Rady ohladom vyberu skutra + rady pre zacinajuceho
Moderátor: Moderators
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Rada - aka znacka + rady pre zacinajuceho
Vzladom nato, ze sa nam tu mnozia temy ohladom kupy skutra a nebavi ma to mazat alebo presuvat, tak tuto temu dam ako oznamenie, cize bude na vrchu a sem smerujte vsetky otazky ohladom kupy. Ine temy ohladom rad budu MAZANE - TomasARN
- Trance-sk
- chodec
- Dátum registrácie: Po Mar 08, 2010 3:19 pm
- Skúter: Peugeot Speedfight 2 LC 2004
Re: Rady ohladom vyberu skutra + rady pre zacinajuceho
Nazdar chalani, po nejakom case mam par otazok ... Cital som, ze vymenou sportoveho filtra za original by som mohol znizit hluk ale chcem sa opytat na tu penu do airboxu ... Mam kupit tu malossi red sponge alebo original taku aka tam bola ?? Bude to mat vpliv na hluk ci spotrebu ? A potom sa este chcem spytat ci z originalnym airboxom mozem dat aj ten leo vonce zx vyfuk co som dostal zo skutrom a ci teda pojde dostatocne vela vzduchu na taky vyfuk ...
Vdaka
Vdaka
podpis som si este nenastavil
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
ja som mal seriu valec + gaianelli reverse stredne športovy ladak a mal som origo airbox s origo vložkou a v pohode to šlapalo na vybornu. red sponge sa dava pri 70ccm liatine, lebo prepušťa viac vzduchu ako origo molitan čo je na doladenie 70koveho valca žiaduce. ano zniži sa hluk použitim airboxu len potom treba opäť doladiť zmes po open filtry.
- Trance-sk
- chodec
Nazdar chalani, vdaka za radu ohladne tej vlozky. Pred nahodenim airboxu ma odradila jedna vec a to:
- Gumovy medzikus pred karburatorom (Dellorto 17,5mm) sa mi roztrhol (prvy obrazok) a chcem sa spytat, ci sa to da samostatne kupit alebo musim kupovat nejaky celok, pretoze vsetko ostatne je v poriadku, len do tej gumy zo zadu, kde to ani nebolo vidno sa spravila velka diera a teraz mi tade tahalo vzduch co bolo velmi zle.
Preto sa chcem spytat, ci sa to da samostatne, a kolko to stoji, zajtra sa na to pojdem opytat do servisu ale pred tym som to chcel este konzultovat tu.
- druha vec, ktora ma zaujimala. Ano som lama
.. na druhom obrazku som odfotil na karburatore dieru na srob, ktora je ale zaslepena. Na co to sluzi ??
vdaka
- Gumovy medzikus pred karburatorom (Dellorto 17,5mm) sa mi roztrhol (prvy obrazok) a chcem sa spytat, ci sa to da samostatne kupit alebo musim kupovat nejaky celok, pretoze vsetko ostatne je v poriadku, len do tej gumy zo zadu, kde to ani nebolo vidno sa spravila velka diera a teraz mi tade tahalo vzduch co bolo velmi zle.
Preto sa chcem spytat, ci sa to da samostatne, a kolko to stoji, zajtra sa na to pojdem opytat do servisu ale pred tym som to chcel este konzultovat tu.
- druha vec, ktora ma zaujimala. Ano som lama

vdaka
- Prílohy
-
- IMAG0027.jpg
- gumenný medzikus
- (565.95 KiB) 419 stiahnutí
-
- IMAG0025.jpg
- (615.47 KiB) 25 stiahnutí
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Tú gumenú prírubu nieje problém kúpiť. Stojí to + - 7 €
Tá zaslepená dierka je tam asi preto že tento karburátor sa môže používať aj na iný druh skútru kde je nejaká funkcia a vtedy tam niečo dajú. Bežne sa to takto robí aby nemuseli vyrábať x matríc.
Tá zaslepená dierka je tam asi preto že tento karburátor sa môže používať aj na iný druh skútru kde je nejaká funkcia a vtedy tam niečo dajú. Bežne sa to takto robí aby nemuseli vyrábať x matríc.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- Trance-sk
- chodec
a tak to je fajn, s takou nejakou cenou som aj pocital, takze zajtra to pojdem kupit. vsimol som si to v sobotu, ked som nastartoval na sytici, vsetko ok, akonahle som vypol sitic zacali stupat otacky az na maximum, tak som to rozobral a pozeram, ze diera ako svet 
vdaka

vdaka

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Alebo aj také je, že zaslepené diery sú technologické otvory , príkladno: potrebujú dovnútra spraviť nejaký kanálik ktorý je zahnutý napr. do pravého uhla ,
(a kedže konštruktér je darebný, a nechce sa mu vymýšlať taký vrták čo by vŕtal do zátačky
) tak sa to vyvrtáva klasickým vrtákom na rovné diery z dvoch strán, a to tak, že sa urobí jeden vývrt ktorý nadväzuje na další vývrt v inom uhle a potom ako to vyvrtajú ,sa tie konce čo idú skrz stenu karbecu do vonkajšieho prostredia zaslepia a je hotovo.... 
(a kedže konštruktér je darebný, a nechce sa mu vymýšlať taký vrták čo by vŕtal do zátačky

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- NITRO
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 2:11 pm
- Skúter: Vespa PX 80
Ja som mal takýto istý problém s tým medzikusom mal som ho tiež prasknuté
Kúpil som ho za 3€ použité (ako nové) ... Na prasknutom som jazdil asi 4 mesiace a bolo to v poriadku akurát otáčky na volnobehu boli nepravidelné raz 1000 a raz 3000

Piaggio Ciao
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
Piaggio Vespa GTS 300 Super
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
Piaggio Vespa GTS 300 Super
- Trance-sk
- chodec
jo u mna to iste, len s tym, ze mne skoro ihned stupaju otacky na maximum
no pobehal som dnes rano vsetky predajne a Nova Bana sa zase ukazala
vsade ma odbili tym, ze objednavaju len pre modely, ktore samy predavaju ... co je toto uz za kravina nechapem !!
da sa to kupit aj online ?? alebo ak mi viete poradit niekoho, kto sa tym zaobera ?
cital som tu vela o alcatelkovi, nejaky kontakt na neho a odkial je ? alebo niekoho po ceste z Bane do Trnavy
vdaka
no pobehal som dnes rano vsetky predajne a Nova Bana sa zase ukazala

vsade ma odbili tym, ze objednavaju len pre modely, ktore samy predavaju ... co je toto uz za kravina nechapem !!
da sa to kupit aj online ?? alebo ak mi viete poradit niekoho, kto sa tym zaobera ?
cital som tu vela o alcatelkovi, nejaky kontakt na neho a odkial je ? alebo niekoho po ceste z Bane do Trnavy
vdaka
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
alcatelko: http://www.scooter-parts.sk/home.html
Caute
rozmyslam nad kupou skutra ale nie som ziadny odbornik, preto by som vas chcel poprosit o rady. Minuly rok som kupil malaguti F-12, r.v. 98, vraj tam bolo len treba vymenit brzdy, nakoniec som ale vymenil skoro cely motor, nema to ani papiere. Riadne som prerobil a -cenzúra- sa, ale uz som s tym zmiereny
ale zase taha uplne paradne, akceleracia je super a bez problemov vytiahne na 90km/hod. a to nema ziadny tuning. Jedina nevyhoda su tie papiere, rad by som sa povozil aj po meste, nie len po polnych cestach.
Pozeral som na nete a rozmyslal som nad Motowell Magnet RS, ale tu som sa docital ze je to nespolahliva cina, tak to asi nie. Dalej som nasiel Peugeot Speedfight jazdeny
http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=1383318
podla mna nevyzera zle, ale ako vravim, nevyznam sa v tom a nechcem znova prist o peniaze.
Pripadne ak predavate niekto skuter, budem vdacny za ponuky, cena okolo 1000-1500e.. dufam ze sa tam zmesti nieco lepsie
### vitam ta na fore, ale musim ta upozornit na PRAVIDLA FORA, konkretne bod c.1 tykajuci sa vulgarizmov - za inych okolnosti by si dostal oficialne upozornenie, ale kedze si tu novy a toto je tvoj prvy prispevok, ostane to pri neoficialnom upozorneni... -- THeBaNDiT
rozmyslam nad kupou skutra ale nie som ziadny odbornik, preto by som vas chcel poprosit o rady. Minuly rok som kupil malaguti F-12, r.v. 98, vraj tam bolo len treba vymenit brzdy, nakoniec som ale vymenil skoro cely motor, nema to ani papiere. Riadne som prerobil a -cenzúra- sa, ale uz som s tym zmiereny

Pozeral som na nete a rozmyslal som nad Motowell Magnet RS, ale tu som sa docital ze je to nespolahliva cina, tak to asi nie. Dalej som nasiel Peugeot Speedfight jazdeny
http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=1383318
podla mna nevyzera zle, ale ako vravim, nevyznam sa v tom a nechcem znova prist o peniaze.
Pripadne ak predavate niekto skuter, budem vdacny za ponuky, cena okolo 1000-1500e.. dufam ze sa tam zmesti nieco lepsie

### vitam ta na fore, ale musim ta upozornit na PRAVIDLA FORA, konkretne bod c.1 tykajuci sa vulgarizmov - za inych okolnosti by si dostal oficialne upozornenie, ale kedze si tu novy a toto je tvoj prvy prispevok, ostane to pri neoficialnom upozorneni... -- THeBaNDiT
- VLADY
- spammer
Ak je ten scooter v poriadku teraz už, asi ja na Tvojom mieste by som sa snažil zohnať len tie papiere a nie že zas kúpiť dačo , čomu sa budeš polroka venovať aby to jazdilo...

Re: Maxiscootre a maxiskutristi
Nazdar maxaci. Je tu niekto, kto by poradil pri kupe nejakého maxíka? Miro.
Presunute do spravnej temy - TomasARN
Presunute do spravnej temy - TomasARN
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Miro, bez poziadaviek a ceny to nepojde... 

- Trance-sk
- chodec
Dobre, mám teraz otázku ohladne vzhľadu skutra :
Downhill riaditka .. ake moznosti mam na Speedfighta ? pozeral som rozne znacky, potrebujem adapter a nan dostanem hociktore riaditka ? Lebo pri ziadnom adapteri nebolo presne definovane, ze ci sa tam daju dat aj ine alebo len tie, ktore priamo dana firma vyraba.
Ake budiky potom mam na vyber ? iba KOSO ? ta znacka je dost draha, sice su krasne ale stacilo by aj nieco jednoduchsie, co by ukazalo vsetko co potrebujem..
Teraz jedna taka otazka : v technickom mam farbu skutra zapisanu ako cierna ... skuter je sice viac ctrieborny ale budiz. Keby som ho teraz cely dal nastriekat na cierno, netreba tym padom s technickym nic robit ? lebo v podstate by ta farba potom uplne sedela ..
Posledna otazka, cital som ako nastriekat plasty ... ked si to spravim sam s tym, ze si zadovazim pistol, smirgle a vsetko potrebne, vijde ma to lacnejsie ako v servise ? (s tym, ze by to robil moj oco, on a taketo veci idu skor dokopy), mohli by ste mi poradit nejake weby, kde su vzorky farieb, ceny a podobne ?
viem, ze mam vela otazok ale tak vacsinou sa tu ludia pytaju skor ako na to, co si precitam, ja len chcem rady, inspiaraciu, kde tie farby najst a ake downhill riaditka dostanem hh
vdaka
Downhill riaditka .. ake moznosti mam na Speedfighta ? pozeral som rozne znacky, potrebujem adapter a nan dostanem hociktore riaditka ? Lebo pri ziadnom adapteri nebolo presne definovane, ze ci sa tam daju dat aj ine alebo len tie, ktore priamo dana firma vyraba.
Ake budiky potom mam na vyber ? iba KOSO ? ta znacka je dost draha, sice su krasne ale stacilo by aj nieco jednoduchsie, co by ukazalo vsetko co potrebujem..
Teraz jedna taka otazka : v technickom mam farbu skutra zapisanu ako cierna ... skuter je sice viac ctrieborny ale budiz. Keby som ho teraz cely dal nastriekat na cierno, netreba tym padom s technickym nic robit ? lebo v podstate by ta farba potom uplne sedela ..
Posledna otazka, cital som ako nastriekat plasty ... ked si to spravim sam s tym, ze si zadovazim pistol, smirgle a vsetko potrebne, vijde ma to lacnejsie ako v servise ? (s tym, ze by to robil moj oco, on a taketo veci idu skor dokopy), mohli by ste mi poradit nejake weby, kde su vzorky farieb, ceny a podobne ?
viem, ze mam vela otazok ale tak vacsinou sa tu ludia pytaju skor ako na to, co si precitam, ja len chcem rady, inspiaraciu, kde tie farby najst a ake downhill riaditka dostanem hh
vdaka
vedel by niekto zohnat papiere na malaguti F12 phantom LC r.v. 98?
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
No ja debil a ja sa čudujem tim voľnobežnym otaćkam tiež raz 3000 až spojka zabera a raz 1000 a zdochne a ten medzi kus príruba či čo to je tak mam ju tiež poknutu a ja že to ten činky karbec. Tak a moja otazka je kde to kupim a či je to rovnake či su toho rôzne veľkosti (podľa veľkosti karbecu)NITRO napísal:Ja som mal takýto istý problém s tým medzikusom mal som ho tiež prasknutéKúpil som ho za 3€ použité (ako nové) ... Na prasknutom som jazdil asi 4 mesiace a bolo to v poriadku akurát otáčky na volnobehu boli nepravidelné raz 1000 a raz 3000
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
rieste to cez pm, ste OT
- Tommy
- Dátum registrácie: So Júl 10, 2010 12:22 pm
- Skúter: zatial hladam
- Kontaktovať užívateľa:
Cawte, rozmyslam o kupe nejakeho skutra a nasiel som na Malaguti FireFox F15, chcem sa spytat ci uz mate niekto s takymto skutrom skusenosti, co je to zac, ci je to kazove a hlavne pre mna dost dolezita otazka ako je to s nahradnymi a tuningovymi dielmi pre tento scooter, ci su dostupne a ci ich ceny niesu nejako prehnane. Chcel by som z neho dostat dost na dokonale posantenie takze nejake dobre pichy a maximalku.... proste len tak rekreacne sa na tom dobre vyzverit takze TP a SPZ neriesim..
-
- chodec
- Dátum registrácie: So Júl 10, 2010 7:52 pm
- Skúter: neuvedený
Zdravim,
tak aj ja by som potreboval radu pri kupe skutra. Predovsetkym ta hlavna - brat 50cc alebo spravit vodicak na motorku a kupit 125? Bcko na auto mam, ale to mi asi moc nepomoze, vsak.. Sluzit ma hlavne na vozenie sa po BA, casto vo dvojici. V podstate mi ide aspon o to, aby to bolo ako tak zive, aby to nespomalovalo premavku a nemusel som to tlacit do kopca
Co sa tyka konkretne znacky - tam mam viacmenej jasno - Vespa, ale ak ma presvedcite na nieco ine mozno si dam povedat 
Dik
tak aj ja by som potreboval radu pri kupe skutra. Predovsetkym ta hlavna - brat 50cc alebo spravit vodicak na motorku a kupit 125? Bcko na auto mam, ale to mi asi moc nepomoze, vsak.. Sluzit ma hlavne na vozenie sa po BA, casto vo dvojici. V podstate mi ide aspon o to, aby to bolo ako tak zive, aby to nespomalovalo premavku a nemusel som to tlacit do kopca

Dik
- VLADY
- spammer
objem ničím nenahradíš...dvaja po BA a občas aj do kopca ....na poldecák ZABUDNI!!!!Takže následuj MAYKU a ideš smer autoškola....
A ak to myslíš s jazdením vážne, tak 125ka je aj tak len štartovacia kubatrura....
PS: mám to odskúšané sám na sebe.....

A ak to myslíš s jazdením vážne, tak 125ka je aj tak len štartovacia kubatrura....

PS: mám to odskúšané sám na sebe.....

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Potvrdzujem 50-tka je dobrá na prvé kroky s jednou stopou ale nie na vozenie vo dvojici. Dokonca ani 125 vo dvojici nieje ideálne. Po meste bez problémov, ale ako náhle budeš chcieť ísť na dlhší výlet tak je to cítiť, lebo nad 80 km/h to už ide veľmi lenivo.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
-
- chodec
toho som sa obaval
tak ktoru autoskolu v BA by ste odporucili? da sa dohodnut, ze ked ma niekto Bcko tak spravi len jazdy?

- VLADY
- spammer
Dneska je taká doba že dohodnúť sa dá skoro vždy všetko.Ale treba poznať správnejo človeka....Takže asi ťažko namotáš v autoškole učiteľa alebo majiteľa na dačo také,keď Ťa vidí prvý krát v živote....Kde má istou , že niesi dajaký agent-provokatér....
A ak už to máš platiť, tak prečo si nezajazdiť? MAYKA chodí a jazdí poctivo ...však... 

-
- chodec
vsak ja si chcem zajazdit, len sa mi nechce sediet v triede a robit testy, ked uz som to raz robil..navyse s rizikom ze motyka vystreli a ja este budem musiet chodit do roboty s MHD