ROZTRHNUTY REMEN A NASLEDNA CHYBA - PROSIM SURNE
Moderátor: Moderators
ROZTRHNUTY REMEN A NASLEDNA CHYBA - PROSIM SURNE
ahojte, mam velky problem, prosim poradte mi .. rotrhol sa mi na skutri remen, kupil som si novy, presne taky isty, nahodil som ho a vyskytol sa problem, na zadnej remenici je vsetko OK, ale na prednej remenici (tusim sa to vola variator) mi to neprehadzuje .. startovanie prebehne OK, ale volnobeh je akysi pomalsi a ked pridam plyn, tak sa skuter nepohne, musim ho roztlacit, potom ide .. ale na remenici je to stale na tom istom prevode ... nepreskoci to ... je mozne, ze remen je este tuhy? alebo je problem niekde inde? prosim prosim reagujte
- qyxza
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Re: ROZTRHNUTY REMEN A NASLEDNA CHYBA - PROSIM SURNE
podla mna to rozober a skontroluj či si to správne poskladal, hlavne variator vyber, kukni valčeky, vodítka...auticko napísal:ahojte, mam velky problem, prosim poradte mi .. rotrhol sa mi na skutri remen, kupil som si novy, presne taky isty, nahodil som ho a vyskytol sa problem, na zadnej remenici je vsetko OK, ale na prednej remenici (tusim sa to vola variator) mi to neprehadzuje .. startovanie prebehne OK, ale volnobeh je akysi pomalsi a ked pridam plyn, tak sa skuter nepohne, musim ho roztlacit, potom ide .. ale na remenici je to stale na tom istom prevode ... nepreskoci to ... je mozne, ze remen je este tuhy? alebo je problem niekde inde? prosim prosim reagujte
- qyxza
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
a to je chyba. ak sa ti roztrhol remen tak ako kamaratovi raz tak jemu napr. sa vario posunul a valček sa mu otočil vnútri a tým padom to vobec nefungovalo tak ako má... určite bude chyba tam... takže povolit maticu varia dole remenicu a remen a vyber vario a kukni či je tak ako má byť... ked si dával dokopy nezdalo sa ti že matica nejde tak daleko ako bola napr.?auticko napísal:mnoo nic som nerozoberal, len som vymenil remen
- qyxza
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
no piston stopper a myslím že 16tka kľúč je to ... ale ne vidlicový to by si mohol strhať maticu. očkový alebo gola a musí to byť dotiahnuté fest aby sa to nepovolilo takže treba len hrubú silu ale pneumatickú pištol čo sa napr kolesá na aute doťahujúauticko napísal:je to velmi silne dotiahnute asi a bojim sa, ze to praskne, ci ako si to povoloval ty?

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Alebo akušroubovák taký ten rázový doťahovací..ten búcha na prvý krát 150Nm....to povolí všetko som s tým doťahoval kolesá na aute a nešli z krížovým klúčom povoliť....A inak aj mna by zaujímalo ako sa dá nahodiť remeň bez vybratia varca alebo remenice na spojke....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Speedfight
- cyklista
- Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 10:10 pm
- Kontaktovať užívateľa:
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Tiež som nad tým rozmýšlal, či by sa to dalo, pretože na dlhšie vzdialenosti som občas nosil náhradný remeň so sebou. Prakticky som to neskúšal, ale teoreticky sa to dá tak, že roztiahneš zadné taniere na maximum a vtlačíš tam remeň až úplne na osku, potom nasadíš remeň zhora na úplne roztiahnutý variátor a pomaly pretáčaš remenicou proti smeru hod. ručičiek, ak prekonáš miernou silou polomer a remeň sa dotkne prednej osky, potom už mierne dotočíš 180°poľahky to zaskočí do variátora. Pred rozbehom ešte musíš vzadu vydolovať von remeň až po okraj zadných tanierov a fičíš...VLADY napísal:...A inak aj mna by zaujímalo ako sa dá nahodiť remeň bez vybratia varca alebo remenice na spojke....
Teoreticky....

Keď budem najbližšie meniť vaľčeky, tak vyskúšam v praxi.

Aj nafotím priebeh.
Tak už zasa nič.
mne sa stalo to iste j.. som sa stim das mesiac a potom som nato sam prišiel som rozobral variator valčeky som som dal jak maju byť a bolo po probleme to povolovanie trošku zložite ja som si spravil ten zastavovač piestu som mal staru sviečku vilomil som s tamad ten hrôt sktoreho ide iskra dal som tam taku tičku z kovu som to zazvaral a mal som zastavovač piestu
- marko358
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm
on to nerobil on predaval skuter s novym remenom a predal ho a ten co ho kupil si to robil a povedal mu ze to nejde dobre a on chcel len zistit co je vo vecistruter napísal:no...si myslim že to dával niekomu robiť...pretože keby to robil sam tak by vedel na čom "stoji" a spravil by to...
podpis som si este nenastavil
- mizu
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:32 pm
- Skúter: yamaha slider
nevedel som nájst vhodnú tému tak sem som to dal dnes kamoš opravoval vario jednému típkovi na yamahe BWS a sledujte čo tam mal za remen som skoro ošedivel ked som to videl že BOSH
to povedal že mu to chodilo 80MKh

- Prílohy
-
- 25052010387.jpg
- (61.3 KiB) 309 stiahnutí
-
- 25052010388.jpg
- (55.06 KiB) 309 stiahnutí
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Nooooo a možno by vydržal až do roztrhania daľších pár tisíc Km....Aspoň je vidieť že robia veľmi kvalitné také tie bežné remene....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- mizu
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:32 pm
- Skúter: yamaha slider
to máš pravdu teda vydržal toho dosť ale ozubenie na kluke to už nemôže povedať ešte 3x rozoberie vario a dovidenia kluka