Yamaha Aerox R - modreOKO
Moderátor: Moderators
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
Re: Yamaha Aerox R
jo, urcite idem napisat,
..uz som pisal voacero mailov s tymto dotazom, a odpisal mi zatial len scootland stym, ze nieco take maju asi skladom , tak uvidime..
..a alči mi to má pozriet ked bude v garazi thaak uvidime
..uz som pisal voacero mailov s tymto dotazom, a odpisal mi zatial len scootland stym, ze nieco take maju asi skladom , tak uvidime..
..a alči mi to má pozriet ked bude v garazi thaak uvidime
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- modreOKO
- motorkár
aby ste vedeli že nehahÁĽAm
..

- Prílohy
-
- 181220091366.jpg
- (90.12 KiB) 286 stiahnutí
-
- 191220091373.jpg
- (44.64 KiB) 286 stiahnutí
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- modreOKO
- motorkár
Tak a sa mi podarilo zohnat SIEŤKU
pekne som to obstrihal, upravil namieru, prirovnal a vyzera to super. Nastriekal som sietku nabielo, podsietkou bude nacierno nastriekany plast ze to pekne vynikne. Kupil som aj matny lak tym som prbehol stredovy plast nech to drzi a je to krajsie. Za par minut idem hodit dalsiu vrstvu tak nafotim
.

- Prílohy
-
- 281220091395 - kópia.jpg
- (120.68 KiB) 245 stiahnutí
-
- 281220091396 - kópia.jpg
- (83.13 KiB) 245 stiahnutí
-
- 281220091397 - kópia.jpg
- (59.09 KiB) 245 stiahnutí
- Quiksilver
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Jan 13, 2008 11:02 pm
- Skúter: neuvedený
to akoze tym smirglom bola finisovacia uprava a na to si hned striekal bielu?? lebo tak odj..banu pracu som nevidel uz dlho..to tam si bomboval s tou 60-80tkou smirglom a sa ti narobili take vlakna a to si zastriekal..krasne si to ..... si volil skor strieknut rovno ten plast len tak menej by si to doprdel nez takto..toto ja nechapem...tha tamten z KE staru hondu si dal nastriekat plasty ta ste ho tu ludia dobre ze nedo.ebali ze co to za prestavba.,,ten kupi skutra a takto to dos,ere ale podla vas je to v pohodke..ta tamten si aspon dal zalezat..ako kalap dole ale tak trosku prv sa informovat,citat a az potom si ... plasty..
podpis som si este nenastavil
- modreOKO
- motorkár
ale ved kluud kluud
.. ten stredovy plastik co siel nabielo som nerobil tym "strojom" len som to skusal a foto je ilustracna
, robil som to tym najjemnejsim smirglom aky som dostal kupit a slo to dost tazko, takze som sa natrapil neboj sa neodflakol som to
, a ten kryt prednej masky som robil asi 2 hodiny ak nie vyše, vyzerá to skvele, ako nové, uz to je streknute aj tym matnym lakom a som velmo spokojny, ved uvidite sami ked hodim foto
/// a inak ten biely plastik som pred striekanim osmirgloval, este raz osmirgloval potom este raz a nebola tam ziadna pôvodna farba , poom som to kompletne umyl, odmastil technickym benzinom asi 2x nechal poriadne uschnut a daval som niekolko vrstiev a kukoncu priesvitny lak..a tak vsetky palsty. Aký problém ?

- Quiksilver
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Jan 13, 2008 11:02 pm
- Skúter: neuvedený
tha shak pozrem foto a vidim..to je aky smirgel??? lebo ja som dostal kupit aj 1600vku alebo 2000ku v pohodke ale toto nieje...
- modreOKO
- motorkár
smirglík P320...alebo 3200 nvm to precitat 

- modreOKO
- motorkár
No je to dokoncene a môzem vam povedat ze maximalna spokojnost , vyslo to presne podla mojich predstav. Podklad masky cierna, pred tym mriezka nabielo streknuta taktiez vrch nabielo. 

- Prílohy
-
- 281220091399.jpg
- (77.1 KiB) 220 stiahnutí
- macher2404
- cyklista
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 8:48 am
- Skúter: Simson S51 Electronic Tuned
- modreOKO
- motorkár
diki moc, .. vazim si to
,, uvidime este ako to bdue vyzerat na scoote, ale podlamna 

- modreOKO
- motorkár
dnes rano mi prisla dobierka s odporom, tak som hned aj nainstaloval, ... o dalsi problem menej 

- Prílohy
-
- na forum.jpg
- (30.47 KiB) 203 stiahnutí
-
- 291220091404.jpg
- (93.93 KiB) 203 stiahnutí
- modreOKO
- motorkár
aj mne, velmi 

- modreOKO
- motorkár
Dnes mi prisiel LIST a vnom IHLA do karburatora
.. ak som hned utekal nainstalovat do karburatora a porobil som konecne cele lanko a ide to skvele, plyn reaguje hned na "dotyk".
Veľké Ďakujem patrí členovi blv2 ..

Veľké Ďakujem patrí členovi blv2 ..
- Prílohy
-
- 301220091406.jpg
- (70.43 KiB) 155 stiahnutí
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
tak super, že sa Ti ju podarilo zohnať....dobre , že Ti to šlape....ved o tom je forum...navzajom si pomocť ak je to možne... 

- modreOKO
- motorkár
plne suhlasim stebou ,, zatial som sa stretol len s pozitivnym ohlasom ,,nebanujem ze som tu
hadam sa väčšina stretneme cez leto niekde na zraze nech vas vsetkych pozvem na pivko 

-
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Apr 27, 2008 11:47 am
- Skúter: honda x8rx
- Kontaktovať užívateľa:
tak to bude dlha rada na tom pive 
Posledny prispevok sa necituje - TomasARN

Posledny prispevok sa necituje - TomasARN
- fifais
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Apr 08, 2009 11:11 pm
- Skúter: Gilera Runner 125VX
- Kontaktovať užívateľa:
Inak ak sa smiem spýtať...na čo si zase striekal ten kryt na baterku...pokiaľ viem tak aj pred tím bol biely... 

Už je väčší 

- modreOKO
- motorkár
ano bol, no odlupovala sa zneho farba a bolo to kus spinave, taktiez sla farba dole aj z prednej masky (ten biely podklad). Uz som stym spokojny.
- modreOKO
- motorkár
Skusal som zapnut svetla, teda len zadne ktore mam zapojene a nesvietilo.
Tak som to rozobral a zistil som ze je vypalene.Asi pondelok najskôr kupim nove a skusim to zaznut. Len problem je v tom, ze mi nejdu ani smerovky. Vsetko som pomeral a zadne svetlo ked dam na meraku 20V mi ukazuje 1,5 - 1,8V /// ked ho prepnem na 200V tak mi ukazuje 15-18 a viac. Mam zly tusak ze sa mi zase odpalil regler
preto som odvahu zapojit predne svetlo nemal.
Odmeral som aj smerovky a tam mi ukazovalo strasne bludy , tak neviem ci je problem v meracom pristroji, alebo v regleri, alebo v smerovkovom RELé , pretoze to som tiez nemenil odkedy sa mi prvy krat odpalil regler, tak je to mozne ze je aj to nahovno.
Prosim vas o radu, co stym robit mam??.. ja to vidim tak ze kupim brzdovu ziarovku, vyskusam ju ak ju odpali je to reglerom, tak budem nuteny kupit uz druhy novy regler.. ak ju "neroztrhne" tak super, regler funguje a treba riesit len smrovky.
A tie myslim nebude nikde inde problem len v relé. Pretoze vsetky smerovky som otvoril a vymenil OKREM JEDNEJ. (musia byt vsetky vporiadku aby to slo OK?) // dalsia vec ako zistilm ze je rele vporiadku ? ktore kontakty mam pomerat ?? dakujem..
Tak som to rozobral a zistil som ze je vypalene.Asi pondelok najskôr kupim nove a skusim to zaznut. Len problem je v tom, ze mi nejdu ani smerovky. Vsetko som pomeral a zadne svetlo ked dam na meraku 20V mi ukazuje 1,5 - 1,8V /// ked ho prepnem na 200V tak mi ukazuje 15-18 a viac. Mam zly tusak ze sa mi zase odpalil regler

Odmeral som aj smerovky a tam mi ukazovalo strasne bludy , tak neviem ci je problem v meracom pristroji, alebo v regleri, alebo v smerovkovom RELé , pretoze to som tiez nemenil odkedy sa mi prvy krat odpalil regler, tak je to mozne ze je aj to nahovno.
Prosim vas o radu, co stym robit mam??.. ja to vidim tak ze kupim brzdovu ziarovku, vyskusam ju ak ju odpali je to reglerom, tak budem nuteny kupit uz druhy novy regler.. ak ju "neroztrhne" tak super, regler funguje a treba riesit len smrovky.
A tie myslim nebude nikde inde problem len v relé. Pretoze vsetky smerovky som otvoril a vymenil OKREM JEDNEJ. (musia byt vsetky vporiadku aby to slo OK?) // dalsia vec ako zistilm ze je rele vporiadku ? ktore kontakty mam pomerat ?? dakujem..
- fifais
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Apr 08, 2009 11:11 pm
- Skúter: Gilera Runner 125VX
- Kontaktovať užívateľa:
Ma napadlo,že a na čo je ten odpor?...nerobí ti to odvtedy ako si ho napojil?... 

Už je väčší 

- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
tren odpor sa tu preberal pred nedavnom.. je to vykonovy odpor ktory funguje ked mas pocas jazdy vypnute svetla aby tam bol aj tak ubytok 

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
A nemáš naprd baterku alebo nejaký blbý spoj dakde okolo že sa Ti za chodu motora baterka sama nejak odpojí a alternátor nieje zaťažený a preťaží sa tým pádom regler ? Lebo alternátor vyrába výkon len podla otáčok motora a regler všetko to, čo sa nespotrebuje na svietenie a nabíjanie baterky musí meniť na teplo a vykúriť do okolia cez to rebrovanie na jeho škatulke čiže čím je menšia spotreba a väčšie otáčky tým je regler viac zaťažený...to by mohlo byť aj že smerovky blbnú...Lebo smerovky sú napajané v podstate od baterky a teda je tam jednosmerné napätie, tá to v podstate filtruje a správa sa jak kondenzátor, a vtedy by mali v pohode blikať...ale ak sa baterka z nejakého dôvodu odpojí tak tam bude napätie priamo z reglera ktoré neje filtrované a elektronický prerušovač smeroviekzvykne potom blbnúť ... kamošovi to tak robilo na MZte .... A býva problém to aj bežným merákom namerať, lebo tam je len nejaké zvlnené napätie z reglera a všelijaké špičky napäťové a rušenie a a tak podobne ktoré za normálnych okolností všetky tá baterka zlikvidujea filtruje . 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- modreOKO
- motorkár
ten odpor ked som zapojil, uz tie svetla (to zadne) nesvietilo. Inak ja som skusal aj odpojit odpor, zapnut svetla a az potom nastartovat a svetla stale nic.
..a baterku v scoote nemam .. myslis ze ked tam nie je nejdu smerovky ?
..nebude to fakt tym relé a reglerom?
..a baterku v scoote nemam .. myslis ze ked tam nie je nejdu smerovky ?
..nebude to fakt tym relé a reglerom?

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Veď som písal ako to je, konštruktér to konštruoval s tým že tam bude baterka pripojená....Ak nieje tak to môže robiť to čo to robí... záleží potom od veľa vecí....Na svetlá sa berie šťava priamo z alternátora respektíve je to neusmernené striedavé napätie (ale neviem či na všetkých scootroch poldecákoch to tak je ,ale to je jedno ) a je len obmedzené na max. napätie aby to neodpalovalo žiarovky pri max otáčkach motora. Preto svetlá svietia len pri natočenom motore a pri volnobehu nie na plný výkon, lebo vtedy alternátor nestíha dávať plné napätie. A ostatok ako sú smerovky trúba brzdové svetlo a štartér je napojený na baterku. Ak tam baterka nieje tak je tam síce napätie z regleru ale je len obmedzené tak isto napäťovo na cca 14V aby neprebíjalo baterku ale je to z alternátora a tam sa mení frekvencia podla otáčok motora a ten regler pracuje tak že pri náraste napätia nad určitú úroveň zapne tyristor a ten vlastne vyskratuje napätie čo ide z alternátora a pri jeho poklese znova rozopne a napätie sa zas zvyšuje do vtedy kým neprekročí nastavenú hranicu tak dokola x-krát za sekundu záleží od frekvencie a teda otáčok motora a samotného alternátora a pritom tam vzniká rušenie špičky napäťové a všelijaké veci ktoré ani možno lepší merák nezmeria. Aby to človek videl čo sa tam deje, by bolo dobré pripojiť tam osciloskop aby bolo vidieť priebeh napätia ...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!