Nedrží minimální otáčky/plyn
Moderátor: Moderators
Nedrží minimální otáčky/plyn
Ahojte,
obracím se na Vás, protože v Čechách mi neni nikdo schopný či ochotný poradit co s mým problémem.
Mám Kentoya Zoom 50 4T, má najeto 2500km, ale bohužel několik let ležela v garáži než se dostala ke mně.
Byly popraskané hadičky, které jsem vyměnil, dobil baterku, vyčistil karbec a filtry.
Skútr nejdřív vůbec nechtěl startovat, s pomocí speciální startovací směsi, kterou jsem přímo vstřikoval chytil, když byl zahřátý startoval dobře, když byl studený, musel sem celkem hodně šlapat. Stále nedržel minimální plyn, takže když bych pustil plyn, po páru vteřínách by chcípl.
Teďko už i v těchto chladných ránech chytá úplně skvělě, ale nedrží už vůbec plyn, musím ho držet ve třetině, aby to nechcíplo.
Nedokáže prosím někdo poradit čím by to mohlo být, případně jak to řešit ? Dle pročtení zdejších diskuzí mě napadlo, zda by to nemohlo být sytičem ?
Děkuji předem všem za reakce, mějte se Lukáš
obracím se na Vás, protože v Čechách mi neni nikdo schopný či ochotný poradit co s mým problémem.
Mám Kentoya Zoom 50 4T, má najeto 2500km, ale bohužel několik let ležela v garáži než se dostala ke mně.
Byly popraskané hadičky, které jsem vyměnil, dobil baterku, vyčistil karbec a filtry.
Skútr nejdřív vůbec nechtěl startovat, s pomocí speciální startovací směsi, kterou jsem přímo vstřikoval chytil, když byl zahřátý startoval dobře, když byl studený, musel sem celkem hodně šlapat. Stále nedržel minimální plyn, takže když bych pustil plyn, po páru vteřínách by chcípl.
Teďko už i v těchto chladných ránech chytá úplně skvělě, ale nedrží už vůbec plyn, musím ho držet ve třetině, aby to nechcíplo.
Nedokáže prosím někdo poradit čím by to mohlo být, případně jak to řešit ? Dle pročtení zdejších diskuzí mě napadlo, zda by to nemohlo být sytičem ?
Děkuji předem všem za reakce, mějte se Lukáš
podpis som si este nenastavil
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Nedrží minimální otáčky/plyn
ak nedrzi volnobeh ani za tepla ani za studena syticom to asi nebude...skor by som sa ukol na nastavenie bohatosti volnobehu a nastavenie volnobeznych otacok...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
To jsem zkoušel, doraz sem nastavil skoro na maximum a obohaceni tim sroubkem ze strany jsem otevřel na 2,5 otáčky, tak to prej dělal v servisu, ale dostačující jsou i 2 otáčky, takže bohatost by snd měla být v pořádku.
Přijde mi ale jako by tam teklo málo benzínu
.
Nemáte někdo nějaké další tipy či vlatní zkušenosti s něčím podobným ?
Přijde mi ale jako by tam teklo málo benzínu

Nemáte někdo nějaké další tipy či vlatní zkušenosti s něčím podobným ?
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
a skusal si aj ine nastavenia? ci len toto "univerzalne"?
este ma napada co je u 4t cinakov bezne a to zanesena hlava valca a piest usadeninami a potom to nechce spalovat
este ma napada co je u 4t cinakov bezne a to zanesena hlava valca a piest usadeninami a potom to nechce spalovat
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
Jojo, zkoušel sem i jiné nastavení, ale téměř vůbec to na to nereagovalo.
No to jsem nečistil, můžu to tedy zkusit, ale skútr má skoro normální výkon když jede.
Jen prostě nedrží ten plyn,volnoběžný a to vůbec, tědko v chladu to musím držet na třetinu plynu aby to nepošlo.
Takže myslíš že sytičem to nebude ?
Právě nevím co si mám myslet, že před třema dnama to nechtělo startovat za studena, po dovu dnech v pohodě, ale k tomu se zhoršil eště ten volnoběh...
No to jsem nečistil, můžu to tedy zkusit, ale skútr má skoro normální výkon když jede.
Jen prostě nedrží ten plyn,volnoběžný a to vůbec, tědko v chladu to musím držet na třetinu plynu aby to nepošlo.
Takže myslíš že sytičem to nebude ?
Právě nevím co si mám myslet, že před třema dnama to nechtělo startovat za studena, po dovu dnech v pohodě, ale k tomu se zhoršil eště ten volnoběh...
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Každý sa odvoláva na nejaké 1,5-2-2,5 otáčky šroubu čo sa ním šteluje bohatosť zmesy...a potom sa čuduje že to nejde....To kde sa v akej knižke o štelovaní karbecu také dačo píše???? ja viem že to je možno základná poloha na naštartovanie motora a potom sa postupuje tak že sa zmenšuje alebo aj zväčšuje bohatosť zmesy až pokiaľ motor nezačne ísť trhano a pritom sa využíva aj dorazový šroub škrtiacej klapky aj tým sa točí a hladá správny pomer .... takže treba najprv dačo tak skúsiť počítať ako sa vlastne karbec šteluje a potom vypisovať.... len tak na okraj pre všetkých čo si myslia že stačí len nastaviť podla nejakej knihy a je to OK.... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

Jak jsem psal, tohle už sem zkoušel...
2,5 otáčky je nastavení s kterým to koupíš a pokud bys to dával do autorizovaného servisu, tak to s ním takřka vždycky dostaneš, neni to z žádné knížky ale z manuálu k motorce určenému servisům od výrobce.
Ale jak sem říkal, dokud nenastavim doraz tak alespoň na 1/4 plynu, což dosti řve a s volnoběžným chodem to nemá nic společného, tak to hnedka pojde.
Podle mě je problém někde v přívodu benzínu, ale čerpadlo se zdá funguje taky dobře a výkon skútr celkem má...
2,5 otáčky je nastavení s kterým to koupíš a pokud bys to dával do autorizovaného servisu, tak to s ním takřka vždycky dostaneš, neni to z žádné knížky ale z manuálu k motorce určenému servisům od výrobce.
Ale jak sem říkal, dokud nenastavim doraz tak alespoň na 1/4 plynu, což dosti řve a s volnoběžným chodem to nemá nic společného, tak to hnedka pojde.
Podle mě je problém někde v přívodu benzínu, ale čerpadlo se zdá funguje taky dobře a výkon skútr celkem má...
- 11erzo11
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Aug 23, 2009 3:07 pm
- Skúter: Aprilia SR 50 LC Light Tuning 2004
- Kontaktovať užívateľa:
inak mne toto moja aprilia robila takisto.Ani za studena nedrzala otacky ani za tepla.zmes mala peknu ma automaticky sitic.Bolo to tim ze uz nemala tlaky...A ked som startoval??ani nehovorim HOROR....
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
inac ak to dlho stalo zvyknu sa zelpit trysky...skusil by som vsetky vsrobovat a skontrolovat
Včera jsem pročistil dvě trysky a pomohlo to, dneska se pustím myslím do těch dvou malých, ale jsou opravdu hodně malé, čím bych je mohl pročistit ?
Jinak děkuju všem za reakce
Jinak děkuju všem za reakce

- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
mne sa osvedcilo vlakno z dratenej kefy...ale opatrne aby si ju nevydral na vecsiu
- 11erzo11
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
nestaci to len poriadne prefukat??kompresorom alebo cim
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
velakrat nestaci...minule som mal jednu trysku tak zanesenu ze nesla pretlacit ani tym dratikom...pomalicky sa musela takmer vrtat...(skuter stal udajne 2roky)
- 11erzo11
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
hm ale sak ano
ved to nesfukne tu spinu prilepenu na stene

Tak jsem to poršťouch drátkem z kabelu, takovým měkkým.
Už je to zase o něco lepší, ale pořád ať ladím doraz a bohatost jak chci, nedostanu se na ideální otáčky volnoběju, pořád se to o trochu moc točí.
Říkal sem si, že to takhle projedu pár dní a pak to zkusím znova poladit ? Přecejenom ten skůtr 3 roky ležel někde v garáži.
Je to škodlivý pro ten motor mít vyšší volnoběžný otáčky ? A co spotřeba ?
Už je to zase o něco lepší, ale pořád ať ladím doraz a bohatost jak chci, nedostanu se na ideální otáčky volnoběju, pořád se to o trochu moc točí.
Říkal sem si, že to takhle projedu pár dní a pak to zkusím znova poladit ? Přecejenom ten skůtr 3 roky ležel někde v garáži.
Je to škodlivý pro ten motor mít vyšší volnoběžný otáčky ? A co spotřeba ?
- redflek
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Aug 30, 2009 8:15 pm
- Skúter: Malaguti Centro Sl50, Hero Puch Winner 50 a Suzuki DR 650 RS
Mne toto robil scooter tiez......zle nastaveny karburator a slabe tlaky ako to uz bolo spominane.......aj po tych 2500Km ale 2 rokoch necinnosti sa ti mozu zapiect do piestu kruzky a tak stracas tlak vo valci......skratka tam ten karbon vyschne.......vymenit kruzky, precistit piest a hlavne drazku na kruzky od karbonu......a hadam manual ako nastavit karburator najdes aj tu na fore
....... (Len pre info mne vysla zmes len na cca 1/3 otacky a farba krasne hneda a ide za plynom.......na take laicke nastavovanie 1,5-2,5 ot sa myslim stelovala babeta......ale vtedy boli ine konstrukcne riesenia motorov ako su teraz).......