AKO REAGUJU POLICAJTI NA NEONY?

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo optického tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
4BALL
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 30, 2006 12:44 am
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#51 Príspevok od užívateľa 4BALL » St Aug 30, 2006 5:05 pm

Ja som pocul zas ze neony by si aj mohol mat ale NIE ČERVENY a ani MODRÝ , lebo take maju farby polisi na majakoch , tak teraz neviem :)

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#52 Príspevok od užívateľa VLADY » St Aug 30, 2006 8:58 pm

...ani oranžový lebo také majú zas cestári... ja si pamätám za bolševika ako robili poliši problém na plechovkách za všetko čo nebolo origoš napr.tranzistorové zapalovanie alebo elektronický regler na altíku....alebo nejaká nálepka na zadnom skle a o prednom ani nevravím a teraz tam máš dialničné známky + stk+ek a všetko je OK, alebo tretie brzdové svetlo išli by ťi pomali zobrať aj rodný list ak si natrafil na tých správnych a terazky je to svetlo dokonca neviem od ktorého roku povinné.A tak pod...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

scrat

#53 Príspevok od užívateľa scrat » Št Aug 31, 2006 1:58 am

jj, myslím, že vykonávací predpis k zákonu je už v prevádzke takže každé dodatočne montované osvetlenie motorového vozidla kt. neprešlo homologizáciou a schválením pre použitie na danom motorovom vozidle je nepovolené...a je jedno či bude modré, červené alebo zelené. Proste vpredu je povolené biele svetlo a biela odrazka, vzadu červené a červená odrazka, po bokoch maximálne dodatočné blinkre oranžovej farby. Všetko ostatné hore, dole vpredu vzadu je v rozpore so zákonom. Je len na konkretnom poli. ako sa k tomu bude staviať. Ked natrafíš na trtka, dohuka ťa aj za svietiace ventilky...a ked bude óbr k***t, zobere ti techničák s podozrením, že bola pozmenená konštrukcia vozidla vdaka ktorej dosahuješ vacsiu rýchlosť ako je v EU povolená (45km/h) a tým ohrozuječ bezpečnosť svoju ako aj iných účastníkov cestnej prevádzky. Pošlu ťa na STK, cez kt. s tuningom samozrejme nemôžeš prejsť. Ale to je všetko samozrejme katastrofický scenár, aj ked po tom čo som za život s policiou zažil na slovensku možné.

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#54 Príspevok od užívateľa theruck » Št Aug 31, 2006 8:53 am

s tuning kitom prejdes STK

scrat

#55 Príspevok od užívateľa scrat » Št Aug 31, 2006 12:36 pm

theruck napísal:s tuning kitom prejdes STK
lenže pochybujem, že v kategorii AM. Pri vyššom výkone ho môžu po splnení ostatných podmienok presunuť do kategórie A1 na kt. nemá každy vodičák. V tom prípade by to bolo este horsie, pretože by sa jednalo o jazdu s mot. vozidlom na kt. vodič nemal oprávnenie, za čo je odobratie vodičského preukazu a pokuta v správnom konaní do 10.000,-
Vacsia pravdepodobnost pri neonoch je ale iba pokuta do 500,- Sk nakolko sa jedná o priestupok kt. neohrozuje plynulosť, bezpečnosť cest. premávky ani neznečistuje komunikáciu. Ja som ich mal na aute po celom obvode a nikdy som za ne pokutu nedostal, naopak policajtom sa to páčilo... :)

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#56 Príspevok od užívateľa theruck » Št Aug 31, 2006 1:44 pm

co sem pletes kategorie
na STK ti predsa nemeraju vykon ale iba hluk a emisie a aj na to sa vacsinou vykaslu
ako by ti na stk odmeral maximalnu rychlost???

keby si chcel byt dosledny tak s tym kitom by si si musel ist dat testovat skutra na ten urad neviem teraz ako sa vola (stoji to tusim ale 30 litrov a trva to a beru tam uplatky) a tam ti ho bud schvalia alebo pravdepodobnejsie neschvalia na pouzivanie na slovenskych komunikaciach

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#57 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Aug 31, 2006 2:03 pm

ak ma homologizaciu je to legalne a nemusi sa nic testovat pretoze je to schvalene na dany typ motocykla....ak nema nepomoze ani svetena voda je to iba na race track...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

scrat

#58 Príspevok od užívateľa scrat » Št Aug 31, 2006 3:27 pm

theruck napísal:co sem pletes kategorie
na STK ti predsa nemeraju vykon ale iba hluk a emisie a aj na to sa vacsinou vykaslu
ako by ti na stk odmeral maximalnu rychlost???

keby si chcel byt dosledny tak s tym kitom by si si musel ist dat testovat skutra na ten urad neviem teraz ako sa vola (stoji to tusim ale 30 litrov a trva to a beru tam uplatky) a tam ti ho bud schvalia alebo pravdepodobnejsie neschvalia na pouzivanie na slovenskych komunikaciach
ten urád je klasika velká STK (robia to v Žiline a ešte niekde na str. sloven.), bol som tam ked som si z Canady priviezol Jeep Cher. Sport. a maranie emisii stačí, s kitom na motore a laden. výfukom sa nezmestíš do emisii ani hlukovej hranice. Ale, kaslať na to, každý nech si policajtov vybavuje sám, niekoho zastavia, iného nie, niekto má problém, iný zožne pochvalu. Každopádne ked policajtovi ... v bedni, urobí problém aj z toho, že dýchaš...

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#59 Príspevok od užívateľa theruck » Št Aug 31, 2006 3:41 pm

velku STK robia ja v bratislave nitre bojniciach
urcite ti tam neodmeraju maximalnu rychlost
emisie a hluk by si docasne vedel spravit aj na sport valci a vyfuku
emisie mozno aj iba karburatorom a hluk sa da odstranit vselijako

scrat

#60 Príspevok od užívateľa scrat » Št Aug 31, 2006 6:38 pm

theruck napísal:velku STK robia ja v bratislave nitre bojniciach
urcite ti tam neodmeraju maximalnu rychlost
emisie a hluk by si docasne vedel spravit aj na sport valci a vyfuku
emisie mozno aj iba karburatorom a hluk sa da odstranit vselijako
hej hej, ked som si dával robiť Jeep, BA ani nitra nefungovala, musel som do Žiliny. Ale aj tak by ma zaujímalo podla čoho to všetko zapisuju, lebo ked boli staré velké techničáky tak tam bola zapísaná aj maximálna povolená rýchlosť. No a ked som si v r. 1992 doviezol z Miami svojho Chryslera tak mal v US papieroch maximálnu odporúčanu 165km/h a slovaci mi na velkej STK napísali maximálnu povolenú 130km/h.

megalomaniax

#61 Príspevok od užívateľa megalomaniax » Ne Sep 24, 2006 7:19 pm

takze skusme to nejako zhrnut : AKO SA MA CLOVEK SPRAVAT KED HO ZASTAVIA POLICAJTI A PROSTE SA IM NEON NEBUDE PACIT ? ...ak mate nejake právne rady , myslim ze ich vsetci uvitame:))

scrat

#62 Príspevok od užívateľa scrat » Ne Sep 24, 2006 10:09 pm

megalomaniax napísal:takze skusme to nejako zhrnut : AKO SA MA CLOVEK SPRAVAT KED HO ZASTAVIA POLICAJTI A PROSTE SA IM NEON NEBUDE PACIT ? ...ak mate nejake právne rady , myslim ze ich vsetci uvitame:))
Tak to by sme najprv museli žiť v právnom štáte... :D

JohnyBenelli
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: So Jan 14, 2006 10:53 pm
Skúter: Benelli 491 GT
Kontaktovať užívateľa:

bez ujmy..

#63 Príspevok od užívateľa JohnyBenelli » So Jan 27, 2007 2:28 pm

Chalani

Pri kontakte s policajtami, vam pomozu najviac stastie, a potom slusne jednanie..Samozrejme v stasti myslim naladu policajta, mne sa stalo ze som vysiel bez ujmy dokonca ked som nemal prilbu.Len mi povedal nech si davam pozor, a ci si uvedomujem mozne dosledky..Tak som sa mu srdecne podakoval, a povedal si ze nabuduce to uz riskovat nebudem.Bo to bolo odomna nezodpovedne-ku svojmu zdraviu.. A ostatne upravy skutra tiez..Tiez to zalezi od tychto faktorov..
No a v buducej sezone chcem aspon raz stretnut policajta :shock: , :D, a ukazat mu vodicak, kedze teraz som v UK a budem robit sofera dlhsi cas.Musel som si vybavit UK Driving License.Cize moj slovensky som odovzdal, a oni ho poslali na SK.Ale jazdit mozem aj u nas ako mi bolo povedane..Tak to aj v lete otestujem.. :))
Benelli 491 GT, AC , valec Motoforce + , Mallossi Multivar ( Alcatelko ), Hebo Performer (Shaman) , , Dunlop GT 301 a Runscoot

VLADY
spammer
spammer

#64 Príspevok od užívateľa VLADY » So Jan 27, 2007 7:24 pm

Robiť šoféra vUK???? šak oni majú volanty naopak!!!!a ktovie čo všetko ešte... :D :D Tak ti držím palce aby si si na to rýchlo zvykol...inak kolegov synátor je takisto v UK a on si dokonca ide robiť kurz aby mohol, robiť inštruktora v autoškole a učiť ich jazdiť...(NAOPAK...) :lol:
Naposledy upravil/-a VLADY v Po Jan 29, 2007 4:32 pm, upravené celkom 1 krát.

JohnyBenelli
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: So Jan 14, 2006 10:53 pm
Skúter: Benelli 491 GT
Kontaktovať užívateľa:

#65 Príspevok od užívateľa JohnyBenelli » Ne Jan 28, 2007 1:36 pm

VLADY napísal:Robiť šoféra vUK???? šak oni majú volanty naopak!!!!a ktovie čo všetko ešte... :D :D
Samozrejme vsetko..aj trojpruhove kruhove objazdy..a aj mnoho inych halusiek tu clovek zaziva..:D.Ale nebudem OT
Benelli 491 GT, AC , valec Motoforce + , Mallossi Multivar ( Alcatelko ), Hebo Performer (Shaman) , , Dunlop GT 301 a Runscoot

tdafo
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: So Jún 30, 2007 5:29 pm
Skúter: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p
Kontaktovať užívateľa:

#66 Príspevok od užívateľa tdafo » Ut Okt 09, 2007 6:03 pm

Takže mám nové info od policajta: "je to prísne zakázané, vezmú ti TP + musíš ísť na nejakú kontrolu + pokuta 2000 Sk! ak ta chitia so zapnutimi neonmi za jazdy" :evil:
Takže Zoznam: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p Vsetko original :) Dragster je este v príprave ;)

feko

#67 Príspevok od užívateľa feko » Ut Okt 09, 2007 6:06 pm

uuuuuf drsne to by som necel ..... na neony radsej zabudnite
nie ze by som vam chcel rozkazovat... to nie
len pre vase dobro

VLADY
spammer
spammer

#68 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Okt 09, 2007 6:36 pm

ja jazdím zo zapnutými...som frajer alebo ma len nestretli???? :shock: Je jasné že záleží od konkrétneho poliša a aj správania previnilca.... moja obhajoba by bola : TIRáci jazdia jak vánočné stromčeky .... Zabudol som ich pred jazdou vypnúť, ďakujem za upozornenie...... To mám osvetlenie podvozkov pri prípadnej poruche..... všetko je to o tom nenechať sa chytiť alebo nerobiť frajera a nenatrafiť na blbca, čo Ťa chce siloumocou skasírovať... Volakedy dávno keď nebolo povolené tretie brzdové svetlo sa za to brali OTP a terazky je to povinnosť ho mať..... :roll:

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#69 Príspevok od užívateľa Scarp » Ut Okt 09, 2007 7:05 pm

vel zalezi na policajtovi ako hovoris ak natrafis na blbca ani keby si mal neivem co nevyhnes sa pokute j to mam cele vecery zapnute a moja obrana ak ide oproti nieco ako policajne auto vypnem ho a dufam ze si to policajt nevsimne ak vsimne tak blbee
podpis som si este nenastavil

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#70 Príspevok od užívateľa rspeed » Ut Okt 09, 2007 8:58 pm

...este v lete som v KE stretol okolo 22:00 policajtov na M-kovom mercedese,strobo sa mi zaplo "samo",som si to nevsimol,len ma na krizovatke ocumovali a potom isli po svojom...policajtov skor stvu velke moto....skutre nie...

iwinko1

#71 Príspevok od užívateľa iwinko1 » Ut Okt 09, 2007 10:39 pm

policajt ked chce si zdy nejaku chybu najdee a pokutuje :D teda ako ktory, uff a ja chcem ist za dopravaka

Tao
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
Kontaktovať užívateľa:

#72 Príspevok od užívateľa Tao » Ut Okt 09, 2007 10:45 pm

Policajti na neony reaguju tak ze zapnu tie svoje neony na streche a hybaaaaj za tebou. :lol:

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#73 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Okt 09, 2007 10:46 pm

iwinko1 napísal:policajt ked chce si zdy nejaku chybu najdee a pokutuje :D teda ako ktory, uff a ja chcem ist za dopravaka
ked nemas skoly ani rozum ta si vhodny kandidat urcite ta vezmu

mitocico

#74 Príspevok od užívateľa mitocico » Ne Dec 02, 2007 2:29 pm

Tao napísal:Policajti na neony reaguju tak ze zapnu tie svoje neony na streche a hybaaaaj za tebou. :lol:
tak to jo :lol:

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#75 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ne Dec 02, 2007 2:44 pm

neony patria na bar ne na motorku

Zamknuté