Lacny benzin
Moderátor: Moderators
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Lacny benzin
Neviem či je zrovna dobrý nápad urobiť si veľké zásoby benzínu na dlhú dobu, lebo ako vieme tak benzín časom starne a znehodnocuje sa. Navyše toto riešenie je len dočasné a po minutí zásob musíš natankovať za toľko koľko bude stáť.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
teraz sme už konečne "EUROPSKY" toto nam bolo treba. Mna by neštvalo tankovať benzin ani keby stal 2euro....ale nie za Slovenské vyplaty.
ked budem mať ako Nemec 2000-3000ečok tak ma bude velmi malo zaujimať že benzin je za 1,40 ako teraz.
a to ešte sprostaci su schopny povedať, že zaostavame cenou benzinu za europskou uniou!! ale to, že platmi zaostavame uplne za uniou a sme na urovni predposledneho štatu unie to nepovie nikto v mediach.
keby tu životna uroven rastla tak ako ceny tak sme už na urovni švajčiarska.
hlavne že slogan vlady bol: myslime národne, citime socialne.....no to socialne budeme aj My velmi dobre cítiť.
ked budem mať ako Nemec 2000-3000ečok tak ma bude velmi malo zaujimať že benzin je za 1,40 ako teraz.
a to ešte sprostaci su schopny povedať, že zaostavame cenou benzinu za europskou uniou!! ale to, že platmi zaostavame uplne za uniou a sme na urovni predposledneho štatu unie to nepovie nikto v mediach.
keby tu životna uroven rastla tak ako ceny tak sme už na urovni švajčiarska.
hlavne že slogan vlady bol: myslime národne, citime socialne.....no to socialne budeme aj My velmi dobre cítiť.
podpis som si este nenastavil
- 11erzo11
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Aug 23, 2009 3:07 pm
- Skúter: Aprilia SR 50 LC Light Tuning 2004
- Kontaktovať užívateľa:
este ze si viem zohnat lacnejsi..ale potial sa chodi z krčahom po vodu pokial sa nerozbije 

- XAWIER
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
- Skúter: Kymco XC 300i
Kymco Xciting 300i
- 9393andy
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Feb 11, 2010 12:07 am
- Skúter: Yamasaki ym150t
Je to fakt zlé.Natankoval som za 5€ a minule leto som jazdil cely den od rana do večera teraz som tam dal za 5€a musel som zastriasť motorkou aby som videl kde je ten benzin 

- capitan94
- skútrista
- Dátum registrácie: Št Apr 22, 2010 4:50 pm
- Skúter: Aprilia Atlantic 250
... Svine toto už nie je normálne pomaly 1.50€ (45sk) za 1 liter? čiže na sto kilometrov pri spotrebe 3 litre preveziem 4.50 €? a to ja mam ešte dobrú spotrebu horšie to máte s tuningom a o autách už ani nehovorím nechápem prečo máme pomaly najdrahší benzín z okolitých krajín.. zlodeji ale aj tak ten benzín budeme stále kupovať takže tak
Keeway Arn 125
24 5000Km - No Problem (r.v. 2008) Maximálna spokojnosť PREDANÉ
Aprilia Atlantic 250

Aprilia Atlantic 250
- 11erzo11
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Aug 23, 2009 3:07 pm
- Skúter: Aprilia SR 50 LC Light Tuning 2004
- Kontaktovať užívateľa:
Mame druhý najdrahší benzin v strednej europe.Bratislavčania chodia tankovat do rakuska.zevraj su fakt navaly na vikendy co ludia chodia kazdy vikend tankovat a aj sa im to oplati ako vidim.toto je este nič.pockajte pride dovolenkova sezona ma ist na 1,70€ až 2,00€.co mame robit auta potrebujeme tym padom aj benzin čo uš
je to velmi smutne.. najdrahší benzin a najmenšie platy

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
na toto vymysleli jednoduché riešenie, akurát bude potrebné zjednotiť parametre. A totiž prídeš na elektropumpu, kde ti automatizovaný systém vymontuje vybitú batériu a namontuje nabitú. Proces výmeny trvá približne 3 minúty, pokiaľ pamätám... A ideš ďalej s plnou...deltoro5784 napísal:Frosty, ja som písal príklad že ideš na ďalekú cestu čo má viac km ako dojazd auta. To akože mám cestou u niekoho zazvoniť či si tam môžem pár hodín dobiť auto?

Problém však nateraz je s výrobou el. energie a s výrobou a recykláciou vyradených batérií... Lepšou cestou sú motory na stlačený vzduch. Žiadne batérie, žiadna ropa, iba natlakovať bomby...

- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
TheBandit: to skor uz tie vodikove clanky. Dotankujes vodik a pritom mas hned k dispozicii cely krutiaci moment a tichucke auto. Auta na baterie su dobre na par km, napr. v Londyne sa velmi oplatia. Pri vodikovych clankoch aspon clovek nemusi nabijat.
PS
Kedy spravime najblizsie vyjazd na Ukrainu? ;D
PS
Kedy spravime najblizsie vyjazd na Ukrainu? ;D
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
thebandit mas uplnu pravdu! uz davno by sa jazidlo na kadeco len nie fosilne paliva len, je tu to slovicko LEN!!! keby to ten debilny ropny "priemysel" netlacil do uzadia... ale vecne sa mu to darit nebude. dufam...
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
V tejto dobe som šťastný že mám motorku s takou malou spotrebou ako mám, lebo focusíka by som už živiť nedokázal 

Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ibaže výroba vodíka tiež stojí nemálo energie, takže v konečnom dôsledku to veľmi ekologické byť nemusí. Kďežto stlačený vzduch sa dá natlakovať pomerne lacno aj teraz, a ak sa správne domnievam, ide o mechanický tlakový systém, takže absolútne ekologické riešenie...davtex napísal:to skor uz tie vodikove clanky.
Vodíkovému pohonu držím palce, už len nájsť lacný spôsob výroby vodíka...

- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
Lacny benzin
A ked Ti dojde vzduch, z palubovky trci specialna hadicka pri kazdom sedadle, do ktorej cestujuci fukaju, co im pluca stacia, aby zabezpecili dojazd na vzduchovu pumpu!! 

- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Thebandit: ja byvam priamo na hlavnej v nitre a bol by som radsej, keby sa neekologicky vyrabal vodik mimo mesta ako tie tisice aut, co mi spaluju benzin rovno pod nosom.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Veď samozrejme, o neekologickosti benzínových/naftových motorov niet pochýb... Ja nie som proti vodíkovým motorom, a ono až sa minie ropa a šejkovia pôjdu do rici (s prepáčením), čistejšie formy energie budú mať zelenú pre ďalší rozvoj...
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ja myslím že benzín nieje ešte stále dosť drahý,,,si pozrite, koľko ľudí sa vozí po meste kde by kľudne mohli chodiť MHD hlavne ak sedí v aute bežne jeden maximálne dvaja ľudia a pritom sa vezú minimálne na jednej tone železa...to je už aká efektivita a ekológia ? Samozrejme aj ja patrím medzi nich ale do centra mesta autom nejdem ani za nič a do roboty len kvôli tomu že mám blbé spoje a musel by som prestupovať minimálne 2x a ešte aj ísť kus pešo po blatovej nespevnenej ceste....Ale poznám ľudí, čo chodia bežne 1-2 kilometre autom a pritom súbežne chodí MHD.....Lebo oni sa predsa nebudú tlačiť č zastávky v nejakej zaprdenej električke 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
vlady, keby bola MHD vyhodnejsia ako ID, tak by nou chodilo viac ludi...ale pozri aky je stav, je to stale horsie a coraz viac ludi je nutenych pouzivat ID...takze tym ludom sa nedivym...
a k teme ak shelke....ja mam stale v pamati vysledok kontroly pump, kde shellka vysla dost zle aj s tym ich drahsim benzinom...bezne benziny su aj tak vsetky zo slovnaftu, tak je jedno kde natankujes.
paradoxne tie drahsie benziny byvaju u nas horsie ako tie lacnejsie, lebo sa menej tankuju, starnu a stracaju na kvalite...
takze vo vysledku ja tankujem 98 na agipke
a k teme ak shelke....ja mam stale v pamati vysledok kontroly pump, kde shellka vysla dost zle aj s tym ich drahsim benzinom...bezne benziny su aj tak vsetky zo slovnaftu, tak je jedno kde natankujes.
paradoxne tie drahsie benziny byvaju u nas horsie ako tie lacnejsie, lebo sa menej tankuju, starnu a stracaju na kvalite...
takze vo vysledku ja tankujem 98 na agipke

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Vladynko, kedy si si naposledy pozrel ceny MHD? Asi by si bol prekvapený, že keď už máš auto kúpené a poistené, tak mnoho krát Ťa zvyšné náklady na cestu autom po meste vyjdú menej ako cestovanie MHD. Nehovoriac o tom, že od kedy nechodím MHD, ani nepamätám, kedy som bol chorý na nejakú chrípku a pod. Ja keď už na krátku trasu do 3-4 km nejdem autom, tak potom radšej pešo.
Tak už zasa nič.
- duky5
- motorkár
bacilko, to som zabudol dodat ako padny argument. nikto mi v aute nekycha na krk a nesmrdi mi tam bezdomovec...
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ja viem máte obaja pravdu...ale skorej som sa snažil poukázať na tú neefektívnosť ak v tone železa sa vezie 80 kilo človeka ....A zas ak máš dávať za hodinu parkovania dakde v centre mesta pomali aj 2 Ečka , tak máš zaraz zaplatenú cenu lístkov na MHD
.... A občasná jazda MHD to je ako také očkovanie .... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- miiireeec
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Máj 26, 2008 12:13 pm
- Skúter: Yamaha XT 660 X
Priemerné ceny pohonných látok na Slovensku k 3. aprílu zo zdrojov portálu Natankuj.sk :
* 95-ka: 1,454 €/liter
* Nafta: 1,351 €/liter
* LPG: 0,699 €/liter
...
Podiel daní z ceny pohonných látok na Slovensku k 3. aprílu zo zdrojov portálu Natankuj.sk:
* 95-ka: 53,18%
* Nafta: 45,11%
* LPG: 30,83%
čo poviete na tú daň ?
* 95-ka: 1,454 €/liter
* Nafta: 1,351 €/liter
* LPG: 0,699 €/liter
...
Podiel daní z ceny pohonných látok na Slovensku k 3. aprílu zo zdrojov portálu Natankuj.sk:
* 95-ka: 53,18%
* Nafta: 45,11%
* LPG: 30,83%
čo poviete na tú daň ?

Yamaha - ride the right bikes
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
poviem len tolko ze zase my obycajni ludia budeme musiet zaplatat diery v rozpocte... politici budu opat rozkradat pokladnicu a my sa budeme na to prizerat a vo volbach im opat odovzdame svoj hlas...
ak by sa urobil poriadny strajk za znizenie dane z PHM tak by to mozno bolo efektne, ale takto si ta vlada povie: "ludom to nevadi, tak este zdvihneme dan"...
ak by sa urobil poriadny strajk za znizenie dane z PHM tak by to mozno bolo efektne, ale takto si ta vlada povie: "ludom to nevadi, tak este zdvihneme dan"...

- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Co sa bojite, bude u nas este horsie.
Arabakom platime ich nakladny zivot.
Len tak pre zaujimavost - plna nadrz na Pajero stoji v Dubaji cca 15eur.
Info z druhej ruky z minuleho tyzdna.
Arabakom platime ich nakladny zivot.
Len tak pre zaujimavost - plna nadrz na Pajero stoji v Dubaji cca 15eur.
Info z druhej ruky z minuleho tyzdna.
Kawasaki Versys Touring Edition

- duky5
- motorkár
Zase na druhej stane, odmyslime si z ceny spotrebnú daň, ktorá je v podstate nezmyselná a dostaneme tiež zaujímavú sumu...
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Moja osobná skúsenosť s cenou benzínu prídem na čerpačku v krajine a tam je cena asi 1,8 USD a hovorím si to je, tak ako u nás sú na tom rovnako..... ale chybička sa vloudila to bola cena za galón
a to je 3,78l
Čo na tom, že to je stredoamerická krajina Guatemala - teda nie tak márna cena za liter 0,35€. Šok je ten , že sme mali prenajatých údržbárov na manuálne pomocné práce a to má cenu má cenu asi 6 USD za 8 hodín a to z toho žijú. Kto má 200 dolárov netto mesačne funguje a môže si auto kúpiť a aj na ňom jazdiť.

Čo na tom, že to je stredoamerická krajina Guatemala - teda nie tak márna cena za liter 0,35€. Šok je ten , že sme mali prenajatých údržbárov na manuálne pomocné práce a to má cenu má cenu asi 6 USD za 8 hodín a to z toho žijú. Kto má 200 dolárov netto mesačne funguje a môže si auto kúpiť a aj na ňom jazdiť.