bateria
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: Št Jan 29, 2009 4:04 pm
- Skúter: neuvedený
bateria
dobry den chcem sa opitat ci neviete aka je najkvalitnejsia znacka baterii FIAMM su dobre ??? alebo ysunn????alebo MOTO START?? alebo poradte dake dobre a lacne kde sa daju kupit
podpis som si este nenastavil
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
Re: bateria
yuasa je vecsinou z prvovyroby...moto start je lacna znacka od yuasi...na skutra klasicka mala baterka je dobra od motoforce...za cenu obycajnej yuasi mas gelovku...zatial som s nou nemal jediny problem, krasne fungovala aj pri -10°C (skuter stal tyzden na mraze a nebol problem na el. starter nahodit)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Ja mám na mojom focuse FIAMM a zatial najlepšia akú som tam mal, takže spokojnosť
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
..no ja mam ten MOTOstart ktoru tak alci nazaciatku zglbal, ale skusenosti ti este neviem povedat , nemam ju este napustenu gelom, to az na jar..
je to gelova 8Ah baterka , stala ma nejakych 33e
Dĺžka [mm] 152 mm
Šírka [mm] 88 mm
Výška [mm] 107 mm
Váha [kg] 3 kg
Napätie [V] 12 V
Kapacita C5 [Ah] 8 Ah
Štartovací prúd [A] 120 A
,,,obchod unas v BB
maju aj e-shop : http://www.akumulator.sk/motobaterie/ce ... ice&dir=up ...akumulator.sk
je to gelova 8Ah baterka , stala ma nejakych 33e
Dĺžka [mm] 152 mm
Šírka [mm] 88 mm
Výška [mm] 107 mm
Váha [kg] 3 kg
Napätie [V] 12 V
Kapacita C5 [Ah] 8 Ah
Štartovací prúd [A] 120 A
,,,obchod unas v BB
maju aj e-shop : http://www.akumulator.sk/motobaterie/ce ... ice&dir=up ...akumulator.sk
- Prílohy
-
- 301120091161.jpg
- (96.28 KiB) 602 stiahnutí
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... pokial viem tak gelovky sa plnia vo vyrobe,len olovene sa nalievaju-co je aj tvoj pripad ... inak EXIDE su jedny s prvich vyrabane s kapsovou separaciov a vikom euro-camino a nebola na nich jedna reklamacia ...
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Nechaj tak...ja už som nie len tu X krát písal že utesnená bezúdržbová baterka nie je automaticky GELOVÁ ale v podstate len klasická kyselinová , akurát bezúdržbová...nevadí , ľudia si radi myslia, že majú dačo extra.... A predajcovia ich v tom ešte podporujú, že pomali ku každej takej baterke napíšu že gelovka...aby sa to asi lepšie predávalo... 
A že je na nich zväčša napísané: SEALED LEAD ACID BATTERY.
Síce je to po Americky ale to snáď nieje problém zistiť že GEL tam nikde nieje spomenutý.... 

A že je na nich zväčša napísané: SEALED LEAD ACID BATTERY.

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Vlady: akurat je na ceste ku mne Motoforce gelovka. Je to gelovka, nevies? K tym exide, v cenniku maju gelovu iba G19, je velka a stoji 5000sk
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

asi mate pravdu, je to normalny elektrolyt, ktorý si pred prvým pouźitím musim naliať do baterky. Jediný rozdiel je v tom, ze potom ako ho tam nalejem, to celé zaštoplujem takým dlhým \"pásom\" ktorý potom nemám dávať dole.. a hovoria tomu, že bezúdržbová. Naozaj neviem kde som zobral že gélová, ospravedlnujem sa za mylnú informaciu

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- rspeed
- motorkár
... ta bezudrzbovost je zabezpecena znizenym odparovanim elektrolitu,resp. jeho kondenzaciov vo viecku baterky ... odvetravanie tam vsak je a tak pripadna kontrola vysky hladiny nieje na skodu ...
- VLADY
- spammer
Je to možno OT ale mne pri kúpe auta v predajni povedali že tam mám bezúdržbovku baterku, samozrejme z vonka sa aj tak javila. Viečka zalištované z hora to vypadalo jak keby to bolo zatavené a tak som do toho nerýpal a po dvoch rokoch baterka KO...tak som začal špekulovať a po dôslednom preskúmaní som prišiel na to, že to horné viečko je len lišta v ktorej sú nasunuté samotné štuple , a ide to krásne šroubovákom otvoriť a vidím baterka suchá...tak som tam dolial možno celý liter destilky ale bolo už zrejme neskoro,vydržala cca už len další rok a potom KO úplne.Samozrejme kapacita možno štvrtinová....keby som ju pravidelne dolieval a kontroloval určite by vydržala dlhšie.Lenže som to vôbec netušil .... 

- rspeed
- motorkár
... prave koli tomu stale kupujem do auta baterku z magickym okom -ked gulicku nevidno,bud mam doliat destilku alebo dobit baterku,ked je gulicka hore a oko zelene je vsetko OK - a stale na to mrknem pri kontrole oleja ...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
tak o magickom oku pocujem teraz prvykrat... 

- ApriliaSR50
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 9:42 pm
- Skúter: Aprilia sr50 r
chcem sa spitat ze cim je bateria vacsia bude aj jej vikon vacsi ??? lebo ja na mojej aprilke mam dost velku bateriu a chistam sa na tuto sezonu kupovat druhu lebo tato uz dosluzuje pomali ale isto uz nejde ma svoje odsluzene isla 4 roky a chcem nieco co bude ozaj silne a kvalitne ...nezalezi mi ci bude mensia alebo rovnaka ako tatko lebo vacsiu uz nezmestim pitam sa len ze ci velkost nejako ovplivnuje vykon .? a ci by ste mi vedeli poradit nieco ozaj kvalitne a vykonne diky
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
[quote=\"THeBaNDiT\"]tak o magickom oku pocujem teraz prvykrat...
[/quote]
V nových autách/vozidlách je to už bežná vec. Napr. my v našej C4ke ho máme tiež. Záleží len od baterky, no cena je pochopiteľne vyššia
Ale je to dobrá vec, odklopíš krytku, pozrieš na guličku, je hore v pohode, nedolievam. 

V nových autách/vozidlách je to už bežná vec. Napr. my v našej C4ke ho máme tiež. Záleží len od baterky, no cena je pochopiteľne vyššia

- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Ako to myslis? Ze ma napatie - 12 Vuz ste videli autobaterku opacne nabytu???
Kawasaki Versys Touring Edition

-
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Apr 27, 2008 11:47 am
- Skúter: honda x8rx
- Kontaktovať užívateľa:
majitel si nejak vybil baterku a plusovy kabel dal na minusovy, este navyse odpalil alternator
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
[quote=\"ApriliaSR50\"]chcem sa spitat ze cim je bateria vacsia bude aj jej vikon vacsi ??? lebo ja na mojej aprilke mam dost velku bateriu a chistam sa na tuto sezonu kupovat druhu lebo tato uz dosluzuje pomali ale isto uz nejde ma svoje odsluzene isla 4 roky a chcem nieco co bude ozaj silne a kvalitne ...nezalezi mi ci bude mensia alebo rovnaka ako tatko lebo vacsiu uz nezmestim pitam sa len ze ci velkost nejako ovplivnuje vykon .? a ci by ste mi vedeli poradit nieco ozaj kvalitne a vykonne diky[/quote]
Vyššou kapacitou nič nepokazíš. Samozrejme výkon skútru to nezlepší, akurát ti dlhšie vydrží. Ale priprav sa že každá Ah navyše niečo stojí.
Vyššou kapacitou nič nepokazíš. Samozrejme výkon skútru to nezlepší, akurát ti dlhšie vydrží. Ale priprav sa že každá Ah navyše niečo stojí.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
- VLADY
- spammer
POZOR na to...\\\"magické oko\\\" je v podstate hustomer a meria hustotu elektrolytu a teda ak je vidieť guličku tak je hustota OK a baterka nabitá....neviem o tom že by to signalizovalo aj nízku hladinu v baterke.... a čo som mal zatial baterky tak to mala len jedna original v Daewoo a tá bola 100% bezúdržbová a teda neprístupná na dolievanie . Horný dekel nad nalievacími otvormi bol privarený a nedal sa nijako bez poškodenia otvoriť. To som spravil až keď prestala slúžiť a vtedy som ju rozoberal a zisťoval ako je to magické oko robené...uplne jednoducho...šikmá drážka a v nej gulička, a v najvyššom bode z hora okienko, čiže ak je hustota menšia ako má byť , tak gulička nevypláva až po vrch a teda v tej šikmej drážke je potom mimo okna a nieje ju vidieť. Ale je možné že ak tam bude menej elektrolytu ako má byť, tak tiež už nedosiahne na úroveň kde ju má byť cez to okienko vidieť... 

- Petom
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Máj 06, 2009 1:58 pm
- Skúter: BMW K1200 LT
sak to, na Daewe som mal aj baterku s okom a fungovala 8 rokov a oko svietilo na zeleno - dobra bola
A este som mal aj v radiu-veterane, ale to oko uz nesvieti, radio hra - mam doliat destilku? kam?
A este som mal aj v radiu-veterane, ale to oko uz nesvieti, radio hra - mam doliat destilku? kam?

Mne sa stratil podpis, aj vám?
- VLADY
- spammer
V akom radiu-veteráne??, nechápem celkom
....A doliať by sa dalo ak to budeš vedieť bez poškodenia otvoriť tak aby sa to dalo nazad zavrieť..ak je baterka 100% bezúdržbová tak tam býva na vrchu navarený deklík, a ten ide dosť ťažko dole a bez poškodenia to sotva oddekluješ...ale vyskúšaj vypajsrovať šroubovákom 

- rspeed
- motorkár
\"Ale je možné že ak tam bude menej elektrolytu ako má byť, tak tiež už nedosiahne na úroveň kde ju má byť cez to okienko vidieť...
\" - Vlady - si sa trafil .... inak o baterke ktora sa neda otvorit pocujem prvi krat,vacsina ma len prelepeny vrch nalepkov - poprosim foto ...

- VLADY
- spammer
Foto takej baterky bohužial nemám...hentaké baterky 100% bezúdržbové bývajú zväčša drahšie ako priemer bežných nízkoúdržbových bateriek čo majú klasiké štuple,či už šroubovacie alebo nastrkovacie. Ale na Nete istotne dačo nájdeš...pogoogluj si. Každý väčší výrobca robí viac druhov , najlacnejšie sú obyčajné baterky čo treba kontrolovať často a dolievať vodu, potom dalšia kategória sú baterky zo zníženou údržbou, majú tiež štuple a dajú sa otvoriť a doliať ale netreba to robiť až tak často a potom sú tie s tými zaltavenými deklami a tie sú úplne bezúdržbové, samozrejme tam platia isté obmedzenia čo sa týka okolnej teploty použitia alebo aj napätia v nabíjacej sústave a pod....Kvôli tomu aby sa nazačal variť elektrolyt a neznižovala sa hladina a nebolo treba dolievať....To s bavíme o bežných autoatobaterkách s klasickým tekutým elektrolytom. Tie baterky čo sú používané aj v scootroch a môžu pracovať aj v polohe na boku sú riešené tak že kyselina je nasiaknutá v poréznej hmote čo jevložená medzi jednotlivými doskami, a tie sú všetky robené ako bezúdržbové a štuple sú riešené ako jednosmerný ventil smerom von z článku aby prípadný prebytok tlaku vypustili von, ale do vnútra sa nedostával nejaký bordel a vzduch a aby sa elektrolyt neodparoval. A až navrchu býva potom tá plastová lišta čo to celé zakrýva.