Valec pre Hyosung Rush/chalange

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
IIvann
chodec
chodec
Dátum registrácie: St Apr 28, 2010 12:21 am
Skúter: hyosung rush

Re: Valec pre Hyosung Rush/chalange

#26 Príspevok od užívateľa IIvann » Ut Máj 11, 2010 10:02 am

Hura nehura, keby je to tvrdsie, nic sa nestane.
Boze kde ja budem zhanat polovicku bloku? Ked sa vratim domov, skusim to nejak vyriesit. Este sa popytam v scootlande, mozno mi daju nejaky tip. A mozno ma s tym poslu niekam :oops: .
Inak momentovy kluc je dobra vec, ale hento slo fakt fest lahko. Ten scooter ma cca 12 rokov a predomnou sa v tom hrabal kdeaky belgican a holandan :beer: .
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Máj 11, 2010 11:43 am

Je možné, že ten závit bol strhnutý už predtým a preto si mal mokrú hlavu, lebo to už podfukovalo. Ono je ešte jedno riešenie ako opraviť ten závit. Jedná sa o také vložky čo sa dávajú do poškodeného závitu, ale ja stým nemám žiadne skúsenosti, tak snáď ti tu nejaký kolega pomôže.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

IIvann
chodec
chodec

#28 Príspevok od užívateľa IIvann » Ut Máj 11, 2010 7:52 pm

Zaujimave, popytam sa aj na to, dik. Zatial mi vsetci doporucuju nejake specialne lepidla, ktore sa predavaju podla teplotnej zataze, vraj to drzi jak slak.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#29 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Máj 11, 2010 8:03 pm

Jedine vložka buď dať spraviť na sústruhu alebo zohnať opravnú sadu na závity teraz na rýchlo neviem názov alebo spraviť to amatérsky doma že vyvrtať väčšiu dieru o dve veľkosti väčší závit, narezať ho tam natočiť a zalepiť tam štift napr. z mosadzného šroubu, potom zrezať dorovna navrtať novú menšiu dieru na pôvodný rozmer závitu a vyrezať pôvodný závit....Ak si šikovný tak sa to dá aj takto podomácky opraviť....len je to babračka .... :pardon:
PS špeci lepidlá podla teplotnej záťaže môže byť dobrá vec..ale čo je to drží jak šlak? kolko to vydrží v motore??? na hentakej pozícii??? lepidlo také žeby bolo pevné v takých podmenkach striedania teploty a tlakov ako je na hlave valca .... neviem neviem....Ak je to overené na také použitie tak by sa to dalo skúsiť ale aj cena občas rozhoduje....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Máj 11, 2010 10:00 pm

K tým lepidlám ti poviem len toľko, minulý rok keď sa mi stalo to čo tebe, tiež mi opravár tvrdil,že toto lepidlo keď raz zatvrdne tak ho nedám dole ani zbíjačkov. Po 24 hodinách tuhnutia keď som doťahoval valec tak mi vytiahlo celý štift aj s tým skvelým lepidlom. Pravda bola iba v tom že som to lepidlo naozaj nevedel dať dole z toho štiftu.

IIvann
chodec
chodec

#31 Príspevok od užívateľa IIvann » Ut Máj 11, 2010 10:07 pm

Aj nad tou moznostou som rozmyslal, ale zavrhol som to pre pracnost, ale hlavne, ak tam dam 8 srob a donho navrtam a narezem 6 zavit (gooool sme dali hura :good: ), zostane len tenka stena toho opravneho srobu,a to este neviem ci by som to dokazal tak presne rovno navrtat. Rozhodol som sa, ze ten spatny zavit skusim vycistit zavitnikom, kupim novy srob, namotam nan lanove vlakna(pouzivaju vodary) pre co najvacsie vymedzenie priestoru strhanych zavitovych hran, na to aplikujem doporucene lepidlo (cca 200kc, pouzijem asi polovicku, ostatnym prilepim sviecku o hlavu :crazy: ).
Potom dam vediet, ako to dopadlo.

IIvann
chodec
chodec

#32 Príspevok od užívateľa IIvann » Ut Máj 11, 2010 10:10 pm

deltoro5784 napísal:K tým lepidlám ti poviem len toľko, minulý rok keď sa mi stalo to čo tebe, tiež mi opravár tvrdil,že toto lepidlo keď raz zatvrdne tak ho nedám dole ani zbíjačkov. Po 24 hodinách tuhnutia keď som doťahoval valec tak mi vytiahlo celý štift aj s tým skvelým lepidlom. Pravda bola iba v tom že som to lepidlo naozaj nevedel dať dole z toho štiftu.
To si mal asi ten zavit fest strhnuty, vyhladeny. Ten moj este kladie aky taky odpor, tak dufam, ze ked sa do toho ostatneho zavitu ten lep vleje, nieco to udrzi, samozrejme dotahovat uz budem opatrne.

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#33 Príspevok od užívateľa rspeed » Ut Máj 11, 2010 10:31 pm

wilili z Kosic vlozkoval stifty,mal by mat este vlozky - teda pouzil tu opravnu sadu - bol v nej vrtak,asi 10 zavitovych pruziniek a kluc na natocenie ... cele kuzlo je v tom ze sa poskodeny zavit asi z polovice odvrta-upravi sa priemer diery, a do zvysneho medzizavitu sa natoci pruzina s ostrimi hranami - new zavit ... uz na prvi pohlad je to niekolko nasobne pevnejsie ako povodny zavit ... inak robota asi na 5 min. ....

IIvann
chodec
chodec

#34 Príspevok od užívateľa IIvann » So Máj 22, 2010 10:17 pm

Tak som to zalepil, namotal som tam konope, a zda sa ze drzi. Dotiahol som to dostatocne. Hlava uz netecie.

Este mam problem so zmesou, mam 14 karbec, hrusku, povodna triska bola 88, dal som 90 potom 100 a sviecka ma divnu farbu. Neviem identifikovat, ci je to este stale seda, alebo je to uz cierna farba, ale kazdopadne je sucha. Nevie niekto poradit, ci 100 triska moze byt stale malo? Alebo je to uz moc? Foto mozem dat, ale obavam sa ze nebude dost kvalitna, aby ste to s nej poznali. Zvuk motora je cisty, nekucka ani nevynechava.

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#35 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ne Máj 23, 2010 9:23 am

100 tryska je podla mňa strašne veľká. To musí dusiť motor a urobiť vír v nádrži.

IIvann
chodec
chodec

#36 Príspevok od užívateľa IIvann » Ne Máj 23, 2010 5:11 pm

Tak som ju odfotil, zda sa mi, ze je tmavo seda, nie cierna. A spotreba je fakt vysoka, aj ked to nemam presne zmerane.
Prílohy
svieca.jpg
(112.77 KiB) 102 stiahnutí

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ne Máj 23, 2010 9:27 pm

Bohatosť zmesi sa pozerá na prstenci a nie na elektróde. Už podľa fotky vidím, že sviečku máš totálne mokrú takže veľká tryska.

Csicsko550
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Jan 27, 2009 10:05 am
Skúter: Keeway F-act
Kontaktovať užívateľa:

#38 Príspevok od užívateľa Csicsko550 » Ne Máj 23, 2010 10:37 pm

este k tym zavitom by som dodal,ze my sme to s kamaratom riesili tak ze:D vyvrtali sme dieru do kartra kde bol zavit aby sme tam spravili 8kovy zavit,vyrezali zavit,a taky dlhi srob sme tam dali,a je to v pohode,akurat pri vymene valca nei matku treba odsrobovat ale cely ten dlhy srob vybrat :)

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#39 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Máj 24, 2010 11:01 am

deltoro5784 napísal:Bohatosť zmesi sa pozerá na prstenci a nie na elektróde. Už podľa fotky vidím, že sviečku máš totálne mokrú takže veľká tryska.
Ale zas má istotu že to nezadrie. :) .A k tej sviečke treba ju dobre vypáliť a teda natočiť motor nechať zohriať a pojazdiť pár km a potom hneď vypnúť a pozrieť...hento nevypadá že boli motor a sviečka poriadne zohriate. :unknown:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

IIvann
chodec
chodec

#40 Príspevok od užívateľa IIvann » Po Máj 24, 2010 9:05 pm

Tak som to dnes pozohrieval, vysiel som na kopec, hned vypol a kukol sviecku. Farba stale tmavoseda, ten zavit a podlozka ale uz neboli take mokre(pred tym som poutieral). Snad to bude fakt bohate (aj ked ta seda farba ma trocha desi), ide mi hlavne o to, aby som nepridrel. Aj ked zerie ako tank, na tie moje kratke trate to nevadi.
Diky za vase nazory.

Teraz rozmyslam, ci by som tam nedal 17,5 karbec, zvod do kartrov ma 17mm priemer a terajsi 14mm karbec ma teda este rezervu. Myslite, ze by to znatelne pomohlo, aj bez vymeny vyfuku? Je tam seriovy vyfuk, vypaleny a zvacsena vystupna trubka z 15 na 19 mm.

PS: testoval som rychlost, a 180 metrov po rovine som presiel (start z nuly) za 16 sekund (priemerovanych viac pokusov). Zda sa mi to pomale. Zajtra vyhrabem GPS nech ukaze rychlost, dufam ze bude aspon 45 :Search: .

IIvann
chodec
chodec

#41 Príspevok od užívateľa IIvann » Ut Máj 25, 2010 7:02 pm

Tak som to dnes meral, a ukazalo presne 40km/h. Zda sa mi to malo.
Otackomer som nezohnal, tak som trocha pocital, a vysli mi otacky motora pri maximalke takto:
Rychlost 40km/h je 11,1m/s, koleso ma 155cm, tj 7,16 ot/s. Prevod prevodovky je 1/12, z toho rotacia spojky je 86 ot/s. Prevod variatora pri max otvoreni (remen konci asi 4 mm pod okrajom hornej strany variatora, na na zadnej remenici ide az dole) je to cca 2/1 (mozno aj 3/1, ale 2/1 bohato staci na to co chcem povedat), z toho otacky klukaca su 43 ot/s, tj 2580 ot/min. Pocitam ze remen ani spojka neklzu, coz asi trocha klzu. Aj keby klzali 30%, bolo by to 3300 ot/min, co sa mi zda aj tak na 2 takt malo. Myslim, ze vypocet je cca spravny, kedze 7g valceky na multivare si ani neskrtli (kvoli nizkym otackam) a musia tam byt 9g.

Co vy na to? Kde este moze byt restrikcia?

IIvann
chodec
chodec

#42 Príspevok od užívateľa IIvann » Ut Máj 25, 2010 7:47 pm

:Yahoo!: tak si odpovedam sam.. CDI. Nasiel som malu cokoladku na jednom z dratov, dost nezmyselne. Vravim si, zeby to nejaky ficus mal nejak odblokovane? Hladam dalej, a nachadzam maly nenapadny prepinac na podvozku, z ktoreho idu dva draty, nezapojene. Tak som tu cokoladku rozsroboval, nakopol skuter, a vsetko po starom. Idem sa odviezt, pridam naplno ako som zvyknuty a ..., na zadne, lava prava noha a uz som lezal :ROFL: . Trocha som odrety, dam si face a idem zmerat rychlost, hadam to uz bude uspokojive :beer: .

Doplnene: Ziaden zazrak, ale 56km/h real potesi, a hlavne ten vykon v kopci je super. Zodpoveda to priblizne 3600 ot/min, resp 4600 ot/min s 30% klzavostou spojky a remena. Su to uz hodnoty zodpovedajuce seriovemu vyfuku CDIcku a karbu? Alebo mam este nejaku restrikciu hladat?

PS: Aj sviecka sa uz zacina tehlovatiet :)

Vdaka.

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#43 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Máj 25, 2010 9:44 pm

Ten výpočet nemá chybu. Ty robíš v NASA? :-D