Aby ste nepovedali ze sa nic nedeje /lebo makame ako blaznivy/, tak vam dnes ukazem ako pracujem na vyrobe noveho sedadla na mojho scootra, ale pekne po poriadku.
Uz minuly rok som sa rozhodol ze si urobim nove sedlo pretoze to kozene na zavody nie je zrovna idealne lebo je makke a smyka sa na nom. Material pouzity na nove sedlo bude samozrejme kompozit - laminat a specialna guma urcena na tento ucel, okrem ineho bude na vyrobu pouzity tabulovy polyuretan. Z laminatu som si okopiroval spodnu cast skutra, vymyslel som ucyhtenie sedla, tak aby slo v pripade potreby nahodit aj stare kozene sedlo a kedykolvek bez pouzitia naradia odmontovat, na vyrobeny spodok som polepil PU penou tabulovy polyuretan zhruba o velkosti povodneho sedla. Ked to vsetko zaschlo a vytvrdlo tak som sa dal do brusenia a tvarovania buduceho sedla, na fotkach je odfoteny len polcas - teda nie este finalny tvar! /ten hadam dorobim dnes/ Nasladne ked to bude podla mojich predstav to cele olaminujem... neskor ked to bude olaminovane upravim spoj vrchnej a spodnej casti, do spodnej casti urobim asi 2 vacsie otvory a doskovy polyuretan vyberiem aby vznikla dutina - i ked vaha toho materialu je zlomkova asi ako polystyrenu, potom na sedlo zvrchu nalepim gumu a trochu ju prisposobim podla potrieb... A sedlo bude hotove

Podotykam tuto zalezitost som si vymyslel sam a este nikdy som to takto nerobil... takze mi drzte palce nech to dobre dopadne.