http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =26&t=7729
Yamaha Aerox R - modreOKO
Moderátor: Moderators
- modreOKO
- motorkár

- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
Re: môj AEROX ala Modroočko
medzirecou: .. dávam do pozornosti mojú starú
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- modreOKO
- motorkár

Re: môj AEROX ala Modroočko
ano, ano, ano ..
..sám som zvedavý ako to bude hrať a ako to bude hrať v Aeroxovi, a ešte bude sranda sa popasovať že kam umiestniť výšky
, ale budete určite informovaný
..dakujem porkyyymu za pomoc s vyberom
..dakujem porkyyymu za pomoc s vyberom
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- modreOKO
- motorkár

Re: Yamaha Aerox R
inak plynove lanko som uz opravil, je to supa.. hned som si dal zopar koliecok po parkovisku 
- modreOKO
- motorkár

Prosm VÁS o pomoc, uz som presiel celé fórum, celý google a nenasiel som odpoved na môj problém..
..rozpadol sa mi "výkonový odpor" na aerox a potrebujem zistit ÚDAJE aký to bol odpor, aby som mohol kúpiť nový.
Nikde som to nenašiel. Ja už fakt neviem..
pls help
..rozpadol sa mi "výkonový odpor" na aerox a potrebujem zistit ÚDAJE aký to bol odpor, aby som mohol kúpiť nový.
Nikde som to nenašiel. Ja už fakt neviem..
- Prílohy
-
- resistance.jpg
- (27.32 KiB) 218 stiahnutí
- VLADY
- spammer

- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Prečo myslíš že ten odpor bude dačo extra a nebude mať parametre ako iný odpor na inom scootri?Ja teda už presne netuším akú mal hodnotu keď som mal ešte poldecákový scooter a ani GD ale mám dojem ža ak je to odpor predradný k autosytiču tak je to jedno či má 15 alebo 18 ohmov....Ide o to aby tam dačo bolo v sérii čo obmedzí prúd a zníži napätie.Kludne pozri nejaké stránky z ND na iné podobné scootre . mne sa to nechce teraz hladať ....
Ak je to odpor čo je na nejakú inú funkciu tak zisti na akú a na čo tam slúži kde je zapojený ...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.
- modreOKO
- motorkár

no ja viem, ale vsade kde som sa pytal a ukazal som im ten rozpadnuty odpor tak mi povedali ze potrebuju vediet presne aky to je , a podla toho objednat. No to som im nevedel povedat:( a ani stale neviem ..
ja som uz pobehal vsetky stranky, "cely" internet, no nic som nenasiel
akoby sa zem prepadla pod tými číslami
..
..sytič mám manualny.. a ostatne ine podobne scootre maju asi iný odpor podlamna .. mne Porkyyy pisal aky ma ON odpor ale ja mozem mat iny ..
..a načo slúži ten odpor netuším vôbec, viem len že to má dačo spoločné s elektrikou inak neviem vôbec
ja som uz pobehal vsetky stranky, "cely" internet, no nic som nenasiel
..sytič mám manualny.. a ostatne ine podobne scootre maju asi iný odpor podlamna .. mne Porkyyy pisal aky ma ON odpor ale ja mozem mat iny ..
..a načo slúži ten odpor netuším vôbec, viem len že to má dačo spoločné s elektrikou inak neviem vôbec
- VLADY
- spammer

Ak neviem akú to má funkciu neviem Ti poradiť hodnotu. Leda že by bola schéme elektro od scootra. 
- VLADY
- spammer

KUKAJ tu:http://wiki.scooterforum.net/images/2/2 ... _aerox.pdf odpor je pripojený na výstup z alternátora vtedy ak sú vypnuté svetlá, čiže asi robí záťaž pre altík namiesto žiaroviek aby tam moc nestúpalo napätie ak to nieje zaťažené od svetla ak sú vypnuté . Takže by som tam dal 25W 6 Ohmov ak by nebol na 25W ale len na čo ja viem 15W tak potom 12 Ohmový . A v podstate ak nebudeš vypínať vypínačom svetlá tak tam nemusí byť aj nič. alebo tam daj kludne 12v 21W žiarovku . a máš to lacné a rýchle mala by zhasnúť ak zapneš potom vypínačom svetlá.... aspoň tak som to pochopil s tej schémy ja. Poprosím dakoho , kto sa vyzná v elektrike nech to ešte skontroluje po mne ....lebo sa môžem aj mýliť 
- modreOKO
- motorkár

jj, dakujem ja viem o tejto stranke , znej som si upravil aj ten obrazok..
..aha, cize ked ja nastartujem a zapnem vypinacom svetla, tak ten odpor mi tam je na dve veci, ale ak ich vypnem a motor mam nastartovany mal by tam byt.. spravne som to pochopil,?
..a náhrada za to by mohla byť jednoduchá žiarovka na 12V 21W
..a dajme tomu že by som tam nic nemal a jazdil stym tak mi asi hrozi odpalenie altíka, alebo reglera ci dacoho podobneho nie ?
..a zkade zistim, ze kolko W mam alternator ?
dakujem VLADY
..aha, cize ked ja nastartujem a zapnem vypinacom svetla, tak ten odpor mi tam je na dve veci, ale ak ich vypnem a motor mam nastartovany mal by tam byt.. spravne som to pochopil,?
..a náhrada za to by mohla byť jednoduchá žiarovka na 12V 21W
..a dajme tomu že by som tam nic nemal a jazdil stym tak mi asi hrozi odpalenie altíka, alebo reglera ci dacoho podobneho nie ?
..a zkade zistim, ze kolko W mam alternator ?
dakujem VLADY
- Porkyyy
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
- Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
- Kontaktovať užívateľa:
Tak ako vlady hovori to daj...kludne daj taky co mam ja 5R9 (25W..30W), altik ma zvycajne 80W
Srdcom TuneR
- modreOKO
- motorkár

ok, dnes to objednam.. urcite bude lepsie nech tam je aspon daco ako nic , diki hosi
- VLADY
- spammer

Ono v scootroch a aj väčšine moto sú altíky robené , tak že sú budené permanentnými megnetmi ,a teda nedá s regulovať výkon inak ako skratovaním výstupu, a teda všetko čo nezožerú elektrospotrebiče musí regler premeniť na teplo a vykúriť ,a preto je tam ten odpor pri vypnutých svetlách pripojený namiesto žieroviek a po pripojení žiaroviek sa zas odpojí ,a v podstate pomáha a odlahčuje regler. Ak by ten motor išiel iba na volnobeh bez zapnutých svetiel tak sa viacmenej nestane nič zlé , lebo málokedy je na volnobeh plné napätie na svetlách....to je vidieť že nesvietia na plno a len tak blikocú ak človek stojí niekde napr. na križovatke. Ale ak sa pri plných otáčkach vypnú svetlá , mohlo by sa stať že regler bude dostávať kapky a môže časom odísť alebo dačo také že by mohlo vzniknúť nejaké krátkodobé prepätie a pod....Hlavne ak je už aj baterka nabitá po dlhšej jazde, a skoro nič nežere. 
- modreOKO
- motorkár

no ja som bol vcera v obbchode a tam mali take odpory O,5 az 12W, cize onicom vpodstate.
Musim kuknut na stranke z netu a objednat,
tHx
Musim kuknut na stranke z netu a objednat,
- modreOKO
- motorkár

..no chlapci a dievcata, vcera bola ta chvila kedy mi prisiel krasny balik o vahe 2,2kg a vnich GROUND ZERO - GZTC 13MK2
.. hned som to cele pozapajal, cez Porkyyyho zosik, na mobil atd... a vysledok ? --> jednoducho GroundZero
pecka, bomba, brutal, extrem tera, giga, supa, hyper, plus .. uplne NAJviAC
pecka, bomba, brutal, extrem tera, giga, supa, hyper, plus .. uplne NAJviAC
- Prílohy
-
- 151220091307.jpg
- (40.47 KiB) 133 stiahnutí
-
- 151220091308.jpg
- (45.04 KiB) 133 stiahnutí
-
- 151220091310.jpg
- (46.42 KiB) 133 stiahnutí
- modreOKO
- motorkár

..samozrejme tym sa to cele neskoncilo, hned som sa pustil do robotky a plnenia môjho planu .
Demontaz kufru, vybalenie priamociarej pily, nejaka ta vrtacka.. skoda ze vsetko na mamkinom koberci ,, ah ta nadavala.. ale tak co uz ked musis tak musis
Demontaz kufru, vybalenie priamociarej pily, nejaka ta vrtacka.. skoda ze vsetko na mamkinom koberci ,, ah ta nadavala.. ale tak co uz ked musis tak musis
- Prílohy
-
- 151220091312.jpg
- (32.62 KiB) 134 stiahnutí
-
- 151220091313.jpg
- (29.01 KiB) 134 stiahnutí
-
- 151220091315.jpg
- (36.09 KiB) 134 stiahnutí
-
- 151220091318.jpg
- (28.94 KiB) 134 stiahnutí
- modreOKO
- motorkár

..dieru v kufri som kus opracoval, nech to nejako vyzera.. a primeral som dierky na repro, vyvrtal no tie tri pivá pred tým spravili svoje, a tak som vrtal znovu tento krat uz uspesne ..
..nakolko som zistil ze kufor nie je az tak rovny po stranach a ja som nechcel mat medzery medzi plastom a reprom pre co najlepsi zvuk tak som to vytesnil ehm.. takou čiernou vecou
(dont question)
..napichal šroubiky, z druhej strany matky, pozamontoval a vysledok je : -->
..nakolko som zistil ze kufor nie je az tak rovny po stranach a ja som nechcel mat medzery medzi plastom a reprom pre co najlepsi zvuk tak som to vytesnil ehm.. takou čiernou vecou
..napichal šroubiky, z druhej strany matky, pozamontoval a vysledok je : -->
- Prílohy
-
- LEN prirovnanie.jpg
- (43.23 KiB) 134 stiahnutí
-
- 151220091325.jpg
- (47.1 KiB) 134 stiahnutí
-
- 151220091323.jpg
- (41.1 KiB) 134 stiahnutí
-
- 151220091330.jpg
- (46.44 KiB) 134 stiahnutí
- modreOKO
- motorkár

..to by boli stredobassy
a teraz čo s výŠKAMI ?? 
- modreOKO
- motorkár

..ale modroocko si poradil 
vysky som umiestnil na predny cierny plast kam si "opieram" kolena spodna cast, vyzera to skvele, ako od vyroby... s rozdielom ze taky to je len jeden
vysky som umiestnil na predny cierny plast kam si "opieram" kolena spodna cast, vyzera to skvele, ako od vyroby... s rozdielom ze taky to je len jeden
- Prílohy
-
- 161220091339.jpg
- (62.9 KiB) 135 stiahnutí
-
- 161220091342.jpg
- (19.7 KiB) 135 stiahnutí
-
- 161220091347.jpg
- (40.72 KiB) 135 stiahnutí
-
- 161220091349.jpg
- (45.49 KiB) 135 stiahnutí
-
- 161220091360.jpg
- (43.6 KiB) 135 stiahnutí
- modreOKO
- motorkár

instalaciu samotnych repro by sme mali uspesne zasebou,
no co so zapojenim a vsetkymi tymi kablami ?
stredobasy, vysky idu cez vyhybky, tie su napojene na zosilovac, ten je napojeny na baterku, lenze na baterku je napojena aj 12V autozastrcka, no lenze ten zosik je napojeny medzitym na spinac ktory mam na rieditkach v plastoch, ktory potrebuje + aj - na svietenie, no lenze treba stavit osobitnu vetvu od baterky na zosik a zastrcku, no ale aj zaroven treba predlzit pôvodny kabel od scoota k baterke bo je kratky .. teraz kam uniestnit tie vyhybky ?,,kade poprestrkovat kable ku repro? atd...atd...
a toto mi z toho vzniklo v stredovom plaste kde bude okrem ineho aj BATERKA
dobrá chobotnica nie ?
no co so zapojenim a vsetkymi tymi kablami ?
stredobasy, vysky idu cez vyhybky, tie su napojene na zosilovac, ten je napojeny na baterku, lenze na baterku je napojena aj 12V autozastrcka, no lenze ten zosik je napojeny medzitym na spinac ktory mam na rieditkach v plastoch, ktory potrebuje + aj - na svietenie, no lenze treba stavit osobitnu vetvu od baterky na zosik a zastrcku, no ale aj zaroven treba predlzit pôvodny kabel od scoota k baterke bo je kratky .. teraz kam uniestnit tie vyhybky ?,,kade poprestrkovat kable ku repro? atd...atd...
a toto mi z toho vzniklo v stredovom plaste kde bude okrem ineho aj BATERKA
dobrá chobotnica nie ?
- Prílohy
-
- 161220091356.jpg
- (92.29 KiB) 136 stiahnutí
- VLADY
- spammer

Pekné hnízdo...To je základ prípadného požiaru????

- modreOKO
- motorkár

.. no dufam ze nie, je tam niekolko positiek a vsetko je dôkladne pozaizolovane, a ked nahodou tak len rozopnem poklopec a hasim aj zajazdy 
- chudar
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Št Nov 15, 2007 9:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
asi nebudeš jezdit v mokru ani vlhku že?
...i tak ty repráky nebudou mít moc dlouhou životnost 
podpis som si este nenastavil
- modreOKO
- motorkár

mnoo.. vpodstate by som nemal , no ale aj tak urcite bude situacia ked sa ocitnem v dazdi, alebo tak nejako ,, a tym reprakom to asi moc neporspeje ja viem 
no a toto som sa chcel aj spytat, ci neviete o nejako materialy, ktory by sa mohol dat pred tie repro v kufri ktory by nejakym spôsobom zadriaval necistoty poprip.vlhkost, ale na druhej strany aby to aj bolo pocut, ked to bude hrat..hm?
mna fakt nic nenapada.. chudence budu asi vyzerat po sezone co?
no a toto som sa chcel aj spytat, ci neviete o nejako materialy, ktory by sa mohol dat pred tie repro v kufri ktory by nejakym spôsobom zadriaval necistoty poprip.vlhkost, ale na druhej strany aby to aj bolo pocut, ked to bude hrat..hm?
mna fakt nic nenapada.. chudence budu asi vyzerat po sezone co?
-
denisoo.ga
- Jánošíkov bratranec
- Dátum registrácie: St Mar 26, 2008 8:09 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Káždy materiál ktorý tam dáš bude mať vpliv na kvalitu zvuku takže asi to nad čím rozmýšlaš nepripadá k úvahe
honda dio --) yuki hawk --) ducati monster --) honda fmx a aktualne je to honda cb 600f hornet