Mám skúter JinLun 50Q 4-takt minulý rok cez leto v pohode išiel ale teraz jak som ho vytiahol tak mu začalo šibať z výfuku mu ide čierny dym v karburátore to neni ten som komplet vyčistil.
Keď je studený tak ešte jak tak ide dostane sa na 30 km a potom začne spomalovať jak keby ho nečo dusilo. Ale keď je motor už zohriaty tak má problémy aj s tou 30 km. Môže to byť tým že sa prehrieva??
Mám ešte jeden problém sviečka je po pár naštartovaniach komplet čierna ...a na karburátori neviem kde sa to šteluje. Môže to súvisieť aj stým čiernym dymom, že by mi presakoval olej do hlavy?? ...ale na olej mám zvlášť nádrž a skúter si to dávkuje sám. Alebo mám odpísaný motor fakt neviem.
Prosím poradte
### temu som presunul do vhodnejsej sekcie a patricne premenoval, kedze povodny nazov bol "Problém 50 skúter" - THeBaNDiT
JinLun 50Q - dymí načierno, ide ledva 30km/h, čierna sviečka
Moderátor: Moderators
JinLun 50Q - dymí načierno, ide ledva 30km/h, čierna sviečka
podpis som si este nenastavil
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Problém 50 skúter
4takt a ".ale na olej mám zvlášť nádrž a skúter si to dávkuje sám. " To si ako myslel ?
k tej sviečke : neskúšal si vyčistiť vzduchový filter možno je zahoňeny a prepušta malo vzduchu a zmes je bohata
K tomu dymeniu: je to dosť možne žezere olej koľko ma nabehane km ?
k tej sviečke : neskúšal si vyčistiť vzduchový filter možno je zahoňeny a prepušta malo vzduchu a zmes je bohata
K tomu dymeniu: je to dosť možne žezere olej koľko ma nabehane km ?
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Dec 23, 2007 7:27 pm
- Skúter: Gilera Runner 125 2T AC, Piaggio Skipper 125 4T AC
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Problém 50 skúter
urcite nemas 2T?ked mas nadrzku na olej samostatne.daj najlepsie foto scootra aby sme vedeli
Re: JinLun 50Q - dymí načierno, ide ledva 30km/h, čierna svi
Takže motor by tam mal byt 4takt GY6-ka ak myslíš ten skuter čo ja... No ja by som skusil nastavit bohatost zmesi pomer vzduch benzín preto ti asi čierni sviečku a dalej na karburatore by mal byt taky cuplík alebo maly šrobik tym sa to šteluje... a Ešte si pozri filter, a či ti neubudol motorový olej, a skus druhu sviečku... lebo henta ma toho uz asi dost
NO tak že ja len dolievam olej ale to je veľmi málo lebo on ho moc nezožere a to je na tom divné že šecko od oleja aj ten dym je čierny a sviečka tiež.
Filter som pozeral ten je celkom čistý. A nebehaných má iba 1800 km
Dám sem aj fotky skútra aby ste sa vedeli lepšie zorientovať
číslo motora je JL 139 QMB
### trojpost zluceny... precitaj si pravidla fora, konkretne pravidlo c.5 - THeBaNDiT
Filter som pozeral ten je celkom čistý. A nebehaných má iba 1800 km
Dám sem aj fotky skútra aby ste sa vedeli lepšie zorientovať
číslo motora je JL 139 QMB
### trojpost zluceny... precitaj si pravidla fora, konkretne pravidlo c.5 - THeBaNDiT