Yamaha Aerox R - modreOKO
Moderátor: Moderators
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
Re: Yamaha Aerox R
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Pri zlom gufere alebo žiadnom gufere na 2T valec nema kompresiu nie ?
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- modreOKO
- motorkár
osravedlnujem sa, viem ako to chodi pri zabehu a tychto veciach , ale proste potreboval som vediet ze to slape a motor sa chyti .. myslim ze to je nic, v porovnani stym ze som siel dokonca bez vody, to ma uz asi ukamenujete, no fakt som potreboval vediet ze to je tym guferom a nicim inym ..
nahodil som stare gufero ktore vyzeralo uplne vpohode neposkodene , no pri zakladani pumpy, deklu som si vsimol ze biely dierkovany kruzok ktory sa pichá na náhon VP co mate na magnete tie pipiky , ze ke vkalitne vykyvane tak stym som sa aj zmieril ze sa to kazdou chvilkou odbije .. a tak aj bolo, vytiahol som ho von , dva krat nakopol CHYTIL NA DRUHY KRAT !
ale ako nahle som videl ze strieka voda spod kryzu VP , som to vypol , demontoval VP a enchaj ju len tak vysiet .. a spravil video ze to ide ..
takze teraz: nový repair KIT na vodnu pumpu (asi ten RMS) a nové guferká na kluku .. a HÁÁÁDAM uz môzme jazdit .. :/
nahodil som stare gufero ktore vyzeralo uplne vpohode neposkodene , no pri zakladani pumpy, deklu som si vsimol ze biely dierkovany kruzok ktory sa pichá na náhon VP co mate na magnete tie pipiky , ze ke vkalitne vykyvane tak stym som sa aj zmieril ze sa to kazdou chvilkou odbije .. a tak aj bolo, vytiahol som ho von , dva krat nakopol CHYTIL NA DRUHY KRAT !
ale ako nahle som videl ze strieka voda spod kryzu VP , som to vypol , demontoval VP a enchaj ju len tak vysiet .. a spravil video ze to ide ..
takze teraz: nový repair KIT na vodnu pumpu (asi ten RMS) a nové guferká na kluku .. a HÁÁÁDAM uz môzme jazdit .. :/
- Prílohy
-
- 230320112409.jpg
- (77.15 KiB) 446 stiahnutí
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- modreOKO
- motorkár
nie damo nemá .. nemá ..
- modreOKO
- motorkár
a este dalsia vec ľudkovia zlatí, s matrixkom sme hútali prečo, aký to malo dôsledok to prdnute gufero a došli sme na to , že tam mala byť eśte jedna vec urciite viete co myslim,
pliesok namieru robeny aby gufero nevypadlo von .. a ja som take na mojom roxovi priznam sa nikdy vzivote nevidel.
Da sa to vyrobit, kupit, nemate to niekto nahodou prosimvas ?
prikladam foto , sorry nigdais ze som ti ju ukradol ale pekne to tu vidno ..
pliesok namieru robeny aby gufero nevypadlo von .. a ja som take na mojom roxovi priznam sa nikdy vzivote nevidel.
Da sa to vyrobit, kupit, nemate to niekto nahodou prosimvas ?
prikladam foto , sorry nigdais ze som ti ju ukradol ale pekne to tu vidno ..
- Prílohy
-
- I need this.jpg
- (25.88 KiB) 431 stiahnutí
- nigdais02
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Sep 01, 2008 4:28 pm
- Skúter: Kašlem na to nechce sa mi to stale prepisovať... :D
toto je moja foto ?
nevadí hlavne že si na to prišiel 

....To ťa musí baviť....
KLIK:
RGK - Scooter-tuning, diely, servis, dovoz.
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
KLIK:
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
hmm no tak "alci" je pan to sa dalo čakať ked sa jeho opytaš , že Ti da info z prvej ruky.
inak smolu maš Vladeno neskutočnu už. to už aj mna začina hnevať. hadam už nebude vec na ktoru by si nesiahol aspon 3 krat po tom zadreti a urobeni GO.
ale zase treba to brať aj pozitivne...budeš mať už všetko odskušane a vedieť čo sa može stať a kde bude príčina. nehovoriac o tam, že budeš mať motor naštudovaný v priamom prenose.
inak smolu maš Vladeno neskutočnu už. to už aj mna začina hnevať. hadam už nebude vec na ktoru by si nesiahol aspon 3 krat po tom zadreti a urobeni GO.
ale zase treba to brať aj pozitivne...budeš mať už všetko odskušane a vedieť čo sa može stať a kde bude príčina. nehovoriac o tam, že budeš mať motor naštudovaný v priamom prenose.
podpis som si este nenastavil
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Chlape ty čo sa týka smoly prekonáš aj mňa a to ja som mal smoly celú fúru 

Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- modreOKO
- motorkár
viem, ja si to uvedomujem , no verim tomu že ..
..radšej už nič nehovorim , veď uvidíme
..radšej už nič nehovorim , veď uvidíme
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
presne to o tom gufere som ti chcel napisat, ale kym som docital prispevky do konca, uz si nato prisiel. Presne to iste som mal aj ja este ked som mal 50ku 2T
- modreOKO
- motorkár
tak som dosiel domov asi o siedmej včera a hned som sa pustil do robotky, /z robotky do robotky:)/ ako prvé ma čakalo riešenie vypadávajúceho gufera, no 2/3 roboty zamňa odviedol náš šikovný člen motowell, ktorý mi po zadaní vstupných údajov a premeraní dokázal vyrobiť vec, ktorá mi tam chýbala. Inšpiroval som sa nigdaisom a niečo podobné som si navrhol. Týmto patrí motowell-ovi veľká vďaka, že to stihol v neuveritelne krátkom čase a už vpodstate na druhý deň som mal "pliešky" doma. Ďakujem.
Tak som sa pustil do robotky pliešok si upravil, pozohýňal podla svojho dvatu aby mi presne sadol na gufero a pritláčal ho po celom obvode na karter. Toto by sme mali, nasledoval magnet, šrouba, ...atd
No a druhým orieškom bola VP ktorá mi vytiekla pri nedávnom štartovaní, tak som rozobral, vymenil ložiská, ktoré som kupoval do zásoby pre takéto prípady
. Nahodil nové guferá, vrtulka zostala pôvodná , tej nič nebolo, celé poskladanie a nahodenie dekla na karter. Pozapájal hadice, nalial vodu a tŕpol či to nezacne niekde kvapkat, , , a nezačalo 
Utekal som von kde som po TREŤOM nakopnutí chytil krásne motor do volnobehu , hneď všetko skúmať, tri baterky, každá z jednaj strany
, nakolko bolo uz asi desať. /chudáci susedia/, no nič netieklo, nič nekvapkalo, motor krásne fachal tak, jak má, len kuknem na teplomer a behom asi tych 3 minut teplomer 69° . . . 72° . . . ejajajaj,, hned som to vypol a stačilo sa chytiť hadíc pri VP a riešenie bolo nasvete, .. tak som prehdil /mnou/ zle nasadené hadice , nalial vodu , odvzdušnil , naštartoval a krásne teplota sa najskôr dostala na cca 25-30° a potom krasne cca 40-45°
, prekontrolovať všetky veci, opravil som si smerovčičku, nahodil batník, poskladal rozobraté plasty, zhodil štartér aj všetko to železo...atď, atď, odchádzal som ztade boli asi tri ráno, no mašina je fakt pripravená kompletne
..
Dnes sa idem konečne previezt , dufamže počasie vydrží, .. zabehávam
všetkým VĎAKA !
Tak som sa pustil do robotky pliešok si upravil, pozohýňal podla svojho dvatu aby mi presne sadol na gufero a pritláčal ho po celom obvode na karter. Toto by sme mali, nasledoval magnet, šrouba, ...atd
No a druhým orieškom bola VP ktorá mi vytiekla pri nedávnom štartovaní, tak som rozobral, vymenil ložiská, ktoré som kupoval do zásoby pre takéto prípady

Utekal som von kde som po TREŤOM nakopnutí chytil krásne motor do volnobehu , hneď všetko skúmať, tri baterky, každá z jednaj strany

Dnes sa idem konečne previezt , dufamže počasie vydrží, .. zabehávam

všetkým VĎAKA !
- Prílohy
-
- 250320112416.jpg
- (103.3 KiB) 318 stiahnutí
-
- 250320112417.jpg
- (80.2 KiB) 318 stiahnutí
-
- 250320112419.jpg
- (93.43 KiB) 318 stiahnutí
- modreOKO
- motorkár
fotky z dneška , 50km spravených .. a bez problémov
- Prílohy
-
- 260320112422.jpg
- (163.24 KiB) 287 stiahnutí
-
- 260320112426.jpg
- (98.21 KiB) 287 stiahnutí
-
- 260320112423.jpg
- (142.33 KiB) 287 stiahnutí
-
- 260320112427.jpg
- (109.17 KiB) 287 stiahnutí
- nigdais02
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Sep 01, 2008 4:28 pm
- Skúter: Kašlem na to nechce sa mi to stale prepisovať... :D
len nech ide ako má ....ale stále mi tam "nevonia" ten bieli plast 

....To ťa musí baviť....
KLIK:
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
KLIK:
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
tak nech ti to uz len fachci, nech si mozes setrit na fotak

-
- motorkár
..si frajer Vladeno...tak si to dobojoval. nech Ti to už beha tak ako ma. aspon tuto sezonu už bez problémov nech máš.
dobrý zábeh a veľa šťastných km prajem....
dobrý zábeh a veľa šťastných km prajem....

- michal159
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Aug 21, 2010 12:04 am
- Skúter: Aprilia SR LC
- Kontaktovať užívateľa:
vela štastných KM ti prajem ajja
OBDIVUJEM TA

OBDIVUJEM TA

SR50LC-Stage6 SportPro,YasuniC16,DellOrto21,Stage6 R/T Viton,Malossi Overrange,Malossi+16%Primar ,Stage6 Torque Control+R/T zvon
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Držím palce nech už môžeš konečne jazdiť aj keď z vlastnej skúsenosti viem že už nebudeš mať taký pokoj, lebo stále budeš číhať či sa niečo nepokašle.
- modreOKO
- motorkár
dakujem hosi, .. fakt si to vážim, dobre sa to číta 
..včera cez deň to vozenie krasne max 45-50km/h .. pekne pocasie super vsetko nic netieklo, teplota v norme max 50-60°.
Idem sa previezt večer, vnoci, asi len max 10km pomeste, idem asi trti kopcek vporadi , myslim si ze vseetko OK, no kuknem na teplomer a tam cez 100°C ! ! ! , ajajajajj, hned smerovka a vypnut motor, zastal som na krajnici a zacal ratovat, dolial som kusok vody do expanzky , tolko kolko vošlo, počal som kym padne na cca 80° a nastartoval som asi na 101te nakopnutie nech tam ta voda proste prudi nech sa to nejako nezapecie ,,pekne teplota zacala klesat pri tych 50° som nasadal a siel domov, prisaham fakt ze kopce ktore som mal este poceste som siel krokom a teploty to hadzalo celkom slušne,,70-80-85°
doma som to odstavil pri nejakych 60tich .
Rano som vypustil vodu zo systemu a nalial ten antifrost . Pohral som sa aj s chladičom a to len improvizačne s PC ventikmi na spínač, priamo na baterku. Uvidime, idem to dnes testovať. Podám hlásenie

..včera cez deň to vozenie krasne max 45-50km/h .. pekne pocasie super vsetko nic netieklo, teplota v norme max 50-60°.
Idem sa previezt večer, vnoci, asi len max 10km pomeste, idem asi trti kopcek vporadi , myslim si ze vseetko OK, no kuknem na teplomer a tam cez 100°C ! ! ! , ajajajajj, hned smerovka a vypnut motor, zastal som na krajnici a zacal ratovat, dolial som kusok vody do expanzky , tolko kolko vošlo, počal som kym padne na cca 80° a nastartoval som asi na 101te nakopnutie nech tam ta voda proste prudi nech sa to nejako nezapecie ,,pekne teplota zacala klesat pri tych 50° som nasadal a siel domov, prisaham fakt ze kopce ktore som mal este poceste som siel krokom a teploty to hadzalo celkom slušne,,70-80-85°
doma som to odstavil pri nejakych 60tich .
Rano som vypustil vodu zo systemu a nalial ten antifrost . Pohral som sa aj s chladičom a to len improvizačne s PC ventikmi na spínač, priamo na baterku. Uvidime, idem to dnes testovať. Podám hlásenie

- Prílohy
-
- 260320112431.jpg
- (123.84 KiB) 211 stiahnutí
-
- 270320112432.jpg
- (100.81 KiB) 211 stiahnutí
-
- 270320112434.jpg
- (92.97 KiB) 211 stiahnutí
- modreOKO
- motorkár
inak mimochodom, všimnite si tu expanzku, kto vie, tak vie že toto nie je roxova expanzka, nie je seriova , je to asi z nejakej aprilky alebo nicoho podobneho, mam to od alciho, lebo ta moja bola prasknuta a tiekla, tato je super. Len ma napadlo ci to nemôze byt pricina vysokej teploty, nejako ze iny tvar mensi objem, iny tlat alebo co .. hm?
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Obávam sa že tie PC ventilátory ti to ešte zhoršia, lebo je to tam skôr ako prekážka prúdeniu vzduchu. Osobne si myslím že to nemá šancu ten ventilátor uchladiť.
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
presne tak, deltorro ma pravdu, oni sluzia na to aby stojaci vzduch nahanli do PC bedne, a tam ho potom uz druhe ventilatory privadzaju ku chladicom na roznych HW komponentoch, ale za jazdy na skutri, kde je dost velky napor vzduchu, sa s tym tie chudence lopatky co su na nich asi nevysporiadaju a skor ako prinosom, budu prekazkou..
v takychto pripadoch, ked uz teda chces chladit chladic ventilatorom, sa ventilator umiestnuje za chladic, ma velky pocet lopatiek a dosahuje vysokych otacok..(vid automobily)
ked chces lepsie chladit, zvacsi otvor na prednej maske, pripadne kup 2 kusy prietokovych chladicov a tych 6-10 stupnov mas z teploty dole..
v takychto pripadoch, ked uz teda chces chladit chladic ventilatorom, sa ventilator umiestnuje za chladic, ma velky pocet lopatiek a dosahuje vysokych otacok..(vid automobily)
ked chces lepsie chladit, zvacsi otvor na prednej maske, pripadne kup 2 kusy prietokovych chladicov a tych 6-10 stupnov mas z teploty dole..
-
- motorkár
to sa teda čudujem, že maš také problemy....ešte na obed ked je teplo pochopim že by sa to hrialo ale večer....
na malossi predsa nie je potreba neviem ake chladiče davať. ved sme behavali cele leto a nebol problem a to sme riadne kopce davali na Hornej Mičinej aj s Jurajom a nikdy sa Ti to nehrialo. a mne už vobec nie.ja som za celý čas nemal s teplotou problem a to sme duli skoro všade čo to dalo...
to potom keby si mal nicasil tak nosiš čo za sebou vozik s čerpadlom a chladič zo škodovky....to je blbosť tam niečo musi byť nie dobre.
Neviem no možno na aprilke je chladič väčší alebo čo. to takýmto štýlom budeš každu jazdu prežívať ako na ihlách, či sa to nezadrie. to je potom o ničom ked maš trpnuť pred každým kopcom kde sa teplota zastaví.
na malossi predsa nie je potreba neviem ake chladiče davať. ved sme behavali cele leto a nebol problem a to sme riadne kopce davali na Hornej Mičinej aj s Jurajom a nikdy sa Ti to nehrialo. a mne už vobec nie.ja som za celý čas nemal s teplotou problem a to sme duli skoro všade čo to dalo...
to potom keby si mal nicasil tak nosiš čo za sebou vozik s čerpadlom a chladič zo škodovky....to je blbosť tam niečo musi byť nie dobre.
Neviem no možno na aprilke je chladič väčší alebo čo. to takýmto štýlom budeš každu jazdu prežívať ako na ihlách, či sa to nezadrie. to je potom o ničom ked maš trpnuť pred každým kopcom kde sa teplota zastaví.
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Keby mal nicasil tak sa mu to práve neprehrieva. Aj ja som si myslel že nicasil bude iné teplo a v skutočnosti to bolo naopak, lebo hliník to teplo lepšie odvádzal.
- modreOKO
- motorkár
fuuh, no MIto toho sa ja uz asi nikdy nezbavim.
Tak som to siel skusit von, s naliatym antifrostom a stymi ventilatormi, a viesco na pocudovanie rychlost tak do 40 - 50km/h to chladit stihalo ale akonahle rychlejsie sla hore uz aj teplota, telpo mu bolo dosť, cez 70 - 80°C , budem riesit asi diery v predkolennom plaste na odvod tepla. A dalsia naprijemna sprava , ta VP je zase vprdeli.
..musim 100% z niekdade objednat alebo zohnat tu RMS opravnu sadu, uz nie motoforce. Na nete som hladal a nasiel som aj sadu s nejakym zdvojeným guferom pre lepšie tesnenie. Pisal som im mail no uvidime. Nemate niekto nahodou kontakt na niekoho za dobru sumu? nové sammozrejme , .. ci asi najlepsie z shopu vsak ? .. uvidime
Tak som to siel skusit von, s naliatym antifrostom a stymi ventilatormi, a viesco na pocudovanie rychlost tak do 40 - 50km/h to chladit stihalo ale akonahle rychlejsie sla hore uz aj teplota, telpo mu bolo dosť, cez 70 - 80°C , budem riesit asi diery v predkolennom plaste na odvod tepla. A dalsia naprijemna sprava , ta VP je zase vprdeli.

- michal159
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Aug 21, 2010 12:04 am
- Skúter: Aprilia SR LC
- Kontaktovať užívateľa:
Stage6 SSP zober 

SR50LC-Stage6 SportPro,YasuniC16,DellOrto21,Stage6 R/T Viton,Malossi Overrange,Malossi+16%Primar ,Stage6 Torque Control+R/T zvon