Vytok benzinu

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
stofo
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: St Mar 24, 2010 2:06 pm
Skúter: Piaggio X9 250 - Honda, Daelim Otello 125, Yamaha Neos 50
Kontaktovať užívateľa:

Vytok benzinu

#1 Príspevok od užívateľa stofo » St Mar 24, 2010 2:20 pm

Zdravim moťaci.

Včera som bol u kamoša, ktorý práve doskladal svojho skutra...

Je to piaggio Thypon 125 alebo taky nejaky... Problem je vsak v tom, ze ked nastartuje, tak z konca hadicky na ventile nadrze mu zacne kvapkat benzin.

Mysleli sme si ze je ten ventilek prasknuty alebo jednoducho nejak vadny, tak sme ho vymenili za uplne rovnaky, no problem to nevyriesilo a z ventilu stale kvapkalo. Zistili sme, ze hadickou, cez ktory je vhanany vzduch do ventilu aby vytvoril tlak na vytok benzinu do druhej hadice, je vhanane velke mnozstvo vzduchu a robi to velky tlak. Zrejmä preto to vytlaca benzin cez hadicku napojenu na ten ventil, ktory si karburator nestiha brat.

Pytam sa teda, ako sa nastavuje (asi na karburatore) to, ze ake mnozstvo vzduchu ma ist z karburatora do nadrze aby vytekalo primerane mnozstvo benzinu? Sko som si vsimol tak tam su sruby len na otacky a este na nieco, ale tym sa to nenastavuje

Ak by chcel niekto vediet o co ide a nepochopil to, tak nech prosim napise SS...

Dakujem vopred :wink:
fb: Matej Štofo Štofík Profík

Užívateľov profilový obrázok
davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

Re: Vytok benzinu

#2 Príspevok od užívateľa davtex » St Mar 24, 2010 10:12 pm

Neviem aku na Piaggiu, ale na mojom si karburator berie vzduch z nadrze - podtlakovy ventil, nie pretlakovy. Co ja aspon viem a co som minule vypustal benzin ustami :D
podpis som si este nenastavil

stofo
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: St Mar 24, 2010 2:06 pm
Skúter: Piaggio X9 250 - Honda, Daelim Otello 125, Yamaha Neos 50
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa stofo » Št Mar 25, 2010 11:26 am

Problem vyriešený, poradil nám jeden kamoš, ktorému to isté robilo na jeho 600vke a problem bol v tom, že priruba od filtra ku karburatoru bola popraskana.... (hoci len povrchovo) Tak to chytalo falošný vzduch a teda ho viac vháňalo do ventilu... Po zatmelení sa miniaturne dierky upchali a ziadny nadbytocny vzduch nevznikal...

No panaboa no koho by napadla priruba? :D
fb: Matej Štofo Štofík Profík

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#4 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Mar 25, 2010 4:35 pm

S tou diagnózou si úplne ale úplne mimo. :good: ..naštuduj si ako funguje karburátor....aspoň základy....A podtlakový ventil na nádrži je len poistka pre istotu a je buď otvorený alebo zatvorený a vôbec nefunguje tak že by nejak dávkoval množstvo paliva do karbecu...na to je tam plavákový ventil.... :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

davtex
motorkár
motorkár

#5 Príspevok od užívateľa davtex » Pi Mar 26, 2010 8:00 am

Tak ale hlavne karburator si berie vzduch z nadrze, myslim teda, ze je tam urcity podtlak v tej hadicke, ktory zopne privod benzinu. Ked som do hadicky fukol, nic sa nestalo a ked som jemne potiahol zacal tiect benzin. Tecie/Netecie, nic medzi tym.Tuto neviem ci tu nemam nieco zle ja, kedze prvych 30s musim drzat pln plyn, ma zlu zmes a potom to zrazu ide OK.

VLADY
spammer
spammer

#6 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Mar 26, 2010 9:37 pm

Žiaden vzduch z nádrže tam neprúdi a nejde do karbecu cez tú hadičku od palivového ventilu...len motor tam vytvorí podtlak aby sa otvoril ten ventil a palivo tečie samospádom do karbecu, a tečie až pokial ho nezatvorí plavákový ventil v plavákovej komore karbecu...ten je podstatný na hladinu paliva.Takže ak to zo začiatku ide zle a potom dobre tak to môže byť tým , že je plaváková komora na začiatku málo naplnená palivom, alebo že motor je studený alebo že je dačo nastavené zle - bohatosť alebo množstvo zmesi volnobehu.... :pardon:

davtex
motorkár
motorkár

#7 Príspevok od užívateľa davtex » Pi Mar 26, 2010 11:50 pm

Som sa asi zle vyjadril, ja som tom chapal vzdy rovnako ako si napisal :). Dnes sme sa s tym s Fifaisom babrali, bol(a stale je) blbo nastaveny volnobeh.

VLADY
spammer
spammer

#8 Príspevok od užívateľa VLADY » So Mar 27, 2010 8:51 pm

Dakedy je problém nastaviť to poriadne aby to aj dlhodobo držalo správny voľnobeh,a nejde to a potom zas ako keby že aj áno a napokon po nekonečnom skúšaní a nastavovaní sa zistí príčina . napríklad že ťahá falošný vzduch cez prírubu od karbecu , alebo že blbne plavák alebo že tryska je povolená alebo nesprávna a pod...treba všetko dobre poprezerať, a nastavovať to na dobre zohriatom motore. :beer:

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"