Reštrikcia výfuku Giannelli Smile
Moderátor: Moderators
- sces
- chodec
- Dátum registrácie: So Mar 05, 2011 8:37 pm
- Skúter: Peugeot Speedfight II
Reštrikcia výfuku Giannelli Smile
Dobry den, som tu novy a potreboval by som poradit. Nedavno som kupil od znameho Peugeot Speedfight II a teraz ho trosku tunningujem. Nahodil som Variátor Mallosi Multivar a street vyfuk Giannelli Smile. Ladak som nechcel, na taky maly scoot je to strasny rev. No a teraz neviem, ci ma tento vyfuk dajake restrikcie. Predajca (Scootland) mi v mailovej komunikacii tvrdi ze "Mrkněte se dovnitř do té díry (otvor kolena), uvidíte tam navařenou podložku nebo kornoutek, která výfuk zužuje na menší průměr. Tuto podložku je třeba vyhodit ven." Ja som tam ale nic take nevidel. Nevie niekto poradit? Po nahodeni tochto "komba", ziskal scoot ZNATELNY odpich, rychlost sa tiez o nieco zvysila, len by ma teda zaujimalo, ci niekto nema skusenosti s tymto konkretnym vyfukom a ci obsahuje restrikcie, alebo nie. Dakujem za Vase rady a odpovede
podpis som si este nenastavil
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
Re: Reštrikcia výfuku Giannelli Smile
... pokial nieje podlozka v prirube,tak restrikciu nema ... street vyfuk pracuje v nizsich otackach z vacsim krutakom - smile je god fuck ... sem tam sa stane ze ta podlozka je zle privarena a vypadne pocas prevozu ...
- sces
- chodec
To je mozne ze vypadla, ale skor by ma zaujimalo, ci tam v skutocnosti MA BYT. Resp. ci som nieco neprehliadol.
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
- sces
- chodec
Problem je, ze vyfuk je nahodeny a momentalne sa casovo neviem ku nemu prepracovat. Ak aj spravim foto, otvor je velmi maly a TMAVY, nieje vidiet takmer nic. Ja som strcil dnu prst, ale nic take, ako nejaky kuzel, zarazku som necitil. Preto sa chcem informovat, ci ma niekto s konkretnym modelom skusenosti.
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
Mam gianelli reverse. Restrikcia bola hned na zaciatku priruby. Pliesok v ktorom bol maly otvor. Urcite ak by si tam mal restrikciu tak by si si to vsimol.
Nezabudni sledovat farbu sviecky, aby si nezadrel. Spravna farba je hneda.
Nezabudni sledovat farbu sviecky, aby si nezadrel. Spravna farba je hneda.

- sces
- chodec
Vdaka, takze ho tam mozno nedali, mozno vypadol, kazdopadne som si nic podobne ako opisujes nevsimol. Zrejme ho do street vyfukov nepchaju, aj ked je pri nom uvedene "Tento výfuk podléhá Evropské homologaci EEC" (len neviem, ci to ma nieco s restrikciami spolocne)
- ondrej.h
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Po Feb 08, 2010 11:27 pm
- Skúter: DERBI RAMBLA 300i
Ahoj. Ja mám tento výfuk nahodený na Keeway Fact. Taktiež som ho kupoval zo Scootlandu a tú reštrikciu (navarenú matku) som tam mal. Bola dobre zreteľná, takže putovala do zberu.
Ak si v tej prírube výfuku nič nevidel, tak tam naozaj asi nebude. Aspoň sa nemusíš trápiť s jej vytiahnutím. Aj ja som spokojný s tým výfukom. Teraz som zmenil valčeky na Multivare z 9gr. na 9,5gr. Užívam si super krúťák v nižších otáčkach a jazdu vo vyššej rýchlosti pri nižžích otáčkach. Šetrím motor aj spotrebu.
Tak nech Ti ten výfuk dobre slúži...

MOTOCYKEL? Pre mňa dokonalý ventil...
- shadow_j
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Po Máj 31, 2010 10:19 pm
- Skúter: Peugeot Vivacity silversport
- Kontaktovať užívateľa:
sces mohol by si my povedat ze kolko ti to teraz chodi a aku to ma spotrebu? diki
- sces
- chodec
Kolko mi to beha mozem uviest az ked to zmeram GPS - tachometru neverim ani za mak. Variator+vyfuk som nahodil v piatok, momentalne je dost kosa, ale aj tak nemam teraz cas (rodinka a tak
). Kazdopadne buduci tyzden to chcem zmerat. Ak pocasie pusti. Spotrebu tiez neviem, scoot mam vsehovsudy 2 tyzdne, siel som na nom 2x v zakladnej vybave a len trosku som sa prevazal po uprave. Urcite bol ale po vymene OBROVSKY skok, co sa tyka rozbehu a povedal by som aj rychlosti, ale bola zima, nechcel som to nejako silit, cize az buduci tyzden

- sces
- chodec
ondrej.h napísal:Ahoj. Ja mám tento výfuk nahodený na Keeway Fact. Taktiež som ho kupoval zo Scootlandu a tú reštrikciu (navarenú matku) som tam mal. Bola dobre zreteľná, takže putovala do zberu.Ak si v tej prírube výfuku nič nevidel, tak tam naozaj asi nebude. Aspoň sa nemusíš trápiť s jej vytiahnutím. Aj ja som spokojný s tým výfukom. Teraz som zmenil valčeky na Multivare z 9gr. na 9,5gr. Užívam si super krúťák v nižších otáčkach a jazdu vo vyššej rýchlosti pri nižžích otáčkach. Šetrím motor aj spotrebu.
Tak nech Ti ten výfuk dobre slúži...
Hm, tak mne ho asi fakt nedali, pozeral som okolo priruby, aj dnu, skusal som prstom, ale nic som necitil. Ja zatial dalsie upravy nechystam, staci variator+vyfuk

- ondrej.h
- st. kolobežkár
Bez 70valca sa maximálka zdvihla zo 65 na 75 km/h podľa tachometra, čo možno nie až tak veľa, ale akcelerácia, pružnosť a ťah do kopca boli neporovnateľne lepšie. Kámoš má toho istého scootra a keď sme sa vozievali spolu pred úpravou na mojom scootri, boli jazdné výkony oboch strojov +- rovnaké. No po nahodení nového varia a výfuku sme obaja nechápali, ako sa zmenili k lepšiemu jazdné výkony na mojej mašine.
Ako keby scooter dostal silnejší motor! Samozrejme, keď vyskúšal jazdu na mojej mašine, neváhal a objednal Multivar a street fuk aj on. Ja som neskôr ešte nahodil 70 Malossi sport liatinu, ktorá samozrejme posunula jazdné výkony do vyššieho levelu (max.85, ešte lepšia akcelerácia, pružnosť a ťah do kopca), ale osobne si myslím, že budeš určite spokojný aj s 50 valcom, lebo so 70 valcom samozrejme o niečo stúpne aj spotreba. U mňa to bolo z cca 2,5l na cca 3-3,3l/100km. Ale inak som veľmi spokojný. Takže asi tak. 

- sces
- chodec
Ako pises, ja som ho po nahodeni variatora a vyfuku nespoznal, rozbeh ako gula
maximalku som este netestoval do plna, ale snad tento tyzden poskusam. Mne to staci do mesta tych 75 bohate. Chcem to hlavne do prace, ranne spicky su o hubu. Doteraz som jazdieval autom a hodinove cesty do prace ma uz nebavia
Tak som si poriadil tento novy pojazd. Celkom v poho cena, kilometre, stav, bol od znameho, cize viem, ze tam nic neupravoval... teraz este prepisat, STK a mozem jazdit 

- ondrej.h
- st. kolobežkár
Tak Ti želám, nech si so svojou novou mašinou spokojný, veľa kilometrov bez porúch a hlavne bez nehody. 

- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
sces: a odkial si ak sa smiem spytat ? 

- sces
- chodec
ondrej.h napísal:Tak Ti želám, nech si so svojou novou mašinou spokojný, veľa kilometrov bez porúch a hlavne bez nehody.
Dakujem, napodobne