peugeot elystar
Moderátor: Moderators
peugeot elystar
zdravim opet mam na vas jednu otazku kamos dovliekol zo zahranicia tento skuter peugeot elystar ,inak tu na svk ich neni vela co som pozeral.ma taky problem ze ten scooter sa nemoze rozbehnut z nizkych otacok ked tomu skutru dupne tak akceleruje ako blaznivy ale skratka musi mu uplne pridat plyn aby sa rozbehol neviete co s tim moze byt? byvaly majitel mu hovoril ze je tam iba lepsi variator ale tak variom toto nemoze byt ci hej. diky za info
- skaza
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 3:40 pm
- Skúter: Keeway Focus
Re: peugeot elystar
ma tam aj cosi tuningove?ladak alebo tak?
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
moj tip: tvrde spojkove pruzinky, teda spojka zabera az vo vysokych otackach... v nizkych nezabera, scooter stoji...
thebandit.dik za radu poviem kamosovi nech sa na tie pruzinky pozre.
- ApriliaSR50
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 9:42 pm
- Skúter: Aprilia sr50 r
podla mna su to zodrane valceky kamarat mal taky problem na aeroxovi
podpis som si este nenastavil
je mozne aby sa malossi valceky zodraly po necelych 1000 km jazdenia?
- BF999
- skútrista
- Dátum registrácie: So Nov 22, 2008 9:39 pm
- Skúter: Keeway ARN 125
V dnešnej dobe je všetko možné
, kamarát si kúpil taktiež, a po 800km, čo sme najazdili za 4 dni boli na vyhodenie. Takže tak no.

podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ja si myslim, ze ak by to malo zodrate valceky, tak by sa to akurat slabo rozbiehalo (diera vo vykone podla toho, kde su tie valceky obdrane). No on pise, ze bud to stoji (v nizkych otackach), alebo "akceleruje ako blaznivy" vo vysokych otackach, ked tomu da plny...
jeden z prejavov opotrebovanych valcekov je podla mna ten, ze opotrebovane valceky sa nechcu odvalovat a teda nechcu otvarat variator, scooter ide na lahkom prevode, huci a nic moc nejede... no on pise, ze akceleruje ako blaznivy. To mi tam velmi nezapada. Viac mi tam sedia tie spojkove pruzinky, ktorych tvrdostou sa nastavuje/urcuje, v akych otackach ma spojka zacinat zaberat a scooter zacinat sa hybat.
Otazka znie, ci je chovanie spominaneho scootra mimo normu, alebo je to normalny stav. Ak su otacky prilis vysoke, tak tam dajte maksie pruzinky a uvidite, co to spravi. Zacat pohynat by sa mal v nizsich otackach (otazka znie, kolko sily v tych nizsich otackach bude mat) a otacky dalsieho zrychlovania nastavite pomocou gramaze valcekov vo variatore.
(upozornenie, teoretizujem)
jeden z prejavov opotrebovanych valcekov je podla mna ten, ze opotrebovane valceky sa nechcu odvalovat a teda nechcu otvarat variator, scooter ide na lahkom prevode, huci a nic moc nejede... no on pise, ze akceleruje ako blaznivy. To mi tam velmi nezapada. Viac mi tam sedia tie spojkove pruzinky, ktorych tvrdostou sa nastavuje/urcuje, v akych otackach ma spojka zacinat zaberat a scooter zacinat sa hybat.
Otazka znie, ci je chovanie spominaneho scootra mimo normu, alebo je to normalny stav. Ak su otacky prilis vysoke, tak tam dajte maksie pruzinky a uvidite, co to spravi. Zacat pohynat by sa mal v nizsich otackach (otazka znie, kolko sily v tych nizsich otackach bude mat) a otacky dalsieho zrychlovania nastavite pomocou gramaze valcekov vo variatore.
(upozornenie, teoretizujem)

takze chalani vcera bol skuter rozobrany a zistili sme ze tam mal najtvrdsie spojkove pruzinky od stage 6 vymenily sa za meksie a je to parada akceleruje od spodku az po maximalku.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
som rad, ze som mohol pomoct...