Ved pozrite si to sami..
Prevazne clovek najde tieto kombinacie
- pekny skuter/zla fotka
- zla fotka/zly skuter
- kvalitna fotka/pekny skuter/ale ma urezane z kolesa
- skuter na ostatom asfalte pri chlieve/zla fotka
- skaredy skuter/pekna baba/urezane z kolesa
- rozlisenie 640*480
- a tak by som mohol pisat dalej, snad sa chapeme..
a potom placete, ze co kalendar..
netvrdim, ze ja mam nejake uzasne fotky, vsetky co som sem dal su prevazne z vyjazdov, cize to znamena ze som nesiel fotit skuter, ale som sa isiel vozit a vzal som si fotak..
Ale ked sa uz clovek rozhodne, ze ide odfotit svoj skuter s tym, ze to ma byt reprezentativna fotka, jednak jeho vkusu, jeho skutra, a mozno aj troska jeho umeleckeho citenia.
Je nutne ratat s niektorymi vecami, ako su svetlo, uhol pohladu, potom prostredie a v neposlednom rade by to malo mat nejaky napad, pripadne aranzman.
Taketo fotky sa robia vo vysokom rozliseni, idealne so zrkadlovkou, ale aj kvalitny kompakt na to isto postaci.
Toto nemusi byt vyslovene nutnost pokial tie foto nejdu do kalendara:
Nasledne sa tieto fotky (neurobi sa jedna ale hned viac, nech je z coho vyberat) v pocitaci upravia (skrutky, skrabance, neziaduce predmety, atd.) a az potom ponukneme svetu svoj skuter.
Nechcem na nikoho hadzat spinu, ale ked si porovnam to co sme schopni vyprodukovat my tu na Slovensku, s okolitymi krajinami, tak je to na zamyslenie.
Ja osobne sa do fotografovania ako takeho vobec nevyznam mam 10 MPX kompakt, ale viem, ze ked fotim skuter, tak ho fotim tak aby som ho videl aj s jazdcom v hladaciku cely, a nie ze mu urezem polku tela, ruky, nohy alebo hlavy, pripadne cast skutra. Ved skuste sa pozriet na posledne nominacie za September, kolko fotiek je hodnych nominacie.
priklady zlej fotky (radsej som nedal z fora, nech sa nikto neurazi a nebere to odobne):

a priklady dobrej:

Ale tak, no uz som sa vykecal.. hned mi je lepsie..