Oprava skútra Vivacity

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
gemini67
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Sep 04, 2009 3:12 pm
Skúter: peugeot tkr 50 307 wrc

Oprava skútra Vivacity

#1 Príspevok od užívateľa gemini67 » So Máj 21, 2011 9:53 am

Zdravím!Potreboval by som poradiť...Ide o to,že som sa po ročnom odstavení skútra Peugeot Vivacity 50,rozhodol ho znova spojazdniť.Ide o výmenu variátora,spojky a keďže má už najazdených okolo 21000km,tak som tam chcel dať urobiť výbrus valca...Zámerne píšem chcel,no chlap ku ktorému som to doviezol na opravu ma presvedčil,že výbrus môže byť drahší ako výmena valca za nový.No a teraz neviem či to je správne riešenie ohľadom tých najazdených kilometrov,nakoľko tam chce dať 70-ku kit od Polini a či to vydrží "kľukáč"...Ale to nieje jediný problém.Keďže tu v P.B. kde som aj skúter kúpil nikoho solídneho na opravu nepoznám a predajca sa mi otočil chrbtom,lebo už "Pežoty" nedováža, dal som to típkovi čo má predajňu z motorkami Kymco.Bolo to ešte 29 marca a odvtedy nebol schopný to dať doporiadku...Neviem či stihnem ešte tohoročnú sezónu!Stále sa na niečo vyhovára a naťahuje ma...Vraj dlho čaká na objednané veci a ten kit objednal priamo z Talianska a keď mu včera konečne dorazil,tak po vybalení vraj zistil,že je prasknutý!Šlak ma ide trafiť!!!Tomu sa hovorí smola!Ja by som si vario a spojku i doma vymenil,no chýba mi náradie a bolo tam treba i vymeniť gufero pod variom a to už bez špeciálneho náradia fakt nespravím!Je to takto na dlhé lakte a vonku je fakt pekné počasie... :cry: Budem rád keď mi niekto poradí či som spravil dobre,prípadne ako som mal postupovať v rámci tohto moto...Dík!
Peugeot Trekker 307 WRC.Na začiatku:Babettu 210,Simson Enduro 50,MZ-150,Manet Corado,Peugeot Vivacity 50,Peugeot Speedfight 50.

kiwi
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Mar 27, 2010 7:55 pm
Skúter: Yamaha AEROX-RR
Kontaktovať užívateľa:

Re: Oprava skútra Vivacity

#2 Príspevok od užívateľa kiwi » So Máj 21, 2011 12:03 pm

neviem komu dava robit vybrusy ale mna vysiel cca 45€ na 70tku valec na 50tku by to malo byt o nieco lacnejse :) takze urcite to neni drahsie ako novy valec :) a keby tam das 70tku valec na origo kluku tak myslim ze ta kluka dlho nevydrzi a prdne kedze ma tolko uz odjazdene ..takze ked 70tku tak aj novu klukovku :wink:
Yamaha Aerox RR- By KIWI

gemini67
trojkolkár
trojkolkár

#3 Príspevok od užívateľa gemini67 » So Máj 21, 2011 1:03 pm

Dík za reakciu!No toto som vedel,len som sa potreboval v tom utvrdiť.Evidentne chlapík potrebuje na tom vyryžovať a pomaly ma takto bude stáť "oprava"pomaly ako zachovalý skútrik za dobrú cenu...Mimochodom čo asi stojí ten kľukáč?P.S.:Začínam banovať,že som to tam dával...aj tak povedal vraj robí hlavne štvorkolky čínskej produkcie...
Peugeot Trekker 307 WRC.Na začiatku:Babettu 210,Simson Enduro 50,MZ-150,Manet Corado,Peugeot Vivacity 50,Peugeot Speedfight 50.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#4 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 21, 2011 4:47 pm

Očúvaj mój...a podľa čoho si usúdil že tam treba robiť výbrus ???? má to slabý výkon ? je to už vybehané piest-valec??? lebo pokiaľ viem origo tam je NICASIL a ten určite vydrží viac ako liatina ...takže najprv treba odmerať ovalitu piestu a aj valca poprípade odmerať tlakomerom kompresný tlak , a podľa toho sa postupuje dalej. A okrem toho čo viem tak na NICASIL sa nerobí len tak ľahko výbrus ako na liatinu že sa nanovo vyhonuje valec a priradí sa k nemu nový väčší výbrusový piest....Takže v tom mal pravdu že výbrus na NICASIL je istotne drahší ako nový valec ....A je dosť možné že aj kluka už nebude to čo by mala byť takže ak to jazdí tak to nechaj tak a jazdi s tým alebo ak je to ozaj na generálku tak tam treba všetko celé nové...teda kluku a aj valec a samozrejme to je robota na viac hodín lebo treba vybrať a rozpoliť karter ....a možno zistíš že sú zlé aj iné veci....spojka vario remeň.... :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

piter10
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Št Máj 14, 2009 6:49 am
Skúter: Suzuki Burgman 650 Executive

#5 Príspevok od užívateľa piter10 » So Máj 21, 2011 6:23 pm

Ja by som postupoval asi takto: Keďže sériový valec je z nicasilom a tam sa výbrus nerobí a ani sa robiť nedá,postup opravy nasledovný: ak si valec nezadrel tak stačí valec premerať a podla toho dať nový piest (piesty mám na sklade od Vertexu cena je 33 eur).Ak ťa 50-ka omrzela mám na sklade 70-kový kit od Airsalu za 85 eur. Čo sa týka kluky, ak sa rozhodneš pre 70-ku tak by som pouvažoval aj nad novou klukou, na sklade mám športovú kluku od Top racingu za 80 eur.
A čo sa týka toho opravára asi by som ho tiež vymenil...
podpis som si este nenastavil

gemini67
trojkolkár
trojkolkár

#6 Príspevok od užívateľa gemini67 » Ne Máj 22, 2011 7:59 am

Ahojte!Ešte to trocha ozrejmím...(apropo vďaka za odpovede).Skútrik stál rok odstavený v byte potom,čo som raz už na ňom ledva došiel domov,lebo strácal výkon.To znamená,že išiel sotva 40-kou,nešiel do otáčok a do kopca už takmer vôbec nie...Ešteže som nebol ďaleko od domova.Vtedy som sa domnieval,že sa začal pridierať...Nechal som ho do ďalšieho dňa odpočívať,no druhý deň to isté.Už som vedel,že je niečo zle!Tak mesiac som to nechal "plávať",surfoval po nete a natrafil som náhodou na Peugeot speedfight 2,za dobrú cenu a keďže som sa bál nákladnej opravy toho starého,kúpil som ho.Motoricky šlapal ako hodinky mal len dáke kozmetické chyby,ktoré som hneď aj napravil.(Kúpa zadného LED svetla,podsedlové tuningové kryty,nový výfuk od týpka z tohto fóra atď...).Prečo toto píšem?No trocha sa Vám musím posťažovať,nakoľko mi ten skútrik na jeseň minulého roka ukradli priamo z bytovky kde bývam...A tak som bol nútený dať dokopy Vivacity-ho!Najskôr som to doma rozobral..(valec,vario,spojka)a zistil na moje veľké prekvapenie,že valec bol ako nový bez známok nejakého pridrenia sa a tak bolo jasné,že chyba bola v opotrebovaných valčekoch.Tie po vybratí už neboli valcového tvaru,ale kockaté...Je to samozrejme moja chyba,nakoľko som zanedbal výmenu v doporučenom intervale!Ale aj tak tam musí byť ešte iná zrada,lebo po naštartovaní,motorka nebežala na volnobežných otáčkach,ale po chvíľke hneď "zhasla".A to i napriek tomu,že som samozrejme skúšal zvyšovať otáčky na karburátore.Ešte k vašim komentárom...Priznám sa netušil som,že "Pežotek"má nicasilovú vrstvu vo valci,možno aj preto som na tom nabehal 21000km,bez jedinej poruchy.No a zajtra idem za tým chlapom,že čo ďalej s mojím skútrom a chystám sa mu povedať aj poznatky čo som tu u vás získal,avšak ako ho už poznám zasa bude najmúdrejší na svete a už hádam po stý krát prevzatie hotového skútra odloží ad acta!...Škoda len,že som mal dva týždne voľna mysliac si že to budem už pomaly zabiehať,škoda len,že vonku celý Máj v kuse "prší" a škoda,že som sa s Vami neporadil skôr,než som s tým začal niečo podnikať na vlastnú päsť! :( Idem von je pekne hodím dáku turistiku na pešo a budeme spolu s kámošom snívať o veľkých mašinách typu BMW GS,čo na nich absolvujeme cestu okolo sveta...Zajtra dám vedieť ako som pochodil a užívajte slnka na tátošoch pokiaľ sa len dá!Pekný deň prajem!

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#7 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Máj 22, 2011 8:24 pm

Inak ale zas, ak sa taký NICASIL zadrie tak je to brutálne aspoň čo som semkaj ja dával foto....Takže držím palce nech to máš pojazdné...
(VIVU som mal ako môj prvý scoot a bol dobrý a šlapal perfektne až do času, keď som ho predal...potom ho nový majiteľ po pár mesiacoch zadrel :unknown:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"