GY6 nestartuje - vyriesene

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
el cabra
chodec
chodec
Dátum registrácie: Ne Dec 12, 2010 4:50 pm
Skúter: JL 125t-13

GY6 nestartuje - vyriesene

#1 Príspevok od užívateľa el cabra » Ne Dec 12, 2010 5:02 pm

zdravim, mam nasledujuci problem so skutrom Adamsmoto 125t-13 alias jinlun 125-t13 alias gy6 motor :D...

skuter jazdil v pohode az na to ze tiekol od niekial olej, nie tiekol ale skor presakoval, sa musel dolievat po 2 mesiacoch cca, tak som sa rozhodol, ze to rozoberem a vymenim tesnenia. Rozobral som to krasne, dal dole hlavu valca a co nevidim, je prasknuta, tak som objednal novu. Nahodil som vsetko nazad, zlozil, nastavil ventili podla manualu. Chcel som v piatok skusit nastartovat ale nic, len sa to pretaca, ale nic nechyta, tak som striekol trochu benzinu, skusil nastartovat, chytilo asi na treti pokus, ale skapalo na volnobehu, teraz to stale nestartuje a ja neviem kde je chyba, ked si pozeram sviecku tak je sucha, ako keby tam ani palivo neslo, pritom som s tym nic nerobil

uz som za tieto dva dni hladal na nete kopu rieseni aj som nasiel jeden problem niekde uzivatela s inym skutrom, ktoremu tiez nestaruje a robi presne to co mne, ale dako som nenasiel riesenie

tak ak by niekoho nieco napadlo, dajte vediet
Naposledy upravil/-a el cabra v Ne Mar 27, 2011 12:09 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

Re: GY6 nestartuje

#2 Príspevok od užívateľa Damo555 » Ne Dec 12, 2010 5:57 pm

rozvody si dobre nastavil ? Skus či sviečka dava iskru a či valec ma kompresiu
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

nigdais02
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Sep 01, 2008 4:28 pm
Skúter: Kašlem na to nechce sa mi to stale prepisovať... :D

#3 Príspevok od užívateľa nigdais02 » Ne Dec 12, 2010 6:07 pm

ja by som riešenie hladal v karburátore ...mrkni do plavákovej komory či triska není pripchatá ....prípadne to kompresorom prefúkni
....To ťa musí baviť....

KLIK:
RGK - Scooter-tuning, diely, servis, dovoz.

EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.

el cabra
chodec
chodec

#4 Príspevok od užívateľa el cabra » Ne Dec 12, 2010 7:15 pm

Damo: sviecka iskru dava, mne sa to podarilo aj nastartovat so streknutim benzinu, 5 minut to islo ale len s plynom, ak som pustil plyn tak to skapinalo, az to skapalo uplne

nigdais: nad tym som dnes premyslal, ale neviem preco by mala byt upchata, ked predtym tom normalne startovalo, ale pozrem na to zajtra ked bude nabita baterka, tiez ma to napadlo, ked tam neslo palivo

ak som ale skusal startovat, tak som citil aj pocul ako pracuje vsetko ako ma, uz aj sa to chytalo po dlhsom skusani, ale baterka uz bola slaba

mam este otazku na nastavenie ventilov, ked tam bola stara hlava, tak tam nebola ziadna vola ventilov, co ma zarazilo, ked som dal novu hlavu, tak som podla servisneho manualu (0,08~0,12) nastavil volu 0,08 na oba ventili
dalsie info poskytnem az zajtra vecer, ked dojdem z roboty a skusim to pozret, zatial uvitam kazdy napad :)

edit:
inak robi to presne co na videu jedneho typka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tInKQRWdtAY[/youtube]

### opravil som link na youtube, mame na to specalnu funkciu/tlacidlo, aby sa dalo video pozerat priamo na stranke fora - THeBaNDiT

el cabra
chodec
chodec

#5 Príspevok od užívateľa el cabra » Po Dec 13, 2010 5:47 pm

problem vyrieseny, chyba bola v mojej nepozornosti, mal som zlu polohu vacky

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa Damo555 » Po Dec 13, 2010 5:55 pm

veď to som ti hovoril či si dobre nastavil rozvody.... :)
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

el cabra
chodec
chodec

#7 Príspevok od užívateľa el cabra » Po Dec 13, 2010 8:39 pm

njn, aj tak dik za rady :)

el cabra
chodec
chodec

#8 Príspevok od užívateľa el cabra » So Feb 12, 2011 3:17 pm

tak som sa dostal konecne cez tyzden k testovaniu, ci je vsetko v poriadku, nastartoval som skutrik, skusal pomalicky jazdit vsetko v poriadku ale bolo pocut ventily ako klepu, mal som pocit, ze je to sijaci stroj, s tym som ale aj pocital, vola bola 0,05, ale potreboval som zistit ci to spravne taha, odpichy a vsetko v poriadku, ale maximalne som sa dostal po 7000 otacok a ked to islo nad ne tak padli dole a potom sa zas dotahovali, priblizne o 500 otacok dole, maximalka bola cca 70km/h, oproti predchadzajucim skoro 85 tachometrovych, no ale problem su tie otacky a potreboval by som poradit kde je asi chyba, viem ze niekde v privode paliva alebo vzduchu, potreboval by som vediet ako to nastavit, viem ze 2 skrutky, jedna na lanku na otacky volnobezne a druha je dole, len ze dnes som sa s tym 4 hodiny zabaval a dosiahol som maximalne 7800 otacok a potom to zas padlo a to som skusal nastavovat po kuskoch

snad mi niekto poradi

PS: aka by mala byt vola u tychto cinskych skutrov na ventiloch? teraz som tam dal 0,10 na oba ventily a klepe to menej, ale klepe :D

edit: karburator nastaveny aj tak to robi, dal som dole vzduchovy filter a uz isli otacky az k 8000 ale tam bolo pocut ako keby to streli a padne dole vykon, tak to uz netusim kde je chyba :)

el cabra
chodec
chodec

#9 Príspevok od užívateľa el cabra » Pi Feb 18, 2011 9:10 pm

halo vie mi tu niekto este proadit, preco to pri vysokych otackach pada? ja uz fakt netusim kde je chyba, vsetko som 3 krat skontroloval, nastavil, mam aj video kde to robi, kamarat vravel ze to moze byt kablom ku sviecke, ale nejde mi do hlavy, ze pred vymenou hlavy valca to islo vsetko v pohode, po vymene mi ledva dosiahne 7500 otacok a potom to padne o cca 500 a zasa sa to tlaci hore a stale dokolecka, poradte dobre duse s napadmi

klif
chodec
chodec
Dátum registrácie: St Jan 05, 2011 12:55 am
Skúter: Yuki New speedy

#10 Príspevok od užívateľa klif » So Feb 19, 2011 12:55 am

ventile si musia sadnúť,pár stoviek kilometrov. Prívod benálu máš vyriešený?sviečka je akej farby... :Search:

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Feb 19, 2011 1:14 am

inac, dufam, ze tie ventily si nastavoval so studenym motorom, idealne minimalne na noc odstavenym... :)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

el cabra
chodec
chodec

#12 Príspevok od užívateľa el cabra » So Feb 19, 2011 9:29 am

privod benzinu je v poriadku, to som riesil posledny krat, kontroloval vsetky hadicky, karburator idem dnes rozobrat, pretoze do teraz nebol cas
ano ventily som nastavoval na studenom skutriku

mam par tipov co to urobilo, mozno sa mi to podari ak nie, je zaujimave, ze tomu pada vykon, ale podobny problem som nasiel aj tu na fore, presne to iste to robi, ale dako tam neprisiel chalan na riesenie :(

el cabra
chodec
chodec

#13 Príspevok od užívateľa el cabra » So Feb 19, 2011 12:54 pm

no tak prvu vec a to klepanie ventilov som vyriesil, teraz by som prijal napady, preco tomu padaju otacky, mam aj video, ale to sem dam az budem na pc

klif
chodec
chodec

#14 Príspevok od užívateľa klif » So Feb 19, 2011 1:59 pm

Nemôžem sa zbaviť dojmu,že si niečo domrvil na nastavovaní vačky..... :unknown:

el cabra
chodec
chodec

#15 Príspevok od užívateľa el cabra » So Feb 19, 2011 3:34 pm

ano mas pravdu, kazdy robi chyby a kazdy sa ucime na svojich chybac, prvy krat som mal zle rozvody, nastavil som to, ale pootocil sa mi trochu ventilator a nevsimol som si to, az dnes, nastavil som ventilator do polohy, nahodil vacku, potom pozeram, ze ten plast co tlaci sponovak na retaz je vedla retaze, dal som dole sponovak a zistil som, ze tlaci uplne maximalne, tak som si ho nasteloval a uz je to ok, skusil som sa pohrat s ihlou v karburatore ale zmena ziadna

prikladam video co mam na mysli
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cH8j3m_hTxw[/youtube]

klif
chodec
chodec

#16 Príspevok od užívateľa klif » Ne Feb 20, 2011 12:51 am

pripadá mi to ako keby si mal niečo s prívodom paliva, takto nejak mi to robilo keď som mal uvolnenú ihlu v karbeci... :pardon:

el cabra
chodec
chodec

#17 Príspevok od užívateľa el cabra » Ut Mar 15, 2011 5:40 pm

zdravim po dlhsej dobe, skuter som zlozil ale stale to robilo, islo to 4000 otacok a 40km/h proste katastrofa, viac ani nahodov, skuter bol v servise, servisak povedal ze preskocene rozvody boli, nastavil to, skusal som to tam, odpych to malo uz dobry, aj sa to tvarilo ok, cestou domov ale maximalka 50-60 (ani 60 nesiel tusim) strasne slabe otacky a uz to zacinalo asi po 200 metroch, mal som plyn asi v 3/4 a zacalo to trhat pocas jazdy, idete a ako keby sa nieco zaseklo alebo ako to popisat, proste taha taha a zrazu nic potom zas a zas nic, robilo to len ak bol plyn moc vytoceny, ale vykon ziadny...

mam nastavene 2,5 otacky na vzdusniku, myslite si ze tam ma ist menej, alebo mam hladat chybu vo falosnom vzduchu, alebo preco kua to netah ako ma, ked som menil len tu posratu hlavu, viem ze musim vymenit tesnenie pod vyfukom, lebo prefukuje a je to aj pocut, ale zacina ma uz ta cinska pomsta srat a nemam uz naladu do toho vrazat len prachy ked to aj nic nejde

berem akekolvek rozumne a odovodnitelne napady, do variatora sa nepozrem, lebo nemam na to naradie, skuter isiel pred vymenou hlavy ako raketa, po zmene nema ziadny vykon

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Mar 15, 2011 6:07 pm

zle poskladana hlava, prasknuta... zle tesnenie. Zober spet do servisu, ked nemas naradie a skusenosti

keniy
Dátum registrácie: Po Aug 29, 2011 11:17 am
Skúter: JINLUN JL 125 T-13 ADAMS

Re: GY6 nestartuje - vyriesene

#19 Príspevok od užívateľa keniy » Po Sep 05, 2011 11:21 pm

Detto ta ista motorka detto ten isty problem mam, mal som dole valec potreboval som to utesnit lebo mi to fucalo a mal som slabu kompresiu no a po nahodeni motorka naskocila isiel som to prevetrat akceleracia ta bola taka aka inokedy takze tam sa nic nezmenilo pri plynulej jazde tak 60-65 ide pekne ale akonahle mu vytnem ide tak 70-75 viac ma uz nepusti a asi tak raz za 200-250 metrov uplne trhne a tak sa to opakuje na plnom plyne pred tym slapal 85 podla tacho a teraz ho neviem vytocit ani na 80, chcem sa len spytat ci to moze byt aj zle nastavenymi ventilmy ? benzin dava v poriadku, alebo to moze byt aj zle nastavenymi rozvodmi ? zas akceleracia je taka aka ma byt akurat pri tom plnom plyne to robi problemy, s prednej strany mam taku malu ryhu od ventilu stalo sa mi to z nepozornosti pri skladani, nezda sa mi zeby bol ventil poskodeny neprepusta, ale nesom odbornik neviem, ale ta ryha by tam sarlapatu nemala robit, nabehane mam 9800 km

Napísať odpoveď

Návrat na "Problemy (Maxi skútre)"