Yamaha TZR 50 alebo Aprilia RS 50?

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
m@jlo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 9:49 am
Skúter: Yamaha yzf-r125

Re: Yamaha TZR 50 alebo Aprilia RS 50?

#26 Príspevok od užívateľa m@jlo » St Nov 17, 2010 6:19 pm

pygo napísal:
môj názor je,že je úplne jedno,ktorú si kúpiš, lebo ju aj tak po roku vymeníš,kedže ti bude slabá..
mozem potvrdit ze ti bude po roku mala pre mna je uz mala aj moja yzf-ka 125-ka a to ju mam tiez len rok ale tak zasa kupil som si ju koli spotrebe a sluzi mi ako presuvadlo :)

matrixko

#27 Príspevok od užívateľa matrixko » St Nov 17, 2010 6:22 pm

gianmarco1 napísal:no nemyslim si ze ich dobre poladeny skuter da dole nakolko aj tieto motorky su 2T a vies na to dat 70ccm valec, vyfuk atd... + maju prevodovku
gianmarco1:dovolujem si oponovat no nemas pravdu. zober si uz len priklad ze na manualke musis radit skutru len pridas plyn a ide.v lete som mal sprint s derbi sendou a na rozbehu sa nechytala.ptm uz pri maximalke ma dala. zhrnul by som to asi takto s variatorom lepsia akceleracia,a s manual prevdovkou lepsia v-max.

Užívateľov profilový obrázok
gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
Skúter: Bianchi

#28 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » St Nov 17, 2010 6:40 pm

pygo napísal:výhody - vyzerajú ako motorky
nevýhody - nič to nejde, myslím že dobre poladený skúter ich dá dole :)

môj názor je,že je úplne jedno,ktorú si kúpiš, lebo ju aj tak po roku vymeníš,kedže ti bude slabá..
staci sa konkretne vyjadrovat a neboli by nedorozumenia. slova ako nic to nejde a poladeny skuter ich da dole maju siroky pojem. mam poladeny skuter, ale nedal by som ich dole. zalezi od uhla pohladu, preto je najlepsie sa vyjadrovat konkretne
Obrázok

fotko
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 3:05 pm
Skúter: Piaggio Zip SP, Aprilia SR 50 LC, Piaggio NTT, Fast Rider

#29 Príspevok od užívateľa fotko » St Nov 17, 2010 6:54 pm

obidve motorky majú ten istý motor..... takže je to úplne jedno ktorú kúpiš. TZr ma širšiu kapotáž čiže lepšia na cestovanie, RS je zas o niečo športovejšia a "lúbivejšia"...
podpis som si este nenastavil

11erzo11
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Aug 23, 2009 3:07 pm
Skúter: Aprilia SR 50 LC Light Tuning 2004
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa 11erzo11 » St Nov 17, 2010 10:47 pm

matrixko napísal:
gianmarco1 napísal:no nemyslim si ze ich dobre poladeny skuter da dole nakolko aj tieto motorky su 2T a vies na to dat 70ccm valec, vyfuk atd... + maju prevodovku
gianmarco1:dovolujem si oponovat no nemas pravdu. zober si uz len priklad ze na manualke musis radit skutru len pridas plyn a ide.v lete som mal sprint s derbi sendou a na rozbehu sa nechytala.ptm uz pri maximalke ma dala. zhrnul by som to asi takto s variatorom lepsia akceleracia,a s manual prevdovkou lepsia v-max.
V tomto mas matrixko pravdu.Preradzovanie rychlosti ti zabernie nejaky ten cas + ta spomaly.Tak isto to je aj u aut s automatickymi prevodovkami.Automaty maju nehorazne akceleracie lebo dupnes na plyn a nic nerobis,lenze pri manuale spojka preradit pustit spojku to mas dost casu podla mna
podpis som si este nenastavil

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
Skúter: Bianchi

#31 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » St Nov 17, 2010 10:51 pm

ano Erzo mas v niecom pravdu, ale je automaticka prevodovka (HDM) a automaticka prevodovka (napr DSG) rozdiel moze byt velky. porovnaval som teraz prevodovky v autach. stare automaty v autach radia pomalsie ako manualna prevodovka, kdezto moderne automaty vedia radit rychlejsie ako clovek. :wink:
Obrázok

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Št Nov 18, 2010 8:50 am

Minulý rok v Kováčovej sme to mali možnosť porovnať. Bola tam 50 cc Rieju so 70 cc kitom (motorka) a 50 cc Piaggo tiež so 70 cc kitom (skúter). Výsledok do nejakých 80 km/h vyrovnaný boj (možno mal kúsok na vrch skúter) a potom jednoznačne motorka zvíťazila aj keď ten skúter mal maximálku cez 110 km/h.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"