vychodniarska diskusia - co sa nedalo inam zatriedit
Moderátor: Moderators
Pravidlá fóra
Mapa clenov fora. Klik sem!!!
Mapa clenov fora. Klik sem!!!
- XAWIER
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
- Skúter: Kymco XC 300i
Re: vychodniarska diskusia - co sa nedalo inam zatriedit
Nam zahradu tiez riadne potrapilo...normalne plot zabetonovany vyvratilo. Skutristi, ktori boli na mojej zahrade grilovat, budu vediet kde to je...
- Prílohy
-
- Snímka004.jpg
- (361.67 KiB) 101 stiahnutí
-
- Snímka005.jpg
- (363.99 KiB) 101 stiahnutí
-
- Snímka006.jpg
- (355.21 KiB) 101 stiahnutí
Kymco Xciting 300i
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
jedno i druhe: sila
. U nas sa Topla stihla vyliat v posledny den dazdov (piatok), v sobotu uz slniecko... takze ako na potvoru.

- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... velmi som fotit nestihal,ale aspon pre predstavu - hornad tiekol na celom uzemi medzi Canou a Myslou ... mal som auto od rodicov - Kiu Sorento,ktora fungovala ako zasobovanie mechmi - nalozil som naraz 500 jutovych mechov takze pol tony - inak celkovo bolo navrecovanych cez 10 000 mechov - zo soboty na nedelu som doniesol z mesta 2000 mechov,ludia vrecovali zavratnou rychlostou - 1000 mechov naplnili za 20 minut a za dalsich 20 minut boli na mieste urcenia ...
- Prílohy
-
- park pri ihrisku.jpg
- pohlad z parku na plot pri ihrisku
- (61.64 KiB) 301 stiahnutí
-
- ihrisko.jpg
- ihrisko - o 6 hodin po foteni este pribudlo pol mentra vody
- (68.99 KiB) 301 stiahnutí
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
je to sila... to bolo "vdaka" vypustaniu Ruzina?
Ja som dnes bol v servise, okrem ineho sme sli riesit, preco sa mi to pri nizsich rychlostiach (30-50km/h) zahrievalo nad normal a pri zrychleni klesala teplota len pomaly...
Velmi pravdepodobne to bolo tymto:

Chladic je umiestneny horizontalne pod podlahou, toto je jeho horna strana, kruh je sposobeny od ventilatora... Zaneseny muskami a inym bordelom, vycistit sa to bez odplastovania a jeho demontaze samozrejme nedalo... Toto je bordel, ktory sa tam nazbieral za 6 rokov (teda od novosti). A kedze sa ma chladiaca kvapalina menit tusim kazde 2 roky, tak vlastne aj chladic by sa mal takisto pravidelne precistit a bolo by to OK.
Takze chladiaca kvapalina vymenena, chladic vycisteny vyfukany, a hned je to lepsie...
Mozu prist horuce dni a nebudem mat zly pocit a podvedomy strach... 
Takisto sme vymenili aj remen, povodny bol malicko dlhsi (natiahnuty) a asi o milimeter uzsi, zrejme od opotrebovania. Valceky mali iba minimalne plosky (az sa cudujem po 26600km), ale i tie som dal nove. Voditka tiez vyzerali byt OK, ale dal som nove. Pruzinky sme napokon nemenili, nemali taku velku nasadu na pneumaticu pistol (na motorkach sa asi take velke matice neobjavuju) a vidi sa mi, ze ani taky velky zverak, takze by to tam bol problem, pricom uz aj tak som tam bol dlho. Nechal som iba prebrusit/zdrsnit spojkove oblozenie...
Skontrolovali sme aj brzdovu kvapalinu (ma na to pristroj), zadna brzda zeleny semafor, predna oranzovy. A kedze predne dosticky boli prakticky uplne zbrusene, nahodili sme nove dosticky a vymenili prednu kvapalinu.
Jedine, co ma este caka (uz svojpomocne), je vymenit prevodovy olej (skrutka bola fest dotiahnuta, tak som mechanika poziadal o jej uvolnenie a dotiahnutie) a opravit osvetlenie ECV, kde sa mi urval kablik.
Vysledok - okrem dvoch spominanych veci vsetko hotovo, dostal som aj zlavu, cely cas som bol pri mechanikovi a kontroloval kvalitu roboty. Som spokojny...
Ja som dnes bol v servise, okrem ineho sme sli riesit, preco sa mi to pri nizsich rychlostiach (30-50km/h) zahrievalo nad normal a pri zrychleni klesala teplota len pomaly...
Velmi pravdepodobne to bolo tymto:

Chladic je umiestneny horizontalne pod podlahou, toto je jeho horna strana, kruh je sposobeny od ventilatora... Zaneseny muskami a inym bordelom, vycistit sa to bez odplastovania a jeho demontaze samozrejme nedalo... Toto je bordel, ktory sa tam nazbieral za 6 rokov (teda od novosti). A kedze sa ma chladiaca kvapalina menit tusim kazde 2 roky, tak vlastne aj chladic by sa mal takisto pravidelne precistit a bolo by to OK.

Takze chladiaca kvapalina vymenena, chladic vycisteny vyfukany, a hned je to lepsie...

Takisto sme vymenili aj remen, povodny bol malicko dlhsi (natiahnuty) a asi o milimeter uzsi, zrejme od opotrebovania. Valceky mali iba minimalne plosky (az sa cudujem po 26600km), ale i tie som dal nove. Voditka tiez vyzerali byt OK, ale dal som nove. Pruzinky sme napokon nemenili, nemali taku velku nasadu na pneumaticu pistol (na motorkach sa asi take velke matice neobjavuju) a vidi sa mi, ze ani taky velky zverak, takze by to tam bol problem, pricom uz aj tak som tam bol dlho. Nechal som iba prebrusit/zdrsnit spojkove oblozenie...
Skontrolovali sme aj brzdovu kvapalinu (ma na to pristroj), zadna brzda zeleny semafor, predna oranzovy. A kedze predne dosticky boli prakticky uplne zbrusene, nahodili sme nove dosticky a vymenili prednu kvapalinu.
Jedine, co ma este caka (uz svojpomocne), je vymenit prevodovy olej (skrutka bola fest dotiahnuta, tak som mechanika poziadal o jej uvolnenie a dotiahnutie) a opravit osvetlenie ECV, kde sa mi urval kablik.
Vysledok - okrem dvoch spominanych veci vsetko hotovo, dostal som aj zlavu, cely cas som bol pri mechanikovi a kontroloval kvalitu roboty. Som spokojny...

- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
že koľko si platil za ten servis
podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
60€ vratane materialu (chladiaca kvapalina, brzdova kvapalina a brzdove platnicky), postup som videl, takze vymenit chladiacu kvapalinu a vycistit chladic by uz dobuducna nemal byt problem... u rspeeda by sme zvladli aj ten variator a remen (i ked s tym mam na dalsich 25tisic km pokoj
), no rspeed ma teraz isto ine problemy na riesenie, nechcel som mu prikladat...
Jo a bol som v servise vsehovsudy 4 hodiny, pricom vyuctovanych bolo 2hod 30min (bola aj nejaka kratka pauzicka, ale v inych servisoch je dlzka prac skor v neprospech zakaznika), takze ja som spokojny. A to som bol cely cas tam a pracu som si odkontroloval.
Yamaha servis mozem odporucit, kvalita prace i pristup su vyborne.

Jo a bol som v servise vsehovsudy 4 hodiny, pricom vyuctovanych bolo 2hod 30min (bola aj nejaka kratka pauzicka, ale v inych servisoch je dlzka prac skor v neprospech zakaznika), takze ja som spokojny. A to som bol cely cas tam a pracu som si odkontroloval.
Yamaha servis mozem odporucit, kvalita prace i pristup su vyborne.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
opravil som nefukcny odkaz na zaneseny chladic...
- rspeed
- motorkár
.... ten chladic bol este v norme - dufam ze si si ponarovnaval tie rebra na nom .... vacsina chladicov je o 20 a viac percent predimenzovana prave koli ciastocnemu zaneseniu z vonku a usadeninam z vnutra .... ak je to nutne pri oprave tak 20 percent v pohode odstavujem- samozrejme spolu z vycistenim ....
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ten chladic bol spolovice upchany (myslim tie medzierky), co sposobovalo to, ze pri pomalej jazde liezla teplota az po ventilator... a samovolne (bez ventilatora) zacinala klesat az okolo 60km/h a vyssie (ked uz bol prud vzduchu silnejsi). Teraz je to, aspon co som vcera mal moznost otestovat, opat v norme: ak aj teplota po zastaveni na semaforoch stupne, pri jazde mestom opat klesne... takze pohoda (chladic je horizontalny, privod vzduchu je spoza predneho kolesa rurou na chladic, ktory je pod podlahou... ventilator je na konci tej rury).
A tie poohynane pliesky, tam sa opiera o chladic ventilator, takze bolo zbytocne ich ohybat, kedze by sa po naskrutkovani opat poohynali nazad...
A tie poohynane pliesky, tam sa opiera o chladic ventilator, takze bolo zbytocne ich ohybat, kedze by sa po naskrutkovani opat poohynali nazad...
- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
najbližšie jak budeš umývať tak strč tam wapku medzi kozy do chladiča
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
jo, musim poriadne popozerat, kade by sa to tam dalo vystriekat, ale viem, ze spoza predneho kolesa to nejde, tam je mriezka...
A kupit wapku...
(i ked s wapkou skor opatrne, vraj to moze pri velkej sile a istej neopatrnosti/hrubosti taky chladic dototo...)

- XAWIER
- st. skútrista
Ziadost o vodicak a lek. potvrdenie mam na stole. Toho roku sa ten vodicak spravi... 

Kymco Xciting 300i
- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
čo chceš prejsť na 125ccm čínu? 

- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Kymco ?
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- XAWIER
- st. skútrista
Takze na tejto masinke jazdim (autoskola). Motorka taha dobre, ved je to 600-ka, koniky jej nechybaju (oproti mojemu skutru s 3 konmi
). Mam uz pojazdenu aj dialnicu v 130-ke, ale dost fuka na moj vkus. Preto by som radsej v buducnosti maxika s plexi a kapotazou.

- Prílohy
-
- Snímka001.jpg
- (277.94 KiB) 101 stiahnutí
-
- Snímka000.jpg
- (293.4 KiB) 101 stiahnutí
Kymco Xciting 300i
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ide niekto zajtra na kupko do Sabinova??? Ja asi pôjdem od tej 11stej do 14stej ak bude dobre počasie Ak niekto pôjde tak dajte vedieť pokecame o skutroch a popozerame na pekne ženske zadky 

- Crusher
- cyklista
- Dátum registrácie: Ne Mar 15, 2009 11:40 pm
- Skúter: Yuki Matrix 50
XAVIER a jak sa vola instruktor co s tebou jazdi v autoskole?
- XAWIER
- st. skútrista
Stevo sa vola, ale neviem priezvisko. Raz som ta videl ked som isiel na tej Honde..ja z Raznan a ty do Raznan..stretlis sa pri moste, jak sa odobuje na kupalisko. Inak vidim ta behat dost po meste...
Kymco Xciting 300i
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Kedy dame kupko v SB ???
a BTW včera som videl Bandita poviem vam ta Aprilijka naživo je peckova
a BTW včera som videl Bandita poviem vam ta Aprilijka naživo je peckova
- XAWIER
- st. skútrista
No ja chodim casto na kupko...ale teraz take pocasie sa pokazilo. A hej, ta aprilka je pekna a to si sa na nej este nevozil 

Kymco Xciting 300i
- Crusher
- cyklista
- Dátum registrácie: Ne Mar 15, 2009 11:40 pm
- Skúter: Yuki Matrix 50
Aha aha, no ja len preto, ze to je moj ujoXAWIER napísal:Stevo sa vola, ale neviem priezvisko. Raz som ta videl ked som isiel na tej Honde..ja z Raznan a ty do Raznan..stretlis sa pri moste, jak sa odobuje na kupalisko. Inak vidim ta behat dost po meste...

- rspeed
- motorkár
Re: LETNY PRESOVSKY miniZRAZ 2010 (+foto/video od str.3)
... new valec nieje az taky drahy,vybrus ta bude stat asi dve tretiny new valca takze chod radsej do noveho ... alebo si pozri na nasom alebo na ceskom fore kto predava jazdenu seriu ...LUBO123422 napísal:Sorry chlapci že som sa nezúčastnil ale cestou na šíravu sa mi zadrel scoot takže som isté problémy... Chyba bola v tom že mi odišlo olejové čerpadlo a našiel som tam aj zapichnutú ségerku v piestetak sa vás chcem opýtat neviete o niekom kto robí výbrusy niekde tu na okolí? Dudem vďačný za každú radu
- LUBO123422
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: So Jan 16, 2010 4:53 pm
- Skúter: yamaha neos 50 2t
Re: LETNY PRESOVSKY miniZRAZ 2010 (+foto/video od str.3)
Takže valec je už na výbruse a najneskôr do týždňa by mal byt domawilili napísal:TO LUBO123422
Moj brat teraz zadrel 125 a odniesol ju do hondy v KE potom do hondy v PO. nakoniec to sklada jeden kamarat a vybrus mu robil niekto z PO za par korun. ak chceš kontakt napis mi RP a zistim kto to robi.