skúter s CZ ŠPZ-kou
Moderátor: Moderators
- bezoadam
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Júl 10, 2010 6:13 pm
- Skúter: Gilera runner sp50
skúter s CZ ŠPZ-kou
Zdravím, teraz som pozeral české autobazary a všimol som si velmi nízke ceny skútrov. Chcel by som sa spýtať, či sa to dá urobiť tak ako aj na auto, že by som no prepísal na ocov prechodný pobyt v ČR a mohol by som mat skúter na SVK. Pýtam sa preto, lebo sme aj auto mali takto prepísané.
giannelli reverse, malossi mutlivar (5.5g), malossi x-kevlar, malossi redsponge, malossi carbon plates, GOPRO HD HERO
- 9393andy
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Feb 11, 2010 12:07 am
- Skúter: Yamasaki ym150t
Re: skúter s CZ ŠPZ-kou
Nemal by s tym byť problém..Ale veď si ho kludne nechaj doviesť a tu si ho prihlás..Ja to tak tiež plánujem spraviť pri kúpie vačšej motorky..SK bazare sa neoplatia ani pozerať 

podpis som si este nenastavil
- bezoadam
- st. skútrista
ale som čítal, že prihlásenie 300 euro.. len mojím navetším problémom sú rodičia ... :/
giannelli reverse, malossi mutlivar (5.5g), malossi x-kevlar, malossi redsponge, malossi carbon plates, GOPRO HD HERO
- 9393andy
- st. skútrista
300€..Nie je to trocha moc?Ako ani ja neviem aké ceny sú presne..Ale ak sktra dovezieš nepotrebuješ prevozné značky(ušetríš)..A vlastne doma na Sk už len treba STK a tieto veci a nemyslím si že tie stoja 300€..či?
- BF999
- skútrista
- Dátum registrácie: So Nov 22, 2008 9:39 pm
- Skúter: Keeway ARN 125
Tak pri dovoze treba aj kontrolu originality..
- 9393andy
- st. skútrista
To som zarátal v tom STK..Ale ak sa nepletiem STK stoji par € aj emisna.. obe tak do 100€ aj to je moc..Nie?Tak kontrola motorky by mala stáť max 200€ či? Viem že ak by som kúpil auto napr. Madarska už musím preložiť kupno-predajnú zmluvu a to sú dalšie €....
- bezoadam
- st. skútrista
ja som bol na STK a stála tusim 12 eur.. btw: chcem sa spytat, ze ked mam papier od policajtom ze uz mam spravene skusky na autoskole len cakam 2 tyzdne dokial mi spravia vodicsky preukaz tak mozem jazdit dotedy? ked to ukazem policajtom, ked ma zastavia
- bezoadam
- st. skútrista
hej to fakt?? to som nevedel
a moze byt ten papier aj prefoteny, alebo musi byt original

- 9393andy
- st. skútrista
Tak načo iné by si dostával ten papier?Resp. ja som ho nemal tak neviem..Ale normalne to platí..Ja som teda nemal papier ale vodičák som mal za cca 4dni..Ale sestra jazdila na papier.Pre istotu si daj do penaženky originál
- bezoadam
- st. skútrista
aha tak dík, ze si mi to povedal :p zacnem jazdit po dedine
len neviem ako presvedcit rodicov aby mi dali aspon nejake to euro na vymenu variatora, lebo po 4 rokoch budu valecky, spojkova pruzina uplne v tahu .. 

- 9393andy
- st. skútrista
Ja mám rok vyroby 2005(motorka stála v Česku na predajni vo výklade) Ale teraz mam cca 8000Km a nemenil som ešte valčeky..Začali mi hrkotať pri cca 6500Km.Ale to som už neriešil sezonu s tym ešte vyjazdím
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
A to máš odkiaľ? Nie, nemôžeš s tým papierom jazdiť. Je to len žiadosť o vydanie VP, nič také čo by ťa splnomocňovalo viesť motorové vozidlo. Kým nemáš VP, tak si len držiteľom "vodičského oprávnenia" nie "vodičského preukazu".9393andy napísal:Hej môžeš.. Pri kontrole len ukážeš papier..
Len pekne jazdite s papierom, potom sa nesťažujte keď Vám dajú odklad na pol roka.. Ale veď moj vodičák to nie je, načo sa nad tým vôbec pozastavujem.

Akurát nabudúce neraď keď nemáš ani šajnu o tom ako to je.
- bezoadam
- st. skútrista
tak čo teda, ja mam " zavezna ziadost o vyhotovenie vodiskeho preukazu" :/
- Bamma_boy
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
A ja som mal pred dvomi mesiacmi asi niečo iné? Presne to isté som mal. A bolo mi povedané to čo som napísal o dva posty vyššie.
- 9393andy
- st. skútrista
Neviem ako je to po novom..Ja som si vodičal dokončil skoro pred rokom a papier som nedostal tak neviem.. Segra ho dokončila dávnejšie už to je nejaky ten rok Ale viem že dostala papier a jazdila..Neviem či je reč o tom istom papieri..Ale zastavili ju a pohoda.. Žiadna pokuta nič..Ma vodičak? má.. 
A o tej "šajne" by som pomlčal..Máš vodičak 2 mesiace policajt ti povedal že nemôžeš tak proste nemôžeš.?Ou keby to bolo všetko tak lahké
(Samozrejme nehovorím že mám pravdu.)

A o tej "šajne" by som pomlčal..Máš vodičak 2 mesiace policajt ti povedal že nemôžeš tak proste nemôžeš.?Ou keby to bolo všetko tak lahké

(Samozrejme nehovorím že mám pravdu.)
- Bamma_boy
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Nie, nemá.. Ešte stále to nechápeš? to nie je papier o tom, že môžeš viesť vozidlo, ani len papier o tom, že si spravil skúšky. To je papier len o tom, že si si podal žiadosť o vydanie VP!9393andy napísal:Ma vodičak? má..
Ak to už teraz nepochopíš, tak nemá zmysel sa s tebou o tom baviť. Ale aspoň vidím, že znalosť zákona u našich policajtov, je mizivá..
Máš vodičak 2 mesiace policajt ti povedal že nemôžeš tak proste nemôžeš.?Ou keby to bolo všetko tak lahké

- 9393andy
- st. skútrista
Oo prepáč pán barman..Asi mám príliž nízke IQ aby som chápal tvoje keci..
Hlavná vec že ty máš veľké znalosti ohľadom vodičského preukazu?Dával si pozor na hodinách?
A len tak od veci nezastavili ju raz.. Myslím že 3x ak nie dokonca 4x...
Ako dobre možno to neplatí..Ja som sa nepýtal nikoho..Ale ak policajt vidí že má papier tak asi nie je -cenzúra- a nezačne robit blbosti asi povie dobre nech si ide.Možno je to len na vydanie vodičského,ale možno sa to aj toleruje na cestách(neoficialne).A taktiež viem že ja som na skútra nedostal papier,neviem prečo ale nevadí.. Ale kolegovci na auta dostali a ešte hovorili dnes večer sa ideme voziť a bla bla a inštruktor povedal bez nehody a alkoholu!! Takže ja neviem čo je na tom pravdy..Ja som dostal vodičsky na občiansky a nie na papier.. Tak prečo sa davajú blbé papieriky a nie podla OB?
Ale myslím že my dvaja sa tu hádať nemusíme..Radšej by som preferoval dajme tomu odpoveď od tomašaARN..Alebo iného kompetentného
### cenzura a upozornenie za vulgarizmus (v podobe skratky) - THeBaNDiT

Hlavná vec že ty máš veľké znalosti ohľadom vodičského preukazu?Dával si pozor na hodinách?

A len tak od veci nezastavili ju raz.. Myslím že 3x ak nie dokonca 4x...
Ako dobre možno to neplatí..Ja som sa nepýtal nikoho..Ale ak policajt vidí že má papier tak asi nie je -cenzúra- a nezačne robit blbosti asi povie dobre nech si ide.Možno je to len na vydanie vodičského,ale možno sa to aj toleruje na cestách(neoficialne).A taktiež viem že ja som na skútra nedostal papier,neviem prečo ale nevadí.. Ale kolegovci na auta dostali a ešte hovorili dnes večer sa ideme voziť a bla bla a inštruktor povedal bez nehody a alkoholu!! Takže ja neviem čo je na tom pravdy..Ja som dostal vodičsky na občiansky a nie na papier.. Tak prečo sa davajú blbé papieriky a nie podla OB?

Ale myslím že my dvaja sa tu hádať nemusíme..Radšej by som preferoval dajme tomu odpoveď od tomašaARN..Alebo iného kompetentného

### cenzura a upozornenie za vulgarizmus (v podobe skratky) - THeBaNDiT
Naposledy upravil/-a 9393andy v So Okt 02, 2010 8:06 pm, upravené celkom 1 krát.
bohuzial bamma boy ma pravdu
ale nie bama srandujem
ma pravdu chlapci je to fakt len nato ze si spravil skusky a s tim musis prist na inspektorat dopravy.este aj policajt u ktory bol na skuskach nam to hovoril ze nemame s tim viest motorove vozidlo ze je to zakazane.

- 9393andy
- st. skútrista
Ok,ja uznávam mýlil som sa..Ale ako som písal možno sa to ticho toleruje..Neviem ako to je oficiálne ale hovorím ako to bolo pri mojej sestre a pri chalanoch teraz ...Ale nechápem prečo davajú blbé papieriky a nevydajú VP podla čisla občianskeho ako to bolo v mojom prípade 

- bezoadam
- st. skútrista
ale ked tu mam prilepene vsetky kolky, rozsah platnosti skupin vodiskych opravneni AM od 24.09.2010 (datum skusky)
hmm?
hmm?
- 9393andy
- st. skútrista
Ja by som jazdil..Ale ak nemaš autoškolu alebo policajnú stanicu daleko tak tam zájdi a opýtaj sa.. Každý policajt by to mal vedieť tak stači ak sa opýtaš toho čo je na vratnici..Ak by to nevedel povie ti kam máš ísť a v autoškole ti to povie priamo inštruktor..
- bezoadam
- st. skútrista
hej nam policajt na skuskach vravel ze "este vydrzte cez vikend nejazdite" tak neviem ako to myslel ked som si to bol dat vybavit v stredu.. a vies co andy, pojdem si zajazdit u babky po dedine.. tam chodia policajti raz za 10000 rokov aj kamarati jazdia na BABETACH nelegalne cele leto a nestretli tam policajtov.. a prefotim si ten papier :p
- 9393andy
- st. skútrista
Ja by som si išiel zajazdiť..Ak nenarazíš na debila itak sa dá vždy vykecať..Ale podla mna sa to toleruje tak či tak
Ps:Ak si dáš helmu a máš značky tak aj do mesta..Bola by fakt blba náhoda ak by ta stopli..

Ps:Ak si dáš helmu a máš značky tak aj do mesta..Bola by fakt blba náhoda ak by ta stopli..
- bezoadam
- st. skútrista
mám helmu aj značky.. zajtra asi pojdem na ten vyletik co pisal do temy NR a okolie co pôjde cez chynorany tak sa tam napojim a potom vam sem dam video