Tak taká najzaujimavejšia bola táto
Zastavili ma krajský policajti a samozrejme doklady moje + papiere od auta.
POLICAJT: Hneď keď to zbadal tak "ojojoj!"
JA: čo sa Vám nezdá ?
POLICAJT: Vodičský preukaz AM a 500ccm
JA: Pozrite sa lepšie
POLICAJT: No vidím vodičský preukaz AM a 500ccm
JA: Ale tam máte napísané ak je iný spalovací motor ako benzinový tak je jedno aký to je obsah dôležité sú Kilowatty (4kw)
POLICAJT: Pozeral. Išiel si sadnúť do dodávky a vytiahol knižku zbierka zákonov a čital. Asi po 10-15 min.
potom prišlo dalšie policajné auto a začaly všetko pozerať. Najviac ich zaujímal motor. Tak som otvoril kapotu a jeden policajt mi hneď začal mixovať s variátorovým remeňom a hovor mi pán vodič tento remeň máte povolený !!
JA: To je normálne to tak má byť to je variatorový remeň
POLICAJT: Aký variátor ?
JA: To je prevodovka.
POLICAJT: bol ticho. Potom prišiel ten čo čítal tú knižku a bez udania dôvodu mi povedal že mi bude zadržaný vodičský preukaz!
JA: z akého dôvodu ?
POLICAJT: Lebo maximálna hmotnosť vozidla môže byť 350kg. (ja mám napísané v TP 350kg.)
JA: a čo tam máte napísané ??
POLICAJT: 350kg.
JA: a čo sa Vám na tom nezdá ?
POLICAJT: no to že je tam napísané 350kg.
JA: a definujte mi pojem DO 350kg. Je to vrátane 350kg. alebo je to len 349kg. !!
POLICAJT: bol ticho nevedel
JA: No vidíte

POLICAJT: potom začal prečo Vám trčia kolesá s podblatníkov ?
JA: lebo toto neni kategória M1 ani N1 ale L6e štvorkolka a ktorej štvorkolke nepretŕčajú kolesá ?!
POLICAJT: Ani jednej !!
JA: To by ste sa čudoval Pán policajt !! Takto som s tym bol na STK a nemali žiaden problém.
POLICAJT: zas bol ticho.
Ubehlo presne 50minút a vrátil mi doklady a povedal mi že on si to ide preveriť a že ak mám pravdu tak sa mi príde ospravedlniť !!

... doteraz neprišiel a aj som ho videl v meste vela krat

Viem aj jeho meno ale radšej to tu nebudem písať
Dávam aj FOTO