Problem so startovanim
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: Po Júl 23, 2007 2:09 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Problem so startovanim
Ahojte, mam taky problem a dufam ze mi poradite. Mam gileru runner 50,rocnik 2001 a pada mi benzin ,robi to problem pri startovani ,pretoze ked aj dva dni nejazdim a chcem nastartovat tak je hladina benzinu klesnuta a musim opat natlacit celu hadicku benzinom ,cize nakopavat az do umoru .A tu je moja otazka ,z akeho dovodu ten benzin pada, je tam nejaky podtlakovy ventil na benzin? ,alebo ako zabranit tomu spadavaniu benzinu ?dakujem
edit:momentalne mam po zime aj problem s nastartovanim
edit : posledny problem riesim v poslednom poste
edit:momentalne mam po zime aj problem s nastartovanim
edit : posledny problem riesim v poslednom poste
Naposledy upravil/-a hatamrc v Ne Feb 06, 2011 7:16 pm, upravené celkom 4 krát.
podpis som si este nenastavil
- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
Re: padanie hladiny benzinu
skus dotiahnut vypustaci srob na spodku karburatora 

-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
Skusim teda, dufam ze to bude v tom ,lebo inak si to neviem vysvetlit ako je to mozne ,ze mi takto pada benzin
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
Takze v ziadnom srobe na spodu karburatora to nebude kedze tam ziaden nemam ,vsetko mam dotiahnute
Ale skuter aj tak nie a nie nastartovat ,sviecka iskru hadze ,len sa mi zda ze nedrzi podtlak ,preto som odfotil aj ventil aj tu nadrzku (ktora by podla mna mala byt stale natahana benzinom plna ),ale ona nie je ,da sa nejako odskusat funkcnost toho podtlakoveho ventilu?
taktiez som odfotil karburator z kazdej strane aby ste videli ze tam nemam nikde dalsi srob ktory by sa mal dotiahnut
viete mi nejako poradit?
dakujem
Ale skuter aj tak nie a nie nastartovat ,sviecka iskru hadze ,len sa mi zda ze nedrzi podtlak ,preto som odfotil aj ventil aj tu nadrzku (ktora by podla mna mala byt stale natahana benzinom plna ),ale ona nie je ,da sa nejako odskusat funkcnost toho podtlakoveho ventilu?
taktiez som odfotil karburator z kazdej strane aby ste videli ze tam nemam nikde dalsi srob ktory by sa mal dotiahnut
viete mi nejako poradit?
dakujem
- Prílohy
-
- DSC01746.JPG
- (369 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- DSC01747.JPG
- (350.92 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- DSC01749.JPG
- (560.84 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- DSC01752.JPG
- (372.29 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- DSC01753.JPG
- (687.2 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- DSC01757.JPG
- (504.89 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- DSC01760.JPG
- (385.51 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
- Kabi008
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 10:49 pm
- Skúter: Aprilia SR 125 , KTM 950 Adventure
Podtlak vyskusas tak ze odpojis tu hrubsiu hadicku a nemal by tiect cez nu benzin, potom zober tenku, daj su ju do pusy a trosku natiahni vzduch, mal by zacat tiect benzin cez tu hrubsiu a ked prestanes tahat, tak by mal prestat tiect 

-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
Dakujem ,nastastie uz som ho nakopol vycistil som ten ventil a slape ,ale mam este maly kozmeticky problem ,kedze tam je 70ccm valec ,olej davam priamo do benzinu a nie cez olejovu nadrzku nech si domiesava sam ...ale problem je ze to strasne kadi ,aj ked som vybral uplne srobik na nastavenie bohatosti zmesy,sytic mam vypnuty, vlozka vo vyfuku je vymenena ,stale to strasne kadi..olej k benzinu som daval 1:50 ,co spravit aby to tak nedymilo?
- ice_cream71
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Okt 31, 2009 9:57 pm
- Skúter: Malagutti f15 firefox :P
- Kontaktovať užívateľa:
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
Re: HUsty dym z vyfuku
Agip CITY 2T 1L
mehehe

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Problem so startovanim
Dakujem za rady ,este mam problem so startovanim ...nastartujem vsetko v poriadku skuter sa odstavi a o co ja vime dve hodiny uz nemozem nastartovat
problem je v tom ako na prilozenej fotke ,ze z tej hadice co ide nalavo z precerpavacej nadrzky sa mi vzdy strati benzin klesne ,a pokial ju nenatlaci naspat tak nenastartujem ,ako keby sa tam nieco zasekavalo alebo ja neviem ,akonahle sa natlaci benzin tak skuter naskoci ,niekedy naskoci tak ze raz kopnem do nakopavacky a automaticky sa natlaci ,no niekedy nie a nie natlacit benzin
+ este maly problem ,z vyfuku mi este trochu kvapka ,myslim ze olej ,ale mam zmiesany benzin 1:50 ,a sviecka je tiez mokra ale bohatost mam nastavenu len na 1-1,5 otacky
Vie niekto ako este toto vyriesim? dakujem
problem je v tom ako na prilozenej fotke ,ze z tej hadice co ide nalavo z precerpavacej nadrzky sa mi vzdy strati benzin klesne ,a pokial ju nenatlaci naspat tak nenastartujem ,ako keby sa tam nieco zasekavalo alebo ja neviem ,akonahle sa natlaci benzin tak skuter naskoci ,niekedy naskoci tak ze raz kopnem do nakopavacky a automaticky sa natlaci ,no niekedy nie a nie natlacit benzin
+ este maly problem ,z vyfuku mi este trochu kvapka ,myslim ze olej ,ale mam zmiesany benzin 1:50 ,a sviecka je tiez mokra ale bohatost mam nastavenu len na 1-1,5 otacky
Vie niekto ako este toto vyriesim? dakujem
- Prílohy
-
- DSC01760.JPG
- (385.51 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
a to ze mas tu hadicu zle nastrcenu na tej nadrzke si si nevsimol? btw ta fotka to je dole hlavu?
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
samozrejme ze to tak nemam ,ta fotka nie je dolu hlavou je tak ako ma byt ,ale ta hadica je nezapojena preto ,ze som to mal cele dolu aby som to odskusal, podtlakovyventil je dobry no aj tak enstartujem ..akonahle streknem benzin do valca nakopnem na prvykrat a potom uz startuje dobre, no necham dve hodiny odstat ,a zase nic ,zase pomoze len streknut benzin do valca
Co to moze byt?
Co to moze byt?
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
Ahojte stale mam problem s nstartovanim
vymenil som aj vadny podtlakovy ventil ,a problem pretrvava,ventil je novy ..sviecku som cistil ,je trochu mokra ,nastartujem vzdy ale musim nakopavat asi 50krat ,v com mozebyt problem?
filter,karburator,vyfuk vseto vycistne ,vratanie hadiciek ,sviecka hadze iskru
Pomozete mi ?dakujem
vymenil som aj vadny podtlakovy ventil ,a problem pretrvava,ventil je novy ..sviecku som cistil ,je trochu mokra ,nastartujem vzdy ale musim nakopavat asi 50krat ,v com mozebyt problem?
filter,karburator,vyfuk vseto vycistne ,vratanie hadiciek ,sviecka hadze iskru
Pomozete mi ?dakujem
Ja by som si tipol vzhľadom na to vstrekovanie benzínu do valca na problém s automatickým sytičom, prípadne ak Ti veľmi padá benzín tak výpustný šroub na karbeci treba pozrieť
dotiahnuť a pod...pozrieť plavák, ihlu či prípadne nie je vytiahnutá
A taktiež akú starú máš sviečku a akú značku?

A taktiež akú starú máš sviečku a akú značku?

-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
Zdravim ,dakujem za odpoved
Sytic tam je manualny ..ktory je vypustny srob na karbeci? vsetky som kontroloval ,no neviem konkretne ktory to je ,plavak a ihlu som kontroloval ,dokonca som ju skusal aj vymienat z 1 do 2 polohy a spat ,sviecka tam je NGK ,minulu sezonu kupovana
*vymazaná citácia posledného príspevku. Odporúčam prečítať pravidlá fóra. deltoro5784
Sytic tam je manualny ..ktory je vypustny srob na karbeci? vsetky som kontroloval ,no neviem konkretne ktory to je ,plavak a ihlu som kontroloval ,dokonca som ju skusal aj vymienat z 1 do 2 polohy a spat ,sviecka tam je NGK ,minulu sezonu kupovana
*vymazaná citácia posledného príspevku. Odporúčam prečítať pravidlá fóra. deltoro5784
Aj tak by som najskôr preveril funkčnosť toho sytiča, výpustný šroub sa nachádza v spodnej časti plavákovej komory, tam môže byť buď slabo dotiahnutý alebo tesnenie pod ním je seknuté...
sviečku po jazde máš akej farby? A ešte sa chcem spýtať, ten benál v keď si skúšal podtlakový ventil a keď si vytvoril podtlak tiekol alebo kvapkal?

sviečku po jazde máš akej farby? A ešte sa chcem spýtať, ten benál v keď si skúšal podtlakový ventil a keď si vytvoril podtlak tiekol alebo kvapkal?

-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
Ten sytic tam je manualny ,tam by nemal byt problem ,mam ho odskusany tak ze so zapnutym syticom ked nastartujem zdvihnu sa otacky, ked ho vypnem klesnu ,inak neviem ako ho odskusat
Vypustny srob neviem ci som uz tlk ale ziaden som tam nenasiel ,a to som to mal rozobrate asi 20krat ,mam karburator dellorto 19 ale skusim to este raz rozobrat a prezriet
Sviecka je trochu mokra, ale myslel som ze ci nedava slabu iskru tak som vcera kupil novu NGK
Podtlakovy ventil som vymenil za novy, stary nedrzal ,no aj tak ziadna zmena
Vzdy nastartujem tak na 40-50krat, potom uz startujem na prvy, no necham ho odstat hodinku a zase odznova 40-50krat kym naskoci, skusal som nastavovat aj bohatost zmesy ci to nemoze byt tym mam srob nastaveny na 1,5-2 otacky, pretoze niekedy ako keby kvapkal olej z vyfuku(olejove cerpadlo mam odpojene ,miesam 1:50rucne) ,uz tom nerozumiem vsetko som vycistil ,karburator,sviecka nova,novy podtlakovy ventil.,dokonca som hadice prefukoval,vyfuk som aml dolu ,filter
Ono ked do neho kopem tak najskor nic ,potom ako keby zacal chytat ale nemal este silu odpalit ,a potom az na nejaky 40-50krat naskoci .Pri jazde sa nevyskytuju ziadne problemy ,skuter ide velmi dobre, problem je len so startovanim
Vypustny srob neviem ci som uz tlk ale ziaden som tam nenasiel ,a to som to mal rozobrate asi 20krat ,mam karburator dellorto 19 ale skusim to este raz rozobrat a prezriet
Sviecka je trochu mokra, ale myslel som ze ci nedava slabu iskru tak som vcera kupil novu NGK
Podtlakovy ventil som vymenil za novy, stary nedrzal ,no aj tak ziadna zmena
Vzdy nastartujem tak na 40-50krat, potom uz startujem na prvy, no necham ho odstat hodinku a zase odznova 40-50krat kym naskoci, skusal som nastavovat aj bohatost zmesy ci to nemoze byt tym mam srob nastaveny na 1,5-2 otacky, pretoze niekedy ako keby kvapkal olej z vyfuku(olejove cerpadlo mam odpojene ,miesam 1:50rucne) ,uz tom nerozumiem vsetko som vycistil ,karburator,sviecka nova,novy podtlakovy ventil.,dokonca som hadice prefukoval,vyfuk som aml dolu ,filter
Ono ked do neho kopem tak najskor nic ,potom ako keby zacal chytat ale nemal este silu odpalit ,a potom az na nejaky 40-50krat naskoci .Pri jazde sa nevyskytuju ziadne problemy ,skuter ide velmi dobre, problem je len so startovanim
Tak toto mi indikuje len problem s karburatorom, ako keby Ti padal benzin tak sa to podobne správa.
Mokré pod mašinou od benalu nemáš?Hadičky prívodné pozreté? príruba vedúca do valca tiež pozretá?Tá farba sviečky...skús dať 2,5 otáčky

Mokré pod mašinou od benalu nemáš?Hadičky prívodné pozreté? príruba vedúca do valca tiež pozretá?Tá farba sviečky...skús dať 2,5 otáčky

-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
no mne sa tiez zda akoby padal benzin ,ale kedze vsetky hadice mam pozrete ,ventil podtlakovy vymeneny ..skusim dat menej bohatu zmes este ,co to spravi ,priruba do valca v poriadku ,sviecka je mokra ,tmava ,ale nie cela cierna
len nerozumiem ako je mozne ze benzin pada ,ved nema kde
len nerozumiem ako je mozne ze benzin pada ,ved nema kde
ešte ma napadlo nemáš voľajaký zvetralý benzín alebo nebereš od nejakých no name pump? bývajú tam niekedy strašné sajrajty
Ja berem len zo značkových čerpadiel, konkrétne mám Shell V Power.

-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
dal som tam novy benzin ,beriem zo Slovnaftu ,takze noname by to nemal byt ...skusil som dat bohatost na 3otocky, z 2voch ,dal som dolu vyfuk ..nastartoval som ,ale terza to skusim nechat oddychnut, zase vychladnut ,ci nastartujem aj potom ,ci nie je nejako extra bohata zmes alebo co
prejdi pár kilometrov,farba nasviečke mala by byť tehlová, tie tri otáčky je asi veĺa, či si nespravil moc chudobnú zmes,daj pozor aby si nezadrel
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
uvidim co bude, ale ked bola nastavena na 1,5-2 tak som zase nemohol nastartovat
- Frosty
- skútrista
- Dátum registrácie: Po Okt 26, 2009 7:48 pm
- Skúter: Benelli QuattroNove X
- Kontaktovať užívateľa:
Ja len, bez výfuku to moc nevýtačaj a na jazdu ani nepomysli! - pravdepodobnosť zadretia: critical
Len tak pre istotu spomeniem
Skús:
- pozrieť batériu
- čo sa týka karbecu, čistil si aj trysku?
- airbox ok? (vyčistiť, pozrieť)
- pred štartovaním skús injekčou striekačkou streknúť trošku benzínu priamo do valca
Keď štartuješ elektrickým štartérom to čo robí?
Ja som mal ku koncu minulého leta podobný problém. No po vyčistení karbecu to prestalo (bolo tam riadne špiny a piesku) tryska už tiež čo to mala v sebe zachytené. Tiež ak máš ten EGR ventil či ako, skús ho odpojiť.
Len tak pre istotu spomeniem

Skús:
- pozrieť batériu
- čo sa týka karbecu, čistil si aj trysku?
- airbox ok? (vyčistiť, pozrieť)
- pred štartovaním skús injekčou striekačkou streknúť trošku benzínu priamo do valca
Keď štartuješ elektrickým štartérom to čo robí?
Ja som mal ku koncu minulého leta podobný problém. No po vyčistení karbecu to prestalo (bolo tam riadne špiny a piesku) tryska už tiež čo to mala v sebe zachytené. Tiež ak máš ten EGR ventil či ako, skús ho odpojiť.
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
Zdravim
Bateria je nova takmer -pri elektrickom startovani toci toci no nenastartuje
-samozrejme som cistil aj trysku vsetko
-filter som mal dolu vypraty ej vycisteny ,samozrejme vysuseny dokladne
-ked sa strekne do valca tak nastartuje, to som uz popisoval vyssie
aj ked uz ho raz nastartujem tak potom na prvy sup chyta ci uz nakopavanie alebo elektrika
ale akonahle sa odstavi za dve hodiny idem natocit ,tak elektrika len toci nenaskoci a nakopavat musim tak 50krat aby to naskocilo
-samozrejme bez vyfuku sa nevozim ,len som ho chcel vycistit dokladne
Bateria je nova takmer -pri elektrickom startovani toci toci no nenastartuje
-samozrejme som cistil aj trysku vsetko
-filter som mal dolu vypraty ej vycisteny ,samozrejme vysuseny dokladne
-ked sa strekne do valca tak nastartuje, to som uz popisoval vyssie
aj ked uz ho raz nastartujem tak potom na prvy sup chyta ci uz nakopavanie alebo elektrika
ale akonahle sa odstavi za dve hodiny idem natocit ,tak elektrika len toci nenaskoci a nakopavat musim tak 50krat aby to naskocilo
-samozrejme bez vyfuku sa nevozim ,len som ho chcel vycistit dokladne