nadržka na chld.kvapalinu-pretlakovy ventil
Moderátor: Moderators
- fifais
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Apr 08, 2009 11:11 pm
- Skúter: Gilera Runner 125VX
- Kontaktovať užívateľa:
nadržka na chld.kvapalinu-pretlakovy ventil
Caute chalani...chcel by som sa spytat ako je riesene chladenie na napr.nrg...jedna sa o nadrzku...moj aerox ma na nadrzke pretlakovy ventil-ked vznikne neaky tlak proste ho uvolni...ale co take piaggio?...kedze ono tam ma len stupel a ziadny ventil tak kam sa straca ten tlak alebo ako to je premyslene?...nestriela tam gufero alebo nieco podobne...diky za info
Už je väčší 

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
Re: nadržka na chld.kvapalinu-pretlakovy ventil
normalne vyfuci cez stupel alebo sa iba stlaci vzduch v nadrzke ked ti to tak dobre tesni. co ine by sa mohlo stat
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
pockat.. na aeroxe mas daco ako pretlakovy ventil ?? a kde prosimta ?
lebo ja som sa dnees bol vozit len tak po parkovisku a vsimol som si ze z nadrzky kde lejem destilku sa pomalicky ale isto dostavala von nejaka ta voda..
Motor som zahrial , kusok som sa vozil potom som zastal a pozrel ze co je to za voda a slo to od toho uzavera na nadrzke kam davam destilku...je to ok?
lebo ja som sa dnees bol vozit len tak po parkovisku a vsimol som si ze z nadrzky kde lejem destilku sa pomalicky ale isto dostavala von nejaka ta voda..
Motor som zahrial , kusok som sa vozil potom som zastal a pozrel ze co je to za voda a slo to od toho uzavera na nadrzke kam davam destilku...je to ok?
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- fifais
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
mne to tiez robilo...nalial vodu po cajchu a zavrel,isiel vozit a rosila mi tadial voda...
Už je väčší 

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
fifais napísal:Caute chalani...chcel by som sa spytat ako je riesene chladenie na napr.nrg...jedna sa o nadrzku...moj aerox ma na nadrzke pretlakovy ventil-ked vznikne neaky tlak proste ho uvolni...ale co take piaggio?...kedze ono tam ma len stupel a ziadny ventil tak kam sa straca ten tlak alebo ako to je premyslene?...nestriela tam gufero alebo nieco podobne...diky za info
Ak je na nádržke len obyčajný gumený štupel , tak potom je nádržka len ako beztlakový zásobník a tlakový ventil je na uzávere priamo na chladiči a od neho ide hadica do spodku nádržky. A samotný uzáver má dve tesnenia-horné a dolné. Horné tesní voči okolitému priestoru aby pretlak išiel cez hadicu do nádržky a nevytekal von mimo cez samotný uzáver. A pri podtlaku si zasa nesalo namiesto kvapaliny z nádržky vzduch z vonka a spodné tesnenie (je tlačené pružinou) je pretlakový ventil, ktorý pri určitom tlaku púšťa pretlak a samotnú kvapalinu do hadice k nádržke.V spodku samotného pretlakového ventilu je ešte ventil podtlakový ktorý sa otvorí pri chladnutí systému a vzniku podtlaku a tade sa potom prisáva nazad kvapalina z nádržky do systému.Nechce sa mi to tuná kresliť .Ale ak si nájdeš samotný uzáver a dáš ho dole tak pochopíš ako to funguje...Aspoň teda dúfam.

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- fifais
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
som z toho madar...ale zvacsa som pochopil...ten pretlakovy ventil chapem...len som nechapal s tim obycajnym uzaverom...diky 

Už je väčší 

- NITRO
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 2:11 pm
- Skúter: Vespa PX 80
Kamarát na aute menil komplet celý chladič aj s nádržkou a na nádržku dal obyčajný štupel ... Po 2 týždnoch sa mu roztrhol chladič vďaka tomu že tam mal obyčajný štupel (nie originál) Originál štupel má volačo vo vnútry keď tam vznikne velký tlak tak prepusťí ..
Piaggio Ciao
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
Piaggio Vespa GTS 300 Super
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
- fifais
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
ved to je ten pretlakovy...vznikne tlak a ako tam je pruzina tu potlaci-a tlak vyfuci 

Už je väčší 

- modreOKO
- motorkár
jo ahaa.. takze vyfuci tlak, a nie kvapalina nie ? .. lebo mne tam po zahriati motora ostavaju kvapky tej kvapaliny (destilky) pri uzáveri na tej nádobke nad samotnym chladicom.. je to OK?? 

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
jasne to je normalka ze sa neco odpari. mne to na mrzakovi normalne niekedy az na nohy spliechalo od vetra 

- NITRO
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 2:11 pm
- Skúter: Vespa PX 80
Ja som mal raz takú čínsku štvorkolku 200-ku a keď som jej riadne dávat tak cca 10-15minút tak som potom musel lievať celú destilku aby som sa mohol voziť dalších 10-15 minút 

Piaggio Ciao
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
- modreOKO
- motorkár
no to som mal presne tak nejako aj ja .. tiez som musel po kazdom dennom vozeni dolievat celu destilku, ale to bolo dkôli simeringu vodnej pumpy ktora je uz teraz opravena , tak preto som sa zlakol ze preco to tecie z tej nadrzky, aleked je to ok , tak vpohode ..

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
vytlacat kapalinu moze pre viac veci...
A: tesnenie pod hlavou je nacate a tlakuje system...potom aj vytlaca gufero na pumpe a frka z expanzky na nohy
B: tesnenie na stupliku expanzky je popukane uz...vtedy len jemne frka von...pripadne je pretocene...vecsinou sa da vymenit...kupi sa normal na umyvadla a zostrihne sa na dobry rozmer...
C: je prasknuta expanzka v mieste kde k sebe doliehali formy, vecsinou na zavite
pretlak by malo za normalna pustit az okolo 110-120°C...
A: tesnenie pod hlavou je nacate a tlakuje system...potom aj vytlaca gufero na pumpe a frka z expanzky na nohy
B: tesnenie na stupliku expanzky je popukane uz...vtedy len jemne frka von...pripadne je pretocene...vecsinou sa da vymenit...kupi sa normal na umyvadla a zostrihne sa na dobry rozmer...
C: je prasknuta expanzka v mieste kde k sebe doliehali formy, vecsinou na zavite
pretlak by malo za normalna pustit az okolo 110-120°C...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- modreOKO
- motorkár
no.. a zas mam chrobaka v hlave 
a 110°-120° je uz trochu moc na teplotu motora nie ??

a 110°-120° je uz trochu moc na teplotu motora nie ??
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
jasne ze moc...normal mas okolo 80°C bez termostatu sa da drzat aj menej...mne okrem toho ze som mal nacate tesnenie vyvrela len raz a to ked mi roztrhlo tesnenie pod hlavou...na jednom skutri co stale plulo vodu ani tesnenie nebolo len daky ohoreny silikon
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............