bezdratovy rychlomer

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Ondro
Dátum registrácie: Št Okt 14, 2010 9:37 am
Skúter: neuvedený

bezdratovy rychlomer

#1 Príspevok od užívateľa Ondro » Št Okt 14, 2010 9:56 am

Mam otazku. Namontoval som na bicykel elektromotor do predneho kolesa. Prestal mi fungovat bezdratovy rychlomer. Je mozne, ze ho paralyzovalo, pripadne znicilo elektricke pole, vzniknuvsie pri toku el. prudu cez kabel napajajuci motor? Kabel vedie od riaditok po lavej strane prednej vidlice a obchadza vo vzdialenosti asi 50 mm magneticky snimac otacok pre rychlomer - /cyklocomputer/ . V sucasnosti rychlomer nefunguje ani pri jazde bez pouzitia motora. Mam ale podozrenie - dobre sa uz nepamatam - ale sa mi zda, ze pri prvej jazde s pouzitim motora chvilu fungoval normalne. Vymenil som obe baterky - v cyklocomputeri aj v snimaci na kolese. Predpokladam, ze uvedene elektricke pole okolo vykonoveho kabla bude znacne, lebo tadial tecie prud mozno okolo 20 a viac A, pri napati 24 V. Potesi ma, ked mi niekto bude vediet zaujat k tomuto problemu rozumne stanovisko. Dakujem.
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

Re: bezdratovy ychlomer

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Okt 14, 2010 10:42 am

a motor v kolese nema tiez permanentne magnety? a tie nerusia neskresluju signal co ma robit mala magnetka snimaca?
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

Re: bezdratovy ychlomer

#3 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Št Okt 14, 2010 7:35 pm

Tak tak. Posuň si snímač dalej od stredu kolesa.
Tak už zasa nič.

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: bezdratovy rychlomer

#4 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Okt 15, 2010 7:04 pm

Lepšie by možno bolo dať ten snímač na zadné koleso...ale zas asi nebude mať taký dostrel aby to dočiahlo do predu k riadidlám k počítaču..ale zas skúsiť môžeš ale ak je to dajaký neznačkový čínsky šmejd tak to ani skúšať nemusíš...mám s nimi takú skúsenosť že ledva to dočiahne od predného kolesa a to je reálne 80cm. Takže skúsiť ho tak ako píšu chalani na predok ale čo najvyššie.A dať ho na opačnú stranu, ako máš ťahaný ten kábel k motoru.....Ale podľa mňa to robí skorej ten motor ako ten kábel alebo jedno s druhým ako sa hovorí..alebo potom tam dať klasický káblový.. :pardon: .
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"