Rady ohladom vyberu skutra + rady pre zacinajuceho

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
majo1357
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Máj 02, 2008 8:22 pm
Skúter: aerox

Re: Rada - aka znacka

#26 Príspevok od užívateľa majo1357 » Ut Mar 30, 2010 10:45 pm

stav km by so nebral skoro vobec do uvahy , ved vieme ako to chodi , dolezity je celklovy stav a to ci sa ti paci
peugota by som nechcel ale kazdy ma na to iny nazor
aerox70, 307hdi , možná dohoda na všetkých inzerátoch

Trance-sk
chodec
chodec
Dátum registrácie: Po Mar 08, 2010 3:19 pm
Skúter: Peugeot Speedfight 2 LC 2004

#27 Príspevok od užívateľa Trance-sk » St Mar 31, 2010 10:23 pm

Tak to potom dufam, ze neurobim chybu ak zajtra zoberiem tohto speedfighta

Obrázok

Som plne rozhodnuty ho vziat, je to 2004, komplet prihlaseny, pravidelny servis, plus k tomu Leo Vince ZX vyfuk, uvidim ci ho vobec namontujem ... cena je 900€, neviem ci je to vela malo, ale ten skuter je podla mna prekrasny, a na fore som na tento skuter cital viacmenej velmi kladne komentare ...

dufam, ze Mito mi zase neoznami, ze robim chybu :D
podpis som si este nenastavil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Mar 31, 2010 10:42 pm

robis chybu... :D

Ale nie, srandujem, ale hovori sa, ze Peugeot scootre nie su na tej istej urovni ako Gilery, Yamahy, Aprilie ci Piaggia... su tak malicko nizsie v celkovom rebricku kvality/vykonu a i. Avsak stale daleko lepsie nez ciny (no flame). Dufam, ze budes spokojny... a vypln si bydlisko v profile.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

#29 Príspevok od užívateľa davtex » St Mar 31, 2010 11:09 pm

Vyzera to pekne a na rozdiel od mojho Aeroxa sa na tom odvezu aj dvaja bez ujmy na zdravi :)

Mitko
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
Skúter: Aprilia sr street

#30 Príspevok od užívateľa Mitko » St Mar 31, 2010 11:16 pm

tak napišem Ti svoj nazor..:) je všeobecne zname , že speedfighter je asi najkrajši skuter čo do vzhladu a tento vyzera ozaj luxusne. no na druhej strane každí na tomto fore zbehlí vie o určitych obmedzeniach čo sa týka peugeot motora. je to konštruovany ako nizkootačkovy motor čiže sa tam ťažšie uplatnuje tuning a aj dielov je menej. ma to trošku neprirodzene dlhe sanie čo sa može po nahodeni ladaku prejaviť nepriaznivo na spotrebe...alci mi vravel že nie je žiadna raritka ked peugeot s ladakom spapka aj 6 litrov....vravim neviem len som počul. protiklad je ale zase PetoZ ten ma nahodený na Peugeote Viva polini corsa valec a nesťažuje sa na to. takže je to vec nazoru. každopadne ak by si ho aj kupil a po čase nebol spokojny s motorom vždy je možnosť kupiť redukciu a nahodiť piaggio motor nejaky potom: http://www.scootland.sk/zbozi/stage6-co ... t-piaggio/. ale to len v pripade že by si to nejak myslel važne s tuningom čo asi nebudeš.
čiže zhrniem to asi tak...vyzorovo je super, troška nevyhoda je uchytenie predneho kola a troška nevyhoda je motor. ale ak neplanuješ nejaký väčši tuning je to celkom slušna volba.....povedal by som že o dosť lepšia ako ktorakolvek čina 2T.
Na foto vyzera ozaj ako z vystavy cukriček.
Dufam že som zabodoval....:)
Tu su nejake postrehy z praxe čo sa peugeotu týka: http://www.scootland.sk/skutr-peugeot-s ... pe-1-50-1/
tak si to pozri je tam spomenutý aj ten Tvoj fuk ZX.

MisoSz.
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 10, 2006 8:41 pm
Skúter: Peugeot Speedfight 2
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa MisoSz. » Št Apr 01, 2010 2:57 pm

Ako mierne zaujaty majitel Speedyho sa tiez vyjadrim. Myslim si, ze chybu s tymto skutrom nespravis. Ano Aprilia, Gilera, Piaggio su o nieco lepsie, no na druhej strane aj drahsie. Tiez som chcel bud SR, Runner alebo NRG a nakoniec som skoncim pri speedovy. A zatial nelutujem.
Co sa tyka prednej vidly, tak ano obcas mi to pride take divne, ale fakt len jemne, pokial s tym neplanujes chodit na zavody, tak si na to zvyknes a ani ti to nepride.
Co sa mi na speedovy paci su svetla. Tie su na 50 celkom fajn a da sa s tym ist aj v tme bez nejakych velkych tazkosti.
Keby si chcel nieco vediet kludne sa spytaj, teraz ma nic take nenapada co by som ti o tom povedal. Mozno by som ti odporucil ceske forum, tam je o speedoch dost vela.

majo1357
st. skútrista
st. skútrista

#32 Príspevok od užívateľa majo1357 » Št Apr 01, 2010 3:39 pm

pekny , vzal by som to

Trance-sk
chodec
chodec

#33 Príspevok od užívateľa Trance-sk » Št Apr 01, 2010 11:08 pm

Tak som dnes nakoniec o tretej vypadol z Bane a vybral sa do Malaciek pozriet "Speedyho". Na moje velke pocudovanie vyzeral presne ako na fotkach, cize ako novy. Jeina jedna vada je mala prasklinka na tom spodnom plaste, kde je napisane Peugeot ale to je vazne aj vsetko...

Skuter bol v 100% stave, jazda bola uzasna, vazne som sa citil na nom dobre a aj dobre tahal. Musim povedat, ze vsetko bolo nad moje ocakavania. Nakoniec sme sa dohodli, spisali sme zmluvu, a ja som si skuter dnes okolo desiatej zaparkoval v garazi :D ..

Ku skutru som dostal aj spominany Leo Vince vyfuk (mam ho nahodit ??), stary karburator, kedze je tam novy, original airbox, nahradny novy vzduchovy filter (jeden je nasadeny), a olej. Ja osobne som maximalne spokojny, za tie peniaze sa to snad oplatilo :)

Zajtra sa pustim do podrobneho prezerania, a doprajem si aj nejaku tu jazdu ak nebude velmi zima :D ..

Vdaka teda za rady :)

MisoSz.
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 10, 2006 8:41 pm
Skúter: Peugeot Speedfight 2
Kontaktovať užívateľa:

#34 Príspevok od užívateľa MisoSz. » Št Apr 01, 2010 11:22 pm

tak to ma teší,že si spokojný, verím že ťa speedy nesklame. Myslím že to bola super kúpa.Ja som dal za toho môjho 1350e a k nemu som nič nedostal. Takže oproti tej mojej kúpe si myslím že si lepšie kúpil :).
A zmen si popis :)

Mitko
motorkár
motorkár

#35 Príspevok od užívateľa Mitko » Pi Apr 02, 2010 8:11 am

tak teda vitaj medzi nami "skútristami"

KENNY306
Dátum registrácie: Ne Apr 19, 2009 11:23 pm
Skúter: peugeot speedfight 2

#36 Príspevok od užívateľa KENNY306 » Pi Apr 02, 2010 9:08 am

vobec nieje horsi kvalitou...poznam vela ludi co maju piaggio alebo gileru a kazi sa im viac ako moj scoot a nie len 50ky ale aj 200ky...vsetko zalezi od kusu ktory kupis jeden moze ist stale a druhy sa posere hned na druhy den....poznam to z prace 10 rokov robim z autami a vidim ako to je....akurat ked chcet tuning tak nebudes mat tolko vykonu ako u piagga ale seriovo mi siel ako kamaratova mc3 ktora bola tiez seriova...ja myslim ze speed je bomba...jednoduchy pristup k motoru...plasty sa rozoberaju uplne super rozoberal som aj piaggio zip a aj mc3 a speed sa rozoberal najlepsie....nepocuvaj zaujatych ludi co si myslia ze je naprd a nenechaj sa odradit ja som sa tiez nenechal a spokojnost je obrovska...

Mitko
motorkár
motorkár

#37 Príspevok od užívateľa Mitko » Pi Apr 02, 2010 9:43 am

KENNY si pozri najprv čo kto piše....myslim že mu nikto nepisal zaujato...chalan ma ten peugeot jeden den a už robiš uzaver aky je super skuter...čo ked sa mu posere o dva dni??? čo mu samozrejme neprajem a želam mu len vela km a malo servisnych zasahov. Aspon čo sa mna tyka ja som mu objektivne napisal moj pohlad na vec a myslim že tam boli len pravdive veci. a nakoniec som pochvalil že skut je aspon čo sa vyzoru týka super. ja osobne by som peugeot nebral, a ak tak by som do neho dal ten kit a piaggio motor.
neviem ake si mal Ty značkove skutre ked Ti nešli. ja som do aprilky lial len benzin a olej a najazdila so mnou 3500km za minulu 1/4 sezony.
Ved nikto nepovedal že je peugeot nie dobry skuter....a da sa aj ten potunovať čo to by vedel aj PetoZ o tom povedať.
A alcatelko mal X,Y skutrov kadejakych ale nikdy mi nespominal že by mu značkovy skuter nešiel.....:) a to mal skutre čo mali aj 80 000 nabehane.

kenny
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Júl 21, 2009 10:45 pm
Skúter: honda FMX650

#38 Príspevok od užívateľa kenny » Pi Apr 02, 2010 10:04 am

mitko: nenarazal som na nikoho boze chran...ale boli tu reci ze nieje tak kvalitny ako gilera alebo piaggio a tak som na to reagoval bo som videl pokazene gileri aj piaggia a mne peugeot ide furt...a je to 2003 rocnik...a nedajboze aby sa tebe aprilka pokazila ved je to 2009 ta este nema narok na poruchu zopar rokov :D :D podla mna je kvalita priblizne rovnaka ako aj talianske skutre...a ked chces neaky taliansky pripad dvaja kamosi maju runner 200...jeden je rv2008 a druhy 2009 ani jeden nenastartuje bez plynu (samozrejme studeny motor) a ked ho pusti skor ako po pol minute tak skape a robia to oba a su v zaruke a nic im stym nedokazu spravit...vraj je vsetko ok...takze ani piaggio nieje 100 percentne...a nechce sa mi menovat dalej bolo by to nadlho...ved dufam ze pokecame pri neakej prilezitosti na zraze alebo tak...a hlavne ziadne hadky :lol: :lol:

kenny
skútrista
skútrista

#39 Príspevok od užívateľa kenny » Pi Apr 02, 2010 10:05 am

a sorry kenny 306 som ja len som sa nevedel prihlasit na moj nick ale uz to ideeeeee :)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#40 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Apr 02, 2010 10:19 am

kenny, ty tu mas dva nicky? :)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Mitko
motorkár
motorkár

#41 Príspevok od užívateľa Mitko » Pi Apr 02, 2010 10:22 am

...:)) ved aj ja hladim čo za novačika tu mudruje....:))), potom ked som šiel do projektov tak pozeram podla skutra že to je naš klasicky Kenny.....))

kenny
skútrista
skútrista

#42 Príspevok od užívateľa kenny » Pi Apr 02, 2010 10:23 am

the bandit: vies ja som na viace forach atd a skoro vsade som kenny306 a tu som sa tak prihlasil a vidis ono to slo aj tak...haluz ale nechapem....skus sa aj ty tak prihlasit....daj napr the bandit a neake cislo alebo nieco a uvidis ze sa prihlasis....nechapem ako je to mozne ale mozne to je :)

kenny
skútrista
skútrista

#43 Príspevok od užívateľa kenny » Pi Apr 02, 2010 10:27 am

tak tak...ja kenny :) haha...ja som taky mudrlant :D :D

majo1357
st. skútrista
st. skútrista

#44 Príspevok od užívateľa majo1357 » So Apr 03, 2010 8:11 am

výfuk , ked chces zvysit rachot , spotrebu a trochu vykon tak daj :D asi budes musiet aj trysku dat vacsiu , co mas napisane na karbe ? nieje tam nahodou 17,5 mm ?
17.4. maju zlate moravce zraz , a trasu cez novu banu mozes sa k nim pridat

Trance-sk
chodec
chodec

#45 Príspevok od užívateľa Trance-sk » Ne Apr 04, 2010 9:22 pm

Tak dakujem za nazory, rady a vsetko :) hlavne vdaka mitkovi, ktory mi nakoniec aj tak najviac poradil :) (ta foto v avatare, prekrasna farebna kombinacia) Po niekolkych jazdach mozem skonstatovat, ze pre klasickeho uzivatela uzasny skuter :) Rady ako vymena motora z Piagga zatial nie su pre mna :) Rozhodne casom popremyslam nad vizualnou strankou, modra WRC 206 verzia, ktoru ma kenny, je proste prekrasna :) nehovorim, paci sa mi aj tato ale modra je moja srdcovka ale toto vsetko ma cas ...

nu tak sportovy vyfuk asi nahadzovat nebudem :D .. aj tak to reve uz dostatocne a nepotrebujem este aj vyssiu spotrebu ... Pokial by mal niekto zaujem o Leo Vince ZX na speedfighta tak sa na mna moze obratit :) Pokial sa nepreda tak mozno casom nahodim sam ale zatial ne :) rozmyslam, ze tam vratim original airbox, tato siska vyzera no ... je to krasne na pohlad ale mam pocit, ze to trosku privelmi bere necistoty, mal som to v ruke rozobrate a vnutri bolo pozehnane maleho bordelu ... cital som, ze klasicky airbox az na menej vzduchu, ktory prepusta (co je tym padom zle pre vykon) je inak dobry tak neviem uvidim ...

inak je to skuter naozaj uzasny :) .. ludia chvalia aj vonkajsok a kamarati boli celkom nadseni aj z vykonu ... aj majitelia 125tiek nemali negativne nazory hh ...

inu, je tu aj nejaka tema, kam ludia prispievaju fotkamy ?? nemyslim prestavby, kedze nic neprestavujem a tu v diskusii nechcem zakladat dalsiu temu ...

posledna vec ... nejaku integral priblu, ktora vojde do kufra ?? Lebo kamaratova (ma Vonroad 125 a nevojde ani za nic) mi nevosla, chybalo tak 5cm ... neviem aka to bola velkost ale tak pytam sa, ake sa vojdu majitelom speedfightov do ich kufrov :D

ten zraz, skoda velmi rad by som zucastnil, len akurat budem v BA ... ja mam vzdy stastie :)

Mitko
motorkár
motorkár

Re: Rada - aka znacka + rady pre zacinajuceho

#46 Príspevok od užívateľa Mitko » Ne Apr 04, 2010 9:53 pm

ten filter sa mi hned na foto nezdal nejak idealny. vrat tam asi airbox. ohladom miesta v kufri..asi žiadnu integralu tam nedaš..skuter ma podsedlak konštruovaný na tu "skutrovu" otvorenu prilbu ta by tam vošla. len to že bezpečna velmi nie je kedže zo skusenosti poväčšine padaš na bradu pri nehode...:)

Trance-sk
chodec
chodec

#47 Príspevok od užívateľa Trance-sk » Ne Apr 04, 2010 10:02 pm

nj, uvidim este, pozeral som aj ine filtre na e-shope ale nic nebolo nejake extra pre klasickeho uzivatela, skor tuning ... no ved ta skutrova tam vojde, dostal som ju ku skutru, bola by fajn len je mi relativne mala a po chvili je to na hlave naozaj neprijemne ... rozmyslam, ze tato

Kód: Vybrať všetko

http://www.jjmoto.sk/index.php?id_tovaru=28&id_vkat=29
by mohla byt kompromis, kedze vyzera celkom zaujimavo a stale je dost mala na to aby vosla do kufra ...

Mitko
motorkár
motorkár

#48 Príspevok od užívateľa Mitko » Ne Apr 04, 2010 10:07 pm

nevyzera zle....len by bolo treba skusiť si ju. ved do ZV to nemaš daleko tak by nemal byť problem.

davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

#49 Príspevok od užívateľa davtex » Ne Apr 04, 2010 10:36 pm

Prilby pozri este na louis.de, niektore tam este maju vo vypredaji.

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#50 Príspevok od užívateľa TomasARN » Po Apr 05, 2010 3:41 pm

Trance-sk napísal:inu, je tu aj nejaka tema, kam ludia prispievaju fotkamy ?? nemyslim prestavby, kedze nic neprestavujem a tu v diskusii nechcem zakladat dalsiu temu ...
Existuje http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... ilit=fotky

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"