Aprilia Leonardo 125 - neštartuje

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
robo.minarovic
chodec
chodec
Dátum registrácie: Pi Apr 02, 2010 9:20 am
Skúter: Aprilia Leonardo 125

Re: Aprilia Leonardo 125 - neštartuje

#51 Príspevok od užívateľa robo.minarovic » Pi Apr 09, 2010 5:57 pm

výborne ..a ja budem stále dávať dole plasty aby som mohol zakryť nasávanie vzduchu alebo ho tam mať ani nebudem ...no to není dobrý nápad!!!
podpis som si este nenastavil

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#52 Príspevok od užívateľa TomasARN » Pi Apr 09, 2010 6:37 pm

to staci raz, aby sa vylucila zavada. Ked sa ti ani to nechce, tak co ocakavas? Ze cez net ti to niekto spravi a ty nic nebudes musiet spravit?

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#53 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Apr 09, 2010 8:32 pm

Načo furt píšete dokola to isté???? doprdele...šak pozrem čo je na vine a kontrolujem všetko do radu, buď je to vyhonené a nemá to kompres a tým pádom to zle štartuje,zmeriam tlaky.- alebo to má problém zo sytičom že neobohatí zmes, tak po pripchatí nasávacieho otvoru by to malo chytiť, alebo ju dačo obohacuje moc -pridám pri štartovaní plný plyn aby to malo čo najviac vzduchu,-alebo je rozštelovaný karbec alebo je dakde daná nesprávna triska alebo to má vysokú hladinu paliva v karbeci,alebo pripchatý vzduch od špinavého filtra, alebo to po dlhej dobe státia zle štartuje lebo to má vyschnutý karbec a dlho trvá než tam zas dotečie benzín alebo je problém v zapalovaní- sviečka -indukčka -kábel -fajka -samotné CDIčko....alebo je to tak konštrukčne dačo spravené a zle navrhnuté že to tak naprd štartuje všetkým a to je potom neriešitelný problém. Na autách je to to isté.... jedno auto mi štartovalo ozaj na 1-2 otáčku klukovky či v zime či v lete a terajšie musím točiť ozaj aj 2-3 sek. než naskočí...Zatlač to niekde do škarpy, a tam to rožni a máš pokoj.... :lol:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

robo.minarovic
chodec
chodec

#54 Príspevok od užívateľa robo.minarovic » Po Apr 26, 2010 5:49 pm

Páni chcem sa vás ešte opýtať ...to je normálne že keď ja to teda idem naštartovať a otočím klúčik bez štartovania že sa mi zapnú prvé svetlá nemalo by to byť naopak že ak naštartujem potm si nejak pustím svetlá alebo čo ..lebo keď otočím klučom tak sa mi automaticky pustia svetlá bez toho aby som štartoval a potom mi to žere zbytočne baterku ....to tak má byť?

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#55 Príspevok od užívateľa TomasARN » Po Apr 26, 2010 6:42 pm

Vela skutrov to tak ma, ze svetla svietia po zapnuti kluca. Aj vela motoriek to tak ma. Zda sa mi to zle vyriesene. Mne po otoceni kluca svietia parkovacky a svetlo sa same zapne az po nastartovani (na Kawasaki)

VLADY
spammer
spammer

#56 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Apr 26, 2010 7:13 pm

Na mojom je to tiež tak od výroby že : zapnem zapalko zapnú sa svetlá komplet.....A keď mám zaltačené tlačítko štartu tak sa svetlo vypne a po pustení tlačítka sa znova zapne. Nemám vôbec spínač na zapínanie svetiel len prepínač. tlm-dialk.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#57 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Apr 26, 2010 7:30 pm

moja Aprilka ma svetla zapnute zaroven so zapnutym zapalovanim... svietia aj pocas startovania. Este som s tym nemal problem.
Na jednu stranu nikdy nezabudnem zasvietit svetla... na druhu stranu prepinac by sa zisiel, ak by som chcel po zotmeni niekde pri ceste postáť, a nestavit zbytocne baterku... parkovacky by dobre posluzili. Ak by vyrobca trosku popremyslal, tak so zapnutym zapalovanim by svietili parkovacky a po nastartovani by sa rozsvietili svetla a bolo by to priam idealne... VLADY by mozno take nieco vedel poriesit, ale zial rozhodol sa, ze bude byvat v Bratislave, a to je daleko... :D
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#58 Príspevok od užívateľa TomasARN » Po Apr 26, 2010 9:36 pm

Vlady by to isto vyriesil. Ja to mam dobre spravene a este sa mi paci, ze ked dam kluc uplne do lava, mam zamknute riadidla a ked uplne doprava, tak tiez zamknute, ale svietia mi parkovacky

robo.minarovic
chodec
chodec

#59 Príspevok od užívateľa robo.minarovic » St Apr 28, 2010 5:26 pm

no chlapci na tej motorke bude určite nejaký problém ....už mi to vôbec neštartuje ..stalo sa to pred pár dnami som sa vozil prišiel osm domov o pol hodiny osm išel znovu naštartovať nešiel ..vobec nič ani netočilo a pritom už je baterka nová a silnejšia zároveň ...ale chýstám sa to dať to servisu do bánoviec..a ako je to s náhradnými dielmi...je ich dostať?? lebo ak tam bude niečo zlé rád by som mal originál diel aprilia diki

VLADY
spammer
spammer

#60 Príspevok od užívateľa VLADY » St Apr 28, 2010 7:25 pm

Aprília-Itália-pánboh pomáhaj ,s Talianmi robiť kšefty na to treba odvahu a hlavne trpezlivosť. Sú dosť nezodpovení čo sa týka dodacích termínov skrátka južanská nátura , ale možno budeš mať šťastie a ND budú zohnatelné behom pár dní... :pardon:

A terazky tomu svieteniu...VLADYNKO to má vyriešené, odkedy nahodil dopredku xenon.( Lebo všetci vieme,že VLADYNKO je velice šikovný .... nie len v posteli....viď avatar. :oops: ) a aj to že xenon nemá rád časté zapínanie a vypínanie , takže medzi konektor ktorým sa napájalo 12V predtým do žiarovky a teraz do balastu primontoval napäťový spínač aký sa používa na denné svietenie a pracuje nejak tak že, ak sa na vstupe zvýši napätie nad cca 13,5V tak v jeho samotnom vnútri sa zopne relé a tým relé sa prepojí pluska od vstupu na výstup s teda ďalej do svetla alebo tam kam chceme. Takže VLADYNKO príde k Japonskému malinkému scootriku ( Je jedno že kedy..či ráno - večer...) a zapne zapalko a čo sa stane ? Rožnú sa len koncové svetlá plus LEDky na kufri plus predné LEDky v parkovačkoch a PREČO???? Lebo ten bazmek, čo tam má VLADYNKO pripojený má malé napätie lebo baterka má naprázdno cca 12,5 V . A až po natočení motora tam stúpne napätie a ten bazmek to zistí a až potom zapne cez relé plusku ďalej aj do xenonu alebo teda do prednej žiarovky. A zostane to relé zopnuté až dokiaľ sa na vstupe nestratí napájanie, to je robené kvôli prípadnému krátkemu poklesu napätia v sieti vozidla, aby sa pri pripojení nejakého silného spotrebiča nevypli na chvíľku svetlá počas jazdy .A ak chce VLADYNKO svietiť len LED-parkovačkami, a machrovať , tak nenaštartuje hneď a zaraz ako príde k jeho milovanému malinkému Japonskému scootriku ale len zapne kľúčikom zapalko a červeným vypínačom na riadidlách vypne plusku do motora, aby to zbytočne nežralo z baterky...Takže aj keď bývam ďaleko ,istotne sa dá kúpiť aj dakde cez nejaký E-shop krabička na denné svietenie, čo zopne svetlá ale musí to pracovať tak ako som písal vyhodnocovať napätie a zopnúť pri jeho zvýšení na hodnotu cca 13-13,5 V !!! .... niektoré také krabičky pracujú na princípe časovača ,TAKÉ SA NIE VHODNÉ!!! pretože sa nedá stáť a svietiť parkovačkami zrejme , lebo po pripojení plusky od spínačky časovač odčasuje a potom svetlá zopne tak či tak bez toho či sa naštartovalo alebo nie. Alebo prípadne ak by dakto chcel nemám problém vyrobiť na objednávku. CENA 6Euri. :pardon:

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#61 Príspevok od užívateľa TomasARN » St Apr 28, 2010 8:24 pm

Ja len tolko dodam, ze vzhladom nato, ze VLADYNKO je sikovny a pozname sa, tak aj ja mam taku krabicku na skutry :D

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#62 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Apr 28, 2010 8:31 pm

tak ja o tej VLADY-MADE krabicke uvazujem... :) Vedel by mi to nejaky priemerny elektrikar potom aj zapojit? :)

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#63 Príspevok od užívateľa TomasARN » St Apr 28, 2010 8:38 pm

Ked som to dokazal ja zapojit, dokazes to aj ty

VLADY
spammer
spammer

#64 Príspevok od užívateľa VLADY » St Apr 28, 2010 10:29 pm

Dva a dva drôty dokáže zapojiť aj moja manželka a okrem toho je to blbovzdorné ak to zapojíš naopak tak to nembude fungovať a ak to zapojíš celkom zle tak to tiež nembude fungovať akurát tam môžeš dačo odpáliť... :ROFL: Ak Ti k tomu dačo nakreslím alebo nejaký pokec popíšem,čo kam zapojiť tak to dokážeš istotne aj sám ...

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#65 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Apr 28, 2010 11:01 pm

este sa opytam detaily k tomu fungovaniu... takze svetla sa zasvietia az po nastartovani... a ked vypnem motor cervenym tlacidlom, ostanu svietit, ak tomu dobre rozumiem? To by mi vyhovovalo, pretoze si mozem ist za tmy otvorit garaz... :) A ak by som chcel po vypnuti motora parkovacky, staci, ak vypnem klucikom a zapnem klucikom zapalovanie... :)

Idem pohladat el. schemu mojho scootra... :)

robo.minarovic
chodec
chodec

#66 Príspevok od užívateľa robo.minarovic » Št Apr 29, 2010 4:39 pm

nemôžte sem dať foto ako to potom bude vyzerať s tou krabičkou ?či to je pod plastami?alebo ako?

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#67 Príspevok od užívateľa Damo555 » Št Apr 29, 2010 7:51 pm

no nie do predu na plexi si da tu krabičku :lol: :ROFL: no jasne že ju schova pod plasty
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

VLADY
spammer
spammer

#68 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Apr 29, 2010 9:30 pm

THeBaNDiT napísal:este sa opytam detaily k tomu fungovaniu... takze svetla sa zasvietia az po nastartovani... a ked vypnem motor cervenym tlacidlom, ostanu svietit, ak tomu dobre rozumiem? To by mi vyhovovalo, pretoze si mozem ist za tmy otvorit garaz... :) A ak by som chcel po vypnuti motora parkovacky, staci, ak vypnem klucikom a zapnem klucikom zapalovanie... :)

Idem pohladat el. schemu mojho scootra... :)
Presne tak to funguje ... :good: Teda malo by ak je to zapojené do prívodu k žiarovke , a tá sa zapne hneď po zapnutí zapalovania a vypne tak isto po vypnutí zapalovania . Červený spínač na riadidlách zvyčajne odpája len plusku do zapalovania a do ECU ak je to striekačka a možno do štartovacieho tlačítka ....(aby sa nestalo že štartuješ štartuješ a nechytá a až keď vychniapeš baterku zistíš , že šak červený vypínač mi dakto vypol.... :pardon: )

Napísať odpoveď

Návrat na "Problemy (Maxi skútre)"