Ktorý retro skúter?

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
capitan94
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 22, 2010 4:50 pm
Skúter: Aprilia Atlantic 250

Re: Ktorý retro skúter?

#51 Príspevok od užívateľa capitan94 » Št Jún 17, 2010 5:17 pm

Snoophy - ták môj osobný názor je že ti aj ta rieju poslúží na tých pár km určite.. veď to je aj dva roky v záruke aj ked reklamuje sa to ťažko a 50tku by som volil asi určite dvojtakt aj keď ten zvuk moc nemusím preto som si kúpil 125tku 4takt ... alebo pozri nejaky ojazdený zanovný skútrik
Keeway Arn 125 :-) 24 5000Km - No Problem (r.v. 2008) Maximálna spokojnosť PREDANÉ

Aprilia Atlantic 250

Snoophy
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Po Jún 14, 2010 8:07 pm
Skúter: Tauris Cubana 50 2T

#52 Príspevok od užívateľa Snoophy » Št Jún 17, 2010 9:02 pm

capitan94 napísal:Snoophy - ták môj osobný názor je že ti aj ta rieju poslúží na tých pár km určite.. veď to je aj dva roky v záruke aj ked reklamuje sa to ťažko a 50tku by som volil asi určite dvojtakt aj keď ten zvuk moc nemusím preto som si kúpil 125tku 4takt ... alebo pozri nejaky ojazdený zanovný skútrik
No myslím aj ja že poslúži dobre za tú cenu......veď niečo musí vydržať a je to novinka tak uvidím.... možno prekvapí :crazy:
2 roky záruka to vyhovuje.....
A myslím že tu sú ludia ktorý radia a myslia dobre, ale trochu to preháňajú stou čínou.
Ja robin dosť s PC hlavne notebooky a tam je to dosť podobné..sú drahé - kvalitné a lacné a menej kvalitné.
Ide o to čo chce človek s tým robiť.
Ja mám napr lacnejšiu verziu notebooku a som nadmieru spokojný. A mám ho už dosť dlho a v servise ešte nebol.

Samozrejme čína je nekvalitná ale ja by som bol rád aby napísali o číne niečo tý čo s nou mali niečo spoločné ( vlastnili ju, opravovali atd..)
Nechce sa mi veriť že je to naouaj až také hrozné ako som sa tu dočítal za posledné dni.

Dobre ak sa mi niečo pokazí na číne čo to znamená pre mňa....???...bude to v záruke a opravia mi to nie?
Ak nebude v záruke tak čo sa najviac kazí na skútroch a čo to stojí?

Neviete niekto aký rozdiel v rýchlosti je u toho istého typu 2T a 4T? Je velký rozdiel?

Ja som rozhodnutý.....kúpim Tauris Cubana 50....žiadny iný sa mi tak nepáči ako tento.... na youtube je aj videjko a v časopise je o nom písane myslím že motomagazin 5/10. Musím si zohnať a prečítať. Na nete som to nenašiel v PDF-ku. Alebo nemôže niekto oskenovať len tie dve stránky a poslať mi to? Neviem či v stánku bude ešte to čislo.
podpis som si este nenastavil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#53 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Jún 17, 2010 9:13 pm

ja som mal aj cinu (Keeway Matrix 50 2T), mal som ho velmi rad, spravil som na nom 11tisic km, kym som ho predal... Bezporuchovy vsak nebol, dokonca sa mi aj pridrel (to bol este v seriovom stave). Kupil som ho za 48tisic, investoval dalsich 12tisic (ladeny vyfuk, znackove pneu, lepsi kufor, karbonove klapky a i.) a predal som ho za 30tisic... Takze asi tak s financiami...

Predajca bol spociatku ochotny, ale postupne ho to prechadzalo, a potom ho vobec nestvalo, ze po vrateni zo servisu (ked opravili to pridretie) to uz nezralo 3.0-3.1, ale 3.4-3.5, co je predsalen rozdiel... A potom prestal uplne komunikovat, tak som sa vytoto na zaruku a siel do tuningu. Ale mal som ten scooter rad, on za predajcu nemoze (EDIT: dakujem GeeTee-mu za sprostredkovanie a opravu scootra v ich Keeway servise a za pomoc s niektorymi dalsimi vecami).

Co sa tyka typu motora, vieme, co hovorime, cinsky 2T je proste lepsi/vyhodnejsi/vhodnejsi nez 4T. Stvortakt je lenivsi, slabsi, neochotny... (i ked najdu sa kusy, ktore slapu velmi pekne, trebars XAWIERova masinka)

Cinske scootre a v cine vyrabane notebooky sa nedaju porovnavat... Aj znackovi vyrobcovia motoriek vyrabaju niektore v cine a su OK, pretoze si kontroluju kvalitu. Ale ak by si mal cinsky notebook Xiu-Qing (vymyslel som si), tak pochybujem, ze by bol kvalitativne na urovni povedzme Aceru (ak sa vyraba v Cine). Je to skoro ako u cinskych aut... Vyzeraju ako europske ci japonske, ale su co do bezpecnosti trebars omnoho slabsie. Aj preto, lebo sa setri na materialoch a technologiach...

Ak neznacky, tak: Kymco (Taiwan), po nom nasleduju CPI a Keeway (China), asi tam mozno zaradit este snad Rieju... No a cinske 50ccm 4T su tak na chvoste kvality i vykonu. Ak nejaky cisnky scooter stoji 45tisic Sk, a iny 25tisic Sk, tak sa to musi na niecom ukazat... zvacsa prave na kvalite spracovania a vykone.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Snoophy
cyklista
cyklista

#54 Príspevok od užívateľa Snoophy » Št Jún 17, 2010 9:23 pm

čo stojí new motor ak by som chcel vymeniť za nejaký kvalitnejší??? to ma len tak napadlo...berte s rezervou..

m4rk0
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
Kontaktovať užívateľa:

#55 Príspevok od užívateľa m4rk0 » Št Jún 17, 2010 9:25 pm

koopu nerovov...prisposobenie do ramu a tak....jeden clen to tu transplatoval...nepametam si nick ... hyosunga robil :D
Runner 70 sp simoncelli
viac tu --- >http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =42&t=8232

Snoophy
cyklista
cyklista

#56 Príspevok od užívateľa Snoophy » Št Jún 17, 2010 9:29 pm

Ide o to že fakt sa mi páči ten skutrik a iného som nenašiel.....na stranke Tauris píšu že sedí nejaký iný kvalitnejší motor presne a aj náhr. d. ; po dvoch rokoch ak by sa to kazilo kupim iný motor a bolo by.
Mám zručného tatka....tak v tom by nemal byť problém......len zasa ide o financie. Ako vždy.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#57 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Jún 17, 2010 9:30 pm

rspeed implantoval do Hyosunga motor z nejakej znacky... tusim Benelli?

edit: ano, Benelli, tu je tema o prestavbe - http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... it=benelli

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#58 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Št Jún 17, 2010 9:41 pm

Snoophy napísal:čo stojí new motor ak by som chcel vymeniť za nejaký kvalitnejší??? to ma len tak napadlo...berte s rezervou..
cena sa ťažko dá takto určiť, ale myslím že veľmi neprestrelím ak poviem že cena bude zhruba podobná cena toho skútru.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

mino2
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Máj 18, 2007 9:10 am
Skúter: neuvedený

#59 Príspevok od užívateľa mino2 » Št Jún 17, 2010 11:41 pm

Ja som mal zo skutrov prvu čínu Adams 125 a. Až nato že to malo 10" kolesá to bolo fajn. Omnoho lepšie sa mi na tom sedelo ako na Keeway Matrixe 150-ke. Ten išiel preč lebo bol naozaj malý kedže mám cca 196 cm. Potom som kúpil Keeway Outlooka 125 a ten mám doteraz aj ked už mal vela x na mále a mal ísť z domu. Vždy som kupoval nové skutre a nič som neopravoval len vymienal olej. Problém som mal len s Adamsom a to s roztrhnutým plynovým lankom. Najazdil som na nich okolo 10 tis km bez poruchy. V pohode som na tom chodil do KE,LM. Ak by som mal vela penazí tak si kupim Madisom alebo Beverly. Ale tolké prachy za nový skutrik nedám. Tie tauris skutre predávaju aj nedaleko nás a nevyzerá to na pohlad zle.
Honda PS 150i

Honolulu
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: St Jún 16, 2010 3:59 pm
Skúter: VESPA LX50, čierna r.v.2010

#60 Príspevok od užívateľa Honolulu » Pi Jún 18, 2010 12:14 pm

Čína je čína, osobne s čínsky skutrom nemám skusenosti ale na neviem kolko percent to bude ako s hocičím iným, či je to stavebníctvo, priemysel, auto-moto atď..
Aky materiál tam je, ked sa kamarátovi na spomalovači pred školou (sedeli na nej sice dvaja ale isiel tak 15km/h) skuter made in china ohol v strede ako uhorka?
Druhý prípad, inému chlapcovi po 5.tankovaní tiekol po nohe benzín spod blatníka =@
To su veci čo by sa nemali stať, to že sa to poondí po 5tis. km alebo po 1,5 roku by kazdy bral s rezervou. :no:

Snoophy
cyklista
cyklista

#61 Príspevok od užívateľa Snoophy » Pi Jún 18, 2010 9:10 pm

Neviem zdá sa mi to všetko čudné.....na takejto stránke je 99% užiavelov čo má značku v garaži, 0,5% čo majú čínu a 0,5% čo chcú kúpiť skútra.
Čo majú skútra na prevoz z bodu A do bodu B nemyslim že ma ju potrebu sa tu registrovať a zjednavať zrazy či vysvetlovať ako sa kazí čína alebo aka je perfektná.

Tým chcem povedať že tu sa človek nikdy nedozvie pravdu o číne.
Najlepšie je pýtať sa v servise kde ich predávajú a servisujú, lenže kto vám poviem pravdu keď z toho žijú?

Asi tak.... lutujem že som pred kupou skutra niečo čítal. Vyzerá to tak že sa vyserem na skutra a budem jazdim na bicykli.
Na taliana mám ( ale nedám tolko penazi za vec čo nepotrebujem až tak súrne) a ojazdený skúter nechcem - mačka vo vreci ked sa v tom človek nevizná.
Budem čitať a čítať....pokúsim sa zohnať info od tých čo majú čínu a aký majú názor.

Chcel som dať 1000eur max za skutra... vybral som si motowell.
Šiel som do ďalšej redajne kde mi povedal že motowell nie a poradil Tauris cubana ktorá sa mi veeeeeelmi páááči.
Som sa potešil že fajn skuter, aj cena fajn a nieje to šunt.
Prídem sem a dozvedám sa že to je šunt.

Fakt by som chcel vidieť koľko predajú skútrov a kolko ich príde na reklamačku.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#62 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Jún 18, 2010 9:22 pm

Tauris nie je velmi rozsirena znacka, sa mi vidi... neviem, ci scooter tejto znacky vobec niekto na fore ma... Tak ci onak, az po scootri tuzis, a chces novy, a nechces minut vela penazi (znacka), tak by som volil 2T scooter... Chod k predajcovi a pytaj si skusobnu jazdu. Porovnaj 2T a 4T, a vyber si ten, ktory sa ti bude viac pozdavat... Rieju, Tauris i Kymco maju jedno a to iste rakuske zastupenie (usudzujem podla spolocnej www stranky), tak snad servis bude ako tak na urovni... :)

Nenechaj sa znechutit tunajsimi nazormi, poviem ti, teraz je to omnoho miernejsie nez v minulosti, kedy sa tu takmer bojovalo medzi oboma tabormi... I teraz je tu dost majitelov cinskych scootrov, prevazne su to Keeway Matrix 50 2T, sa mi vidi... Poniektori majitelia cinskych scootrov na forum asi zabudli...

Takze kludne si kup cinsky scooter, ale ako som uz pisal, cinsky 2T je proste vykonnejsi, silnejsi, agilnejsi nez cinsky 4T. Tak ak to nie su pre teba nezanedbatelne vlastnosti, volil by som 2T. A jemne ho zabehni, aby potom dlho sluzil... :) Na nom zistis, ci ti staci, alebo chces nieco rychlejsie kvalitnejsie... a potom sa rozhodnes, ci to bude opat 50ccm, ale znacka, alebo zvysis kubaturu na 125ccm a vyssie (ako som spravil trebars ja :)).

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#63 Príspevok od užívateľa geetee =) » Pi Jún 18, 2010 9:26 pm

Naposledy upravil/-a geetee =) v Pi Jún 18, 2010 9:31 pm, upravené celkom 1 krát.
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

Snoophy
cyklista
cyklista

#64 Príspevok od užívateľa Snoophy » Pi Jún 18, 2010 9:28 pm

THeBaNDiT napísal:Tauris nie je velmi rozsirena znacka, sa mi vidi... neviem, ci scooter tejto znacky vobec niekto na fore ma... Tak ci onak, az po scootri tuzis, a chces novy, a nechces minut vela penazi (znacka), tak by som volil 2T scooter... Chod k predajcovi a pytaj si skusobnu jazdu. Porovnaj 2T a 4T, a vyber si ten, ktory sa ti bude viac pozdavat... Rieju, Tauris i Kymco maju jedno a to iste rakuske zastupenie (usudzujem podla spolocnej www stranky), tak snad servis bude ako tak na urovni... :)

Nenechaj sa znechutit tunajsimi nazormi, poviem ti, teraz je to omnoho miernejsie nez v minulosti, kedy sa tu takmer bojovalo medzi oboma tabormi... I teraz je tu dost majitelov cinskych scootrov, prevazne su to Keeway Matrix 50 2T, sa mi vidi... Poniektori majitelia cinskych scootrov na forum asi zabudli...

Takze kludne si kup cinsky scooter, ale ako som uz pisal, cinsky 2T je proste vykonnejsi, silnejsi, agilnejsi nez cinsky 4T. Tak ak to nie su pre teba nezanedbatelne vlastnosti, volil by som 2T. A jemne ho zabehni, aby potom dlho sluzil... :) Na nom zistis, ci ti staci, alebo chces nieco rychlejsie kvalitnejsie... a potom sa rozhodnes, ci to bude opat 50ccm, ale znacka, alebo zvysis kubaturu na 125ccm a vyssie (ako som spravil trebars ja :)).
Ďakujem za názor a radu. Ešte budem chvilku pozerať a uvidím.
V stredu idem do Malaciek a popýtam sa priamo v predajniza značku a servis a kvalitu. Dám mu najavo že chcem po ňom normalnu odpoveď a nie obchodne žvásty.....

V BA mi jeden obchod slúbil že mi zoženie na ukážku Cubanu tak uvidím ako ma očarí, ale asi by som bol rad keby ide niekto so mnou kto sa v tom vyzná. Dám potom vedieť a môžme potom skočiť na pivo ( kofču) a pokecať o nom a ja sa rozhodnem či beriem alebo nie.

Honolulu
kolobežkár
kolobežkár

#65 Príspevok od užívateľa Honolulu » Pi Jún 18, 2010 9:46 pm

Snoophy: kúp si ju, hoci aj tu cubanu a presveč nas, alebo ostatných! držim palce nech dlho služi...
Pred dvoma tyzdnami ked som sa rozhodoval tak keby som nemal dobrého radcu (spoluziaka bývalého) tak už mám Motowell Retrosa alebo Garelli Capri
:beer:

Snoophy
cyklista
cyklista

#66 Príspevok od užívateľa Snoophy » Pi Jún 18, 2010 9:52 pm

No uvidím, majprv sa musím sám presvedčiť a potom presvedčím Vás ....
Ale tu Vespu ti zo srdca závidím.......gratulujem......

Honolulu
kolobežkár
kolobežkár

#67 Príspevok od užívateľa Honolulu » Pi Jún 18, 2010 10:15 pm

Diky Snoopy, a ver mi že o nič menšiu dilemu som nemal ako ty..a peniažky by som mal kam dávať
Človek, chlap musi ma ť aspoň jednu vec ktorá ho baví, na ktorej nešetrí, nie?
U niekoho autá, u niekoho drahý šport, u niekoho zbrane atď...proste mať vec čo je preňho ikona

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#68 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Jún 18, 2010 10:16 pm

JA som klasiku čínu nikdy nemal, ale mám taký dojem že ak nenatrafíš na vyslovený nepodarený kus, čo sa môže stať lahšie ako pri renomovanej značke...(pretože tá kvalita je dosť rozdielna kus od kusa , ako sa im akurát zadarí pri tom skladaní alebo výrobe toho ktorého dielu ) a budeš sa k nemu správať normálne jazdiť a normálne servisovať , ako sa patrí k vozidlu ( a je jedno či je to auto alebo moto alebo scoot) tak bude jazdiť aj tá čína... Ja mám dojem ako to tuná tak čítam tie veci že nejde mi pokazilo sa mi odpadlo mi ...atď....že akurát každý kto má problémy sa do toho začne hneď rýpať a tuniť a zvyšovať výkon a špekulovať a mať prehnané nároky a požiadavky a potom začnú problémy,Ale hlavne na to nemá ani poriadny vercajch a ani teoretické znalosti čo ako a prečo, ako to celé pracuje a jednotlivé komponenty sa ovplyvňujú navzájom a ak dačo zmením čo dalej z toho plynie ....podecák treba odblokovať po zábehu a jazdiť a nepreťažovať.....A hlavne neočakávať zázraky od motorčeka ktorý sa nedáva ani do kosačiek na trávu...A už vôbec nie 4T...čínsky 4T je čínska pomsta!!!! :beer:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Honolulu
kolobežkár
kolobežkár

#69 Príspevok od užívateľa Honolulu » Pi Jún 18, 2010 11:04 pm

Presne tak, ved dodnes chodia Babety a staré škodovky, ked ich šetríš, budú jazdiť aj keď to bude stroj z Kamerunu - musí to fachčiť!

capitan94
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 22, 2010 4:50 pm
Skúter: Aprilia Atlantic 250

#70 Príspevok od užívateľa capitan94 » So Jún 19, 2010 1:46 pm

kup si ten čo sa ti páči .. on ti poslúži nebojsa :-)
Keeway Arn 125 :-) 24 5000Km - No Problem (r.v. 2008) Maximálna spokojnosť PREDANÉ

Aprilia Atlantic 250

palo559
chodec
chodec
Dátum registrácie: Št Nov 12, 2009 5:44 pm
Skúter: BETA ARC- HONDA X8R- HONDA DILAN - GILERA DNA- YAMAHA AEROX

#71 Príspevok od užívateľa palo559 » So Jún 19, 2010 10:17 pm

ak máš záujem o Retrosu pondelok alebo utorok ju budem mať v predajni, tiež som ju ešte nevidel naživo takže uvidíme a ,,minareli" mototy vieme opravovať

http://www.scooter-racing.sk

frantisek290
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Jún 14, 2009 6:00 pm
Skúter: Malaguti F12 LC

#72 Príspevok od užívateľa frantisek290 » So Jún 19, 2010 10:56 pm

palo ty mas nejaky servis alebo vies zohnat nahradne diely na daelim message 50?

palo559
chodec
chodec
Dátum registrácie: Št Nov 12, 2009 5:44 pm
Skúter: BETA ARC- HONDA X8R- HONDA DILAN - GILERA DNA- YAMAHA AEROX

#73 Príspevok od užívateľa palo559 » Ne Jún 20, 2010 7:28 pm

hej mame aj servis aj predaj ND čo potrebuješ?

jurco
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Ut Apr 20, 2010 8:35 pm
Skúter: Tauris Capri

#74 Príspevok od užívateľa jurco » Po Jún 21, 2010 9:19 am

vieš čo ja vlastnim tauris capri, samozrejme 2T, najazdenych 800km, viem že to neni extra vela na prejave chýb, ale tak zatial možem povedat že som spokojny, 3,2kw pri hmotnosti 100kg, velmi slušné, skuter je blokovany , tento tyžden ho pojdem dat odblokovat priamo predajcovy samozrejme, so servisom som spokojny, jediny problem bol s lankom tachometra , konštrukčne bolo velmi neštastne poriešene a hned sa zlomilo, za jeden den mi ho vymenili a odvtedy bez problemov, olej som dolieval po 700-800km....

Snoophy
cyklista
cyklista

#75 Príspevok od užívateľa Snoophy » Po Jún 21, 2010 10:56 am

Hmmm supiš a odkial si??? Si ma potešil že aspoň niekto má Tauris.
Cubana sa ti nepáčila?

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"