Yamaha Neos - videjar

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
videjar
chodec
chodec
Dátum registrácie: St Apr 20, 2011 2:41 pm
Skúter: Yamaha neos

Yamaha Neos - videjar

#1 Príspevok od užívateľa videjar » St Apr 20, 2011 7:00 pm

Takze som sa stal majitelom skutra yamaha neos rv.2000.Mam ho teraz uz asi 4-ty rok. Je tu o nom uz zalozena tema: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =12&t=4597 ,ale to robil este predchadzajuci majitel a nechcem dalej rozpitvavat jeho robotu. Takze doniesol som ho domov s tym,ze bol z neho vyteceny olej,uplne scesane zadne prevody ("vdaka" nedostatocne dotiahnutym srobom krytu vyskocili z puzdra a hned boli hotove), ošúchaný z kazdej strany atd. atd.Ako gratis som dostal 3dcl misku plnu srobikov a oholene prevody. Nove prevody zabezpecil predch.majitel, no dosli take,ze mali jednu osku hrubsiu ako bola povodna a nepasovala do puzdier.Tak som z nej vylisoval ozubene kolecko (pod vysokotlakym lisom v servise) a nalisoval ho na povodnu osku.Potom to uz klaplo do krytu.Zaradoval som sa,ze uz konecne najazdim prve kilometre.Aj som najazdil.... asi 8. Potom mi strelil remen,domov ma len odtiahol brat na lane.Cely vario aj spojka zanesene vlaknami remena.Dal som dole vario a tam boli plasty na valcekoch vysuchane do 3-uholnikov (som nechapal jak je to mozne).Prilozim neskor foto ak ich este najdem.Nastastie som uz mal nove.A hura sa vozit.To som este nevedel co ma caka dalej.Po chvilke jazdy som zacitil smrad za spalenou izolaciou spod prednym deklom.Odstavil som skuter,sahnem zospodu pod dekel a kable horuce jak svina.Zasa ma domov pritiahli,zacal som patrat po chybe a nezaizolovany + kontakt zo snimaca paliva priamo zapichnuty v rebrach valca(poistka na baterke vypla,ale dobijal alternator tak to stale skratovalo) Az ma mrtvica chytla.Nastastie sa nic neposralo.Zaizoloval som to a uz je to v poriadku.Potom som zistil,ze viacero kablov bolo povytahovanych a nechanych "len tak" pohodenych. Dalej mi aj podsvietenie po case prestalo ist a len tak bliklo.Samozrejme nezaizolovane - sa oprelo o kostru a krasnych 12V spalilo asi 30 diod.Takze opat vsetko robit nanovo.Som s tym uz chcel celym hodit,ale potom uz chvalabohu zacalo ist vsetko ako malo a skuter slape ako hodinky,zvuk krasny mohutny,ze na pol kilaku ma je pocut,ale este stale to neni ono si myslim. Takze: 1.)Potrebujem zohnat nejaku dobru sviecku,lebo tie obycajne mi vydrzia zhruba 100 km a potom z nich komplet odpali ten zvisly knot,co ma za nasledok,ze skuter ide pekne asi do 70 km/h a potom akoby chytal falosny vzduch a otacky klesnu na volnobezne a nerusim s nimi.Ked zabrzdim na 0 a rozbehujem sa nanovo tak je to znova do 70 v poho a potom to iste.Dost casu mi trvalo,kym som odhalil,ze je to sviecka. Aku by ste mi odporucili,ak tocim priblizne 10 tis otacok? 2.) Dalej uz viackrat rozoberana tema seriovy starter a 70 cm valec.Mam ten isty problem,starter toci,ale volnobezka nezabera,len sa samovolne toci a sem tam zaberie a pretoci piest.(Osobne si myslim,ze s nou nieco neje v poriadku,lebo by mala fungovat ako jednosmerne lozisko pokial sa nemylim,teda do jednej strany zabera a do opacnej ide lahko a to ta moja nerobi).Ma zmysel ju vymenit,alebo nie? 3.)ze za jazdy zhruba okolo 75-80 km/h citim drhnutie v spojke asi ako ked sustruh obraba nieco ovalne.Ked som to rozobral,nic divne som tam nevidel.Osobne si myslim,ze je krivy spojkovy zvon.Jedine spojka je tam seriova.Chcem ju vymenit,mohli by ste mi poradit,za ktoru by som ju mohol vymenit a oboznamit ma s tym,ake vyhody ma sportova spojka oproti seriovej + ake pruzinky na nu? Kontrastku mam cervenu,pruzinky takisto. 4.) A posledna vec: pri rozbehu do 35-40 km/h zrychluje, ze sa pomaly neudrzim na sedadle a potom zrazu akoby "vyplo turbo" skuter zrychluje asi o 50 % pomalsie,ale maximalku ma tak 100 km/h. JE to normalne,alebo sa s tym da nieco robit,aby zrychloval konstantne? Vopred dakujem za odpovede. Prepacte,ze som sa tak rozpisal,ale som vam chcel priblizit osud tohto kedysi (myslim,ze aj teraz) velmi dobreho skutra. Este raz dakujem za rady.
podpis som si este nenastavil

michal159
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Aug 21, 2010 12:04 am
Skúter: Aprilia SR LC
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Nie je vsetko zlato,co sa blisti"

#2 Príspevok od užívateľa michal159 » St Apr 20, 2011 7:56 pm

Ahoj :)

1: ak to máš naladene tak kup iridiovu, lepšia reakcia na plyn, menšia spotreba a možno aj lepšia akceleracia
2:vyhod stade volnobežku, je to zbytočné
3: podla mna v takej rýchlosti to nebude spojka ale skor CDI
4: variomatika-pohraj sa s valčekmi, spojkovymi pružinkami a bude to ono :)

moje skromne nazory
SR50LC-Stage6 SportPro,YasuniC16,DellOrto21,Stage6 R/T Viton,Malossi Overrange,Malossi+16%Primar ,Stage6 Torque Control+R/T zvon

davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

#3 Príspevok od užívateľa davtex » St Apr 20, 2011 10:10 pm

Sviecku iridiovu kupit mozes, no tak ci tak ti ju odpali po 100km a tebe ostane 3x drahsia nepouzitelna sviecka, skor hladaj pricinu. A tu volnobezku rozober, je to primitivny mechanizmus, prinajhorsom kup novu, nebudes snad startovat ako vidlak do konca zivota.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#4 Príspevok od užívateľa modreOKO » St Apr 20, 2011 10:37 pm

Tak ja ta vítam na fóre , vidim ze niesom jediny komu to "ide ako hodinky" no tiez som rad ze su tu ludia so slusnou davkou trpezlivosti ;) ..
ku sviecke ti moc neporadim , no stou volnobezkou, na tvojom mieste by som spravil to co porkyyy alebo ja . Vyhod von celu volnobezku, aj to velke skarede a ťažké ozubene koliecko s jeho loziskom aj starter a jednoducho cely mechanizmus el.startera .. pretoze naozaj ako davidian povedal 70ccm valec + seriovy el.starter = nerovny boj .. a uľahčíš tym kluke a to mi ver ze to budes citit , viem o com vravim ;) ..ved nahliadni do mojej temy

prajem vela stastia ;)
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

videjar
chodec
chodec

#5 Príspevok od užívateľa videjar » Št Apr 21, 2011 12:02 am

Dakujem chlapci za rady,skusim sa s tym pohrat,1.) rozoberiem vario,kuknem na tu volnobezku,ci sa nebude dat nejako spravit,pripadne zatial vyhodim vsetko stamade a zoberiem starter do skoly na stolicu,tam uvidim,co z neho vytlacim.2.) Ked uz to budem mat rozobrate tak aj skusim odlahcit valceky,trosku viac ich odvrtam. 3.)K tej sviecke,nemoze to byt tym,ze tocim dost velke otacky a klasicke sviecky to nezvladaju? 4.) Este otazka, aku gramáž majú najlahsie valceky do variatora a akej farby su najtvrdsie pruzinky do spojky? Kontrastka je najsilnejsia cervena,alebo sa mylim?
Doteraz som sa o to velmi nezaujimal,tak nemam sajnu o tych farbach a hmotnostiach.Ale tipujem,ze budem potrebovat co najlahsie valceky a tvrde pruziny do spojky,mam pravdu?

PeterZ
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa PeterZ » Št Apr 21, 2011 7:27 am

Moja skúsenosť s 70cm3 a elektrickým štartérom je taká, že kým som zabehával motor, tak som nakopávala ( aby som ho nepreťažil) . Teraz keď viem, že je zabehnutý motor stačí mať baterku nabitú a vporiadku normálne štartujem elektrickým štartérom.
A ešte k tým pružinkám, valčekom a tak.... Nie všetko najľajšie a najtvrdšie Ti dá dobrý výsledok. Skús sa začítať do teórie a potom ak pochopíš ako to je a to je prvý krok k vyladeniu podľa postupov čo sú tam uvedené.
http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... -variator/

videjar
chodec
chodec

#7 Príspevok od užívateľa videjar » Ut Máj 31, 2011 11:15 am

Sorry za odmlku,ale nastalo skuskove obdobie a skuter musel ist bokom. Takze problem c.1 vyrieseny,chyba nebola vo sviecke,ale v tom,ze kryty airboxu nedoliehali k sebe a tahalo falosny vzduch zovsadial,odkial sa len dalo. Teraz som nabehal zhruba 300 km a sviecka pohoda jazz,ani stopa po opotrebovani.A aj ked tyzden, dva stoji skuter v garazi,naskakuje hned na prvy nakop,co sa mi nestavalo. c.3 a c.4 Pravdepodobne tiez.Rozobral som spojku,Spojkovy zvon je prasknuty,prasklina ako vlas a oblozenie spojky je tiez v zalostnom stave si myslim. Takze jedine komplet nova spojka aj so zvonom. Ktorú by ste mi odporucili?
29042011273.jpg
Vobec sa mi to nepaci
(207.69 KiB) 682 stiahnutí
Prílohy
29042011271.jpg
(116.56 KiB) 682 stiahnutí

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
Skúter: Bianchi

#8 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Ut Máj 31, 2011 11:25 am

najlepšie spojky, ktoré možem odporúčiť su: Malossi Delta, Malossi Fly, Stage6 Torque control, Motoforce M-Type.
nedaš nejake fotky svojho skutru, nech sa mozme pokochat?
Obrázok

Porkyyy
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa Porkyyy » Ut Máj 31, 2011 11:25 am

spojka ... je plno na vyber ... ale take najbeznejsie stage6 torque control 107mm , alebo malossi delta ... zvon bud klasika nejaky alebo spevneny stage6 R/T ako mam ja ... silny zvon
Obrázok
Obrázok
Srdcom TuneR

michal159
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa michal159 » Ut Máj 31, 2011 12:40 pm

tiež odporučam stage6 torque +rt tvon, stou spojkou sa vyborne pracuje, vyborne ladíí :) ODPORUCAM
SR50LC-Stage6 SportPro,YasuniC16,DellOrto21,Stage6 R/T Viton,Malossi Overrange,Malossi+16%Primar ,Stage6 Torque Control+R/T zvon

videjar
chodec
chodec

#11 Príspevok od užívateľa videjar » Ut Máj 31, 2011 1:37 pm

Porkyyy presne na tu spojku som pozeral aj tento zvon,asi to objednam na dalsi tyzden ked zacnem brigadovat.Zatial dorazim tuto do konca.Budem musiet aj kontrastku davat inu ked budem ladit,ci bude stacit aj ta co mam teraz ak funguje dobre?

videjar
chodec
chodec

#12 Príspevok od užívateľa videjar » Ut Máj 31, 2011 1:43 pm

Takze tu su foto mojho skutra ako vyzera teraz
Prílohy
31052011294.jpg
(316.39 KiB) 646 stiahnutí
31052011295.jpg
(318.13 KiB) 646 stiahnutí
31052011296.jpg
(235.82 KiB) 646 stiahnutí
31052011297.jpg
(327.43 KiB) 646 stiahnutí

miroslav.valasek
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: St Máj 25, 2011 11:09 am
Skúter: Siamoto birdie 50 - nepojazdny :)

#13 Príspevok od užívateľa miroslav.valasek » Ut Máj 31, 2011 2:45 pm

mne sa paci...

miroslav.valasek
kolobežkár
kolobežkár

#14 Príspevok od užívateľa miroslav.valasek » Ut Máj 31, 2011 2:45 pm

ozaj...ako vies ze nejdes prilis rychlO? :)

videjar
chodec
chodec

#15 Príspevok od užívateľa videjar » Ut Máj 31, 2011 3:09 pm

Dik.Mam tam tachometer z bicykla,ale ten ukazuje do 86,4 km/h normalne a ked idem rychlejsie tak zacina klesat rychlost postupne cez 70-60-50, lebo nestiha snimac otacok kolesa, Ked spomalim tak rychlost vyskoci naspat na 80 a ukazuje ako ma, 50-tku mi ukaze a na 90 tke ma nemerali este :-)

michal159
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa michal159 » Ut Máj 31, 2011 4:31 pm

ak sa smiem spytat kde si kupil tu hlinikovu podlahu ? bola to origo na NEOSa alebo robená doma ? robil si ju ty ale starý majitel ?

videjar
chodec
chodec

#17 Príspevok od užívateľa videjar » Ut Máj 31, 2011 7:57 pm

Podlaha je kupena po prvom majitelovi,ale ked som pozeral ceny,tak su zalostne vysoke,staci ti kupit obycajny hrubsi hlinikovy plech,nakreslit nanho tvar podlahy a skocit do strojarskej firmy, kde rezu plechy a mas to o 80% lacnejsie ako keby si kupoval original. A este mi tam ani nepasovali srobiky tak som musel v plechu pozrazat hrany a navrtat iny rozmer dier do plastu.

michal159
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa michal159 » Ut Máj 31, 2011 10:51 pm

jj tak to chcem ajja len neviem nikde kupit taky plech( ten slzičkovy )

videjar
chodec
chodec

#19 Príspevok od užívateľa videjar » St Jún 01, 2011 12:10 am

Nieco najdes na nete,je to standardny plech,ktory sa vyraba,alebo sa da objednat v roznych rozmeroch.V KE som ho videl aj v predajni.Skus firmu ALUSET, tam to maju,mozno bude mat pobocku aj blizko tvojho mesta.

miroslav.valasek
kolobežkár
kolobežkár

#20 Príspevok od užívateľa miroslav.valasek » St Jún 01, 2011 8:31 am

chyba mi tam fotka zozadu :)

napster
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 28, 2011 1:43 pm
Skúter: Aprilia SR50 Racing -> Suzuki GSF 600 N Bandit
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa napster » St Jún 01, 2011 9:47 am

to biele sedlo proste nema chybu! sanka dolu sefe :D
>>>čiky alias doctor junior<<<

videjar
chodec
chodec

#22 Príspevok od užívateľa videjar » St Jún 01, 2011 11:42 am

Takze tu su fotky zozadu.Stary majitel asi skusal dvihat na zadne a odniesla si to SPZ ...
Prílohy
01062011298.jpg
(306.04 KiB) 520 stiahnutí
01062011299.jpg
(261.93 KiB) 520 stiahnutí
01062011300.jpg
(250 KiB) 520 stiahnutí

miroslav.valasek
kolobežkár
kolobežkár

#23 Príspevok od užívateľa miroslav.valasek » St Jún 01, 2011 1:37 pm

je to pekna masinka

Porkyyy
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa Porkyyy » St Jún 01, 2011 2:08 pm

ved vsetky projekty od G-ho su pekne :) tí co vedia o koho ide hned im to bude jasne :)
Srdcom TuneR

videjar
chodec
chodec

#25 Príspevok od užívateľa videjar » St Jún 01, 2011 5:07 pm

jj Pekne masiny ma G. LEn skoda,ze sa rovno od neho nedostanu do dbrych ruk novych majitelov.Vcera som videl ten jeho zeleny neos, takisto v zalostnom stave. Predny kryt len poprilepovany izolackami,... hruza proste.

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"