Remeň

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Poncho

Remeň

#1 Príspevok od užívateľa Poncho » Ut Júl 25, 2006 10:01 am

Ludkovia caute. Mam taký problém. Vymenil som valčeky vo variu za lahšie. Ide ako uderený a myslím že pred 80 km/h vychytávajú ešte max výkon motora. že poriadne ťahá. Hmmm. lenže to bolo tak 3 dni jazdenia s novými valčekmi. Teraz den stál a včera som na neho nasadol naštartoval a niečo mi búchalo ale tak nie kovovo vo variátore. Idem si na dialnicu po rozbehu to prestalo a na dialnici mi to dalo max 80 predtým tie tri dni 110km/h a ledva to udržalo tú rýchlosť. Nevedel som čo s tým je tak som zastavil a potom to išlo zase ako blázon 110km/h. A ked som išiel naspäť tak zase len tých 80. Do 80 to ťahá svetovo ale niekedy to viac ako 80 nejde a niekedy to ide 110 max... Poradte čo s tým môže byť...

Ked som dával valčeky nemenil som vyrovnávaciu pružinu, videl som že mi dosť kmitá remeň ked som mal dekel dole a naštartoval a ešte jeden faktor že som valčeky namazal vazelinou polini čo doporučuje výrobca.

čo môže asi tak byť chyba??????
Natiahnutý remeň??? :cry:

ďakujem za rady...

Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Júl 25, 2006 4:50 pm

hmmm ja som nieco podobne citil ked som sa rozbiehal z nuly tak to vytiahlo az na 100 km/h ale ked som medzitym ubral asiel som 60 a potom pridal tak to vyliezlo ledva na 90
bolo to asi posunutim otacok alebo inac si to neviem vysvetlit. nieco ako na kamosovej aprilke ked sme vymenili spojkove pruzinky za tvrdsie tak sa mu zlpsil sice start ale otacky su nejake divne a nejde to tak svizne ako to islo predtym
skus spravit tiez taky podobny test ze skusis to od nuly a potom od nejakej rychlosti
ale buchot vo variatore... cojaviem ci si to aj nepridrel? :)

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#3 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Júl 25, 2006 7:30 pm

:shock: A nemôžu byť na vine obdraté čapaté valčeky vo varci??? :)
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Júl 25, 2006 7:31 pm

ked dal nove valceky?
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

hopi
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Máj 23, 2006 11:06 pm

#5 Príspevok od užívateľa hopi » Ut Júl 25, 2006 10:57 pm

podla mna sa ti tie valceky zasekavaju v tych drazkach v urcitej polohe. mozno nie vsetky ale len niektore.
podpis som si este nenastavil

Look
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
Skúter: -TUNING.SK
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa Look » St Júl 26, 2006 7:55 am

hopi napísal:podla mna sa ti tie valceky zasekavaju v tych drazkach v urcitej polohe. mozno nie vsetky ale len niektore.
Aj to sa da? :)))

Poncho

#7 Príspevok od užívateľa Poncho » St Júl 26, 2006 8:18 am

theruck napísal:hmmm ja som nieco podobne citil ked som sa rozbiehal z nuly tak to vytiahlo az na 100 km/h ale ked som medzitym ubral asiel som 60 a potom pridal tak to vyliezlo ledva na 90
bolo to asi posunutim otacok alebo inac si to neviem vysvetlit. nieco ako na kamosovej aprilke ked sme vymenili spojkove pruzinky za tvrdsie tak sa mu zlpsil sice start ale otacky su nejake divne a nejde to tak svizne ako to islo predtym
skus spravit tiez taky podobny test ze skusis to od nuly a potom od nejakej rychlosti
No Budeš mať pravdu lebo som to tak skúsil z nuly a išlo to 110 a dosť svižne... potom som ubral na 40 a pridal plný kotol a išlo to tak 80...
Ten buchot si myslím je že remeň je volný lebo ked som mal dole dekel a naštartoval som tak vrchná aj spodná časť remeňa dosť vybrovala s velkým kmitočtom. Nemôže to byť natiahnutý remeň? alebo proste volný?

Poncho

#8 Príspevok od užívateľa Poncho » St Júl 26, 2006 8:20 am

VLADY napísal::shock: A nemôžu byť na vine obdraté čapaté valčeky vo varci??? :)
Tak tak valčeky som dal nové Malosi.
Ale namazal som ich tou vazelinou polini a neviem či náhodou TheRuck tu spomínal že namazať valčeky?... Nikdy!!
žeby bola tam chyba?

Poncho

#9 Príspevok od užívateľa Poncho » St Júl 26, 2006 8:23 am

hopi napísal:podla mna sa ti tie valceky zasekavaju v tych drazkach v urcitej polohe. mozno nie vsetky ale len niektore.
No a ako tak nad tým rozmýšlam tento Tvoj príspevok má niečo do seba...
Lebo tie staré valčeky troška zodrali na jednej strane tú bočnú vodiacu zábranu a je teoreticky možné že sa to tam zasekne... ale ja som s tými novými valčekmi spravil za 5 hodím 200 km a išlo to s dvoma uplne na parádu... A žeby potom sa to prejavilo?

Poncho

#10 Príspevok od užívateľa Poncho » St Júl 26, 2006 8:28 am

Alebo nemôže to byť tým že je vyrovnávacia pružina silná na tie lahšie válčeky a niekedy niesú schopné pretlačiť remeň uplne hore???

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#11 Príspevok od užívateľa VLADY » St Júl 26, 2006 7:06 pm

A tie plastové vodítka si menil čo sú na varci také tie trojuholníčky z drážkou a nemáš tam už nejak vydraté plôšky v tom varci buď tam kde sú valčeky alebo tie drážky čo po nich chodia tie plastové vodítka ... ale inak tá vazelína sa dáva aj origoš vo výrobe raz som to našiel čo som odblokovával vario z nejakého Peugeota ale na VIVACITE to bolo tiež suché. :shock:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

snake

#12 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Júl 26, 2006 9:01 pm

kludne mozno dat trochu grafitu

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa theruck » St Júl 26, 2006 9:38 pm

Poncho napísal:
theruck napísal:hmmm ja som nieco podobne citil ked som sa rozbiehal z nuly tak to vytiahlo az na 100 km/h ale ked som medzitym ubral asiel som 60 a potom pridal tak to vyliezlo ledva na 90
No Budeš mať pravdu lebo som to tak skúsil z nuly a išlo to 110 a dosť svižne... potom som ubral na 40 a pridal plný kotol a išlo to tak 80...
Ten buchot si myslím je že remeň je volný lebo ked som mal dole dekel a naštartoval som tak vrchná aj spodná časť remeňa dosť vybrovala s velkým kmitočtom. Nemôže to byť natiahnutý remeň? alebo proste volný?
to budu skor tie valceky si dost blizko idealneho setupu ael este to nieje idealne skus nejake ine hmotnosti +- 0,1g

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

snake

#14 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Júl 26, 2006 9:43 pm

to je mi dost divne u vela ludi som pocul ze maju diery vo vykone a ja som skusal valecky od 3.5 do 5.5 a je to uz dost siroky rozsah a nic take nepocitujem...plynule to taha

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa theruck » St Júl 26, 2006 9:46 pm

tak kazdy skuter a kazdy sofer je iny (myslim hmotnost)

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

snake

#16 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Júl 26, 2006 9:51 pm

theruck napísal:tak kazdy skuter a kazdy sofer je iny (myslim hmotnost)
asi hej

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

snake

#17 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Júl 26, 2006 9:51 pm

theruck napísal:
Poncho napísal: No Budeš mať pravdu lebo som to tak skúsil z nuly a išlo to 110 a dosť svižne... potom som ubral na 40 a pridal plný kotol a išlo to tak 80...
to budu skor tie valceky si dost blizko idealneho setupu ael este to nieje idealne skus nejake ine hmotnosti +- 0,1g
to bude musiet asi davat broky do valcekov

Poncho

#18 Príspevok od užívateľa Poncho » Št Júl 27, 2006 8:30 am

Ja to nechápem... Včera som si to žihal od vajnor na košariská a všimol som si veci...
Rozbeh svetoví:, hned chytá ide plynule pri 40 dostane druhý dych a stále chce ťahať ako blázon... príde ku 60 a mal som pocit že dostal 3 dych ťahal jak blázon do 80 a konec... mierny kopček a je tam 70.... sralo ma to desne...
No lenže prešiel som ivánku to je asi 7km a ťahá mi 40 km/h príchádzal k 60 a vtedy som prišiel na to že nie ťah bol velký ale otáčky vysoké zrazu mi to skočilo na nižšie otáčky a ťahalo to na 105km/h... A to sme boli dvaja...
Uplne som cítil jak to skočilo ako keby som tam zaradil trojku na nižšie otáčky a išlo to rýchlo... zasekávajú sa valčeky???
Ale ono to robí ked ho vytiahnem, chvílu ho naháňam a ide tých 80 a po nejakých km to zrazu ide tak ako má....

geetee

#19 Príspevok od užívateľa geetee » Št Júl 27, 2006 9:14 am

ešte tažšie valčeky? kolko tam máš teraz? a kolko pred tým?

Poncho

#20 Príspevok od užívateľa Poncho » Št Júl 27, 2006 9:36 am

Mal som tam 9 g a teraz tam mám 9,5 g.

Alebo slabšiu vyrovnávaciu pružinku?

geetee

#21 Príspevok od užívateľa geetee » Št Júl 27, 2006 9:46 am

nekúpiš 10,5? skusiš 3valčeky 9,5 a 3x10,5 a budeš mať 10g, potom skúsiš 6x10,5 a budeme múdrejší.
zatial nemeň pružinu, lebo by si musel zas meniť váhu valčekov

Poncho

#22 Príspevok od užívateľa Poncho » Št Júl 27, 2006 9:52 am

No ja som chcel ťahšie kúpiť ale že do toho varia čo mám ja je proste len 9,5 g a fertig. Ale to je asi blbosť lebo som tam mal síce od neznámeho výrobcu ale boli 9 gramové.
No a teda 2 bratia nemajú takých rozmerov inú váhu. A stoja 5 kíl...
To nieje sranda... :)

Alebo zoženiem niekde 20x15 10,5g ??

Poncho

#23 Príspevok od užívateľa Poncho » Št Júl 27, 2006 9:54 am

A keby som do nich do stredu natlačil silikón... Jaj ja kretén ten by tam zhorel. tak nalial olovo?

geetee

#24 Príspevok od užívateľa geetee » Št Júl 27, 2006 10:01 am

ani na objednávku? a aké máš rozmery? pozrem sa ti po niečom.
pri najhoršom máme gramovú váhu tak možme nejaké vyrobiť.

Poncho

#25 Príspevok od užívateľa Poncho » Št Júl 27, 2006 10:05 am

vyrobiť???
Hmm...
Na sústruhu? A to púzdro...?
No mám 20 priemer 15 výšku a váha no 9,5 teraz...
10,5 by som chcel vyskúšať.
kuknem scootland

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"