Príspevok
od užívateľa shobull » Ut Apr 20, 2010 9:46 am
ono to su jednoduche pocty - pri nahradnych dieloch je to vzdy tak, lebo musis mat vsetky nahradne diely, a nie vsetky sa rovnako kazia. Cize musis mat naklady na skladovanie a na dostupnost tychto dielov pre rozne modely.
Ale u SK Kymca to podla funguje urcite inac. Vysoko pochybujem ze SK kymco ma vsetky diely tuna na slovensku niekde uskladnene. Mozno ich nema ani rakuska centrala. /v EU je rakusky a nemecky distributor osobitne, rakusania maju celu vychodnu europu, nemci napr. aj čechy)
Tak to moze fungovat nejak takto, Tvoj servisak zavola do kymco SK, a kymco SK do kymco AUT a kymco AUT do kymco China. Diel v cine s dopravou vyjde na 100€, rakusak na to nahodi 50% - vyjde cena 150€. Slovak je vacsi nenazranec - tak na to nahodi 70% a cena je zrazu 255€ a servisak si da este nejakych 20% a zostane ti cena 305€.
Ono je to na slovensku celkovo tak, ze za nove si nekustocne zaplatis, ... ta na predrazenych servisnych prehliadkach, taktiez na nahradnych dieloch a hodinovych servisnych pracach. Ono by to bolo este celkom OK keby si za to dostal aj profesionalnu protihodnotu. Ale tuna plati ze diely nie su dostupne okamzite - ale sa nacakas a poriadne si za to zaplatis. Servis robia ludia bez akehokolvek zaskolenia a manualov , ktori sa ucia na tvojom. Nemozes byt pri nich a ani ich kontrolovat, pripadne poradit, ked bude veci riesit srubovaksystemom. /pre svoje vlasne bezpecie/
A taktiez u veci ako opravnena reklamacia sa riesenia nedockas, lebo ta hned oznacia za podvodnika spekulanta, ktory sa ich poctivych obchodnikov snazi okabatit a dostat to za co si bohovsky zaplatil.
Buduci tyzden idem menit valceky a remen do specializovaneho servisu Kymco v PO, no tak dam vediet ako som dopadol. Drzte palce. Vela od toho neocakavam. /okrem tej velkej sumy na fakture/. Ale aspon priestory maju velmi pekne.
Bol som uz v servise u predajcu kymco v u nas v BJ a uz by som im nedal ani nohu zlomit, hlavne ze som platil za 45minutovu prehliadku 20€.
podpis som si este nenastavil