konštrukčnou rýchlosťou vyššou ako 45 km.h-1, ktorých zdvihový objem valcov motora nepresahuje 125 cm3 a výkon nie je väčší ako 11 kW.

(4) Do skupiny motorových vozidiel A patria dvojkolesové motorové vozidlá bez postranného vozíka alebo s postranným vozíkom vybavené motorom, ktorých najväčšia konštrukčná rýchlosť je viac ako 45 km.h-1 alebo ktorých zdvihový objem valcov motora je väčší ako 50 cm3 v prípade spaľovacieho motora.

(5) Do podskupiny motorových vozidiel B1 patria
a) motorové vozidlá s tromi symetricky usporiadanými kolesami, ktorých zdvihový objem valcov motora je väčší ako 50 cm3 v prípade spaľovacieho motora alebo ktorých najväčšia konštrukčná rýchlosť je vyššia ako 45 km.h-1, a
b) motorové vozidlá so štyrmi kolesami, ktorých
1. prevádzková hmotnosť je 350 kg až 550 kg bez hmotnosti batérií v prípade elektrických vozidiel,
2. najväčšia konštrukčná rýchlosť presahuje 45 km.h-1,
3. zdvihový objem valcov motora presahuje 50 cm3 v prípade zážihových motorov, najväčší čistý výkon je väčší ako 4 kW v prípade iných spaľovacích motorov alebo ktorých najväčší trvalý menovitý výkon je 4 kW až 15 kW v prípade elektrického motora.

(6) Do skupiny motorových vozidiel B patria
a) motorové vozidlá okrem vozidiel skupiny A a T a podskupiny A1, ktorých najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahuje 3 500 kg a ktoré nemajú okrem miesta pre vodiča viac ako osem miest na sedenie; k motorovému vozidlu tejto skupiny smie byť pripojené prípojné vozidlo s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou nepresahujúcou 750 kg,
b) jazdné súpravy zložené z ťažného vozidla skupiny B a prípojného vozidla, ak najväčšia prípustná hmotnosť jazdnej súpravy nepresahuje 3 500 kg a najväčšia prípustná celková hmotnosť prípojného vozidla nepresahuje prevádzkovúhmotnosť ťažného vozidla.
Takze stvorkolesove vozidla sa spominaju v AM, pokial ich maximalka je maximalne 45km/h (u nasich stvorkoliek je to viac, nehovoriac o objeme motora), a potom sa styri kolesa spominaju az v B1 (a to su podla mna aj nami spominane stvorkolky). :)

Nehadam sa, iba polemizujem... ;)

VLADY
spammer
spammer

#57 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Dec 04, 2009 1:32 pm

Ak tomu chápem, tak na malú poldecovú4kolku mi stačí AMko ...ale na velkú 4kolku čo má do 550Kg treba B1 a nie Ačko .... Trocha divné....Alebo som nepochopil celkom... :pardon:

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#58 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Dec 04, 2009 1:59 pm

a ak tomu chapem elektrobicykel, elektrokolobezka a pod je mala motorka?
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#59 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Pi Dec 04, 2009 8:49 pm

Je tam "s rýchlosťou 25 - 45km/h" takže ak má elektrobežka/bicykel maximálnu rýchlosť 24km/h tak to AM nie je.. :twisted:

BF999
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: So Nov 22, 2008 9:39 pm
Skúter: Keeway ARN 125

#60 Príspevok od užívateľa BF999 » Pi Dec 04, 2009 9:49 pm

Neviem aký debil to vymýšlal, už aj za tie elektrobežky/bicykle aby zarábali, aj značky na to zachvílu budeme dávať, aj na kosačky na ktorých sa sedí.:O: =@ . Stále novšie a sprostejšie zákony, teraz keď má môj brat 11rokov a má tu elektrickú kolobežku a ide okolo 30 tak ako na to potrebuje vodičak? :D :o :lol:
podpis som si este nenastavil

Mitko
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
Skúter: Aprilia sr street

#61 Príspevok od užívateľa Mitko » Pi Dec 04, 2009 10:49 pm

elektricka kolobežka mam ten dojem ani nema čo robiť na cestnej komunikacii...nie je určena do premavky...len tak na nejaký skate park alebo doma na dvore....primarne sa tieto kolobežky ci už elektricke alebo motorové vyrabali do velkych zavodnych hal na rychlejši presun zamestnancov...mam ten dojem...inak so sprostostou niektorych zakonov uplne suhlasim...všetko usposobiť tak aby sa plnila štatna kasa...to je štát

VLADY
spammer
spammer

#62 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Dec 06, 2009 4:29 pm

Na hradnom vrchu sedia tupci čo ani netušia za čo hlasujú...a potom to tak aj vypadá...šak oni majú imunitu - nich sa to aj tak nedotkne...
A zas sa idú meniť TP ... už na to zas dakto prišiel že je to kravina mať jeden doklad od auta ...? ale skorej si myslím že zas dakto vybavil kšeft pre kamoša alebo rodinu...a možno dostane aj dotáciu na rozbehnutie firmy . :good: SK :good:

mizu
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:32 pm
Skúter: yamaha slider

#63 Príspevok od užívateľa mizu » Ne Dec 06, 2009 4:40 pm

načo by poslanec rozmiešal keď ma na to 10 poradcov :D
Naposledy upravil/-a mizu v Ne Dec 06, 2009 4:51 pm, upravené celkom 1 krát.

mizu
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:32 pm
Skúter: yamaha slider

#64 Príspevok od užívateľa mizu » Ne Dec 06, 2009 4:51 pm

A ČASTO KRÁT ANI NEVEDIA ČO STLÁČAJÚ :shock:
Prílohy
200841.jpg
(32.59 KiB) 253 stiahnutí

BF999
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: So Nov 22, 2008 9:39 pm
Skúter: Keeway ARN 125

#65 Príspevok od užívateľa BF999 » Ne Dec 06, 2009 11:40 pm

VLADY presne s to vystihol :) , je kríza, tak treba zarobiť, tak sa menia TP. To my už bohužiaľ nijako neovplyvníme. :(

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#66 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ne Dec 13, 2009 10:33 pm

co tu trepete na 4kolke mozes jazdit ak mas B na auto...motorka s tym nemalebo A je na dvojkolesove ne?

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"