Yamaha Aerox R - modreOKO

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

Re: Yamaha Aerox R

#326 Príspevok od užívateľa modreOKO » So Jan 02, 2010 9:46 pm

inak ano asi budes mat pravdu VLADY, pretoze ako pises. Smerovky, ani brzdove svetlo, ani trúba,štartér, mi nejde ani neslo (zatial). Pravdepodobne preto lebo tam nemam baterku. Vyborne takze toto budem riesit az ked nalejem do baterky tekutinu na jar.

A pondelok kupim to brzdove svetielko, ziarovku a pripojim, nastartujem motor, pridam a ak ostane super, ak nie tak to bud reglerom ah..
ok, uvidime, dakujem VLADY.. ..budem informovat ;)
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#327 Príspevok od užívateľa VLADY » So Jan 02, 2010 9:58 pm

Ty máš doma suchú baterku??? dúfam že je original nová čo má zalepené otvory na nalievanie a teda je v stave SUCHÁ-NABITÁ. Lebo ak áno tak ju treba odlepiť až tesne predtým ako sa naleje..a dalšia vec neviem akú má dobu skladovania takáto baterka ... :pardon: Sorry že sa pýtam ale toto tiež moc ľudí netuší...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

modreOKO
motorkár
motorkár

#328 Príspevok od užívateľa modreOKO » So Jan 02, 2010 10:43 pm

ano mam doma suchu baterku-prednabitú. Kupoval som ju tesne pred Vianocami . Je original nova a mne chlap hovoril ze to staci na jar naplnit a pockat nejako 30minut a je pripravena na pouzitie. ma zalepene otvory na nalievanie elektrolytu ano, len ked som ju raz vyberal z krabice sa mi kusok odlepil ten pasik, ten ktory sa odliepa ked to tam chces naliat, ja som to prelepil lepiacou paskou , (to odlepene) .. spravim lepsie ak to nalejem uz teraz ?? Nezacne ona stracat kapacitu, ked sa nebude vybijat/nabijat??
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

VLADY
spammer
spammer

#329 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Jan 03, 2010 7:50 pm

Ak sa tam dostal krátkodobo vzduch to možno ani moc nevadí...ak si to nazad zalepil...ide len o to aby sa tam nedostala vlhkosť zo vzduchu že by sa to odlepilo celkom a nenaliate to potom bolo dlhšiu dobu...ale môžem sa mýliť..radšej si to over u toho predajcu ...ja by som zavolal a opýtal sa....A ak sa tá baterka naleje tak by mala byť nabitá a tak ako píšeš po polhodine sa skontroluje a zaštupluje ..... ale možno že je vždy dobré ju napojiť na nabku aby ju dobilo ...Ale pozor.... nenabíjať na viac ako 14V!!!!Takže nejaká velká nabka na autobaterky nieje vhodná....

blv2
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Ne Apr 27, 2008 11:47 am
Skúter: honda x8rx
Kontaktovať užívateľa:

#330 Príspevok od užívateľa blv2 » Ne Jan 03, 2010 9:31 pm

neviem jak je to presne u scootrov ale malo by to byt podobne ako u aut. ked mas zly regler tak ti prebija baterku co ma za nasledok vypalenie ziaroviek,pokazenie baterky a najhorsia je pokazenie pocitaca. neni dobre jazdit bez baterky lebo ti moce zhoret alternator,.... musis to skusat jedine s baterkou
podpis som si este nenastavil

modreOKO
motorkár
motorkár

#331 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Jan 03, 2010 11:29 pm

tak potom to je vpohode, lebo ja som to hned zalepil a dostalo sa tam minimum vzduchu ,,,no a mne predajca vravel klasicky ze sa to moze na jar naliat tekutinou, pockam zo polhodinku zastuplujem a mozem ficat ako s nabitou bateriiou. A nabijat to budem chodit len knim kedze som to unich kupoval, doma mam len velku nabijacku na autobateriu z roku bambus, tym to urcite nejdem skusat nabit.
///
ked mam zly regler, tak mi odpalilo ziarovky pretoze tam slo viac ako 12V, cize aj do (vtedy este starej) baterky slo viac ako 12V(teda nejakych 13,5V na dobijanie) a tym sa mohla posrat stara baterka ktora bola myslim uz pri kupe naprd, ale to neriersim. Hlavne je teraz dobuducna ked mi odpali regler, mal by som vypojit baterku zo scoota lebo mozem aj ju poskodit.

Len ako VLADY pisal ked nemam bat. nejdu ani smerovky, klakson, el.starter... a dalsie problemy

ako vravis blv2 ze bez baterky by som nemal jazdit ? Pretoze mi moze zhoriet altik, tomu nechapem, ved tam mam zapojeny novy odpor ktory to zatazuje ked niesu zapnute svetla (napr.teraz, pretoze niesu ani zapojene) tak nechapem :(

modreOKO
motorkár
motorkár

#332 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Jan 04, 2010 1:38 pm

no páni je to jasne ,, moje obavy sa potvrdili .. je to OPäŤ ODPÁLENÝ REGLER !!!
Ja to uz nechapem :( .. proste som tam zalozil novu zirovku do zadneho svetla, nastartoval a pekne svietila, pridal som kus plynu , zrazu svetlo jak z hviezdnej brany a puk. Ziarovka kaput. Urcite to bude tym reglerom. Len nechapem preco ho zase odpalilo. hmm... :(

PS: nemohlo to byt tym ze som kusok jazdil aj bez toho odporu ? ktory som nainstaloval vpodstate len nedavno ? .. ci mam nejako altik nahovno ja netusim : - (
Naposledy upravil/-a modreOKO v Po Jan 04, 2010 1:43 pm, upravené celkom 1 krát.

blv2
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Kontaktovať užívateľa:

#333 Príspevok od užívateľa blv2 » Po Jan 04, 2010 1:42 pm

opalilo ho preto lebo si tam nemal baterku (ten prud namal ist kam) moze byt aj na pricine zly regler (od novoty) da sa to vyreklamovat

Posledny prispevok sa necituje - TomasARN

modreOKO
motorkár
motorkár

#334 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Jan 04, 2010 3:05 pm

ale ved som tam mal odpor 30ohm-ový tan to kusok zbrzdoval to napätie..

blv2
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Kontaktovať užívateľa:

#335 Príspevok od užívateľa blv2 » Po Jan 04, 2010 3:12 pm

no vidis nepomohlo to.... skus to vyreklamovat oni nijak nezistia ze si ho (mozno) pokazil alebo skus si zistit jake ma mat hodnoty

VLADY
spammer
spammer

#336 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Jan 04, 2010 8:15 pm

Môžeš mať dakde dajakú blbú kostru medzi reglerom a motorom a nemá sa to kam skratovať ten prebytočný výkon a regler nemusí byť spálený ale nemá ako fungovať pretože funguje tak že čo sa nespotrebuje to vyskratuje a mení na teplo.... skontroluj si všetko okolo konektory a ako máš ukostrený motor samotný natiahol by som extra kostru od regleru na motor .... a hlavne dal tam baterku....

blv2
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Kontaktovať užívateľa:

#337 Príspevok od užívateľa blv2 » Po Jan 04, 2010 9:02 pm

moze to skusit ale podla mna to bude skorej tym reglerom (ti zhorel) skus zistit jeho hodnoty a skus zistit hodnoty druheho reglera a este ma volaco napadlo u aut je ze sem tam sa musi nabudit novy regler neviem jak je to u tychto

modreOKO
motorkár
motorkár

#338 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Jan 04, 2010 11:53 pm

ok, objdnam novy regler, nalejem baterku, zapojim ju do scoota, nejakym spôsobom natiahnem špeciregler o kostru a motor ci co a potom nastartujem a zapnem svetla, a ak potom pridam plyn a rachne mi ziarovka tak ma vystrie na mieste.

to bvl2: ja som mal v oboch pripadoch regler vzdy rovnaky, na roxy idu len tieto reglere co mam (hlavne podla konektora) takze tam nenavymyslam toho moc. Uvidime, ..

VLADY
spammer
spammer

#339 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Jan 05, 2010 12:09 am

blv2 napísal:moze to skusit ale podla mna to bude skorej tym reglerom (ti zhorel) skus zistit jeho hodnoty a skus zistit hodnoty druheho reglera a este ma volaco napadlo u aut je ze sem tam sa musi nabudit novy regler neviem jak je to u tychto

Jak nabudiť??? čo nabudiť??? možno tak fungel nový alternátor z fabriky ktorý ešte v sebe nemá zbytkový magnetizmus, ale na scootri je to inak ako na autách....na scootri je konštantné budenie pomocou permanentných magnetov čo sú v rotore alternátora ktorý je robený ako vonkajší - zväčša....a vo vnútri neho v statore sú cievky samotné a odtial sa berie šťava ....
Ale na autách je rotor klasický vnútorný s budiacou cievkou do nej ide budiaci prúd z reglera (ktorý sníma napätie v sieti vozidla a podla neho pridáva alebo uberá prúd do budiacej cievky podla potreby a odberu prúdu z alternátora , aby bolo v sieti (alebo teda tam kde je snímanie zapojené býva dakedy aj priamo na baterke vozidla) konštantné napätie cca 14V) cez krúžky a uhlíky a stator je robený ako vonkajší a 3fázový a z neho ide prúd do usmerňovača kde je 6 alebo 9 diod a z nich do siete vozidla . 3 sú plusové 3 mínusové a posledné 3 sú ako pomocné ktoré slúžia na napájanie samotného reglera a budenia.Na niektorých vozidlách sa používali aj 6 diodové alternátory a vtedy sa regulácia a aj snímanie a aj napájanie robilo priamo z baterky vozidla .
PS: nieje to celé o scootroch ale len tak na objasnenie koho by to zaujímalo..... :pardon:

modreOKO
motorkár
motorkár

#340 Príspevok od užívateľa modreOKO » Št Jan 07, 2010 10:48 am

Uvazujem o jednej veci, velmi sa mi to paci, len neviem ci je to aj po legalnej stranke vpohode. Jedna sa o umiestnenie SPZ na kryt vario dekla. Pozeral som ako to maju ludia spravene a nasiel som aj momoov navod ako to spravit http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... Z&start=25 . no cital som si aj komenty a Tao písal ze

(3) Tabuľka s evidenčným číslom musí byť na vozidle umiestnená vpredu a vzadu; pri prípojných vozidlách, zvláštnych motorových vozidlách, motocykloch, motorových trojkolkách a mopedoch vzadu. Vpredu je tabuľka umiestnená uprostred; vzadu na osobných automobiloch, autobusoch, motocykloch, mopedoch, motorových trojkolkách a ich prípojných vozidlách uprostred, pri ostatných vozidlách na ľavej strane vozidla.

(4) Tabuľka s evidenčným číslom musí byť upevnená kolmo na pozdĺžnu os vozidla. Spodná hrana tabuľky musí byť vpredu najmenej 20 cm a vzadu najmenej 30 cm nad rovinou vozovky. Horná hranica tabuľky nesmie byť vyššie ako 130 cm nad rovinou vozovky.

A teraz som trosku v pomykove.. Je to legálne, oplatí sa to robit :unknown: . . . ?
Lebo viem ze uz ked ma raz zastavia... nebude sa im pacit na scoote nic,, a este ak im nostek postekli aj "zle" umiestnena SPZ môze to byt dost problem.

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#341 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Št Jan 07, 2010 11:30 am

Vyhláška hovorí jasne :pardon: tam nie je čo riešiť...no podľa mňa ak dodržíš vzdialenosti (30cm nad vozovku) a osvetlíš ju! keďže osvetlenie ŠPZ je povinné, tak pindať nebudú :wink:

modreOKO
motorkár
motorkár

#342 Príspevok od užívateľa modreOKO » Št Jan 07, 2010 7:40 pm

ano , ano to mi je jasne .. lenze ako som cital
" vzadu na osobných automobiloch, autobusoch, motocykloch, mopedoch, motorových trojkolkách a ich prípojných vozidlách uprostred,"
...UPROSTRED,, a pri variu mi to nepripada "AZ" tak uprostred :D ..ale chcel by som to :(

Sacook
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: So Mar 28, 2009 2:24 pm
Skúter: Yuki Whip 50 2T, Piaggio NRG mc2
Kontaktovať užívateľa:

#343 Príspevok od užívateľa Sacook » Št Jan 07, 2010 7:45 pm

ja som to cital ties ale dal som ju na zadny tlmic..mimo skutra netrci..
a ani uprostred neni.. :D
ale osvetlit ju mam v plane..

modreOKO
motorkár
motorkár

#344 Príspevok od užívateľa modreOKO » Št Jan 07, 2010 8:56 pm

no z toho som debil.. cize nemas to vstrede a netrci ti ano mimo scootra,, cize ju vpodstate ani nevidno ? :D

VLADY
spammer
spammer

#345 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Jan 07, 2010 9:59 pm

Je to ako zo všetkým....podla toho na aký orgán natrafíš... ak bude chcieť dačo vždy nájde.... :pardon:

modreOKO
motorkár
motorkár

#346 Príspevok od užívateľa modreOKO » Št Jan 07, 2010 10:19 pm

pravda... ja radsej kaslem na to .. dakujem :)

fifais
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 08, 2009 11:11 pm
Skúter: Gilera Runner 125VX
Kontaktovať užívateľa:

#347 Príspevok od užívateľa fifais » Ne Jan 10, 2010 1:49 pm

ved to je tuning :) ...ja to mam tiez dole a pekne to vyzera...len ja to mam uchytene o podtabulku a sa bojim,ci pod naporom vetra sa nezlomi(nepraskne)a odleti aj so značkou... :pardon:
Už je väčší ;)

modreOKO
motorkár
motorkár

#348 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Jan 10, 2010 2:20 pm

jasne ze to je urcity druh tuningu, spravit by sa to dalo bez problemov a vymysliet na to osvetlenit je tiez najmenej .. no ako som písal ...na motorkách to má byt vstrede a ked mi to policajt vykalí niekde na ceste ked mi bude akurat vypisovat pokutu za vyssiu rychlost, myslim ze by som nedopadol zrovna najlepsie... pretoze unas sa staci previezt odomna zo sidliska do centra mesta a neveril by si kolko stretnes policajtov...preto nejdem riskovat a necham si to tam ako to je, ako nejaku formu "blatnika" ..aj ked som vzdy zasraty ..

fifais
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 08, 2009 11:11 pm
Skúter: Gilera Runner 125VX
Kontaktovať užívateľa:

#349 Príspevok od užívateľa fifais » Ne Jan 10, 2010 2:39 pm

alebo potom je aj take,co ide nad koleso...to sa mi tiez celkom paci...a tebe by to vyhovovalo ked to ma byt v strede,alebo sa mylim? :unknown:
A z časti to funguje aj ako blatník :D
Prílohy
et-odf721.jpg
(66.01 KiB) 50 stiahnutí
Už je väčší ;)

modreOKO
motorkár
motorkár

#350 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Jan 10, 2010 2:52 pm

mnoo, o vzera zaujimavo,a le ja ked o tomto zacal rozmyslat tak som zacal preto lebo som do toho nechcel investovat ani korunu :) .. . vsetko by to slo spravit len mojimi rukami a vecami co mam doma, ale to co si mi ukazal ty sa normalne predava a pozeral som ceny a nie je to "za babku" :D /// a este osvetit to by bola haluz

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"