JinLun 50QT-5, po výmene oleja nejde !!
Moderátor: Moderators
JinLun 50QT-5, po výmene oleja nejde !!
ahojte.Potrebujem poradit. mam skuter JinLun 50QT-5 a mal nabehanych 1600km ked som isiel menit olej v motore. Zistil som si v servise aky tam bol predtym a taky som aj kupil a vymenil. No neviem teraz ci to je tym olejom alebo cim ale ide coraz horsie. Uplne na pi.u sa rozbieha nedosahuje take rychlosti ako vtedy, a ked idem aj do mierneho kopca a zabzdim tak zhasne. Predtym som nemal problem trhut kamosa a teraz.. nie...
Naposledy upravil/-a spike5 v St Okt 04, 2006 10:05 pm, upravené celkom 1 krát.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ak tam máš aj trocha viac ako po risku tak by sa nemalo nič stať ale nie zas že je to celé naplnené po okraj. ale tam asi problém aj tak nebude skorej bude niečo rozštelované zanesené alebo tak filter vzduchu volnobeh na karbeci alebo tak.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

Kde si nalial 7dl??? Jediný šrob kt. určuje hladinu oleja je v prevodovke a tá ma obsah max. 1dl!!! 7-8dl Ide do motora, ale tam žiaden kontrolny šrob nie je, iba zospodu vypušťak s filtrom a z hora nalievací s kontrolnou ryskou. A ked je napisane, že 7-8dl tak to znamená 7-8dl aj keby bol po hrdlo! Keby si si prečital skôr ako sa do niečoho sám pustíš servis manual, dočítal by si sa, že po naliatí 7-8dl máš motor naštartovať a nechať bežat do zahriatia. potom vypnúť a nechať olej stiec. Po kontrole ryskou by ti mal ukazovať malinko nad maximom. Uvedom si, že ak je maximálna kapacita olejovej vaničky 7dl tak odliatie čo i len 2dl znamená ubytok o 30% oproti optimu. Podla mna si mu odlial vela a fajnovo si ho pridrel...alebo mu dal moc a pretlačilo ti gufera.spike5 napísal:no sak vravela v predajni ze 7 deci tak som tak nalial a bolo vela... tak som odlial. tam je taky uzaver ktory aj urcuje kolko oleja je tam..
ja som menil olej v motore.. ked som vymenil bolo trosku nad ryskou a zacal ist horsie a horsie tak som odlial asi deci alebo deci a pol tak aby bolo skoro na maximum na ryske to som robil ked bol studeny motor a ide teraz tak isto. Ked som menil olej tak najprv som zahrial motor a potom vypustil olej.. nalial novy nastartoval nehal trochu po bezat a isiel sa skusit odviest. nastartoval pohode a hladko tak nevyzeralo ze by som ho pridrel alebo tak..scrat napísal:Kde si nalial 7dl??? Jediný šrob kt. určuje hladinu oleja je v prevodovke a tá ma obsah max. 1dl!!! 7-8dl Ide do motora, ale tam žiaden kontrolny šrob nie je, iba zospodu vypušťak s filtrom a z hora nalievací s kontrolnou ryskou. A ked je napisane, že 7-8dl tak to znamená 7-8dl aj keby bol po hrdlo! Keby si si prečital skôr ako sa do niečoho sám pustíš servis manual, dočítal by si sa, že po naliatí 7-8dl máš motor naštartovať a nechať bežat do zahriatia. potom vypnúť a nechať olej stiec. Po kontrole ryskou by ti mal ukazovať malinko nad maximom. Uvedom si, že ak je maximálna kapacita olejovej vaničky 7dl tak odliatie čo i len 2dl znamená ubytok o 30% oproti optimu. Podla mna si mu odlial vela a fajnovo si ho pridrel...alebo mu dal moc a pretlačilo ti gufera.spike5 napísal:no sak vravela v predajni ze 7 deci tak som tak nalial a bolo vela... tak som odlial. tam je taky uzaver ktory aj urcuje kolko oleja je tam..
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Jaký liter do ADAMSA???? ja mám 250ku a ide mi tam 0.9L a liter tam natlačím a je to nad maximum asi 5mm.tak nechápem ako môže zmestiť do 50ccm motora liter oleja???? to musí byť potom ten olej aj komplet v celom motore aj pod deklom na ventiloch jak sú vahadlá.
mám vodojem že tam ide max 0,6L oleja .... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- Xlukas.cz
- st. cyklista
- Dátum registrácie: So Jún 10, 2006 6:01 pm
- Skúter: Piaggio X9 125
- Kontaktovať užívateľa:
Re: JinLun 50QT-5, po výmene oleja nejde !!
mam 125 a je tam asi 1l (menili ho v servise) - to jen pro orientaci.spike5 napísal:ahojte.Potrebujem poradit. mam skuter JinLun 50QT-5
pak sem jeste cetl clanek a bylo tam psane, ze ty levne cinske jsou na jedno pouziti. no kdyby 5000km, tak bych tomu i veril. to nez se najede, tak jsou i 2, 3 roky, ale ty jsi najezdil fakt dost malo. bez to reklamovat.
podpis som si este nenastavil