jo jo.. viaclistové lepšie tlačia vzduch, čo je pri pretlačení cez chladič treba.. Niečo robí Noctua, so super parametrami tlaku/hluku ale oni asi nerobia 14cm+
tak uz teraz ti mozem povedat ze ti to neuchladi na 101% tie PC ventilatory 12cm z otackami kolo 1500-2000 a slabym prietokom neuchladia nic ... tebe treba minimalne takyto http://www.vo.gme.sk/sk/index.php?product=625-168
nechcem do toho kecat, lebo nenasiel som nic, ako to mas presne naplanovane. Ale vseobecne pocitacove ventilatory maju len dobry "tlak" a to na kratku vzdialenost (par cm za ventilatorom). ked chladic budes mat v predu (ako "original" vodniky) tak na naporove chladenie mozes zabudnut, lebo vrtulu treba dat pred chladic aby Ti to prefuklo (tah maju mizerny) zas vietor cez vrtulu moc neprefukne.
ja by som navrhoval kurenie z auta (vymennik+ventilator) su dost male a vykonne (na vrakoviskach aj lacne), a vydrzia tlak a teplo....
ale zasa musi pozerat na pomer vykonu a vykonu altika aby to stihal dobijat ... pri 19,2W ventilatore potrebuje altik dodat prud 1,6A + svetla + dobijanie baterky + zvysok smerovky atd ... to je tak akurat na hrane mam odskusane jednu sezonu jazdenia s tymto a dobijalo to na chlp ... z auta ventilator nejaky 45-60W nehrozi aby to slo ked samotny altik dodava celkovo cca 80W
jj spp pumpa a ventilator bud ten com som ti poslal alebo najlepsie original nejaky zo 125-tky ako mam ja z aprilie leonardo ma cca 30W a ten by som povedal ma najlepsiu ucinnost aj v najvacsich horucavach ...
teraz trosku blbost ale chalani co sa vsetci trhate za to chladenie.. ked je milion vodou chladenych skutrov ktore su poriadne porobene a s chladenim nemaju nic zmenene a vsetko ide ako ma.. ukamenujte ma
peugeot speedfight 2 tu z ba ...seria valec seriove chladenie na konci leta sa mu ta zacalo prehrievat musel vyhodit termostat a kupit prietokove chladice...
ja som z teplotou problem este nemal ...
ale pozri sa napr ake chladenie ma porobene optik na focusovi
viem ake ma porkyy.. lenze napr kamarat ma tam malossi sporta,malossi vyfuk a nwm co vsetko este a s chladenim vobec nic nerobene a nikdy nemal teplotu vyssie ako v polke
nahodou, ja mam tiez malossi sporta a v lete ked je vonku nejakych 25 - 30 a viac ° , a vyskytne sa kopec a náhodou ideme dvaja (tak ako mulu sezonu neraz) tak ten problem zacina byt vážny ! .. splham sa do kopca so zacinajucou teplotou 60-65 a v polke kopca uz musim zastavovat lebo nad 85° mi to uz trha oci anjedem ho trapit ..
..uvidime aka bude teplá sezóna no ak budu vysoke teploty neváham a riesim pridavne chladenie ...
dneska som si bol pre karbec dellorto 21 .. valec na ceste.. este chyba kluka.. ale projekt asi chvilku postoji lebo mi to nedalo a doniesol som domov dalsi scoot takze som bez penazi MBK Booster ktory by som chcel porobit na stunt ale uvidime ako to vsetko vide s financiami
chalani kedze projekt padol .. predavam skuter ako seriu.. pre clenov fora 450€.. a nechystam sa uz znizovat cenu... keby nahodou niekto mal zaujem tak PM