Kúpa skútra na sezónu 2010 JE DOMA + video

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
123talis
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Sep 22, 2009 7:22 pm
Skúter: Honda XL1000V Varadero 2003
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kúpa skútra na sezónu 2010 JE DOMA + video

#901 Príspevok od užívateľa 123talis » So Nov 27, 2010 2:04 am

Tak mám asi holt šťastie no... budem sem písať postupne, čo a ako sa bude opravovať... nejdem sa obraňovať, na to zadretie, čo ej moja chyba žiadny pádny argument nenájdem.. a btw predtým som jazdil na poldecáku pár rokov ak sa babeta ráta za poldeco..:P
EX Kymco Xciting 250@500i
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Honda XL1000V Varadero 2003
SVK, H, AU, IT, FR, Monaco a St Tropez...

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#902 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Nov 30, 2010 7:32 pm

pisal si, ze ti to odislo pri maximalke... nepretacal si ho? Nebolo to napr. pri skusani, kolko sa z toho da vytlacit dole kopcom? Ak aj nie, pisem to len preto, aby sa pripadne aj dalsi, ktori o tom nepoculi, dozvedeli, ze u 4T motorov je rizikove tlacit z motora dole kopcom, kolko to da... proste sa nesmie pretacat motor, pretoze ventily to nevydrzia (resp. nemusia vydrzat). Ventily mas OK? Tie tesnenia (gufera ci co) tiez? Ze ci to nespapalo ten chybajuci olej, ak sa pototo ventily...

A dalsia vec, ktora moze suvisiet s olejom a zadretim... v tom chladnom pocasi, nechaval si motor aspon trochu zahriat? Pretoze studeny a namahany motor moze papat olej, nehovoriac o vysokom opotrebovavani, ak sa hned zhurta trapi...

Netvrdim, ze je to tvoj pripad, len sa pytam...
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

palo1128
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Mar 26, 2008 10:09 pm
Skúter: Honda SW-T 400
Kontaktovať užívateľa:

#903 Príspevok od užívateľa palo1128 » Ut Nov 30, 2010 9:18 pm

Kdo sa ti prizná.
podpis som si este nenastavil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#904 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Nov 30, 2010 10:15 pm

Ved ono je to jedno, Talis si zavady opravi (ma v plane novy motor).
Iba som uviedol, co mohlo viest resp. suvisiet so zadretim, aby sa v buducnosti historia neopakovala (a to plati pre kazdeho, kto jazdi na stvortakte :)).
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

123talis
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#905 Príspevok od užívateľa 123talis » So Jan 08, 2011 8:36 pm

Ľudia update.

To avizované zadretie bolo z dôvodu toho, že sa počas bežného jazdenia uvoľnilo istenie na rozvod oleja (proste niektorá z tých hadičiek) mal som ale cenzúra šťastie, ani jednej súčiastke sa nič nestalo, niesu nijak poškodené ani zničené, stačilo to len podoťahovať a prečistiť, proste bežná údržba.

Suma sumárum:
Výmena: Vzduchový filter, gumy, brzdové doštičky, baterka + prepojenie rukovätí na samostatnú poistku

Zásah do motora žiadny, ale úplne kompletné prečistenie všetkých súčiastok. Po výmene tých spotrebných častí bude motorka zase ako nová, povedal, že sa to stáva, ale mal som aj tak šťastie. V pondelok objednám všetky náhradné diely a priveziem si ju po vlastných od servisáka. Teším sa z toho dosť, možno mi teraz nedá akurát do ľudí, čo to stále otočia proti majiteľovi... Niekedy to fakt nie je len jeho chyba, problém bol len ten, že na XC som za leto spravil cez 13000km v čase-nečase a že je motorka po záruke a tak som musel všetko platiť. Na nové diely ale motorka záruku mať bude, a tak s ňou môže pravdepodobne budúci nový majiteľ veselo brázdiť cesty. Ja som sa pevne rozhodol, že kvôli tomu, že nasledujúcu sezónu chcem zájsť ešte ďalej než túto a mám ľadvinku, presedlám na niečo s objemom 600cc, alebo 1000. Nie R1 ani nič podobné, plnohodnotného turistu. B650 to síce určite nebude, ale niečo sa určite nájde. Pravdepodobná voľba je Suzuki GSX-F 600 alebo 750, alebo Xciting 500... ten skúter je asi fakt najpohodlnejší stroj aký som mal tú česť sedlať (aj keď som za tú sezónu ostatné skôr len tak zbežne skúšal)

Určite sem zas napíšem update, keď sa zajtra vrátim od znovuzrodeného XC (idem na obhliadku a dohodnem čo všetko a ako sa vymení).
*užívateľ obdržal upozornenie za porušenie pravidla č.1 pravidiel fóra. deltoro5784
Teraz:
Peugeot Elyséo 125

123talis
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#906 Príspevok od užívateľa 123talis » Ne Jan 09, 2011 4:20 pm

Update:

Divný zvuk po tej nešťastnej udalosti spôsoboval uvoľnený tlmič vo výfuku (alebo katalyzátor alebo čo to je) bohužiaľ Xcitingy majú nerozoberateľné výfuky a tak sa prereže koncovka, nazad sa pripevní vnútro a prečistia sa usadeniny. Mechanik vravel, že sa ešte nestretol s takým prípadom, ale že ten zvuk bol vo výfuku: motor ide vraj perfektne, len boli zle naštelované ventily, preto mi žral VIAC oleja, než normálne. Ventily sú ale už nastavené, motor ide tichúčko a výfuk sa v priebehu týždňa spraví.

Zajtra idem kúpiť brzdové doštičky a zbehnem aj po pneumatiku, ktorú som objednal už niekedy v októbri a všetko sa to zloží dokopy. Neviem ešte akú cenovku tam zavesí za servis, ale v podstate keďže nemusím meniť celý motor (zbytočne meniť nepoškodený kus) nebude mi ľúto tých peňazí. Nasledovať bude už len prepojenie kábla rukovätí, podolievanie kvapalín (ak nejaké nebudú v norme) a a pekne si ho zazimujem na ten mesiac a pol ešte do teplej garáže.

Som rád, že to nakoniec dopadlo tak, ako to dopadlo a skúter bude od začiatku sezóny na predaj za zatiaľ približnú cenu okolo 1850 pre niekoho odtiaľto, na inzeráty hodím cenu 2000. Bude k tomu výbava, ktorú som za ten rok nakúpil (kufor, vyhrievané rukoväte, držiak na kufor) a zdokladované všetky servisné zásahy (výmena remeňa za malossi pred cca 5000 km, nové brzdové doštičky, nová predná pneu, výmena valčekov, nastavenie a prečistenie komplet celého motora a výfuku, výmena olejov), samozrejme doložím aj staré časti, ktoré som musel odmontovať kvôli novým (rukoväte, valčeky)

Neželám si žiadnu kritiku ohľadom ceny ani odsudzovanie. Názor aj negatívny musí mať aspoň nejaký argument... Do motorky som investoval + je tam nejaká ta výbava, ktorú si skôr či neskôr človek dokúpiť musí, ak s ním chce ísť ďalej, než na koniec mesta a tá nie je zadarmo. Má 30000 km ročník 2005(výroba) - 2006(začiatok prevádzky). Celý životopis je v tomto topicu od momentu, kedy som ho kúpil, až po dnes.

Dôvod predaja je o post vyššie, ak niekto má nejaké predbežné otázky, kľudne cez PM. Keď XC doveziem domov tak ho nafotím a spravím topic v inzercii, ak sa nikto nenájde, tak hodím po 3 týždňoch inzerát aj všade inde na net.

Takto predbežne sa chcem aj všetkým, ktorý si sem aspoň klikli poďakovať za podporu a pomoc v tých neprajných chvíľach a aj tým, čo vedeli len podpichovať, že aspoň raz za čas oživili tento topic... Myslím, že keby niekto poterboval čokoľvek, tu sa to už určite pretriasalo...

Ešte PS: vodičák A 25kW+ je do r. 2013 od 21 rokov. Mám 21 a idem si ho robiť vo februári, ak sa niekde o tom píše a niekto pochybuje, môže mi veriť. Pochybujem, že autoškola ide proti zákonu.
Teraz:
Peugeot Elyséo 125

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
Skúter: Kymco XC 300i

#907 Príspevok od užívateľa XAWIER » Ne Jan 09, 2011 9:55 pm

A rozobral ti servisak motor a pozeral piest a valec, ci nieje tam nahodou nejaka ryha, tada, ci nie je pridrety? Ked sa ti vlastne ta hadicka odpojila, motor nemal olej, tak sa pridrel a preto zhasol a uz si ho nenastartoval, alebo co sa vlastne stalo? Ventily to nemohli sposobit, len ti ich potom dosteloval.
Teraz mas 30000 km najadzenych. Kolko km podla serv. papierov vydrzi motor do nejakej komplexnej generalky? (kluka, piest...)
Kymco Xciting 300i

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#908 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ne Jan 09, 2011 10:34 pm

xavier čo chceš kupiť 6 ročnu spadnutu motorku s pripečeným piestom za 1800ečiek?

123talis
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#909 Príspevok od užívateľa 123talis » Po Jan 10, 2011 12:01 am

Snake, ktora motorka, cez 3 roky nebola ani raz padnuta? môže si kúpiť aj dovoz z r. 2000 so stočenými km na 15000, ktorý dží po kope akurát tak dobrá vôľa.

Motor sa pri tom incidente vraj akokeby zadusil, keď sa uvoľnilo to vnútro výfuku, nevedel dýchať a tak zdochol. Keď sa to stalo otáčky mi začali padať dole až nakoniec vypol, to bolo pár sekúnd. Motor bol kompletne rozobratý na šrubky a ani na piestoch, ani krúžkoch, ani na valci nie sú žiadne poškodenia. Bežný servis ani v jednej značke ti neprečistí až tak motor. Najviac čo sa robí sa došteľujú ventily, nech nežere olej, to mám čerstvo spravené. XCčka idú dosť draho, asi od 2700, myslím, že 250tku som tam ani nevidel pod 3000. Nevýhoda skútra je len to, že keď spadneš, väčšina plastov sa ti veľmi nepoďakuje, lebo nemáš padák. S rámom nič nie je a je tam ešte dokúpená výbava, ktorá mňa vyšla možno na 300 eur, to nepočítam servis, ktorý momentálne prebehol. Predávajú sa aj skúter s 50 000 km s pôvodným motorom (a určite nie rozobratým na súčiastky pri bežnej prehliadke). Keď si ho doveziem, zistím ako ide, myslím, žeja to viem najlepšie posúdiť. To čo sa s ňou dialo, je myslím dostatočne vydramatizované v tomto topicu.
Sedel som aj na burgmane 400ke a nie na jednom s rv okolo 2000 a tie motorky sú staré, lenivé. Možno idú lepšie s nákladom (viac ťahá do kopca) ale myslím, že až taký rozdiel to nie je, pokiaľ to nie je nový stroj. Tu na fóre nikoho neoklamem a ani mi o to nejde. Výmena súčiastok až na bežné, ako sú doštičky oleje atď je podľa prehliadky. Nie je stanovený žiaden interval...

Od 2006 do 2011 jak počítam, tak počítam 6 rokov mi nevychádza.

Nechytaj ma snake za slovíčka, len píšem, čo mi pvoedal servisák. Ja neviem, čo niektoré ich názvy znamenajú. Povedal jedine, že to nebol láger (čo je zadretie) a že agregát je teraz nastavený ako nový a nič sa v ňom nepoškodilo. Zadrel by sa vraj vtedy, ak by som ešte pár dní nedolial olej a fakt by už nebola iná možnosť. Zle nastavené ventily a ten výfuk ale "našťastie" zachránili celý motor. Zvuk, ktorý bol po tom, čo som ju rozbehol bol kvôli výfuku. Keď ho odmontoval, išlo to úplne čisto. Veď už od budúceho týždňa bude doma na 100%, tak ho kľudne dobehni skúsiť...

A servisák je priamo zo servisu v KE (autorizovaný predajca a servis Kymco) nechcem robiť reklamu. To aby si niekto nemyslel, že to je nejaký fušer.
Teraz:
Peugeot Elyséo 125

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#910 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Jan 10, 2011 4:00 pm

abo tak

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista

#911 Príspevok od užívateľa XAWIER » Po Jan 10, 2011 4:23 pm

Snake: zvazujem kupu maxika, tak si robim priesum. Na bazari jeden dobry Malaguti Madison, Burgamyn 400-ky su kus drahe, a na XC teraz nie je dobry vyber...Uvidim, neplasim sa. Minuly rok bol jeden XC na predaj asi za 50000 Sk a bol trosku skrabnuty na jednej strane...ale vtedy som zavahal, lebo som nemal financnu rezervu, ak by som ho kupil...
Kymco Xciting 300i

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#912 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Jan 10, 2011 6:18 pm

kamos Ti doveze z UK
za 1850e + 500e dovoz+270e prihlasenie maš 2005 nexus 500ccm

123talis
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#913 Príspevok od užívateľa 123talis » Po Jan 10, 2011 11:15 pm

Nedováža aj iné ? :P

K téme, tak ako som povedal, 2 týždne (prípadne 3) tu bude inzerát na moje XC s tou nižšou cenou na ktorej sa vieme možno aj nejak dohodnúť a potom ho zavesím aj inde.

Update k tech. stavu: výfuk je hotový, pretesnený, prečistený, zajtra keď zapojíme brzdové doštičky bude XC poskladaný na 100%. Predná guma dôjde vraj začiatkom februára (aj zadná, ale tú ešte nemením).
Bolo by to všetko hotové už dnes, ale omylom mi dali iné brzdové doštičky, tak musím zajtra zájsť a vymeniť ich. Nahrám video so zvukom motora, ak chcete tak aj s akceleráciou + nafotím a kľudne potom zhodnoťte stav. Ten olej čo tam je ešte budem raz meniť, vraj z toho starého, ktorý tam bol nový pozbieral aj posledné usadeniny a keď ho trochu premažem môžem ho vymeniť a budú celé rozvody prečistené. Ak niekoho niečo zaujíma, kľudne sa pýtajte.
Teraz:
Peugeot Elyséo 125

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#914 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Jan 11, 2011 9:41 am

italis má teraz R1200R rv 2007 18000km

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#915 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Jan 14, 2011 8:57 pm

Nechcem byť za zlého alebo sa moc miešať ale motor na XC je ten istý v podstate ako na GD a oba som mal možnosť spoznať, a žiadne hadičky na olej tam niesu ktoré by mohli ohroziť mazanie motora alebo že nastavením ventilov sa zníži spotreba oleja je tiež pekná kravina ...To mazanie je tam spravené tak že buď tam je dosť oleja a maže to , alebo je tam málo a maže to slabo a v náklonoch v zátačkách si to čerpadlo ťahá vzduch, alebo až vôbec nemaže ak tam je oleja menej ako je výška sacieho koša olejového čerpadla v samotnom motore.... takže nechám na každom aký si spraví úsudok .Mne to pripadá celé nejaké divné od začiatku až do konca..... :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

123talis
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#916 Príspevok od užívateľa 123talis » Ne Jan 16, 2011 3:44 pm

No vraj to tam bolo niekde zle zatesnené, neviem. Keby mi povedal, že som ho proste zadrel a je to na šrot, tak by som to sem napísal. Doviezol som ho už domov a ide dobre, po výpadovke keď sa zohrial išiel v pohode do tých 130 písaných, aj ťah mal normálny, ešte asi rozoberiem variátor, lebo tie valčeky klepocú nejak. Ináč som spokojný. Servis ma vyšiel na 100 eur s tým, že dáva mi na to rok záruku, ak sa niečo z toho, čo on robil pokazí, spraví to zadarmo. Motor a celá motorka je vraj tak v 85% stave a ten agregát ešte vraj vydrží v pohode ďalších aj 50 tisíc. Chytá hneď na prvú, aj keď je zima, len nejak drží až príliš slabé otáčky keď naštartujem, ale to bude asi tým, že sú tie šrubky na voľnobeh rozštelované. Keď sa oteplí, ešte sa naňho pozrie (bezplatne). Keď pozriem vario, tak hodím video ako ide..:) A keby sa umúdrilo počasie, a stúplo by aspoň na 10 stupňov, aj by som si zajazdil...:P

Edit: tak to vyzerá, že ponuka XC sa na autobazr. eu pekne rozšírila..: )
Teraz:
Peugeot Elyséo 125

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista

#917 Príspevok od užívateľa XAWIER » Ne Jan 16, 2011 7:42 pm

Jo, ponuka sa rozšírila, ale všetko cz.
Kymco Xciting 300i

123talis
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#918 Príspevok od užívateľa 123talis » Št Jan 20, 2011 7:21 pm

Idem asi v priebehu víkendu rozobrať variátor, ak náhodou tam bude niečo uvoľnené, už som písal s alcatelkom a dokúpim Malossi Multivar 2000.

Vráťme sa poprosím od celého flame okolo predaja späť na pomoc.
Keď dám dole predný kotúč s valčekmi, alebo spojkový, môžem bezpečne štartovať nie? ak chcem zistiť, čo tam hrká, musím postupne, a chcem si byť istý. ten zvuk ide pravdepodobne z predného kotúča variátora, spojka vzadu ide čisto, ale chcem to rozobrať, nech vidím, čo s tým je. Valčeky sú nové, majú len asi 7000km, tak uvidím, čo to bude.
Teraz:
Peugeot Elyséo 125

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista

#919 Príspevok od užívateľa XAWIER » Št Jan 20, 2011 7:58 pm

Asi sa ti pri tej poslednej poruche trhli prvody a poskodilo to vario...ked ti pred tym isiel dobre a teraz vydava zvuky, je to dost mozne...
Kymco Xciting 300i

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#920 Príspevok od užívateľa dr.snake » Pi Jan 21, 2011 6:10 pm

vymen vodítka

123talis
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#921 Príspevok od užívateľa 123talis » Ne Jan 23, 2011 1:32 pm

Nič tak tento víkend sa mi nepodarilo vybaviť servis, mali zatvorené... bez pneu pištole to nerozoberiem, ale v priebehu týždňa sa vraj môžem zastaviť.. Dám dole vario a naštartujem, či ide bez toho zvuku, ak pôjde vymením ho za multivar.... dúfam, že to vyriešim už, nech je v dobrom stave...
Teraz:
Peugeot Elyséo 125

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista

#922 Príspevok od užívateľa XAWIER » Št Jan 27, 2011 6:25 pm

Vidim, ze skuter je uz na autobazari...
Kymco Xciting 300i

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#923 Príspevok od užívateľa Damo555 » Št Jan 27, 2011 6:29 pm

Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista

#924 Príspevok od užívateľa XAWIER » St Feb 02, 2011 7:05 pm

Talis: Uz si ho predal? Zmizol z Autobazaru. Kde bude brazdit cesty teraz? :)
Kymco Xciting 300i

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista

#925 Príspevok od užívateľa XAWIER » Po Feb 21, 2011 8:57 pm

Talis ta co? Co je nove? Prodals?
Kymco Xciting 300i

Napísať odpoveď