Piest
Moderátor: Moderators
Piest
Zdravím opať píšem. Chcel by som sa spýtať, že keď má skúter (iný zvuk ako keď som ho kúpil) zvuk taký viacej ako píla, že či to môže znamenať to že mi praskli prúžky na pieste? A ešte jeden taký dotaz pomimo, že ako by som vedel zistiť či mi dávkuuje olejova nádržka olej. Díks
podpis som si este nenastavil
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Piest
No tak neviem ake prúžky asi si myslel krúžky a keby ti rupli tak bi si to cítil aj na výkone a keby ti olejove čerpadlo nedávkovalo olej tak bi si to zadrel. A k tomu zvuku skontroluj výfuk môže bit niekde dierka alebo skontroluj vzduchoví filter -airbox tiež môže bit na nom dierka alebo môže bit prasknutý a už to ma iný zvuk
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
No ešte to som chcel. som potom zistil že som zabudol... že výkon mám tiež horší. Keď som nedávno skúšal maximálku tak vydusil aj 10tisic otáčok a teraz mi ide 7,5 potom ho vráti na 7 a potom úplne dlho musím ísť aby sa rozzgúlal a to ledva ledva na 8tisic.. No to viem že by sa mi zadrel..ale tak ja som tam nedával vôbec bo mi chlpac hovoril že radšej nech riedim.. neviem no.. a preto chcem vyskušať dať do tej nádržky a neriediť ručne lebo to musim so sebou nosiť stále bandasku jak dilino..
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Tak na tie krúžky sa budeš musel pozrieť ale ak hovoríš že klesol výkon tak pravde podobne budu zodrate alebo puknite a k tomu oleju ak ten chalan čo maš od neho skutra tak keď olej riedil do benzínu tak asi musel z demontovať olejove čerpadlo lebo bez oleja ho zadrieš. A ak ho nedemontoval tak môže bit zadrete a možno preto to ma slabší výkon a vyši hluk
NIe nie je tam to čerpadlo či nadoba proste celé to tam je.. neviem skúsim to nejako a tie krúžky to budem museť pozrieť. Ale valčekmi vo variátori to asi nemôže byť ten výkon čo?.. a Skaza na prvom skútri čo som mal som mal prasknutý krúžok a skúter išiel len výkon bol na prd 

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No hej nadobka na olej tam môže bit len či z demontoval olejovej čerpadlo toto si pozri http://uzivatel.scooter-tuning.sk/forum ... =20&t=4500
a k tým krúžkom kamarát mal tiež na pionieri prasknute krúžky a išiel mu iba vykon bol horši.
a k tým krúžkom kamarát mal tiež na pionieri prasknute krúžky a išiel mu iba vykon bol horši.
- Frosty
- skútrista
- Dátum registrácie: Po Okt 26, 2009 7:48 pm
- Skúter: Benelli QuattroNove X
- Kontaktovať užívateľa:
Ak tam to čerpadlo máš tak potom nádržku na ten olej máš akú?...predpokladám že priesvitnú tak tam nalej a sprav si rysku. A choď sa voziť a uvidíš či klesne. Len budeš musieť trošku viac sa povoziť
Alebo tam lej potroške pokial ti nezhasne kontrolka oleja. Ak ti funguje ovšem. No a bež sa voziť ak zasvieti po určitých km tak čerpadlo funguje. Len lej po troške a hlavne po dávkach s prestávkami. Aby si neprešvihol ten bod spínací o moc bo by si sa o to dlhšie voziť musel a nemuselo by to potom byť najvhodnejšie riešenie. Naj je to s tou ryskou.
No a k tomu výkonu to neviem s tým ešte skúsenosti nemám...

No a k tomu výkonu to neviem s tým ešte skúsenosti nemám...

Ok Ok díky moc fakt
.. hneď to vyskúšam...a že keď rozoberem valec vymením tie krúžky tak to netreba načasovať či čo sa s tým robí? .. mal by osm to dať asi radšej spraviť volakomu kto sa tomu asi lepšie rozumie ako ja čo? 

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Keď maš 2T tak nie ale ak maš 4T tak musiš nastaviť rozvody
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Len či aj piest nebude vylágrovaný geď sú krúžky.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
dnes som sa šiel povoziť a po dlhšej jazde z ničoho nič začal skuter neskutočne hučať. ako píla. zľakol som sa čo tomu može byť, no nakoniec to bol uvoľnený výfuk pri valci. takže najprv si skontroluj hovadinky ako valceky, kontra a ine prkotiny a až potom sa pušťaj do motorických častí. je to jednoduchši sposob.

hej hej veď.. najskor to chcem dať pozreť tou trubkou alebo čo to je.. čim sa dá zistiť či sú krúžky prasknuté.. a keď budú tak to spravím ak nie tak porobim ostatne prkotiny... ale tak keby je len zvuk iný tak pohode ale výkon išiel o dosť dole.. a valčeky tam budem meniť asi tak či tak..
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Pozrieť krúžky na 2T je robota na pol hodinku....odkrútiš 4 šrouby dáš dole hlavu a stiahneš valec-popozeráš čo a ako a zložíš nazad....akurát asi bude treba nové tesnenie medzi valec a karter...lebo staré istotne bude prilepené a poškodíš ho...takže nožničky+papier a ideš.
...

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

Á tak to je pohodička díky chlapci fakt
tento víkend to pozrem..a dám vedieť ako som na tom..a ešte, že keby chcem valčeky vymeniť vo variatory tak to treba nejako gramáž prisposobiť valcu alebo niečo? .. ja som začiatočník v týchto prerábkach čo sa týka motorových častí alebo variátoru tak sa radšej pýtam 

- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Čítaj, čítaj a ešte raz čítaj.. http://www.scootland.cz/scooter-tuning-jaknato/ veľa sa tam dozvieš... 

- matopn
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Máj 25, 2008 9:33 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
podla mna mas daco bud z airboxom alebo vyfukom pochybujem ze z piestom to b som pozeral ako posledne mohlo ti aj gufero rupnut niekde karburator zaneseny ...